Elmsta natta

Idag är det den årliga happening här ute i Elmsta, nämligen ElmstaNatta. En sån kväll (och dag) då man träffar massa gamla vänner som man bara träffar just denna dag varje år. Och på byn är det massa knallar, tivoli, andra roligheter och så självklart utgång på kvällen. Men jag gick inte ut i år. Hade kunnat lämna barnen hem till mamma om jag ville. Men Honsa är ute med två lumparpolare, så jag har inte nåt större sug efter att gå ut nykter med massa fulla människor.

Dessutom är jag rätt trött och lite förkyld. I morse vaknade Charlie vid kvart i 8 ungefär. Det har hon gjort de senaste dagarna, och somnat i vaggan vid 8 på kvällen ungefär. Så denna dygnsrytm får hon gärna fortsätta med. Klockan 8 är rätt lagom att gå upp, varken för tidigt eller för sent.
 
Vi kom i alla fall upp hela högen när hon vaknade och åt frukost. Sen mitt på dagen någon gång så tog vi oss en sväng på marknaden. Vi handlade ingenting alls i år faktiskt. Ett memory till Sebbe för 15 kronor, men inget mer. Men vi käkade lunch och köpte karusellbiljetter. Jag åkte med Sebbe en gång i en så där stor karusell som ser ut ungefär som ett litet pariserhjul, men som går jättefort runt. Han är ju fortfarande för liten för att åka själv på de där stora karusellerna, men det va okey om någon åkte med honom. Men fy va illamåene jag va efteråt. Jag brukar inte bli åksjuk av sånna, men gillar inte sånt som går runtrunt. Och att jag är lite hängig av förkylningen gjorde ju inte saken bättre direkt. Så sen fick Sebbe åka mindre karuseller, själv, för resterande biljetter.

Sen gick vi hem, och klockan hade då redan hunnit bli halv sex ungefär. Eftersom jag inte mådda någe bra, så la jag mig för att vila lite med Charlie i våran säng. Men det dröjde inte mer än en kvart ungefär så började folk att ringa och drälla in. Vi hade sagt till en del att vi skulle grilla på kvällen, och det kom lite fler än vi hade räknat med. Mina bröder kom med ett gäng på ungefär 8 personer, så va det Honsas polare och Johanna kom med systrar, pojkvän och polare. Så vi blev en hel drös som va här och grillade och hade riktigt trevligt. Vi har ju fixat långbord i våran glasveranda, men till och med den va för liten för alla oss. Men det fungerade ändå, för alla åt inte samtidigt. Och så har vi ju bord och stolar ute också.

Jag la Charlie att sova vid 8, innan jag åt. Och Sebbe har sprungit runt och tjatat på alla (en i taget) om att de ska leka med honom.
Det är så skönt med honom, i vuxet sällskap så skaffar han sig egna barnvakter. Och om det är barn med så brukar han kunna leka med alla, oavsätt ålder.

Nu sover båda barnen och allt folk gav sig vidare ut på krogen. Så nu är det lugnt och skönt här hemma vill jag lova. Det va riktigt trevligt att ha dem här, men rätt skönt även att bli av med dem. Det blir ju så när alla är berusade och jag är nykter...

Och så lite bilder från dagen

Morgon-mys

solstrålar

Charlie låg i vagnen mest och gurglade eller sov,
men lite bärsele när det blev gnälligt

Sebbe blev målad till spiderman

Så han skrämde bort de andra barnen ifrån hoppborgen
  
Så åkte han flygplanskarusellen säkert tre gången

Och en sån där barnkarusell med djur en gång

Hemma

Jag tog mig iväg på den där mammaträffen utan Zandra. Riktigt stolt över mig själv att jag vågade det faktiskt, jag är en riktig fegis när det gäller att ta kontakt med nya människor annars.

Sen åkte jag in och hämtade Sebbe, och det första som hände va att vi blev osams. Han hade tydligen fått en mobiltelefon av sin farmor som hans pappa, enligt Sebbe, hade lovat att fixa ett batteri till så att han kunde ha den. En MOBIL, till en 5-ÅRING... Aldrig i livet sa jag då. Han får inte ha någon egen telefon på många år. Så jag ringde upp Chippe och sa som det va och att han fick tala om det för Sebbe. Men enligt honom så hade han inte lovat något, utan sagt att de skulle prata om det med mig först. Jag vet inte riktigt vem jag ska tro på...

Men det gjorde att Sebbe blev sur på Chippe istället, för att han hade lovat. Skönt att jag inte behövde ta den värsta smällen, men tråkigt att bli osams på en gång.

Dessutom tror jag att de är ganske slappa på regler när han är hos dem. Men jag har pratat med Chippe ikväll och sagt att det inte är okey. Men enligt honom så stämmer det inte alls. Men det är ju inte mer jag kan göra än att säga ifrån och hoppas att det går fram.

Jag orkade in i affären på vägen hem. Det blev storhandling på en timme, vilket är rekord. För Sebbe ville vara i lektornet under tiden, så det blev bara jag och en sovande Charlie.

Fortsättning

Ja, sen middag vart det. Och hungrig va jag, så jag hann inte skriva något mera i förra inlägget. Men nu är sushin slut, och Charlie ligger och sover i soffan. Hon har börjat få in lite kvällsrutin nu. Ungefär runt klockan 8 somnar hon för natten, och vi har då försökt att ha bytt om henne till Pajtas (pyamas heter så hemma hos oss) och dämpar belysningen om hon är nere i tv-rummet med oss. Men ikväll hade jag inte riktigt koll på tiden, så hon somnade i vaggan runt den tiden, och är därför fortfarande inte ombytt. Men jag får väl ta och byta hennes blöja och kläder innan vi går och lägger oss. Sen sover hon i vaggan i vårat rum tills hon vaknar och vill äta vid 4-5-tiden ungefär. Och efter det får hon ligga kvar i våran säng.

Dagen spenderades på stranden som sagt. Vi packade korgen för en heldag. Med kaffe, muffins, salta kex, pastasallad och, trodde vi, vatten. Men vattnet stod kvar hemma i hallen, så vi fick dricka kaffe till lunch och struta i fika. Varken salta kex eller muffins är sånt man gärna äter om man inte har någon dricka med sig. Men Kattis hade med sig jordgubbar när hon kom den andra vändan, så vi fick lite fika i alla fall.

Svante simmade med oss ut till flytbryggan utan att vi behövde locka på honom idag. Så fort vi simmade utåt så simmade han med. Det är riktigt roligt att bada med honom nu, och han är gelt klart världens mysigaste hund.
Bus

Honsa försökte få en drake att flyga, men det blåste för lite.


Och det blev mys på filten när Charlie va vaken.


Underbara unge!!!


Och underbara man!!
Kärlek!!



Imorgon ska jag förhoppningsvis på mammaträff i socitetsparken. Zandra och jag skulle mötas innan träffen så jag hoppas hon ringer mig imorgon förmiddag, för jag har inte hennes nummer. Får väl försöka få fatt i henne över nätet annars. Jag vågar ju inte åka dit alldelles själv, när jag inte har träffat någon av de andra tidigare.

Sen ska jag åka in och hämta Sebbe hos Chippe,det är så skönt att få hem honom igen. Man hinner sakna honom väldigt mycket på en hel vecka. Men lite skönt är det ju förståss oxå att få bara bry oss om Charlie (och varandra) litegrann. Sen får vi se om jag orkar ta mig in på flygfyren med båda barnen och storhandla på vägen hem.

Snabb uppdatering av dagen

Igår gick nästan hela resten av dagen åt till att städa. Det blev en köttexplossion vid köksbänken på morgonen när Honsa skulle ge Svante frukost. Så det blev till att tvätta fönster och fönsterbrädor. Och sen när jag hade börjat så va det ju bara att fortsätta... Sen fick vi undan den gamla trasiga kylen som stått mitt i köket och tagit plats, så nu känns köket riktigt rymligt igen.

Idag har vi legat på playan i edeby hela dagen. Charlie har legat i vagnen under ett träd det mesta av tiden, eller på filten med oss och bubblat. Kattis kom över två svängar när hon hade långraster från sitt jobb.

Nu ska vi äta sent kvällskäk, hemlagad sushi.
Mums

snurriga jag

Räkningarna är betalade. Blev faktiskt lite pengar kvar otroligt nog, men de får inte röras... Den här månaden ska både tänderna lagas, och så fyller mamma min 50 år. Så jag ligger väl på minus i alla fall. Men finns det bara pengar på icakortet och på tankkortet så löser det sig.

Och nu har jag satt igång tvättmaskinen för andra gången. Med tvätten som jag tvättade någon gång förra veckan, men glämde att hänga upp. Sen får vi se vad som händer resten av dagen.

09-07-27

Morgonen började med att vi hade ställt klockan på 7, men kom inte upp förrän tjugo över 8. Honsa hade tydligen försökt väcka mig några gånger då, utan att få någon respons alls. Jag måste ha sovit riktigt djupt, för inatt hände något som inte hänt förut. Charlie sov i vaggan bredvid sängen i vårat rum. Och när hon vaknade och gnydde så väckte hon Honsa, men inte mig. Han fick putta på mig för att jag skulle reagera. Annars brukar han inte märka av alls när hon vaknar på nätterna.

I alla fall så kom vi iväg vid 10-tiden och åkte först till Uppsala för att köpa reservdelar till husvagnen. Det va en plastgrejj på markisen som gick sönder när det blåste på campingen.
Sen åkte vi till Gysinge byggnadsvård. Där säljer de reservdelar till gamla hus, men vi va mest där för att titta. Tydligen sveriges mest myggtäta område, men just den här dagen va det i alla fall inte allt för mycket mygg. Men det har varit debatt om ifall de fick bomba området med bekämpningsmedel eller inte (vilket de nu har fått göra). Men på vägen in i bys så hade de satt upp en skylt.

"Kör sakta, naturvårdsverket värnar om myggen"

Hihihi, det va lite roligt.

Sen när vi va klara där så ville vi ta en omväg hem. Så vi körde på lite kringelikrok-vägar när vi plötsligt fick syn på de här husen.

Då va vi ju tvugna att svänga av och kika. Det va Skaparbyn där de håller kurser i olika sorters skapande. Och vi fick en guidning runt gården av en lagom flummig gubbe som verkade brinna för det han sysslade med. Grundpedagogiken i byn va att barn ska lära sig att skapa på egen hand, utan att någon lägger sig i vad de sysslar med. Och det skulle verkligen Sebbe behöva, som har rätt kasst självförtroende när det gäller vad han klarar av på egen hand. Han frågar alltid om det är rätt och om det är fint. Kanske ska kolla upp priserna för ett sånt läger inför nästa sommar.

Sen bar det av hemmåt, med inte allt för långa avstickare. Och hemma lagde vi en riktigt smarrig omelett med lök, potatis, kantareller, gräslök, persilja och dill. Riktigt riktigt gott!

Och på tal om gott så måste jag dela med mig av receptet på pajen som vi åt igår. Det är ju inte mitt recept, utan Per Mobergs.
 
Recept länk

Men jag böt ut vinbären mot blåbär, och den va SÅ god!

Mycket länkar det blev i det här inlägget då,
men ni klickar väl på de ni finner intressanta =)

Lite lika kanske de är i alla fall




Jag har inte sett så stor likhet mellan Sebbe och Charlie tidigare. Men när jag kollar på kort på Sebbe i Charlies ålder så ser man ju en viss likhet. Eller vad tycker ni?

Söndag idag ja...

Idag har jag och mamma varit ute i blåbärsskogen. Charlie va lite gnällig, så jag fick vysha vagnen med ena handen och plocka blåbär med den andra. Det blev inte så jättemycket blåbär då förståss, men det va riktigt skönt att komma ut i skogen en sväng. Svante va med och åt blåbär och badade i diken. Efteråt åkte vi hem till mamma och åt lite lunch. Honsa kom dit oxå och vi åt kantareller som vi fått av en föredetta granne till mamma. Ikväll ska vi göra en pytt med kantareller och så står en pajdeg och vilar i kylen. Jag ska göra en blåbärmarängspaj.

Igår va vi i grisslehamn på förmiddan, eller ja vi kom hemifrån vid typ 1 så det kanske va eftermiddag. Men vi gick i alla fall där och kollade lite på loppisarna. Och så mötte vi Cissie och gick en sväng till med henne och sen tog vi en fika på hennes jobb. Trevligt att träffa henne lite. Även om vi bor så pass nära varann så träffas vi väldigt sällan. Hon ska ju flytta ner till Tidaholm i höst, om de får fatt i någon lägenhet. Och vi brukar säga det, att när hon flyttat så kommer vi säkert träffas oftare än vad vi gör nu. Och jag tror faktiskt att det kommer bli så. Det är ju konstigt i sånna fall.

Vi hade varit kloka nog att ta med oss badkläder i bilen, ifall att vädret skulle bli bättre. Så va stannade i Edeby på vägen hem och tog oss ett dopp. Jag hade först bara tänkt att doppa mig. Men när jag gjorde det så kom Svante simmandes ut mot mig. Då blev jag så glad så då fortsatte att simma ut till flytbryggan och lyckades locka med honom ut dit, utan något koppel. Sen hoppade han i frivilligt därifrån igen. Det är så kul att han börjar bli lite roligare att bada med.

På kvällen igår kom Post-Emil över till oss och kollade på Pulp fiction. En film jag, helt otroligt nog, har missat. Jag som älskar film, och så hade jag inte sett en sån kultfilm som den. Men nu har jag det i alla fall, och den va ju faktiskt riktigt bra.

Hängmattebilder

Samma hängmatta, olika ungar, i samma ålder. Sebbe på den första bilden, fullt påklädd framför kakelugnen. På den andra är Charlie, lättklädd ute i skuggan.

På tal om hängmattor så är det riktigt farligt att natta barn i hängmattor.

Lätt hänt att man somnar själv =)

Svante simmar!!

Vi bestämde oss för att åka till stranden, trots att det inte riktigt va badväder. Även om vi inte skulle komma i vattnet, så kunde ju hunden få bada lite i alla fall. Och äntligen fick vi honom att simma.

Lite plaskigt i början

Men sen blev det bättre

Honsa fick med en motvillig hund ut till flytbryggan

Och Svante hoppade i själv därifrån




Han fick simma en hel del, så nu efteråt är han rätt trött.


Semestertider

Ja, nu så här i semestertider är det svårt att hitta tid att sätta sig vid datorn tycker jag. Vi försöker ju hitta på något varje dag.

I onsdags va det sista dagen som Sebbe skulle vara hemma hos oss för den här gången. Så då passade vi på att göra något kul med honom.
Vi gick upp klockan 8 på morgonen för att vi då tänkte att vi skulle hinna äta både frukost och lunch innan det va dags att åka iväg klockan 12. Men det lyckades vi ju inte med såklart. Frukosten va ändå färdig först vid 11 ungefär. Dels för att Honsa fick åka till Massum och ropa på våran katt, Oskar, som har varit borts sen vi va bortresta i helgen som va. Men vi åt en ordentlig frukost i alla fall så vi klarade oss.

Sen bar det av till Vikingabyn i Svanberga.

Sebbe fick runan för djuren ritad i pannan.

Och vi skrev våra namn i runskrift.
(kan ni gissa vad som står vart?)

Sebbe fick sloss med två grabbar

Och Slolt Sebbe vann två matcher av tre

och vi fick kolla på när andra slogs om ett fårskinn

Sen bakade vi vikingabröd
(lägg märke till Charlie som hänger till vänster)

och besöket avslutades med att skuta pilbåge.



Efter vikingabyn va vi ju hungriga och lite kluvna i vad vi skulle hitta på. Men vi besämde oss för att först åka hem och äta tidig middag och sen åka iväg och fiska. Vi åkte först till Edeby och provade fiskelyckan, men det nappade inte något alls där. Så då åkte vi tillbaka till Elmsta och satte oss nere på andra sidan kanalen från där vi bor.

Där nappade det bättre.

Sebbe fick upp tre hyfsat stora abborrar
som Honsa rensade och la på grillen.

Sen satt vi på bryggan och åt nygrillad abborre när det inte nappade någe mer än mört. En riktigt mysig dag som avslutades med en riktigt mysig kväll. Och sen när Sebbe låg i sängen så somnade vi i soffan till "A clockwork orange".


Igår kom Chippe och hämtade Sebbe på förmiddan. Honsa va ute och klippte gräset och jag började röjja inne. Sen gick i stort sätt hela dagen åt att städa. Hallen och köket plockade vi undan i, och skurade golven. Sen va det dags att åka och handla. Mamma skulle vara barnvakt åt Charlie på kvällen sen, så vi va tvungna att skaffa mjölkersättning. Jag försökte pumpa ur på dagen, men även om jag pumpade flera gånger så fick jag inte ur mer än en halv portion. Men det hade gått bra att få i henne ersättningen i alla fall.

Vi åt middag och fixade i ordning oss innan vi åkte och lämnade henne. Det kändes både skönt och rätt jobbigt att lämna bort henne sådär första gången. Men bra att det va till mamma i alla fall, det känns ju tryggt.

Barnfria åkte vi sen ner till KnappKarlsson på barnens ö och kollade på Svenska akademin.

De va riktigt bra, och vi hade en riktigt trevlig kväll.
Jag va såklart fyllechaffis eftersom vi skulle hämta hem Charlie sen på vägen hem, så jag skulle kunna amma henne på natten sen. Och hon vart pigg och glad när vi väckte henne sådär mitt i natten och störde troligtvis hennes dygnsrytm litegrann. Så i morse sov hon med oss ända till klockan 11.

Vi får se vad som hittas på idag. Jag tror att vi ska gå ut med hunden på en härlig prommis i alla fall, men sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra.

Resan

I fredags va Honsa tvungen att jobba en stund på dagen. De hade rätt mycket att göra så där sista dagen innan semester men han slutade klocken 13 så det va ju inte så farligt. När han kom hem så packade vi allting klart utan att stressa och kom hemifrån vid 4-tiden. Lite synd va det ju att missa hela den eftermiddan på campingen, för då hade de andra varit och badat och åkt vattenrutchbanan som fanns där. Men det va ju inget man kunde göra något åt. Vi fick ju kvällen där i alla fall. Och kvällarna på camingen va riktigt mysiga måste jag säga. Då satt vi i de andras förtält och pratade och drack lite. Eller jag drack ju inte så mycket eftersom jag ammade, men det va mysigt ändå. Medan barnen sprang runt och lekte bollspel och kurragömma.

På lördagen började vi med att åka igenom safariparken. Hade vi vetat hur lång tid det skulle ta så skulle vi nog ha gjort det senare. För även om vi va uppe i tid på morgonen, så tog safariparken med bil ungefär 2,5 timme. Så då va vi i djurparken sen lagom till att äta lunch, men det gjorde inte så mycket. Vi hade ju hela söndagen på oss i parken sen oxå. Så vi gick ett varv runt och kollade på alla djuren. Sebbe hade riktigt roligt och lekte på de olika lekplatserna som wild camp och bamses värld. Och Charlie låg i vagnen nästan hela tiden och gurglade eller sov.

Lite bilder från lördagen



Lunchdags

Sebbe hoppar


Mina killar hand i hand


Utanför stora stygga vargens lya

Boll-lek på campingen


Det regnade en del på söndagen, så det första vi fick göra när vi kom till parken va att köpa såna där snygga regn-ponchos. Lite tråkigt va det att det blev lite vi och de andra när vi va i parken, för vi hade inte direkt någon planering. Men det är ju svårt att få ihop tre familjer.
Skönt va det i alla fall att ta dagarna lite som de kom. Vi såg i alla fall delfinshowen tillsammans. Och efter det fick vi sällskap av Elina och Tyra resten av eftermiddan. Då fick vi kolla på sälshow, åka bergådalbana och träffa bamse. Tyvärr så kostade det 40 kr per person att åka den där bergådalbanan, som tog ungefär en minut att åka. Så vi åkte alla utan Elina en gång och sen fick barnen åka en gång till själva sen. Man ville ju inte betala mer för den lilla åkturen, men barnen tyckte att det va riktigt kul.

Bilder från söndagen

pingvin-spaning

Före åktur

efter åktur

Herren på täppan



Trötta va vi allihopa sen på kvällen, så det blev inte så sent. De andra kom iväg lite innan oss sen på morgonen. Vi va tvugna att kolla markisen på husvagnen, som hade blåst upp under natten, så att inte den hade gått sönder. Men när vi fått ihop den och packat ihop oss därifrån så åkte vi till terrarium som finns utanför parken och kollade på hajar och krokodiler mm.




Sen bar det av hemmåt. Vi hade velat stanna någonstanns på vägen hem och kanske badat, eller på någon loppis. Men man vågade inte bara åka in någonstanns när man hade den där stora husvagnen på släp. Man måste ju veta att man ska kunna vända. Men vi va hemma vid 7-tiden ungefär. Och Charlie, som hade varit snäll hela vägen, va jättehungrig när vi svängde in på våran gata.



Idag har dagen gått åt till att städa ur husvagnen. Sen gick jag ut med Svante och barnvagn på en långprommis medan Honsa och Sebbe åkte och lämnade den.

Hemma igen!

Ja nu är man tillbaka hemma i verkligheten. Eller, nja... Honsa har faktiskt semester från och med idag så det är faktiskt inte så illa alls!!

Vi har haft riktigt riktigt mysigt, jag berättar mer och lägger ut bilder senare, det orkar jag inte göra nu. Tänkte bara tala om att vi är hemma och är efter den här helgen, riktigt sugna på att skaffa husvagn. Det är så himla mysigt att bo på camping, jag bara älskar det. Det är ju inget vi har råd med nu, men vi ska fråga Honsas pappa om han tänkte sälja sin senare och att vi då är intresserade.

Nu är jag riktigt trött. Schemat har varit fullbokat, men utan stress, hela helgen. Och Svante hade haft det bra hemma hos mamma och hos Fredde.

trevlig helg

Idag åkte jag hemifrån klockan 10 och va hemma igen halv 5. Hela dagen gick åt till att handla och hämta Sebbe. På väg in till stan stannade jag i Norrtälje och gick på bolaget och på Öb. Skulle ha öl och grill till i helgen, men de hade bara stora grillar så Honsa fick köpa det på macken i stället.

När jag varit inne och hämtat Sebbe så stannade vi på flygfyren för att handla. Det tar lite tid att röra sig runt med liten bebis som ska ammas och bytas om vartannat. Men det gick faktiskt ganska bra. Charlie somnade efter en stund inne i affären och sov sen hela vägen hem.

Nu har vi massor att göra inför helgen. Packa, fixa och laga mat. Jag ska åka hem till mamma ikväll med hundmat och förklara hur hon ska göra med den, vår hund får ju inte bara torrfoder, vilket hade varit enklare när man ska lämna iväg honom såhär. Och eftersom Honsa inte kan äta viss saker så är det enklast för oss att ta med mat istället för att leta efter något ställe som har mat han kan äta. Så jag ska fixa två pastasallader och en potatissallad, så att vi har färdig lunch till i helgen och middag imorgon när vi kommer fram. Honsa är iväg och hämtar husvagnen nu.

Så imorgon far vi till Kolmården och är tillbaka på måndag. Tror inte att jag hinner blogga någe mer innan vi åker nu. Så ni får ha en trevlig helg allihopa. Så hörs vi när vi är hemma igen =)

Rutiner

Jag har fått in två rutiner nu som jag verkligen hoppas att jag klarat att fortsätta med.

För det första så har jag ju kommit igång med att promenera varje dag. Jag kanske inte behöver gå 10 km om dagen, men en promenad på i alla fall en timme borde jag ju klara av att hålla.

Sen har jag i två veckor använt tandtråd varje kväll. Jag har köpt såna där "plackers" som finns på apoteket, och de fungerar riktigt bra. Det brukar vara en sån där periodsgrejj annars, som man gör i nån vecka och sen glömmer bort. Men nu ska jag försöka hålla det.


Ja det är ju min dotter...

Vi har verkligen kämpat med den där nappen, som Charlie inte alls tycker är särskillt god. Men envisa har vi varit och tryckt i den igen. Och när den väl sitter där så kan den duga en liten stund men sen åker den ut rätt snabbt igen.

Men nu har Charlie gjort ett val.
Tummen har åkt i!

Och då det är min dotter vi pratar om så kan vi vänta oss att den sitter i den där munnen ända upp till 8-9-årsåldern.


BVC-besök

Idag va vi på barnavårdcentralen för att mäta och väga. Våran barnmorska, Anna, sa att Charlie ser ut att vara en hel månad äldre än vad hon egentligen är. Det gör ganska stor skillnad när man bara är 6 veckor gammal. Hon vägde 5710 gram och hade blivit 57,5 cm lång. 

Här ligger hon och bubblar i våran säng medan jag sorterar tvätt.



Idag blev det inte nån långpromenad. Jag skulle vara hos barnmorskan klockan 13 så det bokade ju lixom upp hela dagen. Jättedum tid, men nu när alla har semester så va det enda tiden som fanns att få. Så jag bokade hellre upp den här dagen, så jag slipper gå dit något under semestern nu. Även om vi inte har någre planer, så vill man ju inte vara uppbokad hemma om man skulle få för sig att åka någonstanns.

Det blev i alla fall en prommis bort till återvinningsstationen för att slänga alla sopor. Och sen en tur ner längst med kanalen innan vi gick hem för att äta lunch.

Jag är sugen på att få lite ordning här hemma nu. Det ser ut som ett bombnedslag, vilket det alltid gör. Mycket för att vi håller på att renovera. Men så står det massa kartonger och sånt lite överallt som inte alls behöver stå kvar. Jag ska flirta lite med min karl, så kanske vi kan hjälpas åt att börja röja lite någonstanns.



Jag har lite beslutsångest om jag ska ta tag ordentligt i att gå ner i vikt nu. Lite sugen är jag på att ha en godisfri månad och börja träna lite. Samtidigt som godsaker är otroligt gott och jag vet inte om jag vill det tillräckligt mycket för att verkligen ta tag i det. Det är kanske dumt att göra en sån grej under semestern, så jag kanske väntar några veckor med det. Men jag väger mer än 10 kg mer än vad jag ska nu, så jag måste ju börja snart.

Charlie somnade i baby-sittern igen =)

Gullunge!!

Typiskt

Det är så otroligt typiskt. Charlie kan sova hur gott som helst. 
Men så fort jag loggar in på bloggen så vaknar hon.

Så jag får återkomma lite senare...

Folke

Idag hade magen haft namnsdag om den hade varit kvar. Men oj va skönt att den inte är det! Man glömmer fort hur ont man haft och hur jobbigt allt va där ett tag. Men tur är väl det, att man glömmer alltså. För annars hede jag aldrig någonsin velat skaffa flera barn.

Det blev inte lika lång promenad idag. Gick den vändan som jag hade tänkt att gå igår. Runt hammarby och kollade på alla glada kalvar i hagarna. På vägen hem passade jag på att gå in i affären och handla lite. Men Charlie va otroligt gnällig så jag fick sätta mig i förbutiken och mata henne först. Fram med patten på ica bara, men det är i alla fall lite avsides i caféet där.

Väl hemma slängde jag i mig lite lunch medan Charlie satt i baby-sittern. Och sen helt plötsligt när jag kollade till på henne så hade hon somnat sittandes i den. Jag ska försöka hinna med att sortera lite tvätt idag och sånt tråk. Finns det något värre?!

Sovande unge

Charlie har sovit så bra idag. Varit riktigt vaken och glad i perioder, och sen sovit gott i vaggan. Jag har hunnit med att både tvätta en massa, duscha och dammsuga. Drog fram dammsugaren när jag va precis nyduschad. Smart, då blev man ju svettig igen.

Nu har vi ätit matjessill till middag framför tvn. Aik spelar ju mot Göteborg, så då fick det bli tv-middag.

Våran frys hade stått på glänt ett helt dygn i helgen. Nån av oss hade inte stängt den helt ordentligt innan vi åkte hemifrån. Vilket resulterade i att all vår glass, som vi köpt upp för att det skulle räcka i sommar, va helt förstörd. Inte så roligt alls, men det kunde väl ha varit värre. Jag blev tvungen att ta ut och öppna den där mint-choklad-tårtan som oxå låg på översta hyllan i frysen för att se om den oxå va förstörd. Den såg ganska bra ut, men vi blir väl tvugna att smaka på den ikväll för att kolla om den är ok. Oj va synd...

Långprommis

Det blev en något längre runda än vad som va planerat idag.
Jag hade tänkt att gå en promenad på ungefär 5 km, men det blev en runda på nästan 11 km, vilket tog ungefär 3 timmar att ta sig runt. Härligt va det i alla fall, även om en bit nästan va oframkomlig med vagn. Men jag är inte den som ger mig så lätt. Men jag fick lyfta vagnen på vissa ställen, och ta mig över ett mindre träsk innan vi kom ut på grusväg som är riktigt fin att gå på. Eftersom det tog så lång tid att komma runt så vaknade Charlie och va riktigt hungrig på vägen tillbaka. Först vaknade hon en gång men kunde då nöjja sig med nappen och somnade om igen. Men sen fick jag stanna och mata henne när det va typ 2,5 km hem.

Svante fick för sig att han va rädd för bron när vi va på väg bort. Så vi fick envisas om att springa fram och tillbaka 5-6 gånger innan han gick lugnt över. Han har gått över den massa gånger förut, men nu lät det väl för mycket av alla bilar, för vi kom precis vid broöppning. Och på vägen tillbaka bestämde han sig för att en trästaty som står utanför restaurangen Zorbas, va ett hot. Han struntade i hundarna som satt vid uteserveringen, men morrade och skällde åt statyn. Knäppa hund!! Men vi gick fram till den och jag visade att den inte va någe farlig, men det hjälpte inte. Trött va jag i benen vid det här laget, och hundarna vid uteserveringen satt och skällde. Så vi gick därifrån, och Svante va fortfarande rädd för gubben, men vi får väl gå och visa att det inte är något farligt en annan dag.

Nu ska jag passa på att ta en dusch medan Charlie sover. Man blev lite svettig faktiskt.

Rullar fram

Idag rullade Charlie över från mage till rygg för första gången =)
Duktiga lilla tjej, hon är så otroligt stark.

Nu på morgonen vaknade Charlie strax innan 8. Så vi gick upp, bytte blöja, matade djuren och åt frukost. Men sen va hon så otrolig trött att hon somnade alldelles ovaggad i våran säng medan jag höll på att klä på mig och borsta tänderna. Jag tänkte passa på att gå ut och gå nu när hon ändå sover. Blir nog inget problem att få henne att somna om i vagnen.

Det är så skönt att äntligen kunna röra på sig ordentligt. Men jag väntar ett tag till med att börja träna på allvar. Än så länge räcker det med långa promenader, knipövningar och sit-ups.

helgen som varit

I fredags va jag och Sebbe hemma hos Kicki och Fredrik och lekte nästan hela dagen. Åkte dit strax efter frukost, som i och för sig åts vid 10-11 ungefär. Och stannade till halv 4. På väg därifrån så svängde vi ner till båthamnen i edeby där Kattis och Kristoffer va med barnen och fiskade. Så vi stannade och grillade lite korv, fikade och Sebbe hann fiska lite innan vi åkte hemåt. Hemma sen så kom grannarna över på fika, vilket vi försökt få till ett bra tag men de bor väl för nära för att det ska vara att bara komma över. Och klockan 7 kom mamma och hämtade Sebbe. Så vi hade bara liten plutt hemma sen.

Igår skulle Honsa iväg till American car show med massa polare i deras båt och inte komma hem förrän på söndagen. Så jag tog vagnen och hunden och promenerade hem till mamma efter att varit och lämnat av Honsa hos Fredrik. Riktigt härligt med en 5 km lång prommis så där på förmiddan. Svante va riktigt duktig och Charlie sov hela vägen dit. Mamma höll på att bygga altan hela dagen nästan, och Chippe kom och hämtade Sebbe efter att vi hade ätit lunch.

Charlie va ordentligt krånglig igår. Hon spydde ner hela hängmattan och pep sen nästan hela kvällen. Lite kinkig är hon faktiskt våran lilla tjej. Men vi blev kvar över natten, kollade på filmen Austalia, drack lite vin och åt lite choklad. Det va länge sen jag sov hemma hos mamma. Riktigt mysigt att umgås lite, och Charlie lugnade ner sig fram på kvällen. Så vi fick kolla på film utan massa gnäll. Då snusade hon gott i mjukliften till vagnen.

I morse promenerade vi tillbaka hem efter att vi ätit frukost. Jag hade inte med mig mat till Svante, så han fick äta grönsaker och ägg till frukost och sen ett köttben när vi kom hem. Honsa kom oxå hem strax efter oss, de körde om mig längst med kanalbanken. Honsa trött efter att ha festat och jag va helt slut i benen efter promenaden. Så vi satte oss i soffan för att kolla på filmen igen men somnade, både vi två och Charlie.

Härlig helg har vi haft i alla fall. Och nu väntar nästan en vecka utan Sebbe och en veckas jobb till för Honsa innan semester. Det ska bli så skönt att ha honom hemma sen! 

Orättvisan

Inte hann jag duscha inte... Välkommen till livet som småbarnsmamma. Livet där barnens behov alltid ska gå först, där rättvisa mellan man och kvinna är en vacket utopi eftersom det är du som har maten med dig, där du inte längre får ta den största jordgubben och där din mamma glömmer bort din namnsdag.

Lite orättvist är det ju, att pappan första tiden kan fortsätta åka iväg och göra saker som han gjort innan det lilla livet kom. Medan du måste ha bebis med dig om du ska iväg någonstanns. Nu gäller det här bara tills man har introducerat någon annan mat än tutte för bebisen, så det är ju inte SÅ långvarigt. Men om man vill amma, vilket jag vill göra så länge det fungerar, tar det ju emot lite att börja med ersättningsmatning för tidigt.

När Sebbe va liten ammade jag honom bara tills han va ungefär tre månader. För när jag hade varit ute och festat, vilket jag gjorde två gånger på de månaderna, så avtog mjölken och det va ett väldigt kämpande för att få den att komma igång igen. Så andra gången gav jag upp efter att ha kämpat i flera dagar. Nu vill jag undvika att det blir samma sak igen. Men som tur är så har jag inte något sug direkt efter att gå ut och festa som jag hade då. Känns som att jag klarar mig utan det tills jag inte ammar henne längre.

Men den 23 juli ska vi gå på Knapp Karlsson när Svenska Akademin spelar. Det får väl bli första gången hon får prova ersättning, och första gången jag är utan henne en hel kväll. Men då tänkte jag inte dricka något. Så vi kan hämta henne på vägen hem och jag kan amma henne på natten sen.

Regn regn regn

Om man hade lite lust att sticka huvudet utanför dörren i förrgår, så va det ingenting emot hur det är idag! Regnet öser ner och det blåser kulingvindar ute. Men jag har lovat att åka in till Norrtälje och besiktiga Honsas firmabil. Under tiden ska Sebbe få vara med Honsa på jobbet, så han har plockat ihop alla sina leksaksverktyg nu som han tänkte ta med sig, gullunge.

Hade riktigt trevligt i Norrtälje igår. Helt otroligt så va det inte mer än typ 1,5 månad sen jag och Monica träffades sist, det är nog rekord. Man är ju så dålig på att träffas numera, men det ska väl gå bättre nu när jag inte lider av massa graviditetskrämpor längre och kan ta mig till Norrtälje utan att ryggen går av.

Det va en tjej som ringde på våran annons om att vi önskar köpa en lekstuga igår. Och precis när vi ska åka iväg och kolla på den så sa grannen att vi ju kan ta deras lekstuga om vi ville. Så nu hade vi helt plötsligt två stycken som vi skulle få mot hämtning. Och tur va det att de sa det, för då kunde vi kolla med lite mer kritiska ögon på den vi skulle kolla på. För den va helt gigantiskt stor, så det skulle bli ett mycket större jobb att få hem den än vi hade tänkt oss. Dessutom tar den nog alldelles för stor plats, för våran tomt. Så det blir nog grannens istället.

Nu skriker Charlie efter mig. Ska mata henne och försöka komma in i en dusch innan det är dags att åka.

kvällsdopp

Igår kväll blev det ett bad när lill-tjejen va som mest vaken.



Men resten av dagen sov hon. Lite konstigt faktiskt. Hon va lite vaken innan vi gick ut och gick, sen vaknade hon bara för mat och byte fram till klockan 7-8 på kvällen ungefär. Honsa sov också bort kvällen igår, så jag satt själv medan Sebbe lekte på sitt rum. Jag förstår inte hur han klarar att sova 1,5-2 timmar på kvällen och sen somna som en stock vid läggdags sen, men det kan han.

Idag ska vi in till Norrtälje med buss. Vi ska möta Monica och fika med henne först, och sen möta upp Honsa och åka till socialkontoret och bekräfta faderskap.

Hur en statusrad kan förändra

I morse hade jag ställt klockan på 8, för jag ville försöka komma upp i hyfsad tid. Men som alltid så snoozade jag ett par gånger. Sebbe kom in och somnade om i våran säng och tydligen hade jag tryckt på den där snooz-knappen ett par gånger för mycket, för klockan 9.25 vaknade jag och klockan hade då slutat ringa (för det går bara att snooza i en timme). Ja då kom man som vanligt upp rätt sent. Och när jag fixat djurmat, pysslat om Charlie och ätit frukost med Sebbe så hade klockan redan hunnit bli 11.

Det regnade, så jag kände verkligen inte för att behöva ta mig ut något idag och tänkte låta hunden få nöja sig med att gå ut på tomten.
Men så sätter jag mig vid datorn, loggar in på facebook och läser Camillas statusrad där det står ungefär;
"Varför har man hund i det här vädret så man måste ta sig ut..."
Och jag kommenterar det med;
"jag vet precis vad du menar, bara att dra på regnskyddet på vagnen och ta sig ut i ovädret. Men det är dessto skönare att komma in."

Och då kände jag att; ja det är faktiskt riktigt skönt att komma in efter en promenad i regnet. Så det blev att sätta på Charlie varmt.


Även om fötterna =)

På med regnskyddet på vagnen, regnställ och gummistövlar på mig och Sebbe och gå ut.


Svante va måttligt road av att behöva gå ut i det här vädret, han gick och skakade sig hela tiden. Charlie somnade på en gång och Sebbe sprang framför oss och räddade alla sniglar från att bli överkörda av vagnen. Sen gick vi en vända nere längst kanalen och spanade efter grodor. Hemma så passade vi på att vattna i landen på baksidan, för jag har hört att det är bra att vattna när det regnar.
Vet inte om man ska vattna även när det regnar, eller om man ska vattna just när det regnar, om ni förstår vad jag menar. Men slutsatsen är ju ändå densamma, och vattnat blev det.

Riktigt skönt va det i alla fall att komma in sen. Och nu är det riktigt skönt att ha varit ute en sväng, så jag resten av dagen kan stanna innomhus utan dåligt samvete. Tror till och med att Svante njuter mer av att vara inne efter att ha varit ute en sväng.

Schulman

Ja nu har Alex Schulman fått sin lilla dotter, och vad ska hon heta?
Jo, Charlie!! Så alla ni som höjt på ögonbrynen och till och med uttryck ert missnöjje över att våran lilla tjej ska få ett sånt "kill-namn" (vilket det inte är enligt oss) så kanske det är mer ok nu då när det finns ett "kändisbarn" med samma namn.

Men det är kanske ännu värre. Att namnet nu helt plötsligt ska bli ok, för att hans dotter oxå heter det. Men vissa har inte godtagit namet alls förrän de gjort kopplingen att våran schlagerstjärna Sherley Clamp har ju faktiskt ett liknande namn.

Helt allvarligt är det folk som har sagt;
"vad ska hon heta?"
"Charlie"
"Men Nej!!!"
"vaddå Nej?"
"Nu skojjar du!"
"Nej jag skojjar absolut inte!"
"Men så kan hon väl inte heta!!"

För mig är det helt ofattbart att man säger något dylikt. Jag bryr mig faktiskt inte om ifall folk har svårt att acceptera namnet, men det kan de faktiskt få hålla för sig själva. Det är godkänt som ett unisex-namn, även om det inte är så vanligt på tjejer.

Så lite motvilligt så ska jag nu använda Alex lilla dotter som ett exempel på att det är ok även för en tjej att heta Charlie.
 
Men när jag ringde min mor igår och berättade nyheten, så fick jag bara svaret; "Ja men den där Schulman är väl lite knäpp också."


Tvätta och städa

Nu när det har varit så otroligt fint väder så har man ju inte haft någon som helst lust att vara innomhus och pyssla med sånt som behöver göras. Vilket har resulterat i att tvätthögarna, både rena och smutsiga, har fått ligga och växa sig ganska rejält stora. Så det är sånt man får ta tag i nu då. Jag har slängt in en tvätt i maskinen, men väntar nog med att ta hand om sorteringen av den rena tvätten tills imorgon istället.

Något jag verkligen måste göra, innan jag hämtar Sebbe, är att städa på hans rum. Det va en del folk på fika hos oss igår, och barnen va inne och röjjde runt rätt ordentligt. Och Sebastian som inte kan sätta sig vid matbordet om det inte är ordentligt städat på hans rum, skulle få hjärtklappning om han kom hem och det såg ut som det gör nu.

Skönt ska det bli att hämta honom idag, känns riktigt konstigt att han är borta så mycket som han är nu. Och så kommer det ju att fortsätta hela sommaren, så det är väl bara att vänja sig antar jag. Och tyvärr så har ju alla som har barn i samma ålder semester först nästa vecka och då är ju Sebbe hos Chippe igen. Men Kicki är ledig på torsdag och Kattis på fredag, så vi får väl passa på att åka och leka lite då.

Den här veckan är den första veckan på ganska länge som faktiskt är ganska uppbokad. Det känns roligt, men lite konstigt. Men som tur är så är det inte massa tidiga mornar och tider som ska passas, utan bara folk som ska umgås med.

Bilder =)

Charlie har roligt i sitt baby-gym

Det hänger roliga grejjer där

I gymmet ska man öva armhävningar också

Där va mamma med kameran

hihi så skojj vi har


Blir inga bra bilder med min kamera inomhus om man inte har det inställt på sånna här bruna bilder. De är ju fina de oxå men lite synd att man inte kan välja. Köpt en kamera för ca 6700 kr så vill man ju att den ska vara enkel att ta bra bilder med, men det är ju helt tvärt om. Dyrare betyder ofta mer komplicerad när det gäller kameror.
Vi skulle egentligen köpt en liten kamera när skattepengarna kom,
men de pengarna försvann på annat...

Softdag

Det blev att stanna hemma igår kväll. Huvudvärken släppte inte och Charlie va lite gnällig. Hon hade troligtvis lite magont eftersom hennes mamma slängde i sig drygt en liter jordgubbar dagen innan. På tal om jordgubbar så blev det premiär för våra egna gubbar från landen idag. Blev inte så mycket, men det va väldigt gott.

Honsa kom hem vid halv 4 i morse, så det blev en ordentlig sovmorgon. Vi va inte uppe förrän efter 12, sen har dagen gått åt till att göra ingenting. Vi har varit och handlat och hyrt en film, så ikväll blir det soffmys med godis och Benjamin Buttons.

Längtar efter Sebbe, men han kommer hem först på måndag. Jag passar på att hämta honom när jag ändå ska in och köpa hundmat.

Åka eller inte orka? det är frågan

Jag har haft huvudvärk hela eftermiddan sen jag kom in efter en långprommis. Det va inte lika varmt idag så då passade jag på att gå ut och gå en sväng på ca 4 km. Vattenflaskan va med och det va riktigt skönt att röra på sig. Men sen har huvudvärken suttit i och jag har verkligen försökt att hälla i mig vatten.

Nu känns det bättre, men jag är fortfarande rätt trött. Honsa spelar poker ikväll så han kommer inte komma hem förrän sent. Han va lite motvillig till att lämna mig ensam med barn och hund när jag inte mår riktigt bra. Men han såg fram emot att spela, då han inte varit med på det på flera veckor, så jag tyckte att han skulle åka i alla fall. Men nu är frågan om jag orkar mig iväg på coctailparty på handelsträdgårn eller inte... Har inte anmält att jag ska komma, men de släpper nog in mig i alla fall. Jag ska känna efter en stund om jag orkar och så att huvudvärken är helt borta, så bestämmer jag mig sen. 


En olycka kommer sällan ensam

Nej, när vi har varit och lämnat våran bil på verkstan så mekar Honsa med den andra bilen och upptäcker att den inte är alls säker att köra med. Igår beställer vi hälften av vårat kök, där inkluderat våra kyl/frysar. Och idag så upptäcker vi att den kylen vi har håller på att dö... Det är en sån här kyl med sval under, och svalen slutade fungera för ett tag sen och nu är det tydligen kylens tur. Fan, man kan ju inte stå utan kyl nu när det är rötmånad och allt, men vi vill ju inte köpa något som vi ska använda i en månad. Preleminärt leveransdatum för köket är 6 Aug men det vet man ju aldrig om det blir förseningar. Dessutom så skulle vi ju helst få in golvet innan vi kopplar in de nya vitvarorna.

Vad ska gå sönder härnäst?

Tandläkaren

Japp, aj aj aj, idag har jag varit hos tandläkaren i Norrtälje. Satte mig på bussen imorse och Charlie somnade på en gång, tyvärr. Då va hon ju vaken sen när vi va framme istället. Men det gick bra, det fanns massa tanter där som gärna höll på att gulla med henne så hon höll sig hyfsat nöjd under hela undersökningen. Jag visste att jag hade en tand som är jättetrasig, tappad plomp på ena sidan och så har det lossnat en bit på andra sidan. Och så är det en tand som det ilar i som tusan, så jag hade väntat mig att behöva betala många tusen innan det blev nån ordning i munnen. Men glatt överraskad blev jag när det bara slutade med tre vanliga lagningar för ungefär tusen kronor styck. Och idag kunde jag använda den där tandvårdspremien som man får och behövde därför bara betala 20 kronor för undersökningen. Fasen va lättad man blir när det blir billigare än vad man tänkt sig.

Efteråt gick vi en sväng på stan (man får säga så om Norrtälje) och fikade och köpte ett parasoll till vagnen. Sen blev det att vänta på bussen tillbaka. Våran bil är på verkstad och byter olja, oljefilter, fläktrem och ljuddämpare, så det fick bli att åka komunalt idag. Det är ju gratis att åka buss med barnvagn, så man ska väl utnyttja det när man kan och har tid. Men det va en hel timme tills bussen skulle gå så vi gick en promenad längst ån och kollade in all konstig konst och sen köpte vi jordgubbar hos han gubben som alltid sitter utanför kryddan och säljer.

Hoppas vi får tillbaka våran bil i  tid idag så vi kan åka och bada en sväng, det är riktigt varmt ute. För Honsas buss (som är den enda bilen vi har hemma med mer än två säten) hade sönderrostad bromsskiva upptäckte han igår. Så den är inte så säker att åka med direkt. Men nu ska jag skrubba lite potatis till en gratäng, sån mat blir det idag.

Vill önska grattis till Carro som fick en liten dotter här i veckan.
En liten Isabelle =)

RSS 2.0