BVC idag

Japp idag va vi uppe med tuppen kan man säga. I alla fall om man jämför med när vi klivit upp ur sängen de senaste veckorna. Men klockan ringde vid halv 8 och då matade jag Charlie och smög mig upp. Djuren och jag hann få frukost och jag hann till och med göra lite toalett innan hon vaknade. Sen va vi på barnavårdscentralen klockan 10. Allt såg bra ut, hon följer sina kurvor och viktkurvan kilar rakt uppåt. Och så kollade de om hon fäste blicken och följde med litegrann och det gjorde hon som hon skulle.

Igår när Honsa kom från jobbet hade jag gjort iordning pastasallad som vi tog med till stranden och tog oss ett dopp. Svante blir lite modigare i vattnet för varje gång vi är där, men han vågar inte riktigt simma än.

Nu ska jag återgå till min solstol och min bok en stund till innan lill-tjejen vaknar. Sen ska vi promenera bort och hämta ett paket från ellos som jag skickat efter. Hoppas att det är några kläder som sitter bra där i, jag har inte så mycket kläder jag kan få över mitt breda arsle just nu.

Härliga väder!!

Ja det är så himla härligt nu att det är sommar.
I lördags hade vi grillfest här hemma och det va riktigt trevligt. Vi va ungefär 13-14 stycken som va här och käkade. Plus att mina bröder kom med ett gäng kompisar en stund på kvällen också. Och något som är riktigt skönt är att det är första festen som jag inte har hållit på att fixa en massa innan och haft massa höga förväntningar på. För det har verkligen varit ett problem för mig förut. Det är ju trevligt att nån gång varje sommar ha en större bjudning hemma och så. Och när det har varit dags för det så har jag skrivit listor, planerat en massa och velat bjuda på allt. Men nu planerade vi ingenting, hade ingen koll alls på hur många som skulle komma, det va knytis och vi började med att spendera halva dagen ute på loppisar och käka lunch, helt spontant, ute på Knapp-Karlsson. Och alla förväntningar man haft inför alla andra fester har bara skapat besvikelse om det varit folk som avböjt att komma.

Nu hade vi riktigt trevligt. Alla åt det de hade med och vi bjöd på sallad och nubbe. Några blev rätt så kanon och de sista gav sig hemmåt vid 4 på morgonen, efter några timmars pokerspel. Och då är det riktigt skönt att ha bebis och 5-åring hemma. För när Sebbe vaknade så kom han insmygande och frågade om han fick titta på tv. Och Charlie vaknade och somnade om när hon hade ätit tills hon märker att vi är vakna, då vaknar hon också till lite mer.

Så vi kom upp ur sängen klockan 12 en så solig dag som igår, men det gjorde ingenting alls. För när vi kommit upp så åt vi lunch och så kom Chippe och hämtade Sebbe. Och sen packade vi en ordentlig fikakorg och gav oss iväg till badstranden hos Honsas mormor. Det va första gången som jag badade i år, jag har varit i till hälften tidigare, men det va 21°C i vattnet och riktigt skönt. Svante va med och hade kul, tills han blev för vild och fick sitta i husvagnen. Och Charlie låg och sov i vagnen under ett träd.

Och så ska jag så klart lägga in lite bilder nu när jag äntligen fått in dem på datorn.

Första skratt-bilden
Skrattar

Med storebror
Jag och min storebrorsa =)

sov-sötis







Snabb uppdatering när jag ändå är här

Jag kan ju passa på att uppdatera er lite nu när jag ändå är här inne.
Charlie ligger och sover i våran säng för tillfället. Hon somnade äntligen där efter att ha skrikit konstant sen vi kom hem från Hallsta vid 7-tiden. Sebbe går på simskola där nu varje kväll till på fredag, och han började förra måndagen. Knäppa jag trodde ju att de skulle kunna simma efter en sån här intensivkurs, men det kommer nog krävas en hel del träning, och kanske en kurs till sen i höst.

Idag har vi varit ute på fogdö, hos Cissie, och haft det skönt. Sebbe badade med Cissis brorsa Magnus i det 15° varma vattnet, Svante lekte sig helt slut med Bartez, Charlie sov i sin vagn och jag satt och fikade och spelade kort med Cissie och Acke. En riktig kanondag helt enkelt.

Men vi har gjort så mycket de senaste veckorna så det skulle ta för lång tid att skriva om, så jag tänkte nöja mig med att uppdatera er lite om våran lilla kicka istället.

Charlies fullständiga namn kommer att vara;
Charlie Lisa Lydia Norberg

Lisa är ett släktnamn från min sida, och Lydia från Honsas.
Hon är en rätt trygg tjej och växer så att det knakar, kan redan ha kläder i stl 62. Jag får sova på nätterna nu, när hon ligger i sängen med oss och ammas liggandes på sidan. Till utseendet är hon nog lite mer lik Honsa än mig (kommer mer bilder sen) och hon är något kinkigare än vad Sebbe va som liten. Men vilket barn är inte det jämfört med Sebbe. Vill inte gärna ligga själv, men sover ganska bra i vagnen om den står ute. Och är hon pigg, vaken och glad så kan hon sitta och gurgla lite i babysittern en stund.

Ja, svårt att förklara mer...
Jag får försöka titta in hit lite oftare och berätta i stället.

Saknar min blogg!!!!

Ja jag gör verkligen det, men hittar absolut ingen tid att sätta mig vid en dator just nu. Dels så är man ute hela dagen, och så ska man få gjort allt som ska göras hemma dessutom med en bebis på armen den mesta av tiden.

Ja, det är väl bara att inse att den här blogg-pausen blev lite längre än jag hade tänkt mig, men jag hoppas verkligen på att komma igång igen.

Fullt ös

Fullt upp känns det som att man har varje dag nu. Även de dagar man typ inte gör något alls. Som idag, då vi gick upp rätt sent och började laga lunch. Så kom det besök och fikade och vi sköt på lunchen lite. Vilket i sin tur ledde till att jag gick runt i myskläder med oborstat hår och osminkad till klockan 3 eller 4 på eftermiddan. Sen har fikagäster kommit lite i omgångar och så har vi varit och vaccinerat Sebbe, ätit middag och nu så är det kväll. Konstigt...

Imorgon ska vi iväg och storshoppa på ikea och bauhaus i Uppsala. Får se hur det går med liten plutt-tjej med oss.

Vardag

Jag kommer inte ihåg riktigt hur lång tid det tog innan det blev vardag efter att jag fått Sebbe. Jag menar när man kan planera dagen och veta hur lång tid det tar att göra sig i ordning med en bebis hemma och sånt. Just nu känns det ju som att man har noll koll på allt sånt. Och har vi en tid att passa så känner man sig säkrast i att ha flera timmar extra på sig, speciellt om inte Honsa skulle vara hemma. Så efter att den här veckan är över, så kommer väl eldprovet. Jag blir då, på vardagarna, själv med två barn. Och eftersom min son är så pass långsam så får vi väl se om vi kommer iväg någonstanns alls de första veckorna...



I helgen har vi haft riktigt trevligt. Lagom mycket besök de flesta dagar, vi har inte riktigt börjat bjuda hem så mycket vänner än. Men familjemedlemmarna har kommit i omgångar, och bara en dag kändes det som att det blev lite mycket. Men då blev vi själva på kvällen och kunde ta det lugnt istället.



Jag gav upp efter några dagar att ha Charlie sovandes i vaggan inne i vårt rum. Hon kan få börja sova där ibland, men annars får hon sova i vår säng. Då kan man amma henne liggandes på sidan och hon somnar tryggt, utan att behöva bli flyttad på. Så jag har fått sova riktigt ordentligt på nätterna än så länge. Hon somnar vid 12 ungefär och sover ca 6 timmar. Sen äter hon, och kanske behöver bytas blöja, och sen kan hon sova 3 timmar till. Så jag har nog fått ännu en bebis som är lika snäll som Sebbe var som liten. Jag hoppas att det håller i sig.



Nu ska jag göra mig i ordning och kanske äta lite, innan det är avslutningsmöte på dagis. Sebbe går sista dagen imorgon. Sen ska vi hem och äta lite mellis, innan det är dags att åka in mot stan. Vi ska åka och hämta lite grejjer som vi fått av en släkting som håller på att flytta. Bebiskläder och spjälsängar. Vi har ju både säng och vagga redan, men det är alltid bra med en extra. En av sängarna ska få stå hemma hos mamma.

Jag återkommer nästa tillfälle jag hittar att sätta mig framför datorn.

Bloggpaus

Tack så jättemycket för alla gratulationer!
Och jag håller med, hon är SÅ himla fin!!!

Just i de här dagarna så hinns det inte med att blogga så mycket. Igår va vi inne och gjorde PKU-test i Norrtälje på förmiddan. Det gjorde ont i mig när de stack hål på den där lilla-lilla handen. Sen blev det hem och jag somnade i fåtöljen med Charlie, medan Honsa fixade med lunch. Och så blev det besök av Honsas mamma med fika, och så hann vi precis äta innan det blev dags att åka till veterinären i Danderyd och höftledsröntga hunden. Allt såg bra ut med hans höfter och vi hade med oss en drogad hund hem.

Sen åkte vi och hämtade Sebbe i Rotebro innan det bar av hemåt. Så det va full fart hela dagen kan man lugnt säga. Hemma åt vi gröt till kvällsmat och sen däckade vi.

Det va ju det där hemska tredje dygnet efter förlossningen igår. Så humöret svängde en hel del, och tröttheten slog till ordentligt.



Idag, den tiden man inte får lägga på Charlie, ska jag bry mig om Sebbe. Och så när de båda är nöjda för en stund så ska jag vila eller städa.

Imorgon ska vi fira min och Charlies födelsedag hemma hos mamma på kvällen, så vi får se om jag hinner slänga in något/några inlägg under helgen. Annars hörs vi i nästa vecka.

Trevlig helg!!

Och så kom hon =)

Jo husmorstips i all ära, men ricinolja det fungerade.
Och helt utan att någon av mina "skitiga" farhågor besannades.

Värkarna fortsatte och kom tätare.
Klockan 16.30 ringde jag till förlossningen och berättade hur läget va och då hade jag värkar med ungefär 4-5 minuters mellanrum. De sa att jag va välkommen att komma in om jag ville. Eftersom det va en lång resväg, och det gick så fort med Sebastian, så va det kanske bra att åka in i tid. Så klockan 17 satte vi oss i bilen och körde in till Danderyd. Jag fick först bara lustgas, vilket hjälpte länge. Men sen när jag va ordentligt öppen, så det inte va så lång tid kvar, fick jag en tillfällig ryggmärgsbedövning. Narkosläkaren klappade mig på huvudet och sa; "lycka till, nu har du en timme på dig". Då va klockan 21.45 ungefär. De sa då att det onda i värkarna nu helt skulle försvinna, och allt jag skulle känna va trycket. Det trodde jag inte ett dugg på när de sa det, men helt otroligt nog så fungerade det. Varför använde jag inte det här förra gången också?! Varför ha mer ont än man måste?! Dessutom så kunde jag ju låta bli lustgasen då. Vilket resulterade i att jag va klar i huvudet under hela slutet på förlossningen, vilket jag inte va med Sebbe. Från hans förlossning minns jag bara ett bludder. Nu kunde jag vara med i vad som hände och uppskatta stödet från de som va runt omkring. Nackdelen va ju däremot att man fick ta i lite mer själv när man krystade, vilket annars går lite mer av sig självt. Krystvärkarna började klockan 22.15, och 22.25 va hon ute.




Helt otroligt att höra det första skriket, från det lilla barn som man kämpat för att få ut. Eller så liten va hon ju inte...

Hon vägde 3870 g och va 51,5 cm lång när hon kom ut. En ganska stor flicka, som började leta efter mat nästan på en gång när hon lags på mitt bröst. Helt otroligt att det lilla livet tagit form inuti mig. Och att den underbara lilla tjejen är något som jag och Honsa skapat tillsammans går ju knappt att förstå.

Jag va uppe på fötterna inom en timme efter förlossningen. Och vid midnatt hade vi fått fika, jag hade hunnit duscha och vi hade redan ett rum klart för oss uppe på BB-hotellet. Men våran personal, som skulle skriva klart vår journal och få oss utskrivna från förlossningsavdelningen, hade blivit upptagna på annat håll med en komplicerad förlossning. Så inte förrän klockan 3 hade vi kommit upp på vårat rum. Hungriga som få, köpte vi lite att äta innan vi slocknade i sängen med våran lilla prinsessa mellan oss.

På morgonen sen så ringde de och sa att vi, om vi ville, fick åka hem efter att det gjorts en läkarundersökning på den lille, så vi ställde in oss på det. Men när vi va hos läkaren sen så sa de att det behövde göras en till undersökning när bebis va mer än ett dygn gamamal. Så skulle vi åka hem då, så fick vi komma in till DS igen nån dag den här veckan. För det fanns ingen läkare i Norrtälje som kunde göra det. Så då blev vi kvar till onsdag ändå, men lovade en läkartid på morgonen.

Och det va faktiskt rätt skönt att vara kvar. Rummet hade mer hotell- än sjukhuskänsla, så man kunde verkligen bara slappna av och göra ingenting. Johanna kom förbi en sväng på morgonen, och efter lunch ungefär så kom Chippe förbi med Sebbe. Han såg riktigt stolt ut och gick direkt fram och klappade på sin lillasyster med ett stort leende på läpparna.

Man kan nog inte få en bättre storebror än den Charlie har.

Sen kom Mamma förbi på väg hem från jobbet. Och natten till idag blev det inte allt för mycket sömn för mig. Med en rikigt hungrig liten tjej och mjölken hade inte kommit igång ordentligt än. Så det blev mycket snuttandes hela tiden. Och när vi väl somnat ordentligt, blev vi väckta av att det va dags för hörselundersökning. Den gick bra på båda öronen, och 8.40 fick vi komma till läkaren för den andra undersökningen. Så vid 11-tiden åkte vi hem.



Kändes lite overkligt att komma hem med det lilla livet. Men vi började med att skruva ihop och bädda vaggan, och såg till att få upp skötbordet medan Charlie fortfarande sov sött i bilstolen.

Svante kände att något va riktigt konstigt när pappa och bröderna kom över och lämnade honom. Han nästan kröp in i huset och började leta efter det som va annorlunda. Och han verkar vara alldelles kär i bebisen redan nu. Hela tiden ska han hålla kolla på var hon är, och gnäller hon så är han direkt där och kikar.

Nu gnäller den lilla tjejen ifrån soffan, så jag ska ta hand om henne.

Hoppas hoppas

Har kraftiga värkar nu var 15e minut. Hoppas det är de riktiga värkarna som kommit igång, och hoppas Honsa slutar jobba snart.

Nu är det gjort...

Vi provar med ricinolja och hoppas på det bästa...
Får väl se om det fungerar.

Usch, va nervös jag blev nu!!

Rätt ska vara rätt

Fick lite klagomål om min formulering i gårdagens inlägg.
Jag skrev då att Honsa doppade sig när vi va på stranden.
Men det stämmer ju inte riktigt att han bara doppade sig, utan han badade faktiskt och simmade till och med. Så jag ska inte komma här och säga att han bara doppade sig.
Rätt ska vara rätt =)

Snabbt Norrtäljebesök

Allt såg bra ut hos barnmorskan. Magen va tillräckligt stor (no shit), hjärtat lät som det skulle och huvudet låg nästan helt fixerat nu. Gick att rucka på litegrann, men hon trodde inte att det va någon risk att bebis skulle vända sig i magen nu. På måndag skulle de ringa och beställa tid för igångsättning om inget hänt då. 

Jag var ju där innan halv 9, så det fanns inget öppet i våran morgontrötta stad när jag va färdig med besöket. Fick till och med stå och vänta utanför dörrarna vid apoteket innan de öppnade. Då kom en man fram och gav mig "lite läsning" om missbruk av läkemedel. Ja, vad har man att förvänta sin när man står och stampar vid apoteket innan öppningsdags. Skulle köpa berocca, handkräm och så köpte jag ricinolja. Har fått tips om att det kan sätta igång förlossningen. Mamma fick igång två förlossningar på det sättet bland annat. Men jag vet inte om jag vågar prova... Jag tänker vänta till lite senare i eftermiddag med att ta beslutet om ifall jag ska göra ett försök eller inte. Oljan har ju lixom laxerande effekt, och jag som är så rädd för att det ska komma ut någe sånt under förlossningen. Sorry bebis, men mamma bajsade på dig när du föddes. Och jag vet ju att det är ganska vanligt att sånt förekommer så det borde väl inte vara så pinsamt. Men jag tycker ändå att de är det.

Nu börjar det ju dra ut en hel del på tiden däremot. Jag hade ju inte alls planerat för att fortfarande vara gravid nu. På onsdag är det informationsmöte i skolan, på torsdag ska vi röntga hunden och på fredag kommer syster ner. Dessutom börjar det fotbollsskola och är sista veckan på dagis nästa vecka. Allt detta va ju planerat med tanken att bebis redan skulle kommit ut då. Det mesta går ju att lösa, men jag vet inte hur vi ska göra på torsdag med veterinär och att hämta Sebbe. Och det är ju tråkigt att den inte har kommit innan systern kommer ner. 

Tidig morgon

Japp, up up and away.
Nu ska jag åka till MödraVårdCentralen, förhoppningsvis sista besöket.
Vilket jag i och för sig även hoppades på förra gången...

RSS 2.0