Nyårsmeny??

Idag va vi iväg till Norrtälje och trängdes med folket. Mamma skulle in och besiktiga bilen, så då hängde vi på. Jag har varit utan mascara i över en vecka nu, jag fattar inte alls var min kan ha tagit vägen, så det behövde verkligen inhandlas.

Tog även en sväng på bolaget och köpte bubbel till på torsdag. Det kommer lite folk hit då och jag vet inte alls vad vi ska laga för mat... Idétorka som heter duga, så om nån har några tips så är de välkommna. Det blir i alla fall en toast skagen typ till förrätt och så nån chokladig efterrätt, men jag vet inte vad.. Och sen ska det väl vara någon fisk till huvudrätt också, men jag vet inte riktigt vad det ska vara.

När vi kom hem så klädde jag på oss igen direkt och tog en prommis hem till Petra för en kopp the. Så fick Svante leka lite med deras 10 veckor gama jack russel Kalle också. De såg SÅ roliga ut =)

Nu sitter det massa karlar och ockuperar vårat kök och spelar poker. Så jag ska nog försöka smyga upp och göra mig lite fika, innan jag lägger mig och tar upp HELA soffan sen.


Det kom inte bara en...

...utan två tänder på samma gång.

Båda framtänderna nere har kikat fram nu. Inte konstigt att hon varit lite krånglig vissa kvällar på senaste tiden.


Tomten

Jo, jag måste ju berätta om Sebbe reflektion över jultomten...

Sebbe tror stenhårt på jultomten. Han va riktigt spänd och förväntansfull över att tomten skulle komma. Och så fort han gjorde något fel så va det bara att hota med att mamma skulle ringa omten så blev han nästan gråtfärdigt ångerfull.

Och på julafton kom ju tomten. En riktigt bra tomte som pratade massor och tog barnen på ett väldigt bra sätt. Och Sebbe va nästan skakig, så nervös va han, och det verkade som att han köpte hela grejjen.

Men när vi dagen efter pratade om hur det hade varit att träffa tomten så hade han visst funderat över det hela.

"Det va ju inte riktiga tomten som va hos oss, han såg ut nästan som en docka"

Ja, för tomten hade haft en sån där overklig tomtemask på sig, vilket jag starkt måste avråda alla sexåringsföräldrar från att använda. Så tomten såg ju inte alls ut som den riktiga tomten.

Nu tror han fortfarande på att tomten finns. Men vad säger man till honom när han börjar lägga märke till alla detaljer??


Mellandagar

Det blev visst en sen kväll idag också, ja varför bryta den trenden... Mamma har varit här och glott på lite film med mig, medan Honsa är iväg på grabbkväll hemma hos Tom. Men jag ska snart gå och lägga mig så jag är pigg imorgon och kan ta hand om dotran. För risken är ju ganska överhängande att Honsa kommer va lite sliten när han väl vaknar.

Charlie har fått en (o)vana att sova enda till 10 på mornarna. Och visst är det skönt att få sova, men det känns ju som att halva dagen hunnit gå åt när man väl kliver upp då. Det började med att hon och Sebbe båda sov till 9 i början av lovet, men sen har det bara blivit senare och senare. Och det gör ju att vi går och lägger oss senare och senare. Men det måste ändras på ganska snart, för Honsa ska nog jobba en del i mellandagana.

De senaste dagarna har bara flytit på med massa julmys och bebismys. Vi har umgåtts med systern, som åkte hem till Sundsvall idag, och tagit det riktigt lugnt. Charlie kommer nog snart börja krypa. Hon är väldigt rörlig just nu och klänger överallt när man har henne i sängen eller i knät. Det är så himla roligt! Men grinden för trappan måste säkras ganska omgående. För kollar man bort en sekund så är hon flera meter från där man satte ner henne helt plötsligt.

Och det är så himla skönt att vara hemma nu när vi fått ordning på köket! Man får passa sig nu, så att vi inte blir sånna som alltid vill vara hemma. Men det är väl ett gott tecken på att man trivs i alla fall.


God fortsättning

Vi har haft en RIKTIGT härlig jul här hemma, med 20 pers och massa mat. Jag måste upp och väcka Charlie nu, så hon kan sova ikväll sen. Men jag ville bara önska alla en god fortsättning så hörs vi snart.

Och Charlie fick sin första lilla tand idag =)


Vaken bebis

Jag sitter nu framför datorn med en klarvaken dotter. Hon bryr sig inte ett skit om att det är vardagskväll och att klockan börjar närma sig halv tolv. Det kan ju bero på att hon sovit en hel del på dagen idag. Vi hade sovmorgon till nio idag och sen har hon haft två långa sovstunder på dagen. Så när jag la henne för natten vid 19-tiden så vet jag inte om hon somnade något alls, eller om hon bara låg i sängen tills hon tröttnade på att ligga där.

Kors i taket! Jag har tvättat tre tvättar idag, OCH hängt upp alla kläder när maskinerna va färdiga. Det hör inte till vanligheten vad gäller mig vill jag lova.

Idag passade Elina barnen medan jag va iväg och handlade julmaten. Det va riktigt skönt att slippa ha dem med, för det blev ju ett antal kassar. Och sen bjöd jag på lunch som tack. Riktigt skönt att ha det mesta klart så vi slipper stress dan före doppardan. Tänkte göra klart imorgon så att vi bara behöver ställa iordning matsalsmöbler, laga lite mat och klä granen på onsdag.

Nu ska jag göra ett nytt försök att lägga det här pigga barnet.
Jag vill verkligen inte vara uppe halva natten...



Julklappsshopping i snöstormen

Hela dagen idag spenderades i Täby. Det va absolut sämsta väglaget att köra i, så fram och tillbaka till stan tog en bra stund. Vi åkte även och hämtade Sebbe i Rotebro innan vi begav oss hemåt. Charlie fick vara hos mamma idag, så hon slapp släpas med bland alla affärer. Och även om det inte va SÅ mycket folk som vi bävade för att det skulle vara så va det riktigt skönt att vara där utan några barn.

Så nu är alla klappar klara och imorgon ska det inhandlas julmat, sen ska vi bara pyssla och fixa lite här hemma inför julafton. Jag har ett mål att bli av med all tvätt innan jul också. Men eftersom jag som vanligt är ute i sista sekunden så verkar det ganska omöjligt. Jag ska i alla fall lägga i en tvätt nu innan jag ska krypa ner hos Honsa som redan gått och lagt sig. Eller redan och redan... Klockan är över midnatt så det är hög tid för mig oxå att hoppa i säng. Men eftersom Sebbe har jullov nu, så ska jag inte ha någon väckarklocka alls inne hos mig. Och Sebbe får kolla på tv om han vaknar tidigt ;)

 


Köksfix

Före             Efter




Före                       Efter


Väldans skillnad bara av att tvätta av skåpen och byta handtagen måste jag säga. Det blir SÅ läckert vårat kök.

Igår va vi på skebo herrgård med pappa och åt julbord. Det va inte nåt traditionellt julbord, utan en riktigt läcker 6-rätters middag med massa god dricka till. Så idag är vi lite möra. Lite ska vi få gjort här hemma, men sen är det soffan som gäller. Jag har fixat det sista med handtagen i köket, samt hängt tvätt. Nu ska bara röjjas på undervåningen så ska vi vila sen.


gluggen Sebbe tappade sin först

549fa0b06cd2bbe7ab28f78dd1791a17.png

gluggen

Sebbe tappade sin första tand här i veckan, men han råkade visst svälja den tror vi. Tur att tandfen va snäll nog att ändå lägga en tia i glaset. Bara 1485 kronor kvar till hans nintendo DS konstaterade vi då.

Nu är jag på väg till Hallsta, för avslutning med grötlunch på öppnis.
Ha en bra dag i kylan allihopa.


Hoppande Charlie



Nackdelen med öppen planlösning (förutom att man inte har så mycket väggar att ställa möbler emot) är att vi inte har så många dörrposter att hänga hoppgungan i. Men in i barnens, och vårat, rum fungerar det bra, så jag passar på när jag håller på att sortera tvätt.


Klappjakt i isblåsten

Jag och Charlie tog oss in till Norrtälje idag för att shoppa lite. Det va verkligen svinkallt att knalla runt, och jag fick fortfarande inte tag på några hulkenhandskar till Sebbe så det va lite i onödan. Men jag fick en klapp färdig i alla fall.



Jag älskar verkligen att slå in presenter. Jag brukar ofta ha ett tema på inslagningen vid jul, förra året blev det svart och guld. Men i år vet jag inte riktigt, kanske rött och guld. Men jag blev nöjd med den första i alla fall.

Charlie tog sig från magläge till sittandes idag. Skönt för då kan hon hålla sig nöjdare lite längre stunder på golvet. Ska bli riktigt kul när hon börjar ta sig runt lite mer.


Vårat kök

Golvet ligger ju nu i köket, det va några veckor sen det kom in. Och så bänkskivorna är på plats, förutom de som ska vara på köksön sen då. Men nu börjar även en del "detaljer falla på plats.

Golvet innan


Golvet nu (lite stökigt dock)

Våran hokuspokusstol passar inte in längre...

Sen har vi bänkskivorna med det svarta glaset bakom
(det är inte helt färdigt än)


Charlie

Charlie kryper snart. Nu tar hon sig upp på alla fyra från mage och står och gungar på knäna. Hon reste sig även upp för första gången igår när vi va på badhuset. I den lilla plaskpoolen som hade lagom hög kant att ta tag i. Kanske inte va det bästa stället att resa sig på, för hon halkade på en gång, men hon reste sig i alla fall.


AAAHHHHH

Nu vill jag röka!!!!

Satt just och skrev ihop en text till en inbjudan i facebook, och när jag är nöjd och känner mig färdig så trycker jag på förhandsgranska.

Och vad händer då??
Jo, hela skiten försvinner!!

Jävla bajs!
Varför är jag inte rökare för?
En cigg hade varit behövligt nu...


Jag ser det snöar:)

7dc9f564cc71e54dabc54b257491d44a.png

Jag ser det snöar:)


Mammor på fika

Det kommer lite mammor med barn hit på fika efter lunch, mys!!! Det allra bästa med att vara mammaledig är att kunna träffas på det sättet.

Lite bilder =)






Skänk mig en tanke vid 15-tiden i eftermiddag.
Då ska ja nämligen ligga i en tandläkarstol i 1½ timme.
Usch usch usch!!!!!


Onsdagsdopp

Igår ringde jag runt för att hitta någon att åka och bada med på eftermiddan. Charlies faster Madde nappade även om hon inte kunde bada. Det va riktigt skönt, för då kunde hon ha hand om Charlie medan jag och Sebbe latjade i vattnet. Jätteroligt va det, och det hade ju funkat att åka dit med båda två själv men då hade Sebbe fått stanna på det grunda. Och det är ju alltid trevligt med sällskap.

Idag blev det avslutning på öppna förskolan, med grötlunch och tomtebesök. Chalie hade fullt upp med att tugga på ett rån, annars hade hon nog blivit lite skrajj för tomten. Kanske är ett bra knep inför julafton. Och sen hängde jag på Petra och Annika på en långpromenad i det härliga decembervädret(not). Svante fick busa med en 6-månaders jack russelterrier och de hade SÅ kul. Rusade runt som galningar och turades om vem som skulle vara överst i brottningsmatchen. Och det va en rolig syn vill jag lova, när Svante låg på rygg med den lilla valpen morrandes över sitt huvud. Skönt att veta att han leker bra även med små hundar.


Bakmiss

Brödbak blev det idag. Men när jag pysslar med något så är det självklart att det inte ska gå felfritt fram. Jättegott bröd blev det i alla fall, men jag hade lyckats tagit smörgåspapper istället för bakplåtspapper under bullarna. Vilket ledde till att jag fick stå och pillra bort papper under 35 bullar... V

Vad har man smörgåspapper till egentligen? Förutom att slå in smörgåsar till vill säga, för det är det väl knappast någon som gör. Honsa sa att det är sånt man måste ha hemma bara, men jag ska då aldrig mer köpa hem smörgåspapper den saken är säker.


viss likhet mellan mor och son??




Bilderna är tagna av min kära mor


Godmorgon världen, (O)välkommen förkylning

Det blev en riktig kanonträff igår vekligen! Jättetrevligt med nya kunder och bekanta. Sen fick jag tre träffar bokade till våren också, kanoners.

Jag vaknade imorse och kände efter hur jag mådde, och kom fram till att det inte va helt bra direkt. Jag är piggare än igår, medan förkylningssymtomen blir tydligare. Vi får väl så hur jag mår imorgon, hade tänkt att åka och bada med barnena på eftermiddan då. Men idag blir vi nog hemma i alla fall. Ska försöka ta mig ut med hunden en prommis sen, han fick bara sitta i linan igår den stackarn.

Sebbisens onda i magen då han ska iväg på nån aktivitet vekar vara bättre nu i alla fall. Han sa ingenting innan fotbollen igår, och han va med på simskolan i lördags. Men vi får väl se hur det går för mamma att få dit honom på lördag, det blir eldprovet det...

Se va stor våran Svante har blivit =)


vilka är ni?

Va roligt att det är så många som är inne och läser bloggen!



Jag är lite nyfiken på vilka ni är,
så skriv en liten kommentar vetja =)


trött dag

Jag har nog sovit hela förmiddan tror jag. Charlie somnade med mig nere i soffan, och sen satt hon nöjd och lekte på golvet. Helt plötsligt va klockan redan halv ett, för Sebbe ringde hem och frågade om han skulle iväg på kyrkans barntimmar. Så då va det lika bra att pallra oss upp så att Charlie fick i sig lite lunch.

Jag hade träff här hemma igår. Riktigt mysigt med glöggdrickande och pepparkaksätande, men tyvärr så va det inte så många som kom. Ikväll har jag träff hos Tilda, det ska bli riktigt kul. Hoppas bara att jag får må bra. Både Charlie och Honsa är ordentligt förkylda, och jag känner att det är på väg. Men det kan få vänta tills imorgon tycker jag.

Nu ska jag fixa till mig lite, det kanske man blir piggare av. Och sen fixa middag så vi hinner äta innan jag ska iväg och Sebbis ska på fotboll.

Mor & dotter, mor & son


Va gör man vaken?

Jo, man blev väckt av ett litet bus =)



Nu har i och för sig klockan hunnit bli halv nio, men Charlie vaknade innan sju morse och ville inte alls somna om. Usch den stackarn är så himla snörvlig och hostig så hon får svårt att snuuta på både bröst och napp. Det hade kanske inte varit så farligt att komma upp då om man hade gått och lagt sig i vettig tid igår, vilket vi inte gjorde.

Honsa va ute och eldade det mesta av kvällen, vi hade en hel del skräp och grenar som vi behövde få bort. Och jag va inne och städade och plockade i stort sett hela kvällen. När han kom in va det redan midnatt och det brann för mycket för att vi skulle kunna lämna det och gå och lägga oss. Så vi tittade på Robinson som vi hade inspelat ifrån tidigare på kvällen, och kom inte i säng förrän strax efter två.

Men nu sover Charlie sin förmiddagslur, så man kanske ska gå och lägga sig en stund till.


6-åringsbekymmer

En hel vecka nästan sen jag bloggade sist. Det har varit både jobbigt och skönt.. Saknar att skriva av sig lite, men det kan bli ett sånt beroende ibland så det kan vara skönt att låta sig inteskriva ibland oxå.

Förra helgen blev det kalas hela helgen. Familjefest med smörgåstårta och chokladtårta på lördagen, och sen barnkalas på lekrymden på söndagen. Jätteroligt har vi haft.

Sebbe har kommit in i nån fas då han får ont i magen och i munnen så fort han ska göra något. Det verkar inte spela någon roll vad det har varit, fotboll, dans eller simskola, så har han fått ont precis innan. Jättesvårt att veta hur man ska tackla ett sånt beteende på bästa sätt, eftersom jag inte kan ta det på för stort allvar och då förstora upp det. Men samtidigt så ska man ju absolut inte negligera det eftersom även om smärtan sitter i huvet, så är den troligtvis fullt verklig för honom. Men vi försöker att pusha lagom och uppmuntra för att han inte ska sluta med alla aktiviteter. Sen ska vi åka och bada nästa onsdag och hoppas på att det ska släppa spänningen inför simskolan. Chippe ska skjutsa honom till simskolan på lördag. Så jag hoppas att det går bättre då än i lördags, då det inte gick alls att få in honom dit.

Och det blev en viss oro för att han skulle tvärvägra att gå på dansuppvisningen igår. På morgonen fick jag inte iväg honom, då de skulle ha uppvisning för massa skolbarn. Men på kvällen gick det lättare att få med honom in. Lite bråkigt precis när vi kom fram, med ont i magen och så. Men det glömdes bort direkt när han hade klivit ur bilen och han och Tyra sprang ikapp in till omklädningsrummet. Sen tyckte han att det va JÄTTEroligt att stå på scen, så nu kanske han kan tänka sig att fortsätta i vår i alla fall. Vi ska attakera morfar efter några nubbar på julafton, för att få honom att betala för nästa termin också.

Här är ett klipp från dansuppvisningen. Sebbe är den ända killen så det går inte att missa honom i sina blåa shorts. Och kolla in den otroligt söta rumpskakningen!!


Sen är vi ju snart klara uppe i köket =)
Jag ska lägga upp bilder sen när det blivit lite ordning. Jag ska ju ha en träff här hemma på söndag, så då ska det bli fint tills dess så jag kan fota då.


Jo

Det är mycke nu...


RSS 2.0