Ytterdörren på vid gavel

Det blev inge bullbak, även om det kanske fanns tid.
Sebbe ville vara ute när vi kom hem, så jag passade på att låta ytterdörren stå öppen och släppa in lite frisk luft. Kastade ut hunden också i linan. Han börjar vänja sig mer och mer med den där linan. I början va han så skraj när han satt fast i den, så han inte vågade röra sig någonstanns. Idag lekte han till och med med en boll, även om han satt fast.

Sebbe hade vårlängtan, så han drog fram sopborsten för att få bort gruset på vägen.
sop sop
damm damm
Flin

Sen kom skateboarden fram.
skate I de sopade gångarna

Svante ville oxå vara med
Slagsmål



Sen blev det jympa för Sebbe, och 20 min på en crosstrainer för mig. Det är riktigt skönt med crosstrainer, känns inte alls i bäckenet nästan. Synd att de inte har det här på gymmet i Elmsta. Då hade man kunnat gå dit när Sebbe är på dagis. Blir ju lite långt att åka till Hallsta på dan, ryggen gör ju ont av att köra bil.
Just det, när jag väl fick arslet ur och ringde för info om vattengympan idag, så va det bara tre gånger kvar innan sommaruppehållet. Känns ju lite värdelöst att betala medlemsavgiften på 100 kr, för att kunna gå tre gånger.

Nu sitter jag med färg i håret och kollar på desperate housewives
toksnygg

Sebbe tyckte att jag såg helcool ut!!

Noll koll! Eller??

Jag la just märke till att jag inte hade någon som helst koll på var min almanacka var.  Och jag har nog inte haft det sedan jag var hos MVC sist, vilket är sådär ett par veckor sen.

Min almanacka har varit mitt liv de senaste åren. Utan den har jag varit HELT lost. Nu har jag överlevt, utan att ens veta var den har varit i flera veckor. Och tänker jag tillbaka så har jag nästan inte behövt den de senaste månaderna.

Försöker känna efter om det känns bra eller inte...
Viss saknad känner jag ju, men det är nog det fulla schemat jag saknar.
Men även stor lättnad!  

Det va gånger då jag jobbade så mycket, och hade så fullt upp. Så stressen gjorde att, även om jag kollade i almanackan flera gånger om dan, hade jag ingen koll på hur jag skulle jobba den närmaste veckan.
Den stressen är det skönt att slippa!

Nu har jag letat fram almansckan och ska sätta mig och skriva i massa roliga saker. Inskolning i skolan för Sebbe, lekdagar, träning, bad, fotbollsskola och lite sånt.

Inte för att jag inte tycker att det är någe roligt att jobba,
men det är ju inte riktigt samma sak sen Per dog.
Jag tror att jag kommer ha svårt att fylla ett sånt fullt arbetsschema med glädje igen, som jag gjorde när jag jobbade hos honom...


Med liten Alice i famnen

Saknar dig Per!!!!!!

Mycke tid, blir lite göra

Hade tänkt att sätta igång med bullbak idag.
Men som ryggen känns just nu så får jag nog vänta ett tag.

Fattar inte att man kan känna att man inte hinner med nåt, ju mer tid man har nästan. Ikväll är det gympa till exempel, och då måste vi åka hemifrån ungefär kvart i fem. Innan dess ska jag hämta Sebbe kl 14.15, hinna förbi affären en sväng samt se till att vi får i oss en ordentlig mellis. Då tycker jag inte att jag kommer hinna baka några bullar i eftermiddag. Eller rättare sagt så känner jag mig smått stressad av tanken på att försöka hinna. Därför sruntar jag i det, och skuter fram det till nån dag med mer tid. Däremot när jag jobbat och så kan man hinna med nästan hur mycke som helst, på nästan ingen tid. Riktigt konstigt är det.

Nu ska jag lägga mig och kolla på förra veckans avsnitt av de desperata husfruarna.



Spelade in det, men har inte hunnit se det än.
Så får ryggen vila, och kanske det blir bullar iaf.
Får väl se om jag hinner...

Hundskit överallt

När man har hund, och tomt, så är det ju så jäkla skönt att bara släppa ut hunden. Till exempel på morgonen, så kan man äta frukost i lugn och ro innan man ska ge sig ut på en promenad. Eller på kvällen, om man ändå har varit ute och gått en sväng efter att hunden ätit. Speciellt nu när jag haft problem med ryggen och så.

Men när snön sen smälter bort, så får man ta reda på sin lathet. SÅ äckligt! Vi hade hundskit över nästan hela den delen av framsidan som är inhängnad. Nu har jag varit ute och plockat upp nästan allt från ena sidan, men ryggen klarade inte resten. Blir ju lite dålig arbetsställning att stå och luta sig ner och plocka en massa. Men jag fick bort en hel del iaf.

Det är så äckligt nu när man är ute och går oxå. Folk plockar ju inte upp efter sina hundar, fattar de inte att det ligger kvar? Jag tycker helt ärligt, att om man inte klarar att plocka upp skiten så ska man inte ha hund! Nu smälter snön bort, och då kommer skiten fram.



Usch!!!
Plocka upp efter era djur!!!

Kör tills jag stupar

Fick visst lite energi av att röra på mig.
Nu är typ hela huset städat,
dammsuget och moppat.

Men ryggen och bäckenet gör sig påminnt.
Det går inte att bara köra på!
Nu har jag tagit två alvedon, och ska lägga mig på soffan.

Skönt va det!!

Så jäkla skönt att komma iväg och röra på sig lite. Simma va riktigt skönt. Ingen belastning på bäckenet, men bentagen kändes ibland. Simmade 400m och hann gott och väl både duscha och basta innan jag skulle hämta Sebbe på dagis. Skönt att veta att man hinner, synd bara att de inte öppnar kassorna förrän kl 12.

Nu funderar jag på att börja på vattengympan som är på onsdagmornar och varannan måndagkväll. Det är korpen som håller i det, så det kostar ju lite. Men jag ska ringa och fråga om man får prova på att vara med en gång utan att betala medlemsavgiften för ett år. Den ligger på 100 kr bara, men det blir ju dyrt om man inte vill fortsätta. För sen kostar det även 60 kr per gång. Men det är det ju värt om det är något att gå på, jag får ju abstinens av att inte kunna träna.

Nu ska jag dra fram dammsugaren medan det är djur och barnfritt här inne. Jag har kastat ut Sebbe i vårsolen, och Svante är med Honsa på jobbet.

Simma lugnt

Sebbe är på dagis och jag ska logga in för att göra nåt så tråkigt som att betala räkningar, innan jag ska se till att hinna få i mig lite lunch.

Today is the day!
Idag ska jag åka in och se om man hinner simma något innan jag måste hämta Sebbe, när badet öppnar kl 12. Tyckte ändå att det va bäst att åka hem emellan nu på förmiddan. Annars hade det  blivit tre timmars strosande i Norrtälje, vilket inte kändes särskillt lockande. Jag har förvarnat dagis om att jag kan bli lite sent, men hoppas på att det funkar i tid.

Helgen i stora drag

Sebbe fick stanna hos mormor i fredags kväll när vi var där. Lättast att inte ha med honom till ikea, och han har tjatat om att få stanna hos mormor. Så efter frukost och hundpromenad igår morse, så bar det iväg till Uppsala.


Först åkte vi till Bauhaus för att se vad de hade för golv, och sen in på ikea. Eftersom de öppnar det nybyggda varuhuset nästa vecka, så va det på många ställen väldigt urplockat. De hade ju inte brytt sig om att fylla på någonstanns, och mycket av skyltexen reade dom ut. Väl framme vid restaurangen hade jag så ont, så det har nog aldrig varit så skönt att sätta sig ner.

Vi fick tag i allt vi behövde till barnrummet, inklusive golv. Så nu är det bara tapeter som saknas, så är det dags att börja inreda.

SMILA SOL plafondSMILA BLOMMA vägglampaBARNSLIG DJUR gardin
BARNSLIG mobilKORALL mobil
Det blev inga stora grejjer, förutom golvet, men nu har allt vi behöver iaf, och summan blev under 2000 kr. Efteråt så tog vi en sväng på biltema. Där är alltid lika roligt att gå. De har ju nästan allt, nästan gratis. Så vagnen fylldes där oxå. Men trots "nästan gratis" så slutade summan på ca 2000 kr, men då hade Honsa köpt nya däck till crossen oxå.



När vi kom hem va jag lagom slut i både ben, rygg och bäcken. Så efter middan, som blev ugnspannkaka pga massa ägg i kylen, så blev det bara att lägga sig i soffan. Vi tände massa levande ljus, ställde fram en godisskål och ett glas vin. Sen släckte vi alla lampor. Supermysigt, och Sebbe somnade nästan i soffan. Honsa hjälpte honom i säng, och sen somnade både jag och Honsa till fotbollen.



Söndag

Idag åkte jag och Sebbe, som sagt, till Kattis och lekte.
Oj vilken fart det va.
Tänk om man hade fem barn själv, vilken mardröm.
Men de hade iaf roligt tillsammans. Och lagom till att Honsa va färdiglekt i skogen, så va vi färdiglekta och trötta.

Nu ska det lagas "lyxiga laxrullar" och sen blir det nog soffläge resten av kvällen. Kanske med resten av lördagsgodiset som vi va för trötta för att äta upp igår. 

Planen sprack

Söndagmorgon. Jag hade tänkt att sätta mig och skriva ett långt blogginlägg och sen ta en lång dusch nu på förmiddan. Men jag gick först in på kära facebook och såg att Kattis har huset fullt med barn. Så jag får spara både duschen och bloggandet till senare, och åka över och fika med henne och fylla på barnaskaran med ännu en.
Ju fler, desto roligare.

Helt färdig

Nu är jag HELT slut.
Heldag i uppsala, med både ikea och biltema.
Oj va onte det gjorde att vanka igenom ikea!

Men jag återkommer mer om det imorgon,
för nu ska vi släcka ner lyset med alla andra.

Tända lite stearinljus och mysa i soffan för miljöns skull


Fredagkväll

Honsa är borta och spelar poker ikväll. Så jag och Sebbe ska åka hem till mamma om en stund och umgås med henne. Men först måste jag grädda brödet som ligger på jäsning. Den här gången blev det med musli, valnötter och russin. Det är så jäkla gott med valnötter i bröd.

Känns lite bättre i bäckenet nu, så jag ska nog överleva ikea imorgon. Såg på deras hemsida att det fanns rullstolar att låna, så i värsta fall så får man väl ta en sån.

Tycker att det är så mysigt att gå på ikea. Speciellt nu när man ska ha bebisgrejjer. Och även om man inte ska ha så mycket så får man massa nya idéer för övervåningen, som håller på att renoveras.

Sötnosar

Bjuder på en mysbild av Sebbe och morbror Fredde.
Här sovandes i mormors soffa.
Gullungar!!!

Och passar på att önska alla en riktigt trevlig helg.


Denna jäkla smärta

Fy fan vilken natt. Jag har haft så jäkla ont!!
Antar att det är för att jag gjorde illa mig igår kväll när hunden stack efter katten. Vill inte tro att det beror på skogspromenaden.

Det är jobbigt nog att man ska behöva vakna kissnödig, men att det sen ska va ett jäkla projekt att att sig upp ur sängen pga smärtan, gör ju knappast saken bättre. 
Åhh vad det här gärna får vara över snart!!!

Bestämde mig för att ändå ta mig iväg och storhandla idag. Det gick bra, vi tog det riktigt riktigt lugnt igenom affären. Och vad jag älskar självscanning!! Jag kan bara gå runt sakta och blippa in mina varor, packa kassarna strategiskt. Och det ända jag behöver lyfta något är från vagn till bil. Sen tar Honsa in kassarna när han kommer hem. Så jäkla skönt!

Jag ska försöka att vila så mycke som möjligt nu resten av dagen. Om vi ska orka oss igenom ikea imorgon, så får bäckenet inte göra så här ont. För då går det inte. Men det brukar bli bättre efter ett tag, bara jag ser till att vila.



I tvättmaskinen nu ligger massa bebislakan och kläder, som Sebbe hade som liten. Tillsammans med några tvättnötter som jag fått av mamma. Man behöver varken använda tvätt- eller sköljmedel om man har de där nötterna, så de är riktigt allergivänliga. Tänkte att det kan ju vara bra för de första kläderna och lakanen med. Man ska ju vara försiktig med tvättmedel och sånt i början.
Det va jag iofs inte med Sebbe. Tror att jag tvättade allt med parfymerat sköljmedel redan från början. Men jag hade väl tur, för han har ju aldrig reagerat på något sånt.
Tydligen så avtar nötternas effekt ganska snabbt, så det är väl inget jag ska köpa själv. Men när jag fått dom, så kan jag ju lika gärna prova.

Djurvakt och bäckensmärtor

Mamma är på kurs tills imorgon, så då fick jag åka över och agera djurvakt. Tror ni inte att hunden jagar upp hennes stackars katt i ett träd, det första han gör. Vilket lädde till att jag gjorde illa bäckenet rätt ordentligt.

För er som inte haft bäckensmärtor kan jag försöka beskriva smärtan.
Eller iaf min smärta.
Bak i bäckenet gör det ont när man har belastat det, som vid gång eller lyft. Sen är det som att man går omkring med något som är riktigt ömtåligt. Framsidan på bäckenet, som skär ordentligt vid vissa rörelser. T ex halka, snubbla, flytta något med en fot eller vad som helst där du använder ena foten/benet mer än den andra. Och smärtan, både fram och bak, kan stanna kvar i timmar eller dagar efteråt.

Katten kom som tur är in när vi hade gått in. Så jag låste kattluckan och gick ut och tog hand om mammas pullor och ankor. Mysigt med sånna djur, men man blir väldigt låst om man har de själv.


Full fart i skogen

Ja full fart på barn och hund iaf. Jag fick gå sakta med myrsteg för att inte bäckenet skulle göra ont. Det blev crossbanan idag oxå. Skönt att ha ett ställe där man kan åka upp och bara släppa hunden om man vill, utan att behöva gå en massa. Men idag tog vi oss en promenad uppåt skogen. för sebbe ville se den pilen som han hade ritat åt Honsa, och som sitter på ett träd och visar riktningen i spåret.

Full fart!!

Sebbe kämpade med bra hela vägen.
Mina favvokillar 

Vem har gått här?
Stora tassar

Det är faktiskt bara våran lilla valp, med jättestora tassar.

Fina hund

Vad har han hittat här?
Fångar nåt

Då han jagar dammkorn i solskenet så kan man gissa att det inte behöver vara något jätteintressant för att fånga hans intresse.



Efter promenaden så åkte vi och tömde våra sorterade sopor vid återvinningsstationen. Sen ville Sebbe vara kvar ute och gunga.


Konstnärlig son

Glatt vattnandes

Det här är ett porträtt av mig, när jag vattnar blommor.
Men det såg ni ju redan själva =)

Visst ser jag glad ut,
skuttandes bland alla blommor!

Inge simma idag...

Idag skulle jag åkt och simmat i Hallsta, men då e såklart Sebbe förkyld. Inte så att han är hängig, men snorig och hostig så han ville vara hemma från dagis. Och det får han väl då.
Jag får simma på måndag istället.

Jag tog mig lite sovmorgon imorse då. Sebbe gick upp och lekte på sitt rum, så jag kunde sova till kl 9. Men sen va han så hungrig, så han tvingade upp mig.

Mamma kom över efter jobbet och åt våfflor med oss. Mumsigt!
Men man orkade inte så många när man åt det som efterrätt direkt.
Vi hade ätit fiskpinnar och potatismos till middag, mindre än en timme innan. Så jag fick tvinga i mig den andra våfflan med grädde och jorgubbssylt. Tur att mamma va med, som inte hade ätit nån middag, annars hade det blivit mycket smet över.

Jag har nog aldrig gjort våffelsmet själv nån gång förut. Det finns ju på paket som bara är att blanda med vatten. Men det är mycket man får lära sig göra från grunden när man lever ihop med en mjölkallergiker. Tur att det börjar finnas så mycket olika substitut för alla möjliga grejjer. Mjölkfri mjölk, vispgrädde, matgrädde, yoghurt, smör, creme fraise och mycke mer. Annars hade det blivit så mycket svårare att laga mat. Tyvärr så är ju allt sånt dyrare än de vanliga mejerivarorna, cremefraisen kostar typ 35 spänn. Och samma sak är det med de vegetariska varorna. Så även om vi fått ner våra matkostnader litegrann sedan vi började skriva matlista och storhandla varje vecka, så kommer vi ju inte komma under 5000 per månad. Och då är ju inte Honsas lunch inräknad. Men det är ju som det är, så det är väl bara att gilla läget. 



Igår kväll gjorde ryggen och bäckenet helt otroligt ont. Soffan va så obekväm att tårarna nästan sprutade. Usch va jobbigt det va. Så det fick bli en citodon när jag väl tagit mig upp för trappan och in i sängen. Då fick jag sova hela natten, även om det va svårt att somna. Med våfflor som stod än upp i halsen, så man nästan fick inta sittläge, och ett bäcken som gjorde ont som fan.

Sällskapssjuk

Nu känns det att man gått hemma rätt länge. Börjar bli sådär lagom sällskapssjuk om dagarna. Går igenom mobillistan om och om igen för att hitta nån att leka med. Jäkla tråkigt att det gör så ont i ryggen att köra bil, annars hade man kunnat åka och fika med nån. Det är inte direkt troligt att folk tar sig ut hit för att hålla mig sällskap. Jag får försöka boka in lite mer i almanackan och ragga upp de vännerna som bor lite närmare. Oj va jag längtar till bebisen kommer, så man kan börja hänga på familjecenter de dagarna man inte har något bättre för sig. Och ta sig iväg utan att ryggen ska gå av.



Det va riktigt fint väder när jag åkte och hämtade Sebbe.

Glassdags

Så det fick bli glass på trappan till mellis idag.
Tyvärr så gick solen i moln, så det blev inte så skönt att sitta still, men härligt den stund det varade.

Mumsig vattenkanna

Svante tyckte att det va mysigt att vara ute på tomten när han slapp sitta i det läskiga repet. Och dessutom hade sällskap av oss. Han har tagit en av Sebbes gamla vattenkannor och demolerat den totalt. Den får nu agera hundleksak istället, för någe vatten kan man inte fylla den med längre.

Vad är jämnställdhet i föräldraskapet?

Nu vill ju jämnställdhetskämparna att föräldrarna i största möjliga mån ska dela lika på föräldraledigheten. De är nöjda med att det går åt rätt håll, men tycker att det går för sakta. "Fortsätter det att utvecklas i den här takten så kommer det inte att delas helt lika förrän år 2050", tror jag de sa. Men samtidigt så rekomenderas det att barnet ska helammas fram till det är 6 mån. Ska då mamman bara vara hemma den första tiden och sen pappan få den lite roligare tiden senare? Inte för att bebistiden inte är rolig, men det tar ett tag innan man fungerar som man ska efter att barnet kommer. Man får ju inte träna de tre första månaderna, och jag vet ju hur mycket piggare jag blir och därmed är det lättare att göra saker när man oxå kan träna. Bebistiden är mysig, men det är roligare när barnet kommer upp i ettårsåldern så man kan hitta på lite mer saker om dagarna. Det blir lixom lite mer semester då.

Jag är absolut inte emot att dela lika, men jag tror att det är ganska orimligt. Dessutom så är det papporna det skylls på när det inte delas lika. Många mammor ser det ju som sin rättighet att vara hemma längre med barnen. Hur lätt är det då för de papporna att ta den platsen?

För oss är det enkelt. Honsa har ett nytt företag där pengarna måste in. Och min fasta rad som jag hade, finns inte mer. Jag måste alltså söka nytt jobb sen, eller så hade jag tänkt börja plugga. Så för oss är det därför helt omöjligt att dela lika. Det kanske blir annorlunda om några år, om vi får fler barn sen. Om jag har fast jobb, och Honsa har någon/några som jobbar under honom så kan vi ju dela mer lika. Men att Honsa i nuläget ska ta ut mer än de 60 dagarna som han är garanterad, det kommer nog inte att fungera.


Tokhärligt väder!!!!

Magen kändes bra redan när jag gick och la mig igår. Och förutom att jag är ganska trött idag, så mår jag bra. Konstig magsjuka det där, och Sebbe hade ju precis likadant i söndagskväll. Nu e det väl bara att vänta och se om Honsa också insjuknar.

Jag tog med Svante i bilen idag när jag lämnade Sebbe på dagis. Det va så himla härligt väder, så jag tänkte att jag kunde ta en sväng upp till crossbanan och släppa honom.

Några få minusgrader, nästan vindstilla och skinande sol!
Vi gick en sväng runt ena delen av banan, det va riktigt riktigt härligt att komma ut. Och jag märker verkligen skillnad nu när jag tagit det lugnt och inte belastat bäckenet så mycket. Jag kan vara ute i lugn takt utan att få så ont som jag fick förut. Det är verkligen en befrielse att kunna komma ut i skogen och njuta. Om så, bara en liten sväng.

Magsjuk...

Ja så va jag oxå magsjuk då.
Man vågar inte direkt ta sig för långt ifrån en toalett.

Som tur är så är Honsa frisk, så han tog med Sebbe till gympan ikväll. Jag ska hålla liggläget så länge magen är som den är.
Och snälla mamma kom förbi med provivashots, cola och riskakor.
Behöver man något mer??

Willy

La in tre döda möss åt ormen igår.
Han kollade lite konstigt på dem och det kändes som att han ville säga;
ska jag äta det där??

Men när jag kom tillbaka och kikade, så va alla uppätna.

BUUUUU

Känns bättre att ge honom levande, men det finns aldrig på djuraffären och på ViDet vet man ju aldrig när de har öppet eller är hemma.

Isande kallt ute

Sebbe är på dagis och jag har varit ute en snabbis med Svante.
Helt galet kallt va det ute, blåser som faan!! Sådär kallt så man fryser nästan ända in i benen ett bra tag efter att man kommit in.


 

Igår fick jag ont i örat igen. Jag brukar bara ha ont på natten, och bara i det örat som är vänt ner mot kudden. Men igår när vi satt i soffan så kom det nån stötvis skärande smärta. Men som tur va så gick det över ganska snabbt mellan stötarna. Dessutom hade jag ont när jag gick och la mig, i det örat som va vänt från kudden. Jag borde kanske gå till läkaren snart med mina öron, men jag har ingen som helst lust att besöka läkarstationen här i Elmsta...

Honsa målade fönster, garderob och dörrkarmar i bebisrummet igår. Det är nu i stort sätt bara tapeter och golv kvar innan vi kan inreda.
Åh va roligt, det längtar jag efter.



Jag ska upp och sortera en överfull ikeakasse med ren tvätt nu. Det är ju bland det värsta som finns nästan. Dessutom så är det typ tre eller fyra maskiners tvätt i den där jäkla påsen. Jag vet inte varför det är så jobbigt just att sortera tvätt. Att tvätta är ju inte så ansträngande, och att hänga upp tvätten går ju ganska smärtfritt. Men sen kan den där rena tvätten ligga i en sån där ikeakasse nästan hur länge som helst innan det hamnar i garderoberna.



Det är samma fenomen när man ska packa upp en resväska. Att packa är ju hur enkelt, och ofta roligt, som helst. Men sen när precis samma mängd kläder ska ut ur väskan, så tar det verkligen emot att ta tag i.
Jag och Honsa är tyvärr precis lika dåliga på att packa upp. Så när vi varit i fjällen tex så kan väskorna stå i flera veckor i hallen, även om de står så att man nästan snubblar på dem.

Bästisar

Myspysar

De är så rara tillsammans!!!

Spruckna planer

När jag va hos MVC i torsdags så fick jag ett badkort så jag kunde gå och simma gratis i Norrtälje och Hallstavik 15 gånger. Shit va bra tänkte jag, nu kan jag få träna lite med något som inte belastar bäckenet. Perfekt att lämna Sebbe på dagis, åka in och bada, basta och ta det lugnt. Härligt!!

Men så kollade jag nu öppettiderna på badhusen...
Och där sprack ju hela den planen.

Måndagar från kl 12 i Norrtälje och torsdagar från kl 12 i Hallsta va de enda möjligheterna som fanns. Annars så va det vuxensim fram till kl 9 eller allmänt bad från kl 14. Sebbe går på dagis 8.30-13.30 de dagar han går, och det är varannan vecka mån-ons och varannan tis-tors.

Jag har alltså möjlighet att simma själv en dag i veckan. Och får då stressa efteråt för att hinna åka och hämta Sebbe. Och lunch måste jag få i mig innan jag simmar. Dessutom blir jag tvungen att åka hem emellan efter att jag lämnat Sebbe, om jag inte ska gå i Norrtälje i tre timmar, vilket brukar bli dyrt.

Annars får jag lov att ta med Sebbe efter dagis. Men där försvann ju både möjligheten att simma, för han är helt galen och orädd i närheten av vatten. Och det blir ju inte lika lugnt efteråt när han är med direkt.

Fan va värdelöst!!!


Halvsjuka sjuklingar

Igår kväll blev Sebbis riktigt magsjuk. Stackarn satt på toa samtidigt som han sa att det kändes som han måste spy. Så det blev bara till att ta en extra vända till ica för att köpa blåbärspuré och proviva. Jag blev oxå illamående sen och mådde inte alls bra, men det blev bättre tills vi gick och la oss.

Vi hyrde filmen Patrik 1,5 igår.
Jag hade nog lite för höga förväntningar på den tror jag. Det va ju en söt och annorlunda film, men inte så bra som ja trodde den skulle vara.

Imorse kom Sebbe in och la sig hos oss och hade ont i magen. Det verkade nästan krampa i magen för emellanåt va det bra, och sen helt plötsligt så gjorde det jätteont. Jag fick ta värktabletter för att ta mig upp ur sängen, vilket gjorde att det inte blev frukost förrän halv elva ungefär. Och nu verkar Sebbe må bra och vara hur pigg som helst, konstigt...


Storhandlat på Babyland

Honsa åkte med mig och hämtade Sebbe hos Chippe idag.
Då passade vi på att åka förbi Babyland i Arninge och storhandla.
Det blev en amningskudde, bäddset till vaggan, skötbord, blöjhink, pump och lite till.

Skönt att ha handlat in det mesta som behövs innan bebisen kommer, man vet ju inte hur mycket jag orkar springa i affärer snart. En sväng till ikea ska vi försöka hinna med innan det blir för tugnt att gå oxå.

På vägen hem åt vi på kinarestaurangen i Norrtälje, gott gott.

Varför alltid översta våningen?

Vi hade riktigt trevligt igår, och Mika blev kanon =)
Typiskt bara att de ska bo längst upp utan hiss.
Jag som har svårt att komma upp för våran trappa vissa kvällar, skulle då klara den gånger fyra ungefär, både upp och ner...
Men det gick, även om det gjorde ont.

Nu ska jag gå upp och fixa frukost och se om Honsa vill vakna.
Idag ska det shoppas i Arninge, innan vi hämtar Sebbis.

Färdiga för fest

Det blev en fika och promenad hemma hos mamma.
Vi gick ner till bryggan och njöt av solen. Riktigt skönt att komma ut lite, men jobbigt att gå där det fortfarande låg snö kvar.

Svante njuter i solen hemma på tomten


Sen när jag kom hem hade Honsa kommit hem från crossbanan, så vi tog en sväng ner till havet vid gamla grisslehamn.
Kallt men härligt va det där nere.

Fint!!

Fima hund

Nu är vi färdigduschade och fixade och redo att åka in till Norrtälje.

Färdigfixad

Det är inflyttningsfest hos Mika och Micke ikväll.
Får se om jag kommer upp för alla trappor hemma hos dem.

Mysmorgon

Bästa sättet att spendera en lördagsmorgon??
Svaret är enkelt. Det ska vara "ring så spelar vi på radion" och det ska va lång mysig frukost med min Honsa och nybakat bröd.
Sen är det melodikrysset medan man sakta gör sig i ordning för att ta sig ut med hunden.

Helgerna när Sebbe är hemma hos oss är självklart oxå riktigt mysiga,
men på ett annat sätt.



Hade jag kunnat ta mig iväg till hundkursen som hålls ute på Bärmöudd idag så hade dagen varit fulländad. Men jag kan inte köra bil, och jag släpar redan med mig Honsa in till stan imorgon, så jag vill inte fråga honom.
Dessutom så tror jag att det hade blivit för jobbigt iaf, för natten har inte varit en av de bästa.

Nej jag ska nog ta mig hem till mamma istället så kan vi gå ut lite med hunden.



Tagen på bar gärning

I hundkorgen

Här e någon som tagit sig lite stor plats,
när korgens rätta ägare är ute med husse.

Fredag hela dan

Sebbe e hos Chippe och jag har handlat för en vecka framåt.
Var inne på franks färg och kikade på lite tapeter när jag va i Norrtälje oxå. Man blir bara snurrigare av att bläddra i såna där tapetkataloger, så jag gav upp det. Men vi har nog bestämt oss för en sån här molntapet nu iaf. Inte med de där wallstickers som på bilden, men som den tapeten de har.



Va hos MVC på förmiddan oxå. Alla värden såg bra ut, men magen hade växt för lite. Hon sa att om den inte växer mer till nästa gång så får vi göra ett till ultraljud för att se så att bebisen växer som den ska.
Jag är inte orolig alls, det är ju ett väldigt osäkert mätsätt för att kontrollera hur barnet växer när man mäter utanpå magen. Hoppas vi slipper göra ett till UL, för då måste vi åka in till sthlm...

När jag kom hem från Norrtälje så va dt kanonväder, så jag hängde på Honsa och Svante på deras fredagspromenad uppe vid endurobanan. Men jag fick sätta mig i bilen medan de gick på övre delen av banan, för då kände jag att jag gått tillräckligt.

Sen har vi bakat bröd, tranbär och valnötter den här gången, fixat sushi, bakat en kladdkaka och nu ska vi slänga oss i soffan.
Välförtjänt!



Drömde förresten att vi fick en dotter inatt igen.
Nu va hon varken mörkhyad eller kunde prata =)
Kanske inte blir någon Folke ändå då..

Magbilder

Magen stor..

De flesta säger att jag inte har växt så mycket. Magen känns väldigt tung, men jag har inte gått upp så mycket i ansiktet och så, det gjorde jag mycke med Sebbe.

Jag ska till MVC idag så då får vi väl se om den växer som den ska iaf.
Konstigt att jag har så mycket mer problem med rygg och bäcken nu när jag inte har gått upp så mycket, mot vad jag hade med Sebbe då jag gick upp över 20 kg.

Full fart hela torsdagen

Hann inte blogga något mer igår, för hela dagen bara försvann.

Bilder från lekrymden

Ena still, andra inte... Andra still, ena inte...

Det va inte lätt att få bra bilder på barnen.
När den ena va stilla så rörde sig den andra och tvärtom. Och när de sprang runt och lekte så hann ju inte jag vanka efter direkt =)

inte så pigg Trollunge

Klara va lite trött-grinig, men efter maten fick hon ny energi.

Bus Rutch ner i rutchkanan

Märk väl att bilderna är tagna ovanifrån i rutchkanan
Vilket betyder att jag tog mig upp i klätterställningen, iaf en gång.

Fel håll Upp eller ner??

Och så kan man ju försöka ta sig uppåt i kanan oxå,
vilket inte är det lättaste.

Det blev mer än fyra timmars lek och bus igår, så barnen va lagom möra när vi åkte därifrån.



Efteråt så tvingade jag med mig Sebbe i lite affärer för att kika på lite bebiskläder. Hade egentligen tänkt att göra det idag, men jag tror att det kan bli jobbigt nog att storhandla och sånt.

Det här köpte vi

Lindex

Kappahl H&M

SÅ söta!!!!

Känns som att jag e inne på mycke brunt nu =)
Köpte en mjuk å mysig filt oxå på kappahl

Nu ska jag inte köpa någe mer kläder.
Jag har massa kvar från Sebbe som funkar både till tjej och kille.
Man vet ju aldrig innan vad den börjar med för storlek heller, men jag har inte köpt något i stl 50, det är ju en sån strolek som många hoppar över. Sen finns det ju pyttebebisar som behöver 44 när de kommer oxå.



Inte så konstigt att Sebbe somnade i bilen på vägen hem.
Jäkla unge, som har börjat väcka mig innan halv 7 varje morgon,
och sen somnar mitt på dan =)

När vi kom hem så blev det att börja med middan på en gång, för sen skulle vi åka och köpa vaggan. Hon hade även en bilbarnstol till salu. En sån som man bara knäpper fast i bilen. Vi har ju en redan, men det vore ju bekvämt med en sån... Jag sa att jag skulle fundera lite, och återkomma om vi va intresserade.

Vi passade på att åka förbi hos Honsas syster på en kvällsfika när man ändå va i Herräng. De har inte träffat Sebbe tidigare, så det va ju på tiden.

Sen va det bara hem, lägga barnet och däcka i soffan.

Orolig natt

Inatt vaknade jag och behövde kissa typ två gånger. Första gången trodde jag att klockan va typ morgon, men efter att jag somnat om så började Svante skälla i hallen och då såg jag att kl va typ 2.
Inte sovit i närheten av lika bra som igår.

Men hoppas att krafterna räcker ändå, för idag ska vi ta oss in till Lekrymden i Norrtälje.

Rastlös och sötsugen

Japp just nu e sötsuget stort.
Det hade varit gott med en bit av de där kladdkakorna!!

Honsa kollar på hockey
jag e lite för rastlös för att sitta ner och titta på det.
AIK-Leksand känns ju inte heller sådär jätteintressant



Har fått tag på en vagga på blocket

finfin

Ska åka och hämta den i Herräng imorgonkväll
Och på söndag blir det shopping på babyland =)

Roligt roligt att köpa saker till bebis, även om vi har det mesta.

Ska kanske gå och kika på lite kläder oxå
Såg att de hade riktigt söta babykläder på lindex, i neutrala färger.
Har ju det som Sebbe hade, men det är roligt med lite nytt oxå.

Vårkänslor = städdags

Ja idag är det riktigt vårigt och härligt ute.
Och då blir man sugen på att rensa upp ute.
Men eftersom jag inte kan kånka massa saker så fick jag städa lite inne istället.

Massa tvätt, dammsugit och torkat golven uppe och städat badrummet.
Tvättade även fönstren på toa och i sovrummet. Egentligen är det väl fönstren i köket som är i störst behov av att tvättas, men jag orkade inte tvätta allihopa. Och skulle man tvätta några av dem så skulle man verkligen se hur skitiga de andra är. Så jag tar det en annan dag.

Det har varit en rätt bra dag idag, med inte så mycke värk, men nu orkar jag inte städa mer. Jag ska hänga upp den sista tvätten, sen ska jag nog sätta mig i fåtöljen och läsa lite.

Har bakat två kladdkakor till mamma idag oxå.
Hon ska ha med de till jobbet på fredag.
Jag hade tänkt att baka en till oss oxå, men smöret tog slut, så det blev inget. Nu luktar det kladdkaka i hela huset, men vi får inte smaka. Sebbe blev inte så glad...

Uppe i tid...

I morse gick jag upp vid halv 7.
Sebbe kom in strax efter 6 och la sig hos oss.
Jag försökte somna om, men kände mig inte trött längre.

Så vi gick upp =)

Brukar vara en sån grej som man säger att man borde göra, men att man ändå nästan tvingar sig själv att somna om för att klockan inte ringt än.

Funderade på varför  Sebbe har börjat vakna så tidigt nuförtiden, han som sovit till 9 sen han föddes nästan. Men Honsa sa att vi kanske ska sätta upp en rullgardin i hans rum. Och då blev det ganska självklart, det måste bli väldigt ljust där inne ganska tidigt nu...
Smart!!

Årets första glass (ute)

Ja eller iaf så har vi provat varsin ny glass och avnjutit den ute i solen på trappan.



Sebbe provade den nya sandwich stracciatella
Och jag provade nya magnum temtation chocolate

Mums i vårsolen

Första tuggan Den va god den!

Båda va mumsigt goda.
Men magnumen kändes lite smulig.
Jag förstår inte varför de inte kan ta tillbaka den otroligt goda magnum choklad.

namnamnam

Smaskens

Tulpaner

Tänk så mycket nåt så litet kan göra =)


mmmm

fina fina

Brukar inte köpa tulpaner när jag inte har städat.
Men eftersom jag med min rygg inte klarar av att storstäda, utan städar lite nästan varje dag, så tyckte jag att jag va värd det. Köket är ju iaf hyfsat städat...


Träna eller inte träna?? Det är frågan...

Ikväll har Sebbe gympa i Hallstavik som vanligt på tisdagar.
Det är i samma hus som gymmet.

Nu är frågan; ska jag passa på att träna oxå medan jag är där?
Eller ska jag ge upp träningen nu??

Om jag inte ska gympa ikväll så ska jag ta en dusch nu...

Ähh man kan ju inte bara sitta och vänta på ett gym, så jag får väl försöka träna lite lagom. Vad nu lagom är när man tränar, det har jag aldrig klarat av att hålla.

bilder/logo.gif

Snacka sovmorgon

I morse när jag hade lämnat Sebbe på dagis så kröp jag tillbaka ner i sängen med Honsa, han hade sovmorgon. Honsa gick upp vid 9 ungefär, och jag somnade om och kom inte upp förrän kl 11.



Tog en värktablett i natt, så jag antar att jag inte sovit så bra.
Så det behövdes kanske, men SÅ länge brukar jag inte sova.



Bakade riktigt gott bröd idag, med blåbär och valnötter.

Hittade torkade blåbär och tranbär när jag va på Willys i fredags.
Roligt att mixa lite med olika smaker på bröd.



Recepttips

Värm 7 dl vatten till ca 45°
Blanda ca 2 dl gryn (tex musli, havre eller dinkelflingor), 2 tsk salt, 1 dl olja, lite sirap, 1 tsk brödkrydda eller kummin och valfritt ca 1-2 dl typ blåbär och valnötter, russin eller tranbär eller vad du vill.
Blanda några dl mjöl med en påse torrjäst i en egen bunke.
Häll i vattnet i grynblandningen och fyll på med mjölet och jästen.
Blanda sen i mjöl tills degen släpper kanterna.

Låt jäsa ca 45 min i bunken.
Gör två limpor och låt jäsa 45 min till.

Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i en dryg halvtimme
(tills det låter ihåligt när du knackar under)

Klart!!

Jättelätt och man kan mixa hur man vill, med olika smaker, kryddor och olika sorters mjöl. Jag brukar använda grahamsmjöl, rågsikt och vetemjöl special med fullkorn.

Vårlängtan

Vår är när dygnsmedeltemperaturen är stigande
och ligger mellan 0° och 10°c i över en vecka.

Idag var det;
Torra vägar, blötaste blötsnö och massa vattenpölar.
Våren är på väg!!!!

Klicka för stor bild

Snart kikar väl de små tusselago fram

Den gångna helgen

Söndag

Igår åkte jag hem till pappan medan Honsa va ute och åkte cross (vilket jag lovar va blötare än blötast). Jessica, pappas fosterbarn, fyllde år så vi blev bjudna på fika med tårta, Mums!

Sen ville Sebbe prova köra cross

På cross =)

Det va en liten baragasainteväxla-cross så han provade köra själv först och pappa sprang bakom. För att snabbt konstatera (det jag sagt hela tiden) att han kanske ska vänta tills efter sommaren när han lärt sig cykla utan stödhjul. Det va lite jobbigt att springa bakom för morfar, så Jim satte sig bakom och gasade runt lite med Sebbe istället.

Det är jätteroligt att intresset finns, så när han lärt sig cykla och övat lite mer på att gasa med fyrhjulingen hos pappa, så ska han få en cross.

Pappa hjälpte mig med min rygg och nacke. Han försökte knäcka rätt bäckenet, och det känns lite bättre i bak, men det ville inte riktigt släppa. Och bäckenvärken i fram går inte att göra något åt. Men nacken va värst! Jag har haft huvudvärk den senaste veckan och ont i öronen på nätterna, och det sitter troligtvis i nacken. Så pappa knäckte, tryckte och masserade, men ville inte bråka mer utan jag skulle komma tillbaka om några dar om det inte släppt.
Kännde inget i öronen i natt, men huvudvärken är kvar och nacken gör fortfarande rätt ont, så jag får väl åka dit igen om några dagar. Tror dock att jag är lite förkyld också så det påverkar nog en del.

Mamma hade tänt i grillen, så vi åkte över dit och grillade lite korv. Och jag tog en kort prommis med Svante.
Han tycker iaf att det är kul nu när det töar, då fick han chansen att nästan simma i vissa diken. Det är så roligt att kolla på honom när han kör ner hela huvet i vattnet och blåser ut. Som synd var så hade jag kameran hemma...

Jag var helt färdig efter behandlinen hos pappa, nästan yrslig när vi kom hem. Så resten av kvällen blev väldigt lugn.





Lördag

Vi hade planerat att åka in och besöka vildmarksmässan i lördags. Men Honsas bror var där och sa att det inte var så mycket att se, om man inte va intresserad av flugfiske eller kajaker. Dessutom så va det jättemycke folk så det hade nog blivit mest jobbigt.

Istället åkte Sebbe till mamma, så vi kunde ta tag i att börja i barnrummet. Vi har inte bestämt vad vi ska ha för tapeter där inne, så vi åkte till järnaffären för å kolla om vi fick några idéer. Vi kom dit strax innan stängning, så vi hann inte kolla så mycket, men jag tror vi har lite koll på hur vi vill ha det.

Vi hann rensa ur och riva tapeter, och Honsa hann spackla sen.
Riktigt skönt att ha kommit igång med rummet. 

En härlig promenad på endurobanan tog vi oss oxå tid till. Det va så himla blöt snö överallt, så det va jättetugnt att gå. Vi fick hålla oss på vägarna där uppe, som va plogade och lättframkomliga. Det blev inte så långt, men Svante fick springa, och när vi va tillbaka vid bilen så gjorde det riktigt ont i bäckenet efter den jobbiga snön. Tur att vi inte åkte på mässa kände jag då, jag hade nog fått låna en rullstol där isf. Och skönt att fått komma ut på en prommis iaf under helgen, trots det blöta vädret.

På kvällen kom mamma över med Sebbe och åt tacos och kollade på melodifestivalsfinalen.



Melodifestival



Jag röstade på Carolina, Måns och Sofia.

Tycker att det va jätteroligt att Carolina fick så bra placering, eftersom alla, utom Honsa, skrattade åt den låten när de först hörde den. Snälla,snälla, snälla sluta... Men jag, med många andra, tyckte att låten växte när man hört den några gånger, och nu är den rätt bra.
Och hon är ju bara SÅ cool!!!

Synd på Måns. Tyckte han va värd att kämpa om toppplaceringarna. Jag gillar inte riktigt att man fortfarande kan ringa och rösta när juryn har lämnat sina röster. Det gör, tror jag, att de som röstar på tex Måns som såg att han låg först och ledde stort, inte ringer så mycket mer då. Medan folk som röstar på tex EMD, som inte fick så mycket av juryn, ringer några ggr extra.

Jag gillar inte riktigt den låten som vann.
Showen va bra, den kan gå ganska bra i Moskva och det va väl kul med något lite annorlunda. Men låten tycker jag inte va bra.

Tycker för övrigt att det va många bra låtar med i år. De enda jag inte ville skulle vinna va; Emilia (med sin taniga röst), Agnes (med en dålig låt), hon som va 16 vad han nu hette (med bra röst men dålig låt) eller hon som vann (bara för att låten inte föll mig i smaken, men det va den bästa av de sämsta).

Annars va resten av låtarna hyfsat bra, alla hade sitt som jag gilla. Alcazar va väl sådär, deras låt lät som alla andra deras låtar, men det va så kul att de såg ut som Jen-dockor alla tre.

Jen va typ en rock-barbie som jag lekte med som liten. 

Handlingsfredag

Jag gjorde rent kylen igår, och rensade ur Sebastians garderob. Svårt att ta det lugnt när man spenderat hela dagen innan i soffan.

Idag va jag å Sebbe i Norrtälje och handlade. Gick först på Rusta och Willys och tittade lite. Sen blev det flygis för fika och storhandling. Gick ganska bra även när Sebbe var med, trots över en timme i affären.

Har inte lika ont i bäckenet idag. Men efter flera timmar i Norrtälje och dammsugit övervåningen så är fötterna nästan helt avdomnade.

Svårt att ta det lugnt

Hade tänkt att rensa ur och göra rent den understa kylen idag.
Men nu kom murarna och håller på uppe i köket.
Vilket är väldigt efterlängtat.

Och eftersom jag har så svårt att bara ta det lugnt så får jag väl sortera tvätten istället så länge, och göra rent kylen senare. Det luktar rätt skumt där i och jag tycker att alla grönsaker blir dåliga väldigt fort, så den behöver verkligen göras rent.



Sebbe och jag har varit vi återvinningsstationen och kastat grejjer på väg hem från dagis.

Jag har blivit riktigt duktig på att källsortera nu de senaste veckorna.



Det tar ju lite plats hemma, men tömmer man ofta så fungerar det. 

Vila idag med

Skulle egentligen till MVC idag kl 14, men de ringde och flyttade tiden till nästa fredag istället. Känns ganska skönt, för jag har fortfarande ont i bäckenet sen jag halkade en massa igår. Men det e lite bättre, så jag tänkte vila idag så kan jag å Sebbe åka och handla imorgon.




Igår blev det soffliggandes nästan hala dagen. Det va knappt att jag tog mig iväg och hämtade Sebbe. Honsa kom som tur var ifrån Hallsta i tid så han hade kunnat åkt om det inte hade gått. Men jag hade tagit två alvedon och vilat en stund, så jag kom iväg iaf.

Hade dock lite dåligt samvete när jag kom hem och tvingade Sebbe att va inne, för att jag inte kunde komma upp för trapporna och hjälpa honom med dörren. Men han fick gå ut sen när Honsa kom hem. Han ville passa på att åka sin snowrazer i våran lilla slänt nu när det är så mycke snö.

Svante fick också vara inne hela dan sen, och min underbara Honsa lagade mat när han kom hem. Vad skulle jag göra utan honom??
Men det blir ju bättre av att vila, så nu blir det vertikalt läge idag med så jag kanske klarar att ta en promenad nån gång i helgen.



Bästisar

sovsötisarBästisar
sovisarsötisar

Gamla bilder på Sebbis och Oskar.

De är inte lika bästisar längre, men de va bra söta tillsammans när de va det.

Ännu mera snö, och halt som fan!!!

Aj,aj,aj nu gör det helt galet ont i bäckenet.

Fick som tur va fram det mesta av bilen igår kväll. För idag hade det kommit ännu mer snö, och det fortsätter bara att falla. Så jag fick iväg barnet till dagis imorse iaf.

Sen när jag kom hem så hade jag tänkt gå med hunden och skotta undan lite på framsidan. Men jag hann inte mer än utanför bilen innan jag halkade första gången.
 
Att bara halka till med foten känns som att man kör in en kniv i bäckenet, och nu halkade jag ordentligt. Efter mycket möda så tog jag mig upp på fötter och gick in och vilade lite och bytte till skor med broddar.

Svante och jag gick den lilla korta svängen runt kvarteret, som i vanliga fall tar ca 5-10 min, men som idag tog dryga 20.

Jag vet inte hur många gånger jag halkade på den tiden, trots broddar, och var helt tårögd när vi kom hem.
 
Men envis som jag är så skottade jag av lite på framsidan och grävde fram postlådan. Så nu blir det att lägga sig på soffan fram till lunch, för jag kan knappt röra mig.



Mika flyttade fram inflyttningsfesten till nästa helg istället, så nu behöver vi inte välja på lördag. Utan kan kolla på finalen utan att missa festen. Skönt!!

Vi får se om vi kollar ensamma, eller med sällskap.
Det är ju lite kinkigt vad man ska ha för sällskap när man kollar på melodifestivalen.
Det måste vara bra ljud på tvn, och man vill kolla med andra som faktiskt oxå är intresserade.

Ibland löser sig allt till det bästa

Riktigt, riktigt goda nyheter.
Idag ringde de från försäkringskassan och berättade att min sjukpenningsansökan hade gått igenom, och att jag skulle få pengar från 20 januari.

Oj va skönt!!!!! Det hade jag inte riktigt räknat med.
Nu känns allt mycke lättare och jag e sjukskriven fram till förlossningen.



Bakade supergoda bröd idag.

nybakat och gott!

Bakmaskinen, som vi långlånat av mamma, har det blivit något fel på. Tror att det är värmen i den som har lagt av. Så nu blir det att knåda ihop själv. Men efter att ha exprementerat med massa olika ingredienser när vi hade bakmaskinen, så vågar man mixtra lite nu.



Var och tränade med Sebbe idag. Visste inte riktigt om jag skulle gymma något medan han hade gympa. Men jag crosstrainade i 15 min och rodde 1,6 km. Det fick räcka.
Tror att jag skippar gympan framöver, och tränar bara sånt som inte belastar bäckenet. Jag vill inte få så ont igen som jag hade för en vecka sen.

Nu gör det ont, men det har blivit mycke bättre sen jag slutat gympa och tagit det lugnt de senaste veckorna.

snö,snö,snö

Igår kväll kollade vi ut genom fönstret, Honsa och jag, och tyckte att det va så onödigt att det snöar nu varje kväll. När det ändå blir varmt och töar bort morgonen efter...

Min insnöade bil

I dag ser min bil ut såhär...
Kolla in plogdrivan bakom... Jag kommer ingenstanns med den bilen idag.

Insnöade utemöbler

Jag tvekade en stund innan jag gick någon prommis med Svante.
Men det va rätt skönt när vi väl kom ut, och han blev som en liten valp i snön.

Insnöad lykta

Bäckenet och ryggen känns rätt bra just idag. Tror att det beror mycke på att jag gjort som läkaren sagt och slutat gympa och inte gått några långpromenader.

Så, läs inte nu mamma, jag passade på att skotta lite när vi kom hem igen.
Inte mycke alls, det våga jag inte, men en liten gång till grinden. Och så skottade jag fram brevlådan. Det va så pass lätt snö så det gick bra, men bilen får stå där den står.
Jag tar Honsas bil när jag ska skjutsa Sebbe till gympan sen.

Svante blev glad då oxå, för då fick han vara ute en liten stund extra och leka i snön. Han fick tag på Sebbes gamla trasiga vattenkanna, som han kastade runt med. Och så fick han såklart ett riktigt gladryck och sprang så snön skvätte.

Designar min blogg

Åhh va det är roligt att fixa till bloggen. När det går bra iaf. Har försökt att få till att ändra min header i några veckor nu. Det är den delen med massa bilder här ovanför. Får äntligen till det, med massa hjälp ifrån www.designadinblogg.se

Det har strulat med både bildbehandlingsprogram och filformat,
men nu går det bättre.

När man testar sig fram bland alla koder i stilmallarna och ser vad det är som händer, och att det går som man vill så är det riktigt kul!!!

Va beredda på succesiva förändringar framöver,
för nu har jag kommit igång =)

Vad tycks?

Mumsig mat ledde till mumsig efterrätt

Igår va jag in och kikade på Mikas nya lägenhet. Riktigt fint och stort har de fått det jämfört med förra lägenheten. Men så självklart va det översta våningen, utan hiss. Som tur va så hade min rygg en hyfsat bra dag igår, annars hade jag inte tagit mig upp för alla trappor. Nu lyckades jag, men det va inte lätt.

Nästa helg är det inflyttningsfest hos dem. Krockar dock med finalen av melodifestivalen då vi hade planer att kolla på den med lite sällskap.
Så nu e vi lite i valet och kvalet.



Gjorde supergoda laxburgare till middag igår.
Och eftersom man skulle ha åtta äggulor i burgarna, så passade jag på att göra maränger av äggvitorna.


Löjligt gott!!

Några extra dagar utan barnet

Nu får jag inte träffa barnet förrän på tisdag.
Chippe ringde och frågade om han inte kunde få vara kvar till då, för de skulle tydligen få hem en kattunge imorgon. Jag vill ju inte vara den som är den, och nu verkar han ju iaf ha en tjej som e skötsam och det känns ju tryggt.
Gillar dock inte att han ringer samma dag som han egentligen ska lämna Sebbe. Det finns aldrig någon som helst framförhållning i hans liv, men så har det väl alltid varit. Och Sebastian missar en dag på dagis.

Eftersom Chippe ställde upp och kör honom nu när jag har ont i ryggen så kan ju jag vara sjysst och låta honom ha honom lite längre. Det blir ju inga sånna helger sen när Sebbe börjar skolan.



Lördagsmys hos mamman

Kom iväg hem till mamma igår eftermiddag, efter en väldigt lugn förmiddag hemma. Vi åt riktigt god mat och kollade på andra chansen.

Nu tackar vi den internationella juryn, som gjorde så att Sofia fick en chans till med sin låt "Alla". Även om det inte är en låt som jag tror kommer komma bland de tre bästa nästa lördag, så tycker jag att den absolut skulle komma vidare från deltävlingen.

Roligt att Ugglas gick vidare till finalen. Hennes låt blev bättre när man hört den några gånger, och även om jag inte e så förtjust i hennes musik så kör hon helt sitt race och det gör henne riktigt cool.

Sara Dawn Finer hade väl en stark låt som av typisk henne, men den kommer inte heller få någon topplacering i finalen.



Åkte hemifrån mamma vid tolv inatt ungefär.
Då va jag riktigt trött.
Och tur va det, att jag åkte hem, och inte stannade hos mamma och väntade. För Honsa ringde först vid halv 3. Då hade jag hunnit sova en stund och kunde, lite mer vaken, åka och hämta honom.

Lördagstakt = lååångsamt

Idag har jag tagit det riktigt riktigt lugnt.
Var ute en sväng på crossbanan med hunden efter att vi ätit frukost. Klockan är nu 14.40 och jag ska iväg till mamma när jag är klar. Skulle egentligen bara duscha och äta och sånt, men det kan ta riktigt lång tid när det är lördag.

Honsa är på young & free weekend idag, grabbigt skoj. Så jag ska åka och äta och kolla på andra chansen hos mamman.

Lördagsmys

Passade på att få en mysstund med Svante på köksgolvet.

ZZZZZZzzzzzzzz Nä vi sover inte..

Världens härligaste hund, när han e på det humöret =)

Myspys





Igår

Igår va jag in till Norrtälje och lämnade Sebbe. Då passade jag på att luncha och fika med Nina, och storhandla. Har man svårt att köra bil så får man ta allt på samma dag när man ändå är där.
Nina bjöd på lunch på påG och sen bjöd hon på fika på hörnan.
Tur att man har vänner som vet hur det är att ha inga pengar, så jag slapp tigga av Honsa. Riktigt mysigt hade vi och massa prat som alltid. Tråkigt att det bara blir nån gång i halvåret numera. Finns så många vänner jag väldigt gärna skulle träffa mycket oftare, men jag tror att alla känner likadant.

Härligt att storhandla helt själv oxå. Då kan man, trots mycke folk, strosa runt i affären i över 1½ timme och handla det man ska, utan att känna sig det minsta stressad.

Träffade en gammal kompis i affären oxå. Niklas, honom har jag inte träffat på över 5 år nu. Vi böt nummer och hoppades på att träffas nåt i sommar, när det blir lite mer båtväder. Hoppas att det blir så.

vardagsbestyr

Vi har haft för höga matkostnader de senaste månaderna. Så nu tänkte jag prova något nytt. Jag har för första gången i mitt liv gjort en matlista som vi ska försöka följa nästa vecka.
Nu ska vi prova att storhandla en gång i veckan istället och se om det blir någe billigare. Dessutom så klarar jag ju inte att åka in till Norrtälje så ofta, så då passar jag på att handla när jag ändå ska dit.

Man känner sig smått handikappad nu när man känner att man har mycket att göra en dag då man ska hinna duscha, gå med hunden och handla innan lunch... Haha jag hann ju allt i god tid, men det går ju inte så fort nu och man måste dessutom vara beredd på att behöva vila mellan de olika sysslorna.

Gick inte någon lång sväng med hunden, men fick ändå helt galet ont på vägen hem. Det va faktiskt så illa att jag funderade på att ringa Honsa och be honom hämta mig, men jag tog mig hem oaf jättejätte sakta.

Träffade pappan på affären och frågade om det va någon idé att komma till honom med min onda rygg, när jag har sånt problem med bäckenet. Han erbjöd sig att massera upp ryggen för att se om det blir lite bättre.
Låter ju inte helt fel!!

Töväder, på gott och ont

Halt som tusan är det ute på vägarna. Och bara efter att släppt ut Svante på tomten så får man torka av hela hunden, för han har badat i den stora pölen som blivit där det har runnit från taket. Konstigt blir det när det snöade hela kvällen och natten igår, och så håller det på att smälta bort idag.

Men nånting gott kan man ju göra av det oxå.

Vår fina gubbeTobbe Hoffman

Bästa kramsnön för i år blev:
Vår fina snögubbe Tobbe Hoffman.
Som Sebbe började kämpa med redan igår.

Rulla rulla rulla Men den blir större

Tur att Sebbe e så stor och stark att han kan rulla runt snöbollen själv. För det hade jag aldrig klarat med min rygg.

Kolla in polarn Fina gubbar =)

Sebbe fixade nästan hela gubban själv, med bara lite assistans.

Och fin blev han!!
Jag lånade ut min halsduk som ändå bara kliar, hoppas att det inte besvärar honom.

Världens bästa läkare!!!

Jag har fått kontakt med den bästa läkaren man kan tänka sig!
Fick mitt sjukintyg hemskickat idag, och om det inte skulle gå igenom så finns det inget intyg i världen som skulle kunna göra det. Nu känns det som att jag fått nytt hopp.
Och om fk skulle bevilja sjukpenning från nu och inte för den tiden som vanligt, så suger det förstås, men Fine. Jag kan ta det, bara det inte går ut över den inkomst jag har beräknad för mammapenningen.

Jag är beredd på att de av princip inte kommer att bevilja den tiden de redan har avslagit. Inte skulle de erkänna att det va fel.. Men nu känns det inte alls lika hopplöst längre, och jag ska göra allt jag kan för att få igenom även för tiden som har varit.




Känner mig stark igen!!!!
(i sinnet i alla fall)

Lördag-söndag

Söndag

Jag skulle träffa en läkare hemma hos mamma på söndag morgon. Där satt vi sen och fikade och klagade på försäkringskassan och deras sätt att behandla olika ärenden. Hon undersökte mig lite snabbt och lovade att fixa ett intyg som bättre beskrev min smärta.

Tokhärligt väder, med sol och kallt. Så vi åkte till endurobanan med Svante för att, trots läkarens avrådan, ta en promenad i solskenet. Inga långa promenader, för det skulle bara förvärra bäckenvärken.
Men Svante behövde ju komma ut, och vi tog det väldigt sakta. Vi mötte en del folk på promenaden, och jag blev helt chockad när Svante inte brydde sig alls att gå fram till någon. De försökte fortfarande hälsa på honom, men han va inte ett dugg intresserad. Då va jag en helt otroligt stolt matte!!!

Sebbe va kvar hemma hos mamma, så efter promenaden så åkte vi dit och åt våfflor.

Mums!!!! Hål i hjärtat

Riktigt mumsiga våfflor med grädde och bär.

Gräddar i solskenet 

Och ännu godare va det eftersom de gräddades och åts ute i solskenet.
Känndes väldigt vårigt.

Gladis Passiv

Härligt glad Sebbis. Och Svante va ganska lugn nu där han fick sitta en bit ifrån. Inte så svårt att få honom passiv efter en härlig promenad. Han lär ju springa mer än tio gånger så långt som oss när han går lös.




Lördag

Skulle egentligen ha åkt på utställning i Sollentuna i lördags. Men eftersom det gör så jäkla ont att köra bil så fick jag lov att hoppa över det. Honsa erbjöd sig att åka med, men jag vet att han inte tycker det är särskillt kul. Och jag tror att det hade blivit aldelles för jobbigt även om han hade följt med.
Ryggen har den senaste veckan blivit betydligt mycke sämre, och jag får inte sova så mycke på nätterna heller.

Istället blev det sovmorgon och sen korvgrillning vid endurobanan.
Honsa och några till va där och åkte.
Röklukten från brasan sitter fortfarande kvar i typ alla mina kläder, men det va det värt. Svante blev helt till sig av ljudet från crossarna, så han fick sitta kopplad nästan hela tiden. Men innan vi grillade så hann vi med en kort promenad i skogen, så han klarade sig bra ändå.

På kvällen va vi på inflyttningsfest hos en polare till Honsa. Det va riktigt trevligt. Det visade sig att hans syrra och jag gått i samma klass i låg och mellanstadiet, så det pratades mycke minnen.

Jag och hon va rätt bra kompisar hela tiden när vi gick i samma klass, men förlorade kontakten helt i högstadiet. Konstigt egentligen att det blir så. Finns rätt många människor som man under perioder av sitt liv varit jätte tajt med, men som man inte pratar med alls nu.

Fredageftermiddag i stora staden

Har inte hunnit blogga på några dagar, så man får skriva om hela helgen idag då.

I fredags åkte jag och Sebbe in till värtan för att luncha med mamma på hennes jobb. Jättemysigt, men helt galet ont i ryggen att åka buss. Efter lunchen så hade mamma tagit ledigt på eftermiddan för att åka med oss till armémuseet.

Där hade de en utställning som handlade om hjältar. Vi hade riktigt tur och kom dit 5 minuter innan en visning, så den hängde vi på. Och Sebbe tyckte att det va jättekul att träffa både Pippi Långstrump och Spindelmannen.

Riddare

Utställningen handlade om vad en hjälte är och presenterade hjältar i alla tänkbara skepnader.

RSS 2.0