Vilken dag...

Ja, den har varit både riktigt härlig och jobbigt varm på samma gång.
I morse blev det en sen, lång frukost. Det är nog det bästa som finns på helgen. Innan vi åkte till Hallstavik vid 12-tiden ungefär. Det va Häverödagarna där med lite knallar och tivoli, men inte allt för mycket att se. Men Sebbe hann med att hoppa lite hoppborg, åka karusell och äta glass innan det va dags för jympa-uppvisning.



Och bästa tjejpolarn, Tyra, kom för att kolla på Sebbes uppvisning.


Sen blev det dags att samlas. Och Sebbe va riktigt duktig och modig.





Introduceras i friskis redan i tidig ålder, det är så det ska vara.
Sebbe tyckte att det va riktigt roligt, och efter uppvisningen skulle han gå med Chippe en sväng till på tivolit innan de skulle åka hem till dem.

Vi åkte hem och hämtade hund, badkläder, filt och fikakorg och åkte till Honsas mormor. Det var förvånansvärt varmt i vattnet faktiskt, hela 18°c. Men jag kom ändå inte i mer än till låren. Honsa doppade sig helt för första gången för i år. Men jag nöjde mig med att stå och svalka sig i vattnet vilket va otroligt skönt, och Svante hade riktigt kul. Så blev det några timmar på stranden såhär sista maj.

Nu ligger det rotfrukter i ugnen, och till det ska vi äta lax, en kall sås och en sallad. Mums va gott!!!

Svullna fötter

Det blev ont i fötterna när vi va i Norrtälje, men det va inte så konstigt direkt. Först gick vi till Team sportia och köpte en något försenad födelsedagspresent till Honsa. Han fyllde år 10e april och då sa jag att han hade fått ett par byxor, men att han själv skulle få va med och köpa dem. Men vi har inte varit i Norrtälje tillsammans, med tid över, sedan dess. Sen åkte vi upp till sportcentrum på en jättestor loppis.
Där hittade jag lite sommarskjortor till Sebbe, en dunjacka till mig och så lite småpryttlar. Sen blev det storhandling på flygfyren, en sväng på ÖoB och sen en snabbis in på Willys. Så som ni förstår blev det en hel del gåendes, så det va inte så konstigt att mina fötter värkte och va toksvullna.

Sebbe va på kalas till klockan 2. Så vi hämtade upp honom på vägen hem, och passade på att få lite fika vi med. Men eftersom vi inte hade hunnit få i oss någon lunch (förutom Sebbe som fått grillat på kalaset) så blev vi inte kvar för länge, utan åkte hem och packade ur varor och fixade lite käk.

Nu har jag varit en sväng hem till mamma och hämtat upp lite kvarglömda kläder. Och det är lockande att komma ut mer i det fina vädret, men det är nästan för varmt för mig nu. Men jag och Sebbe ska spela lite spel, så det kan vi kanske göra på en filt på gräsmattan, någonstanns där det är skugga.

Uppe med tuppen

Jag vaknade innan halv 7 idag, alldeles av mig själv. Gick upp och kissade och kröp tillbaka ner i sängen igen. Men till min stora förvåning så kände jag mig riktigt pigg, och hade ingen anledning att somna om.
Så jag gick upp klockan halv 7 på en lördag. Dessutom en lördag då jag ställt alarmet på kl 8, och ojjat mig för att behöva gå upp SÅ tidigt. Hehe härligt med såna dagar faktiskt. Men hinner med så mycket mer på morgonen om man är uppe i tid.

 Här spenderade jag och Sebbe hela gårdagen;



Det va riktigt härligt, men jag är fortfarand röd av solbrännan.

Idag ska vi in till Norrtälje. Det är jätteloppis på sportcentrum och så ska vi passa på att handla lite på flygis. Får passa på när jag har Honsa med in,  för jag tror inte att det är så bra för mig att storhandla själv nu dessa dagar. Men eftersom jag va uppe så tidigt så hinner jag både skriva lista, fixa iordning mig och göra frukost till både djur och oss innan Honsa behöver gå upp. Så kan vi komma iväg i tid sen så vi slipper stressa. Vi ska hämta Sebbe på kalaset klockan 2 sen på vägen hem, så vi kan inte strosa runt hur länge vi vill.

Det är nog lika bra att jag packar BB-väskan färdigt och tar med den i bilen idag. Vore ju tokigt om något hände och vi varken har kläder eller bilstol med. Det är ju en bit att köra hem sen för att hämta. Men jag vill inte missa Sebbes uppvisning imorgon, så nu hoppas jag faktiskt inte att det händer något förrän tidigast imorgon kväll.

Internetkrångel idag med...

Japp, när jag skulle sätta mig vid datorn i morse efter frukost så fungerade inte internet. Så istället tog vi en filt och en badenbadenstol och satte oss och läste ute i solen. Sebbe med en hel hög tidningar och jag med en bok. Sen blev vi kvar där ute i stort sätt hela dagen. Så nu är jag ganska solbränd på axlar och ben, men det har varit en riktigt härlig dag.

Sebbe sover hemma hos mormor ikväll, så ska hon skjutsa honom till kalas imorgon. Och jag och Honsa tog bilen till hans mormors tomt i edeby så att hunden fick bada lite. Riktigt härlig sjötomt med sandstrand, där vi i stort sätt bosatte oss hela semestern förra året. Sen blev vi bjudna på fika av en väldigt pratglad mormor.

Nu ska jag lägga mig i soffan och äta polkaglass. Hade en nojja i mitten av graviditeten då jag bara skulle ha polkaglass. Men när det väl fanns i frysen så försvann suget. Så det har funnits kvar där ett tag.

Magen vecka 40+3


Tji fick jag

Ja, inte blev det något möte så vi fick sitta inne i värmen.
Det va ju alldeles för lite föräldrar som hade tagit sig dit i ruskvädret, så det va inte så stor idé att ha något informationsmöte. Så där fick vi tappra stackare stå och frysa. Och jag som va helt inställd på att vara inne, hade inte satt på mig kläder efter väder. Som tur va så fick jag i alla fall med mig ett paraply, så det blev inte SÅ farligt.

Värre va det för Sebastian.
Han kämpade glatt i första matchen, men sen såg man på honom att han började frysa. Till slut stod han på planen och va så kall så det gjorde ont, och tårarna bara sprutade. Men han klev inte av förrän jag sa till honom att han inte behövde spela mer om det va för kallt, och då rann det över. Oj va han grät, och hur han måste ha frusit.

Men när vi satte oss i bilen så såg vi att matchen va slut och att alla andra också började röra sig hemmåt. Så efter att jag berömt honom massor för att han klarade sig igenom nästan hela matchen, trots vädret, och att jag hade sett att han hade rört bollen vid flera tillfällen så blev humöret något bättre. Och hemma fick han hoppa ur alla blöta kläder, och i torra varma mjukiskläder. Nu efter middan så sitter han i ett varmt bad, så nu är det nog ingen fara alls längre.

Till middag åt vi så gott, en riktig lyx-torsdag. Det blev snitzlar med pommes, bearnaissås, kokt broccoli och sallad. Och när Sebbe kommer upp ur badet ska det fikas med jordgubbar. Mums!!

Det är stockholms-derby idag och även om vi har de allsvenska kanalerna så visas inte den av viasat. Utan canal+ har rättigheten för alla de viktiga matcherna. Så nu är min sambo ute i garaget och lyssnar på radio och mekar cross =)
Får se om man får se honom på några timmar.

Fy

Det regnar som tusan ute, vilket jag absolut inte har något emot om det inte vore för att man ska tvingas vara ute. Det är ju fotboll vid halv 6, vilket utspelar sig utomhus. Förhoppningsvis så störs inte barnen av att spela i regnet, för vi ska ju ha möte inne i värmen som förhoppningsvis drar ut på tiden.

Nu sitter Sebbe framför en film, det får man ju göra på dagen när det regnar. Och jag ska sätta mig tillrätta i fåtöljen, med en kopp varmt te, och läsa min bok.


Datakrångel har vi, men ingen bebis.

Trodde att bebis skulle vara fräck nog att dyka upp så vi missade champions leaguefinalen igår.
Men nepp, vi väntar fortfarande.

Hade internetkrångel här i morse, så jag kom inte ut och bloggade. Tänkte då att; nu tror väl alla att vi är på förlossningen. Men så roligt va det ju alltså inte. Och ikväll har Sebbe fotboll och det är då föräldramöte samtidigt som jag helst inte vill missa. Så nu tycker jag nästan att den kan vänta med att komma ut till efter helgen.

Idag har annars varit en ganska soft dag. Sebbe sprang runt i pajtas
(i andra hus kallat pyamas) till klockan 12 ungefär. Sen åkte vi till returstationen och slängde lite sopor innan vi åkte till affären för att handla lite mat, knallen för att handla skosnören och till leksaksaffären för att köpa en present till Sebbes kompis Hugo som han kalas på lördag.

Börjar kännas nästan lite overkligt att det ska komma någon bebis överhuvudtaget. Som att man går och väntar på något som aldrig kommer hända. Men där får vi ju verkligen hoppas att jag har fel. Bebisen ska ut, innan den väger allt för mycket där inne.

Nu ska vi göra i ordning lite havregrynsgröt till lunch. Blev ju ganska sen frukost i morse, så det får bli en lunch/mellis kombination.

Vänta, vänta, vänta

Nu känns det lite bättre i höfter och bäcken, när man varit uppe och rört lite på sig. Men det gör fortfarande rätt ont.

Ska väl få i mig lite lunch och sen åka hem till Elina där våra glin är och leker. Bättre att sitta där hemma med sällskap än att gå här. Det är lite svårt att slappna av nu, man går ju mest och bara väntar.

Just betalat alla räkningar också.
Det va inte roligt alls den här månaden vill jag lova.

Vecka 41

Ja, nu går man på övertid då...

Aj, aj, aj

Idag får man lida för gårdagens bravader...
Har haft ont typ överallt inatt, och nu gör bäckenet helt galet ont. Men dum måste man ju vara om man trodde att man skulle klara av att storstäda hela dagen, utan att få lida något för det idag. Och jag va nog inte på det bästa humöret när jag vaknade direkt. Till det hör ju att jag faktiskt oftast har ett riktigt bra morgonhumör. Men när Honsa frågade hur det kändes, så blev svaret något fräsande;
"som att den här jävla bebisen aldrig kommer att komma ut".

Ja, har man ont så har man. Och då kan man väl inte förväntas vara på sitt bästa humör direkt.

Det hade gått bra för Sebbe med övernattningen. Barnen hade legat och fnittrat i några timmar efter läggdags, men det gör ju inget. Och nu är de i skolan alldelles själva. Skönt att slippa gå dit med dem idag, det vet jag inte om jag hade klarat av.

Ikväll vet jag inte riktigt vem vi ska boka som barnvakt, jag får ringa runt lite senare. Men händer det något under dagen, så kan han vara och fortsätta leka med Tyra. Om allt är lugnt tänkte jag åka över dit ändå när barnen är klara i skolan.

Storstädning

Jag har haft massa förvärkar Carro, 
men slemproppen har inte gått.

Varje kväll när jag sätter mig tillrätta i soffan, så kommer det värkar. Ibland starkare och ibland lite regelbundna. Men så fort jag gör något så slutar de, vilket tyder på att de bara är förvärkar.

Idag blev det storstädat här hemma. Jag va helt genomsvettig efter att bara ha dammsugit halva övervåningen, det är ju inte det mest svalkande vädret ute. Men nu är både över- och undervåning damsugen och skurad. Jag fick för mig att tvätta väggarna i trappan också. Många har ju frågat om jag börjat boa in mig hemma än. Och mitt stående svar har då varit; "Skulle jag ha behov av det så skulle jag inte veta var jag skulle börja hemma hos oss". För vi renoverar ju lite överallt, och har därmed ganska ordentlig oordning. Men det här kanske va mitt boande. Städa på lite såna ställen som man annars bara passerar.

Det blev tre maskiner tvätt också. Så nu hänger tvätten ute på tork och jag hoppas att det hinner torka innan det skulle börja regna i eftermiddag.

Och jag va helt slut i ryggen, och genomsvettig, när det va dags för lunch. Så efter maten tog jag en dusch och sen la jag mig i sängen och läste och vilade en timme. Riktigt skönt att kunna göra det ostört såhär mitt på dagen ibland.

Nu ska jag städa lite på toaletten,
så får vi se om jag orkar och hinner ta tag i köket sen.

Det är väl bara att hålla igång antar jag. Om det inte sätter igång någonting så är det ju i alla fall skönt att ha det klart när man väl kommer hem från BB sen.


Namn

Jag tror att vi har lite koll på vad bebisen (som nu heter Folke i magen) ska få heta när den kommer ut. Men absolut inget bestämt än.
Eftersom vi ju inte vet vad det är för liten krabat som vi ska få, så är det ju svårt att veta vad h*n heter.

Som tjejnamn har vi i alla fall:

Chalie
Molly
Stephanie


Och som killnamn:

Charlie
Liam
Folke
Kevin

Vi har nog pratat om lite fler namn också, men de här är de hetaste. Men som sagt så vill vi ju träffa den lille först, innan vi funderar för mycket på det.

Vi är i alla fall överens om att ha ett namnkalas istället för dop.
Skönt att vi står på samma sida där faktiskt. Med Chippe blev det bråk (som med allting annat) för han ville att Sebbe skulle döpas. Och när jag vägrade så blev det ingenting. Men jag har inte riktigt koll på hur stort man kan göra ett namnkalas. Kan man planera som ett dop, då man ska bjuda massa släkt? Eller ska man bjuda in lite vänner och den närmaste familjen? Man kanske kan göra det så stort eller litet man vill.
Men det får nog vänta till i höst i vilket fall som helst.

Sebbis om liten plutt =)


Lösenords-knas

Jag kom inte in på min blogg idag.
Mitt lösenord fungerade inte, så jag fick byta det.
Skumt!

Nu är i alla fall Sebbe lämnad på dagis. De skulle på utflykt till Junibacken idag, som avslutningsresa för alla femåringar. Jag kom på, när jag stod och försökte planera in ett avslutningsmöte med dagispersonalen, att nästnästa vecka går Sebbe sista veckan på dagis. Och nästa vecka ska han vara hos Chippe, så det är inte alls många dagar kvar på dagis för honom. Den här veckan behöver han bara gå idag, eftersom vi åkte och lekte igår och så är det inskolning imorgon. Och veckan efter nästa så ska han väl få gå några dagar som avslutning. Stora killen är ju ledig hela sommaren nu, innan skolan börjar i höst.

Om bebisen kommer imorgon, som är den 27e, så blir det precis 6 månader mellan hans/hennes och Sebbes födelsedagar. Alltså på dagen precis 5½ år mellan dem, vore ju rätt skojj. Kattis barn är födda på dagen 2½ år mellan varann, och då kom Klara den dagen hon va planerad, och Kasper kom tidigare. Kanske blir samma sak för oss då. Det står ju faktiskt i papprena BF är den 27e. Men jag hoppas ju på att den inte ska vänta tills imorgon, eller i alla fall komma inatt.

Nu ska Sebbe vara på dagis till kvart över fyra idag. Jag får se vad jag orkar göra. Håller på att tvätta lite nu i alla fall, så jag ska hänga ut lite tvätt och kanske städa lite om jag orkar. Har lite blommor att plantera om oxå, så det finns en del att pyssla med här hemma. Annars är jag bjuden på fika hemma hos Kattis, men det blir efter lunch i såna fall tror jag. Får se om jag orkar ta mig iväg så långt.

Lek hela långa dagen

Det blev en heldag hemma hos Elina och Tyra. Barnen hade cirkusföreställning för oss och vi fick biljetter i form av maskrosblad, låtsas-popcorn i en hink och grönskande sockervadd på pinne.
De leker så bra tillsammans våra barn.

Ikväll är lillebror Fredde uppbokad som barn- och hundvakt ifall att något händer. Så skjutsar han Sebbe till dagis imorgon bitti, och sen ska Sebbe hem och sova över hos Tyra imorgon kväll. Eftersom de har inskolning på skolan igen på onsdag, tänkte vi att han kan sova där vare sig vi är hemma eller inte. Så kan jag följa med till skolan om jag kan och orkar.

På vägen hem blev det en tur förbi affären för att inhandla middag av något slag. Och som så ofta annars så kunde man hitta min pappa sittandes i fiket i förbutiken. Jag berättade att vi hade bokat Fredde som barnvakt och tur var ju det. För det fanns knappt en droppe bensin i Freddes bil, så pappa tankade den åt honom.

Till middag blev det hamburgare och pommes. Jag va riktigt sugen på att göra iordning middagen som picnic och åka ner till vattnet och äta. Men jag kände att det nog inte va det bästa för min rygg, så vi stod över.

Nu ska jag gå upp och natta ett barn som absolut inte vill gå och sova. Han har ju varit uppe mycket senare den senaste veckan, för han har inte behövt gå upp någon speciell tid. Men imorgon ska vi vara uppe med tuppen, så det är bara att kasta honom i säng och hoppas på att han somnar.

1 dag kvar

Japp nu e det bara en dag kvar =)

Om det inte blir så att vi går på övertid det vill säga..

Sovmorgon och lekdag

Idag ska vi åka hem till Elina och Tyra så barnen och hundarna får leka av sig lite. Och så att mammorna får prata av sig lite med.

Ordentlig sovmorgon fick jag idag, för Sebbe fick sätta sig vid tvn när han gick upp. Imorgon ska vi ju upp toktidigt för han ska vara på dagis halv 8, så då va det skönt att kunna sova ut idag.

Filmen igår va riktigt bra, men av väldigt dålig kvalitet. Det va en bränd skiva som vi fick av min bror, så filmen hackade som tusan efter halva ungefär. Så det blev att byta mellad olika DVD-spelare när det började hacka. Och nu står båda mina gamla spelare och Honsas bredvid tvn.

Det blir så sent i säng om man ska sitta och kolla på söndagsfilmen på 4an, eftersom det är nyheter mitt i. Men med allt krångel med Dvdn så blev det inte tidigare för oss igår direkt. Men Honsa tog sig också sovmorgon i morse, så det va nog ingen fara med hans sömn.

Nu är Sebbe klar, så nu ska vi åka.

Bok och film

Nu ska vi kolla på film, Sleepers.

Jag läste klart den boken för några veckor sen,
men har inte sett filmen än.



Det är lite extra roligt att se en film, när man läst boken innan.
Jag älskar till exempel alla Harry Potter filmerna,
mest för att jag tycker att böckerna va riktigt bra.

Och den boken jag läser nu finns också som film.
Så vi får väl se den när jag läst färdigt.

Solen genom ett par solglasögon

Det blev en tur hem till mamma efter duschen.
För att hämta Sebbe och äta våfflor.

Nu ska jag nog passa på att vila en stund innan det är dags att åka mot Hallstavik. Känner mig riktigt trött, trots att jag fick ordentlig sömn inatt.

Tog ett kort på solen, genom moln och solglasögon

Cool bild!

Morgondusch

Nu är Sebbe hemma hos mamma och Honsa ute och kör cross.
Så jag ska ställa mig i en riktigt varm långdusch.

Mamma fick ha barnet en natt extra, så vi skulle slippa åka om henne om det skulle hänt något inatt. Men den här bebben tänker visst inte komma ut än. Jag får nog gå hela tiden den här gången känns det som. Det är ju inte så många dagar kvar. Men det hade varit mycket mer praktiskt om den skulle dyka fram under helgen när mamma varit ledig och kan ta både hund och barn. Men det löser sig nog när det blir dags, jag har ju några olika att ringa. Bland annat sysslolösa småbröder och Kattis eller Elina om de är lediga.

Sebbe har jympaträning i Hallsta ikväll. De ska ha uppvisning nästa söndag under häverödagarna i Hallstavik. Men Honsa får nog åka med dit då. Vet inte om jag vågar mig iväg själv, och så slipper jag få ont i ryggen av att köra bil.

Annars har jag inte så mycket planer för dagen.
Fick ner alla fröer i lådorna igår, så nu är mina land färdigplanterade.
Bara att se till att vattna och hålla efter nu då.

Nu ska jag duscha först,
så får vi se vad man kan hitta på sen.

Bjuder på en bild på Sebbe och Tyra när de myser i vårsolen.

Bilden är hämtad från Elinas facebookalbum.

Glada kor och tjuriga ungar

Hihi, ja så kan man nog sammanfatta årets koutsläpp.
Vi tog oss ju upp, trots regn och graviditet, och tänkte att det inte kunde vara så mycket folk som kämpade sig upp i det här vädret.
Men oj va fel vi hade!



Tjuriga ungar i galonkläder från topp till tå, ungdomar med sommarjackor och vita sneakers (i leran) och föräldrar med paraplyer, bara kryllade det av. Det fanns kanske inte så mycket annat att hitta på en regnig dag som denna, så då gick alla upp dit ändå. Barnen ville hem tillbaka till stugorna, medan föräldrarna sa;

"men kossorna kommer snart, det här är jätteroligt" 
och
"titta så glada de blir när de kommer ut"

Men man måste, som Honsa sa, veta vad kossornas normal-tillstånd är,
för att uppskatta ett koutsläpp.

Alltså:
Hoppa & springa
kontra
Tugga & glo.

Min unge va inte tjurig. Utan snarare glad åt regnet, för då fick man gå med paraply och klampa i leran. Och han höll till och med humöret uppe sen när vi satt och fikade, trots att det verkligen syntes hur mycket han frös.

På med regnkläder och ut och lek!


Och kossorna va såklart lika glada att få komma ut, trots regnet.


Men det va så fullt av folk när kossora va som gladast och hoppade omkring (och så hade jag ju glömt kameran hemma, som vanligt).
Så det blev bilder med mobilkameran efter fikat, när kossorna hade lugnat ner sig.

Gårdagen

Igår gick Honsa ut med Sebbe efter frukost och tog av stödhjulen på cykeln.




Tyvärr så är just cykling inte Sebbes starkaste sida,
så det kommer nog krävas en hel del träning innan han klarar att cykla själv. Men det är ju bara att fortsätta, så går det väl till slut.



Efter lite cykelträning och jag fått sätt-potatisarna i jorden,
så åkte vi hem till mamma.

Mammas granne hade loppis som vi besökte, men det fanns inte särskillt mycket grejjer. Sen gick vi hem till mamma igen och fikade. Rabarberpaj igen (säsongs-fika) med glass och kaffe. Och det blev bara fler och fler som drällde in vid fikabordet. Till slut va nästan alla grannar där i mammas sommarrum och fikade med oss.

Vi va fortfarande loppissugna, eftersom det inte fanns så mycket att fynda, så vi fortsatte på loppisjakt när vi åkte därifrån. Sebbe fick vara kvar hos mormor, för han ville sova där något den här helgen. Så fick vi mysa barnfritt en extra kväll nu igår.

Vi hittade två loppisar och köpte lite böcker och sånt. Men när man inte ska hitta någon, så tycker man att man ser loppis-skyltar överallt. Nu åkte vi till en i IOGT-lokalen, sen körde vi gamla Hallstavägen till trästa, och hittade bara en loppis på hela vägen runt. Men det blev ganska lagom, för sen behövde jag vila ryggen.



Det blev vitlök och färskpotatis i ugn, snitzlar och tomatsallad till middag. Lite sent blev det, men väldigt gott. Och jag va grymt sugen på ett glas vin till maten, men det hoppade till och med Honsa över.

Jorgubbar med vispgrädde och kraftiga värkar framför tvn sen.
Riktigt gott med årets första jordgubbar, men bara förvärkar. Nu fick jag nog bara tre-fyra ordentliga värkar under kvällen, men jag kommer inte ihåg att jag hade i närheten av så kraftiga förvärkar när jag väntade Sebbe.

Och natten kändes riktigt kort. Jag måste ha sovit riktigt bra, för första gången jag vaknade var klockan redan 9 och jag hade inte varit uppe på natten någon gång. Kändes som att jag skulle kunna somna om igen och sova en stund till, men valde att gå upp och lösa melodikrysset i stället.

Vovve-lek

Här är lite bilder från hemma hos Cissie.


Bus bus bus




Här ser de farliga ut

Sen va de trötta!!!


Både hundar och vi hade riktigt trevligt, som ni ser.
Och Svante sov resten av eftermiddagen sen vill jag lova.

Lugnt idag med...

Hinner inte blogga nåt nu.
Vi ska iväg och kolla på koutsläpp, och måste få i oss frukost innan.

Men jag måste ju lugna alla och berätta att det inte kommit nån bebis än.

Nepp

Det hände ingenting inatt.

Kändes verkligen som att det va på gång, så jag hade riktigt svårt att somna. Tror inte att jag somnade förrän vid 3-tiden ungefär.

Ska egentligen till MVC idag, med hoppar nog över det. Tråkigt att åka in till Norrtälje en sån här dag när Honsa är ledig.


Babyskydd

Smarta jag kommer nu på att det kanske är dags att hämta upp babybarnstolen från garaget, för att ha den redo när det väl blir aktuellt att åka in.

Men den ligger inte där jag trodde att den skulle ligga....

Halvt panikslagna ränner vi runt och letar runt hela huset,
och hittar den till slut i tvättstugan.

Tur att jag inte litade på att jag visste var den va,
det hade kunnat gått illa...

Värkar

Starka värkar ikväll, men inte helt regelbundna.
Kanske, kanske.

Jojo-humör

Skulle ha åkt på smyckesparty hemma hos Nette igår egentligen.
Hade varit riktigt roligt, men fram och tillbaka till mälaröarna på begravning va nog ungefär det jag klarade av på en dag. Kände verkligen på kvällen hur trött jag va. Inte så att jag somnade, utan det visade sig genom mitt usla humör.

Jag sitter i soffan och känner helt plötsligt hur otroligt arg jag blir. På ingenting lixom, bara frustrerad och arg. Hade varit enklare om Honsa va lite irriterande så jag kunde få ett utbrott på honom, och så skulle det va över sen. Men nej det är han ju inte, så jag fick sitta där och vara arg på ingenting.

Sen när jag väl börjar lugna ner mig, så böjar jag gråta istället, för att jag hade varit så arg. Jojo-humör som heter duga. Men jag somnade gott och snabbt sen när jag gråtit en liten stund.

På morgonen drömde jag att några busiga odågor till grannbarn grävde upp alla mina planteringar. Oj, va arg jag va! Men så vaknade jag och insåg att det bara va en dröm, och det va en sån skön känsla. Jag vaknade nästan hurrande. Tur att jag inte väckte Honsa av det, då hade han verkligen undrat om allt stod rätt till.

Drömde även att vi fick en son =)
En mörkhårig en och det lär ju inte hända,
så blonda som både jag och Honsa va som små.



Idag har vi blivit bjudna på lunch hem till Cissie.
Honsa kommer inte med, för han passade på att köra cross idag när det är fint väder, och bebis inte kommit än. Men Svante tar vi med, så han får busa lite med deras hund.

Så nu ska jag hoppa in i dushen, innan det är dags att åka.

Dagen gick snabbt

Begravningen va riktigt fin och personlig idag. Det känns konstigt att träffa den delen av släkten utan att Ingrid är med. Men ryggen klarade både bilturen och kyrkbänken.

Det bjöds på landgångar efteråt, och jag klämde i mig två stycken innan tårtan. Får nog i mig hur mycket som helst nu, finns lixom inget stopp.

På vägen hem passade jag på att gå in på babyproffsen och köpa en amnings-BH. Första gången i mitt liv då jag köpt en BH med D-kupa. Men hon i affären sa att jag skulle ha en sån, så det fick bli det.

Vi fick lite presenter från BB i huddinge också. Mammas granne som är läkare, och hjälpte mig förut, jobbar där. Så hon skickade med det med mamma. Lite kläder, blöjjor och sånt. Det va kul. Kommer inte ihåg att vi fick så mycket på Danderyds BB när Sebbe kom, mest blöjjor och sånt. Men vi får väl se vad man får där den här gången.

Fick middan serverad när vi kom hem, av min underbara sambo.
Sen somnade jag i fåtöljen =)

Begravning idag

Idag är det begravning för min mormors syster.
Mamma kommer hit om en dryg timme och ska äta en lättare lunch med mig innan vi ska köra in till stockholm, för att styra ut till en kyrka utanför Ekerö någonstanns.

Trodde ju inte att jag skulle kunna åka med idag, på grund av bebisfödande eller ryggont. Men det har ju inte blivit någon bebis än, och det fungerar mycket bättre att åka bil nu även om det gör rätt ont om man är ute och kör långt.

Skönt i alla fall att kunna åka med. Jag hade inte jätte mycket, men väldigt bra, kontakt med moster Ingrid. Så det betyder ju en del att kunna vara med på hennes begravning, för att ta ett sista farväl.
Sen är det ju roligt att träffa alla sysslingar,
även om det är under tråkiga omständigheter.

En tisdagkväll hos familjen Lööf-Norberg-Sverkersson

Hihi ja de skulle ju stå på dörren =)








Längtar

Efter att få lukta på vår lilla bebis

Efter att kunna vara ute och gå långprommisar

Efter att det inte ska vara så långt ner till golvet

Efter att kunna vrida mig obehindrat i sömnen

Efter att kunna få plats framför Honsa i soffan

Efter att börja jympa

och mycket mer...

Lunch

Måste dela med mig av receptet på det vi åt till lunch.

Äter ju sällan kyckling längre,
så jag hade nästan glömt hur gott det va.

Så, till ca 4 portioner;
Strimla en hel puriolök och fräs i en kastrull.
Ta köttet från en hel grillad kyckling i småbitar och lägg i med purion.
I med en matgrädde, en halv burk pesto och salt och svartpeppar.
Låt puttra en stund och servera med pasta, gärna tagliatelle.
Klart!

Jätte enkelt och riktigt gott!!!



Efter maten tog vi en prommis med hunden. Inte lika långt som vi gick i söndags, för jag vill inte få så ont i höfterna igen. Men det blev en härlig sväng ner till kanalen i alla fall. Jag känner ju inte av höfterna någonting idag, och sov rätt bra i morse, så jag tror inte att det är någon större fara.

Sen fikade vi med kladdkaka och vispgrädde innan det va dags att hämta Sebbe på dagis och skjutsa Mika till bussen.

Besök hit ut idag

Idag komer Mika hit vid 12-tiden ungefär.
Jag tänkte bjuda på lite lunch och baka nåt gott till fika.

Trevligt att någon tittar ut hit någon gång. Jag brukar annars oftas få vara den som tar mig dit om jag vill träffa någon. Kan ju vara för att man har bosatt sig här ute i bushen där bussarna inte hör till de mest trafikerande fordon direkt. Och just nu har jag det ju lite jobbigt att ta mig iväg någonstanns, även om det går bättre än för en månad sen.

Så nu ska ja först hänga ut en tvätt, fixa till fejjan lite och sen ta mig iväg för att handla lite lunch och sånt.
Innan vi ska sätta oss och snacka skit.

Cissieprat och bröllopstankar

Jag träffade Cissie igår. Hennes mamma skulle hem till pappa på behandling, så då tog vi en fika så länge. Sen följde de med en sväng hem hit. Så trevligt att äntligen få prata med henne, det har jag längtat efter riktigt länge! Lite presenter från Thailand kom hon oxå med. Bland annat en riktigt fin väska.

Vi kom in på att prata bröllop. Hon vill gifta sig inom några år, och vill ha ett riktigt gammeldags bröllop. Jag skulle oxå vilja gifta mig innan nästa barn, men jag antar att jag får fria själv då.
Tror inte att jag vågar det...

För mig är ju inte bröllopet det viktiga. Utan att få samma efternamn och känna sig som en riktig familj. Kanske låter konstigt, vi är ju en familj lika mycket nu. Men jag blir ju ensam i klungan med mitt efternamn. Sen är det ju viktigt att bröllopet blir så att det passar oss. Ingen kyrka och ingen flådig fest, men god mat och härlig stämning.

Man måste ju få drömma!!

Undringar

Hur gammal måste man bli för att man inte ska känna sig gammal av att kalla sina tjejkompisar för vänninor? Eller är det en generationsgrej? Så att det va helt naturligt redan i tidig ålder förut, men att ordet har byts ut av den nya generationen till polare eller kompis?

Och hur kommer det sig att det inte är alls konstigt att säga vän om någon, medan väninna klingar helfel?
Eller är det bara jag?

Helgen

I fredags fyllde ju pappa år.
Så efter att jag lämnat Sebbe på dansen med Chippe, handlat, kommit hem och ätit sushimiddag med Honsa, så åkte vi hem till pappa. Där blev det middag igen och sen fika med tårta efter det.

Hihi, Honsa blev helt förvånad över hur mycket jag kunde äta. Hemma hade vi ätit lika många bitar sushi, och han va proppmätt. Men jag fick i mig en portion fisk, potatis och sås, med tunnbrödsrullader till hemma hos pappa. Och sen även tårta, kakor och bullar efter det. Väntar man bara lite efter maten så kan jag få i mig hur mycket som helst. Pappa hade missat att fixa något mjölkfritt fika till Honsa, så han blev bjuden på sprit istället.

Det blev en spontant helmysig kväll med grannen som kom över och Jojje och Fredde som va där med kompisar. Så vi kom inte därifrån förrän klockan va halv ett på natten.

Pappas granne är bara för skön!
Raggarn i Edeby, som pratar den bredaste norrlänska man kan tänka sig. Och som dessutom har såna otroliga raggarhistorier på lager, som han gärna bjuder på. Något saltade tror jag ju dock att de är.

Svante va med och låg snällt vid mina fötter hela kvällen lång, trots att folk kom och gick en massa. Han är bara för duktig nu våran plutt.



Lördag morgon skulle Honsa upp och köra cross.
Sen flöt dagen iväg med fika hos mamma, ett besök hos Kröns där jag köpte lite mer kryddor till min köksplantering, sill-lunch med svensk färkpotatis och sen bara softa. På kvällen bänkade vi oss självklart framför eurovision finalen, med chips, dipp och läsk.

Norges låt va väl helt ok. Jag och Honsa hejjade på Porugals Miss-Li kopia och Bosniens låt som lät ganska mycket som "stad i ljus". Men det måste ha varit ett väldigt bra startfält i år, för det fanns inga självklara floppar. Och många låtar va potentiella vinnare tycker jag.



Söndag morgon gick Hosa ut och klippte gräset medan jag åkte och handlade lite lyx-söndagsbrunch. Så det blev lax, tunnbröd, skramlade ägg och vattenmelon till frukost-lunch, eftersom vi passade på att sova lite extra länge sådär en söndag utan barn.

Sen blev det fika hemma hos mamma, med årets andra rabarberpaj och glass. Och så tog vi en prommis med Svante ner längst kanalen.

Som tur va så gick vi åt det bakvända hållet mot vad vi brukar gå, för Svante hittade jätteträsket att bada i vilket gjorde att han inte luktade hallon direkt. Men sen fick han bada nere i kanalen längst hela vägen hem nästan. Så det slutade med att vi hade en hyfsat ren hund i alla fall.

Väl hemma blev det middag med potatissallad från gårdagen och vegetariska majssnitzlar, innan vi slängde oss i varsit hörn av soffan.

På tvn va det Mäklarna, parlamentet och söndagsfilmen Déja vu.
Hade inte sett den flmen förut och blev faktiskt positivt överaskad.



Som ni förstår har vi haft en riktig softarhelg,
med inte för många handtag gjorda.

Imorse kändes höfterna av efter gårdagens promenad. Precis som de gjorde efter att jag, Kattis och barnen hade varit ute och gått. Då gjorde de som ondast två dagar efter, så jag vet vilken smärta jag har att vänta imorgon om det ter sig likadant.

Så det är nog färdigpromenerat för mig innan bebisen kommer. För även om det känns bra när vi är ute och går, så får jag lida för det efteråt. Det är det ju inte riktigt värt. Speciellt inte eftersom det påverkar sömnen så mycket.

Men förhoppningsvis ska jag väl inte få vänta så länge på att få börja promenera igen.

8 dagar kvar

Sebbe kom ut när det va åtta dagar kvar till BF.

Nu räknar ju vi fortfarande att BF är den 26e som det va enligt mensen. 
Men på UL skrev de den 27e, så det är vad som står i papprena. Men när de mätte lårbenet så skulle det va den 25e, så mellan 25e och 27e är ju faktiskt den 26e. Därför håller vi fast vid det.

Men nu får den gärna komma ut när som helst.

Datorfri helg

Japp, jag har haft en bloggfri helg.
Tyvärr betyder min korta bloggpaus inte att det kommit någon bebis än.

Har inte satt mig framför datorn på hela helgen,
utan har njutit av att umgås barnfritt med min älskade sambo.

Jag återkommer senare för att berätta om helgens bravader.

Tjingeling!

iform.se

Måste förresten tipsa om en sida.

På sidan iform.se kan man mäta upp sin jogging-/promenad-/cykelrunda, även om den är på småstigar. Jag mätte just upp att den rundan vi gick igår va 3,3 km.
Helt ofattbart att jag inte fick mer ont varken då eller efteråt.

Så rolig sida.
Man kan även spara sin runda så att andra kan hitta den, och söka efter andras sparade rundor. Nu hittade jag inga sparade rundor här i närheten, men det finns säkert på andra ställen.

Jag vet ju hur det är när man flyttar till ett nytt ställe och inte ens kan hitta någon bra vända att gå med hund eller barnvagn.
Då är ju den här sidan guld värd.

Här ser du hur våran runda såg ut.

Fredagsmorgon

I morse gick jag upp när Sebbe gick upp. Jag har ju i och för sig prisats med en son som gärna sover på mornarna, så jag hade turen att bli väckt först vid halv 9. Men jag sov nog ganska bra inatt, för jag va hyfsat pigg när jag vaknade. Så vi låg och mös en stund i sängen innan vi gick upp och åt frukost.

Precis när jag klätt av mig och skulle kliva in i dushen så knackade mamma på dörren. Så jag klädde på mig igen och tog en fika med henne innan hon skulle brumma vidare till jobbet.

Idag ska jag och Sebbe åka in till Norrtälje. Han har dans idag, och Chippe ska hämta honom där. Men innan dess ska vi hinna äta lunch och handla. Ska köpa något till pappa som fyller år idag oxå.



Jag fick en värk mitt i natten inatt förresten.
Trodde ett tag att Kattis skulle få som hon ville, att det blev bebis på hennes födelsedag. Men det hade ju varit opraktiskt eftersom både hon och morfar fyller år idag. Men det kom inga fler värkar sen, och jag fick sova hela natten igenom.

Har haft ganska kraftiga förvärkar nu de senaste kvällarna, men jag har hittills sluppit det på nätterna. Det kanske jag inte gör framöver nu då.

Magen

Vecka 38+3


Knatteligan

Man står och tittar på de små knattarna som spelar fotboll.
De flesta föräldrarna står och ler åt hur söta de är när de spelar klungfotboll. Men sen finns det en speciell sorts pappor som står på sidan av planen. De är tysta eller något påhejjande när det går bra. Men om deras barn ligger under så skriker de saker som;

"Kom igen då, så ni får in ett mål i alla fall"

och

"Du måste springa ditåt, vem ska han annars passa till?!?!"

Det är så roligt att se.
Själv är jag en av de som står och ler, och försöker mellan matcherna förklara hur han ska spela för att lyckas bättre.

Långprommis

Det blev en långpromenad med barnen och hunden.
Sebbe och Kasper tog varsin cykel och Klara fick åka vagn.

Det blåste som tusan när vi kom ner till kanalen, så vi fortsatte gå längst med vattnet för att hitta ett ställe där det va lite lä. En bänk lite längre fram blev ett bra ställe att ta en liten picnic vid. Vi hade med oss saft, brownies och lite kakor som vi fikade med, medan Svante låg och tuggade på ett träd.

Vägen tillbaka va ungefär lika lång som vägen framåt, så det blev att vi gick hela rundan runt istället. Jag vet inte riktigt hur långt det är, men det är ju några kilometer. Det brukar ta lite drygt 20 minuter att jogga runt den vändan.

Nu är jag ganska trött i kroppen, så jag ska se till att vila lite nu så jag orkar stå och kolla på när Sebbe spelar ikväll.

Kattis hjälpte mig att köpa gödsel oxå,
så nu kan jag fixa klart grönsakslådorna vid tillfälle.

Traktorkoll utan kamera

Igår kväll blev det en tur till färsna för att kika på massa veteranfordon.
Jag, Sebbe och Honsa gick runt och mös och fikade.
Självklart blev ju kameran kvar på bänken i hallen,
som vanligt...

Sen va det soffan som gällde när vi kom hem.



Idag kommer Kattis över med barnen och leker,
så nu måste jag upp och göra mig i ordning lite.
Har än så länge bara hunnit äta frukost.

Ällingar och hundhår

Jag, Sebbe och Svante åkte en sväng hem till mamma och kollade på nykomlingarna på gården.


Stolt mamma med åttlingar
Stolt mamma med åtta ällingar.
Så söta små dunbollar.



Ibland när man har hund, och speciellt på våren,
känns det som det ligger hundhår precis överallt!!!

Så när vi kom hem tog jag en sväng med dammsugaren, och sen la jag ner Svante på gräsmattan och kammade bort ungefär halva hunden.



En halv påse hår fick jag bort.

Han har blivit så bra att ha att göra med i såna situationer.
Om man skulle försökt lägga ner och borsta honom bara för kanske tre månader sen så skulle han bli knäpp och bara bitas.
Men nu låg han och riktigt njöt.

Visst så naffsade han lite när kammen fastnade på vissa ställen,
men det va lätt att avbryta.

Kanske inte är det bästa för ryggen såhär i nionde månaden, det gör ju ganska ont nu efteråt. Men det va det absolut värt. Jag får lägga mig och vila nu en stund innan det är dags att börja med maten bara.

Sötsug och morgonvärk

Igår kväll small sötsuget till ordentligt, och nu såhär två veckor innan förlossning tänker inte jag vara den som kämpar emot för att tänka på vikten.



Så det blev kvällsfika med hasselnötsbrownies med kolasås och pekannötter på. Mums!!

Är det någon som har något tips på hur man får sina brownies riktigt sega så tas det tacksamt emot. Igår vispade jag smeten så lite som möjligt efter att jag vispat äggen, och så hade jag de inne i ugnen 25 min i stället för 35, som det stod i receptet. Men jag vill ha de segare ändå. Har använt ett recept utan blockchoklad i, eftersom den mjölkfria chokladen kostar 40 kr för 100g. Men jag kanske ska prova med ett sånt recept för att se om det blir bättre.



Imorse sov jag riktigt dåligt. Hur jag än vände på mig så gjorde det ont någonstans. Låg jag åt vänster så gjorde det ont i höften, låg jag åt höger gjorde det ont i örat och i höften, och la jag mig på rygg så gjorde det ont i rygg och bäcken.

Det ska väl vara tungt de sista veckorna antar jag.
Men det får gärna gå fort nu!!

Färdigsått

Jag fick ner massa fröer i jorden igår.
Hela lådan på framsidan år färdigsådd.

Jag sådde solrosor i bakkanten på blomlådan, och så ringblommor i mitten. Råkade dock så ringblommsfrön som skulle räcka till typ 15 meter på ungefär 3 meter, ooops. Läste det först efteråt på fröpåsen, så det blir till att gallra ur rätt ordentligt där när de börjar komma upp.
Sådde också mynta och dill i den lilla köksavdelningen.
Jag är riktigt nöjd med mig själv!



Nu är en helg bokad för Kolmården i sommar.
Vi ska dit med Elina, Rickard och Tyra. Blir riktigt mysigt.
Hoppas nu bara på att vi kan låna husvagnen av svärfar,
och att den är besiktigad och så.

Ja du...

Igår va vi hemma hos Elina och Tyra hela eftermiddan.

puss puss puss puss puss puss
Svante är SÅ kär i deras Lea.

När jag kom hem hade Honsa redan kommit hem från jobbet, och jag spenderade i stort sätt hela resten av kvällen i köket.
Lagade mat (köttfärssås och spagetti), bakade bröd, matade djur, diskade, städade och plockade.

Sebbe fick gå och lägga sig efter simpsons och jag kunde då, när jag fått honom i säng, gå ner och slappa i soffan.
Trappan är lite jobbig att ta sig upp och ner för numera, så jag väntar ibland hellre uppe tills allt är klart, och barnet är i säng, innan jag går ner. Så jag slipper springa flera gånger. Men jag har ju Honsa som hjälper till också när det är jobbigt.

Vi fikade med te och nybakat bröd sen framför tvn.
Jag har lånat mammas degmaskin och den här gången blev brödet riktigt lyckat!! Det har hjälpt att prova sig fram.



Nu är Sebbe på dagis, och jag ha lagt in en tvätt.
 Hoppas på att det ska gå att hänga ute idag, men det stod igår att det va risk för regn idag. Jag får kolla väderrapporten på nätet och se om det stämmer.

Vi vill ju ha regn så att våran stora tank fylls.
Den står på baksidan vid växthuset och planteringslådorna.
Det underlättar ju vattningen om det finns vatten i den,
så man slipper springa med kannor.

Vi får se om jag orkar få ner lite frön i jorden idag.
Känner nästan mer för att slänga mig framför tvn nu i skrivande stund.

Skolbarnet

Nu är första skoldagen avklarad.
Stora pojke som börjar i nollan i höst,
men han måste verkligen ändra sina matvanor tills dess.
Idag satt han kvar ensam i matsalen till slut, den slöfocken.

Nu ska vi hem till Elina och Tyra och leka.

Härliga dag

Nej det blev visst ingen bebis idag,
trots att jag hållt igång och slitit hela dagen.

När jag skrivit färdigt förra blogginlägget satt Sebbe framför tvn, och solen sken utanför fönstret. Jag visste ju inte hur länge Honsa skulle vara borta, men så kunde vi ju inte ha det. Så vi hoppade in i bilen och åkte hem och lunchade hos mamma. Klockan två åkte jag hem och hämtade Honsa, medan Sebbe fick stanna kvar hos mamma. Hon hade bakat en smaskig rabarberpaj, snart är det sommar!!!!

Jag och Honsa åkte till Kröns trädgård och storhandlade.
24 jordgubbsplantor, 6 smultronplantor, två tomater, kryddor, gödsel och lite fröer.

Sen åkte jag hem till mamma och hämtade Sebbe och ännu fler fröer, några sättpotatisar och så barnet förståss.

På vägen dit så ösregnade det, men när jag kom fram så så slutade det,
och jag möttes av det här.



Vackert!!!



Sen när jag kom hem va det bara att börja slita i trädgården.
Gödsla alla lådor och plantera. Honsa fick hjälpa mig att fylla lådorna på baksidan med jord.

Här är min låda på framsidan


med en köksavdelning


och en blommavdelning, med smultron i kanten


Sen har vi baksidan


med jordgubbslådorna


Det är så himla härligt att ha trädgård att fixa i.
Nu ska jag bara se till att hålla ordning och komma ihåg att vattna.
Jag brukar inte vara så duktig på sånt,
men jag tror att jag fixar det i år.

Dock så tror jag inte att min ros som jag fick förra året kommer att komma igen.


Jag klippte ner den och vattnade, så får vi se om det kommer nåt.

Mycket blommor idag!

10:e Maj

Idag hade jag ju planerat att föda.

Tyvärr är det ju inte jag som kan påverka det på något sätt,
så det blir nog tyvärr inte som jag tänkt.

Honsa fyller ju 10:e april och jag fyller 10:e juni,
så jag tyckte vi kunde ta bebisen där emellan.

Men även om jag haft en del värkar de senaste kvällarna, så va det nog bara förvärkar. Och idag känns det väldigt lugnt, men man vet ju aldrig.

Dessutom har ju Sebbe inskolning på skolan imorgon,
så jag har ju inte riktigt tid med bebis idag.

Gödseljakt

Efter kalaset igår hade vi tänkt att åka och inhandla lite växter.
Först åkte vi till Kröns, men de hade precis stängt. Då åkte vi till Söderbykarl, men det va oxå stängt. Så vi fick ge upp och åkte till ica för att kolla om de hade gödsel, så vi kunde göra i ordning jorden inför planteringarna. Det hade de såklart inte, så jag fick nöja mig med att köpa en fuccia som fick stå i en kruka på trappen. Och så ska vi väl åka iväg och handla både gödsel och plantor idag.

Men dagsplanen blev inte riktigt som vi tänkt...
Christine skulle komma upp, så skulle vi träffas så hundarna fick leka. Och jag trodde inte att hon skulle komma upp så tidigt, utan att vi skulle hinna handla innan. Men slöa som vi är på morgonen, så när jag kollade på mobilen hade hon hört av sig för länge sen. Det blev att göra om planen. Så jag och Sebbe tog med oss Svante upp och mötte dem vid endurobanan, och Honsa åkte ut och körde cross.

Hundarna hade riktigt skoj och sprang av sig ordentligt. Mullrade sådär som hanhundar gör och mopsade upp sig mot varann. Och ibland blev de två mot stackars Svante, så Christine kopplade sin gammelhund så de båda ungfjantarna kunde leka.

Nu är Svante helt slut, och ligger här under databordet.
Och vi ska vänta tills Honsa har kört klart,
så vi kan åka och shoppa sen.

Kalas-lördag

Morgonen började riktigt lugnt. Regnet smattrade på plåttaket utanför fönstret, så vi passade på att ligga kvar i sängen lite extra länge.

Strax efter 12 hämtade jag Sebbe hos mamma
och gjorde honom kalasklar.



Håret fixat och skjortan på.

Resten får ni veta imorgon.
Nu ska jag titta på Robinsson!!

Såpbubblor

Det gick bra i Norrtälje.
Vi tänkte först leta present, men leksaksaffären höll på att flytta så den va stängd till på måndag. Så vi åkte upp och lunchade på Donken.
Det va nog hur länge som helst sen jag käkade där.

Sen åkte vi till en annan leksaksaffär och inhandlade present.
Och så fick Sebbe en såpbubblepistol.

Hihi, roligt det där. Jag sa till Honsa förut när vi va och handlade att jag ville att Sebbe skulle ha en sån. Då undrade han om det verkligen va Sebbe, och inte mamman, som ville det. Så såg jag en sån på affären med Sebbe, och det va inte svårt att övertala honom att han ville ha en sån.
Man får inte vara dum!




Svante tyckte oxå att det va roligt med bubblor




Innan dansen åkte vi hem till Monica och fikade.
Har inte träffat henne på jättelänge, så det va riktigt trevligt och massa prat. Tiden gick jättefort, och helt plötsligt hade vi tio minuter på oss att ta oss ner till musikskolan, parkera och byta om. Så det va bara att gasa iväg. Hoppas på att det inte dröjer lika länge innan vi träffas igen, man är ju så dålig på att träffas nu för tiden.

Men vi hann i tid till dansen. Och medan Sebbe va där inne, passade jag på att ta en sväng nere på marknaden som är vid hamnen den här helgen. Det fanns inte så mycket att se. Och jag hade inga kontanter på mig, så jag köpte ingenting.

Sen begav vi oss hemåt.
Hade ont i ryggen i bilen på vägen hem, men inte värre än att det gick över när vi varit hemma en stund.



Nu ska jag gå upp och skära massa grönsaker.
Om en timme ungefär kommer mamma och ska äta tacos med oss.
Sebbe ville sova hos henne nån dag i helgen, så jag bjöd hit henne på middag och så kan hon ta med sig barnet hem sen.
Då kan vi kolla på hockeyn ifred.

MVC och fotbollsmatch

Glömde berätta hur det gick på MVC igår.

Allt såg bra ut. Mina värden va nog lite för bra på grund av att jag varit uttorkad sen ja va magsjuk. Dricker hur mycket vatten som helst nu, har en flaska med mig var jag än går. Men det syns verkligen på vaderna att jag har för lite vatten i kroppen. Innan jag vart magsjuk va benen jättesvullna på kvällen. Nu blir de inte svullna alls, vilket i och för sig är skönt. Men det är väl bara att fortsätta dricka massor, så jag inte börjar få huvudvärk igen.

Inte så svullna vader direkt


Bebisen fyller ut magen lite bättre nu, så sf-måttet följer den kurva det ska följa nu. Vilket det inte gjorde förut, då vi fick åka in på en tillväxtkontroll. Och den ligger med huvudet nedåt, men är fortfarande lite ruck-bar. Ska väl ligga stumt nedåt innan förlossning tror jag.



Sebbe hade sin första fotbollsmatch igår.

På med dojjor


Stackarn har inte haft någon som helst träning, och så blir han inslängd i en match det första han blir. Han hade inte en aning om vad han skulle göra.

Det är ju bara matcher de ska köra nu på torsdagkvällarna.
Men jag trodde att de skulle få lite förklaring om vad de skulle göra, eftersom det va ganska många som va riktiga nybörjare.



Men det gick ganska bra ändå.
När han väl vågade börja springa lite, så hängde han på de större och gjorde som de gjorde. Det är väl också ett sätt att lära sig på. Och förutom att han tog bollen från en lagkamrat en gång och spelade åt fel håll några gånger, så gick det faktiskt förvånansvärt bra.





Min lilla lin-tott va nog minst på planen, och nästa gång kommer det att gå bättre. Jag gick ut i pausen och förklarade vilket mål han skulle spela mot och vilka han skulle passa till och vilka han skulle ta bollen ifrån. Men viktigast av allt så hade han riktigt roligt! Och det är väl det enda som betyder något egentligen.

Tyvärr så tog batterierna i kameran slut (så klart)
så jag missade när de tackade av varann.
De va SÅ söta.



Idag ska vi åka in till Norrtälje.
Jag får packa fickorna fulla med värktabletter och hoppas på det bästa.

Vi ska köpa present till Kasper som har kalas i helgen, äta lunch, fika hos Monica och sen är det dans för Sebbe.

ryggont i Norrtälje

Jag lunchade på flygfyren, och hämtade Sebbe lite tidigare.
Det fanns inte så mycket att göra i Norrtälje för att spilla tiden, så jag orkade inte vänta till halv 2. Och så gjorde rygger jäkligt ont när det började bli dags att åka hemåt. Jag tog två alvedon när jag handlat klart, för att klara hemresan. Men när jag hämtat Sebbe och kommit hem, blev jag tvungen att lägga mig och vila.

Honsa kom hem en sväng och hjälpte mig att bära in kassarna. Så jag gick upp och packade in varorna, sen va det bara att lägga sig igen. Jobbigt när det blir så. Om jag inte vilar minst en halvtimme, så kommer smärtan tillbaka efter ungefär en kvart. Och försöker jag ignorera smärtan så börjar det snart stråla fram i revbenen.

Hämtade en babybasic-box från pampers idag, på babyproffsen. Lite gratisgrejjer från olika företag. Det är mest reklam, men man får lite blöjjor vilket ju kommer att gå åt snart. Fick dessutom en blöjhink gratis. Vi har ju redan köpt en sån, så jag vet inte riktigt vad vi ska med den här till. Den får väl kanske följa med i husvagnen i sommar.


Nu ska jag kolla på tredje perioden i hockeyn

Hejja Sverige

MVC idag

Japp idag va ja uppe när Honsa gick upp, och ska åka direkt vidare till Norrtälje när jag lämnat av Sebbe på dagis. Klockan kvart över 9 ska jag vara på Mödravården, och sen har jag lite ärenden och så ska jag handla. Ska se om jag kommer vara kvar så jag kan hämta upp Sebbe på vägen hem. Det vore ju smidigast, men jag får se om jag orkar vara kvar så länge.

Djurmat på flera håll

Jag har fått gå och lägga mig och vila ungefär varannan timme idag.
Ryggen har inte varit nådig.

Men jag fick ju en promenad i morse, och har lyckats sortera all tvätt.
Så, så farlig har inte dagen varit, jag har haft värre.

Men det har blivit ganska mycket tv för barnet den här eftermiddan. Jag tycker verkligen inte om när han kollar på tv mitt på dan, men vad ska man göra? Han fick vara ute ett tag när vi kom från dagis, och efter mellis så spelade vi lite spel. Men sen va jag tvungen att gå och vila igen, så då fick han kolla på barn-tv om han ville.

Honsa är i Upplands Väsby och köper hundmat. Jag hade oxå velat följa med, men kan inte sitta i bilen så länge idag. Så vi åkte över hem till mamma istället.




Gulliga kycklingar!!
Mamma är på kurs ikväll, så jag va där och matade pullorna.

Svante sprang runt och rensade tomten från hönsskit under tiden.
Han fick inga pussar efter det vill jag lova!!

Vecka 38

Ja det betyder ju att vi har gått in i graviditetens 38:e vecka. 
Alltså att det igår gått 37 fulla veckor.

Nu börjar det närma sig slutet.
Om en vecka går vi in i de två sista veckorna.
Och det är under perioden 2 veckor innan, till två veckor efter som barnet kommer i ungefär 80% av fallen.
(tror att jag minns procenttalet rätt)

Har inte packat någon BB-väska än. Jag minns inte riktigt vad jag hade med mig förra gången, eller vad som kan vara bra att ha med sig.
Lite sköna kläder och några ombyten till bebisen ska man väl ha med sig. Necessär och babyskyddet till bilen.

När jag skulle föda Sebbe så hade jag med mig en cd-skiva med lite lugn musik, men den lyssnade vi aldrig på. Tror att det är mest stressande med musik under förlossning. Men vad vet jag? Jag kom ju aldrig mig för att prova.

Kamera och sköna tofflor kanske man ska ha med sig oxå.
Men det är ju oxå sånt som man måste packa ner i sista sekunden, för precis som necessären så är ju det saker som man vill kunna använda varje dag.

Tänk Ceasar Millan

Japp, det gjorde jag när jag va ute och promenerade hund både igår och idag. Vilket resulterade i, inte ett drag i kopplet på hela vägen!!!


Inte för att vi har ett så stort problem med just drag i kopplet.
Men det va otroligt kul att se vilken skillnad det gjorde, bara att ändra sinnesstämning och låta bli att prata så mycket med hunden.

I stort sätt gick det ut på att bara gå, med huvudet högt och bestämda steg. Och inte låta honom gå i så långt koppel.

Barnrummet

Det kommer fler bilder sen, vi har inte hunnit få upp några hyllor än.
Och så är det lite mer saker som ska upp, och in.

Men än så länge ser det ut såhär
Fick upp gardiner igår, och sängen är färdigbäddad,
bara att natta det lilla pluttet i när den kommer.

Halsbränna

En av graviditetens alla nackdelar,

tur att det finns Novalucol!!! 

Jag vill ha!!!!!

I höst spelar Green day i stockholm.



Igår släpptes biljetterna, och snart är de slut...

Just den här månaden har jag självklart riktigt dåligt med pengar. Betalade in halvårsförsäkring på Lancern, som jag får tillbaka när jag fått iväg den. Men innan dess är det tomt i kassan.

Buhuuu, jag vill ha!!!!

morgonprommis

Sebbe är på dagis, och jag funderar på vad jag ska orka ta mig för idag.

Va ute en sväng med hunden när jag lämnat barnet. Första dagen jag våga gå ut själv efter magsjukan i förra veckan. Blev ju ingen lång vända, men skönt att komma ut en sväng ändå.

Såg att en massa grannar hade ställt ut elavfall vid soptunnorna. Det va ju andra grovsopor förra veckan, så jag antar att de ska hämta resten nu. Så då passade jag på att ställa ut bakmaskinen som vi lånat av mamma, men som värmen har pajjat på. Den användes faktiskt nästan dagligen här hemma så länge den fungerade. Men nu får vi knåda själva istället. Synd att den gick sönder. För det va så jäkla praktiskt att bara slänga i massa ingredienser på kvällen, och sen ha nybakat bröd när man klev upp på morgonen.

Det blev lite stressigt...

Strax efter ett ringde Chippe;

"Nu åker vi från Tensta, möter du oss i Norrtälje"

Jag som trodde att jag bara skulle ta det lugnt ett tag, hade ju bara dragit på mig pyamasbyxor och t-shirt, och satt fortfarande osminkad vid datorn.
Så det va bara att gasa på.

Så nu har jag redan hunnit fram och tillbaka till Norrtälje. Och jag och Sebastian har varit inne på intersport och köpt benskydd och strumpor till fotbollen som börjar på torsdag. Funderade på att köpa nya jympaskor åt honom oxå. Men jag tror vi ska prova ett par skor som vi har här hemma först. Det är ju bara fotboll nu i maj, sen är det ingen mer träning förrän i höst. Så nya skor får vänta tills då.

Han hade däremot fått nya skor av sin pappa.
Batman-dojjor i rätt storlek =)
Kors i taket

Nu ska jag lägga mig och vila ryggen en stund, för den gör galet ont. Sen kommer Honsa hem och då blir det hamburgare och pommes till middag, mums.

Flat = blötdjur

Igår efter att jag vilat en stund på eftermiddan, och Honsa blivit klar i köket för dagen, åkte vi upp till crossbanan med Svante. Att kunna gå en sväng där, utan att få ont i bäckenet, är så otroligt skönt. Ryggen kändes en del, men det va inte så farligt alls.

Svante va toklycklig och sprang längst alla diken han kunde hitta. Flat som han är så älskar han vatten, och jag vill lova att han inte luktade rosor när vi kom därifrån direkt. Men det gjorde inget, man såg ju hur roligt han hade. Sen avslutades promenaden med lite passivitetsträning. Honsa skulle upp och kolla skicket på spåret längre upp på banan, så då passade jag på att sätta mig på en stol med hund i kopplet och bara göra ingenting. Det gick bra när han fattade vad han skulle göra, men det började lite gnälligt.

Kvällen avslutades med hemmagjord sushimiddag framför tvn.
Man får ju passa på när man är barnfri =)



Idag sov jag till strax efter tio. Så det blev sen lång frukost och jag kommer inte hinna göra massa nu på förmiddan, som jag hade tänkt att få gjort. Men det gör inte så mycket, det kommer ju fler dagar.

Ungefär vid tretiden ska jag vara i Norrtälje och hämta upp Sebastian. Hade tänkt att antingen städa/pyssla lite hemma innan jag åkte in, eller ta en fika men nån polare i Norrtälje när jag väl va där. Men det hinner jag nog inte med. Ska fixa mig iordning och äta lite lunch, sen är det nog dags att åka ungefär.

Måndagsmorgon

Dålig jag är på att blogga på helgerna. Vissa helger kommer det flera inlägg per dag, andra hinner jag bara skriva ner lite sakligt vad vi har haft för oss. Men den här helgen har vädret varit kanon, och jag och Honsa har haft egentid i massor. Bara umgås och hitta på vad vi har känt för att göra för stunden. Då blir det ju inte så att man sätter sig vid datorn direkt.

Vårat kök ser ut som ett bombnedslag...
Tur att jag inte, som många andra blivande mammor, har något jättebehov av att boa in mig nu såhär veckorna innan förlossning. Men skulle h*n födas idag, så skulle den där övervåningen helt klart vara lite jobbig att komma hem till. Det är ju så när man renoverar hemma, att självklart blir det stökigt. Och det stör absolut inte, men det tar ju ett tag att få någon bebolig ordning mellan projekten.
Barnrummet är inte heller helt färdiginrett. Det kommer bilder när det är färdigt, men det har kommit saker emellan hela tiden.

Jag har behövt vila upp mig ordentligt efter att jag va sjuk i förra veckan. Är fortfarande inte helt återställd, men nu måste jag säga att bäckenet faktiskt har blivit mycke bättre senaste veckan. Ryggen gör fortfarande ont, men även det är inte så farligt. När det gör ont, så gör det helt sjukt ont. Men oftast kommer smärtan fram på eftermiddan. Och går jag då och lägger mig och vilar en timme, så får jag oftast vara näst intill smärtfri sen i några timmar.

Oplanerad helg

Första helgen på länge när vi inte haft några som helst planer,
skönt att låta dagen bara bli som den blir.

Igår tog vi det långsamt på förmiddan, och satt i solen och löste melodikrysset. Sen åkte vi iväg och hälsade på lite folk och besökte några loppisar. Jag hittade en fin stenmortel och Honsa fyndade böcker. Ner till tomten i stabby, där vi hoppas en gång kunna bygga ett eget hus, och gick en sväng med hunden och drömde lite.

Sen va det Sen lunch/tidig middag hemma innan vi åkte hem till Ove och Thea och fikade och spelade lite spel.

Idag har jag hunnit tvätta och städa litegrann, medan Honsa har tvättat bilen och fixat klart mina planteringslådor, så det bara är att fylla med jord. Roligt att snart få börja plantera lite. När Ove kom hit och hjälpte Honsa i köket, passade jag på att pysa en sväng till mamma och ta en fika.

Sebbe kommer hem först imorgon. Jag måste ju låta Chippe få lite som han vill nu, när han är sjysst och kör fram och tillbaka både för att hämta och lämna.


Svårt val...

Sätta sig vid datorn nere i källaren,
eller sätta sig och sola på balkongen?!?!?!

Nä, sorry, det va inte så svårt val.
Jag återkommer senare =)

Njut av solen!!!!


Dagen lixom försvann

Igår va vi upp en sväng till majbrasan.
Trevligt att träffa lite folk och sjunga in våren,
men det blev inte så sent.

Idag vaknade vi vid 8 ungefär. Åt frukost i solskenet ute på balkongen, innan vi åkte in till Norrtälje för att handla. När vi kom in va klockan ungefär 20 över tio och så klart så hade den otroligt morgontrötta staden Norrtälje inte öppnat något än. Ja, det är helgdag idag och kanske inte så konstigt. Men vardagar finns det heller knappt något som är öppet innan tio. Så jo, staden är morgontrött. Och kvällstrött oxå för den delen, för allt stänger vid sex ungefär. Och efter det finns det nästan inte en kotte på stan.

Vi passade på att börja med att storhandla på flygis då, eftersom allt annat va stängt. Men där uppe va det massa folk. Inte sådär dageninnanmidsaommar-fullt, men tillräckligt för att man fick armbåga sig fram på vissa ställen. Men va skönt, nu har vi handlat hem så det räcker ett tag. Och jag slapp åka in själv dessutom.

Sen gick vi och kikade lite på blomsterlandet, efter plantor och sånt till mina lådor. Nu vet vi vad smultron- och jordgubbsplantorna kostar, men vi köpte bara lite fröer. Och så passade vi på att åka och köpa ormmat, när vi ändå va där.



Honsas systerson Jonathan fyllde 11 år idag. Så när vi kommit hem, packat in allt och fått i oss lite lunch så spenderades resten av efermiddagen i solskenet i Herräng.

Bebisen i magen sparkade så mycket, så alla runt bordet lyckades se det.
Det är en riktig vilding vi har att vänta...

RSS 2.0