Härlig ridtur!

Kom just hem efter en tur på hästryggen, jag förstår inte hur jag överlevt utan ridning så länge som jag har. Det va SÅ härligt idag oxå, och hästen är verkligen helt underbar. 20:30 stod klockan på när vi satte oss i bilen för att åka hem, fastän vi hade kommit iväg vid 18. Vart tog tiden vägen...


En vecka utan amning

Ja, nu har det gått en hel vecka utan att amma. Och idag va första amningsfria morgonen utan välling. Eftersom jag nästan bara har ammat henne på morgonen som en rutin, så behövde det ersättas med flaskan ett tag. Men imorse kom vi upp och fixade gröt till frukost istället, för jag fick sovmorgon till halv 7.

Det kändes som att det va dags att sluta nu, så hon kanske har glömt bort bröstet tills sommarlovet börjar. För att jag ska övertala mig själv att kliva upp när alla är lediga sen, istället för att ligga kvar i sängen och amma, det låter inte särskilt troligt.


Busfrö!!

Jag älskar verkligen livet som föräldraledig.

Igår tog jag och Charlie sovmorgon till halv 10 ungefär. Och när vi vaknade så klädde vi på oss och tog en härligt långprommis i skogen. Sen blev det hem och äta lunch i väntan på brorsan, och handling och pyssel här hemma resten av dan.

Idag har vi varit på sångstund på kyrkans öppna på förmiddan. Charlie är verkligen mer vild än tam, men blev helt farsinerad av Melker när han spelade piano och kunde då lugna ner sig ett tag i alla fall. Men annars va det full fart hela tiden, och upp och ner i rutsch-kanan. Tills vi skulle gå, då somnade hon som en stock i vagnen.

Och alla som vet hur Sebbe va när han va lite, tycker nog att det är helt i sin rätt att jag fått en sån liten vilde. Men jag tycker faktiskt att det är mest roligt. Hon är ju så härligt galen den lilla ungen.


Positiva tankar!

Jag kan berätta om våran helg istället, så man för tankarna bort från den misslyckade dagen. I fredags kom Sebbes kompis Kasper hit och sov över. Det blev Taco-middag beställt av grabbsen, och sen kväll ute med lek och prat.

På lördagen va vi ute HELA dagen. Kom ut vid kvart över nio ungefär och in vid samma tid på kvällen sen. Charlie knatade runt med sina nya skor på gatan och lekte i sandlådan, när hon inte satt i vagnen. Kattis kom med hund och vi gick ut på en prommis innan det blev korvgrillning till lunch. Sen satt vi mest och latade oss i solen innan det va dags att göra iordning i glasverandan. Vi bjöd över lite folk på grillkväll helt spontant, och det slutade med öl och pokerturnering. Mycket trevligt!!

På söndan åkte jag med barnen på kalas i Nysättra. Sen åkte vi och kollade på Honsas och Oves pergola-bygge, innan vi behav oss hem. Dagen avslutades med en långprommis, middag med bakad potatis och sen mys framför teven. Härligt härligt!!


Allt gick åt pipan idag...

Planerna för idag såg väldigt lovande ut måste jag säga. Charlie och jag skulle åka in till öppna förskolan i Norrtälje och leka i några timmar först. Sen skulle hon sova i vagnen medan jag åt subway-lunch, innan det va dags att åka och ha en klädträff i kvisthamra.

Men det började med att jag glömde vagnen, sen gick allt bara utför. Värdinnan för klädträffen har fått massa avbokningar i sista sekunden så vi bestämmer att det är bäst att boka om träffen till en annan dag. Och när jag väl kommer fram till öppna förskolan, så visar den sig vara stängd på grund av sjukdom. Det är inget annat öppet i Norrtälje, och jag hade ändå glömt vagnen, så det va bara att vända hem igen.

Jag skulle ha stannat hemma och sovit förmiddagsvilan tillsammans med Charlie, som jag suktade efter i morse...


Jag säger som en väldigt klok ko

Mamma Mu;

"Dagarna dom går och går efter varandra måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag. Dagarna dom går och går efter varann.. Oj, måndan försvann.."


ÅHHH så härligt!!

Jag kom precis hem från en tur på hästryggen. Petra tog med mig ut till Ekeby där vi lånade två hästar. Och GUD så härligt det va, och en sån underbar häst helt i min smak. Mycket framåt men pålitlig på bromsen, det kan inte bli bättre. Hon va rätt hög bara så det va spännande att ta sig upp, men det gick. Och sen hade hon inte blivit riden på LÄNGE så det va lite spattigt i början, men det lugnade sig snabbt.

Det här ska vi fortsätta med varje torsdag om det går!!!


Jaha...

Sebbe skuttade iväg till skolan idag hur pigg som helst. Så jag och Charlie gick till öppna förskolan efter en morgonprommis med Svante. Hon va allmänt pipig och höll sig nära mig hela förmiddan, och vid lunchen så började hon spy. Hon hade spytt inatt också, men det trodde jag va för att hon va så mätt när hon gick och la sig. Men nu anar jag att hon åkt på samma sjuka som Sebbe har haft, usch och fy!!

När den ena är frisk så börjar nästa, och så går det runt.
Det är livet som småbarnsförälder det...


Pigg kille =)

Sebbe är pigg och har varit det hela dagen. Bara den huvudvärken direkt på morgonen, men jag tror att det va lite "tyckasyndommig-värk". Så det blir skola för honom imorgon om det inte förändras över natten, och öppna förskolan för mig och Charlie.

Ikväll har det lagats storkok och badats här hemma, sen har jag suttit och spelat på Sebbes DS. Nu ska jag sätta mig i soffan med en STOR kopp grönt chai-thé med mjölk och honung, mums!


Ny kärra

Jag va iväg och köpte en ny vagn i Ortala igår kväll.



(Pappa har min kamera, så det fick bli en sökbild)

En röd teutonia timmy -05. Precis en sån som jag ville ha, och så visade det sig att Nette hade lagt ut en sån på blocket. Så den köpte vi och fick en ståbräda på köpet. Hade tänkt att åka till en kompis i Uppsala i helgen och köpa hennes timmy, men nu slapp vi det. Och hade vi åkt dit så hade vi säkert tagit ett varv på ikea och brännt några tusen, så nu sparade vi massa pengar.

Charlie provgick med den här inne igår och idag, och hon verkar nöjd. Det har släppt mer och mer nu för henne med gåendet. Igår traskade hon runt en hel del.

Sebbis mår bättre idag, men blev tvungen att ta en alvedon mot huvudvärken så vi får avvakta lite till om det blir skola imorgon. Och Charlie är helt återställd vad det verkar. Vi måste lägga henne lite tidigare på kvällarna nu, det har blivit lite sent nu när de varit sjuka. För även om vi satte för hennes fönster igår, så vaknade hon lika tidigt idag. Och för att vi ska kunna ta bort den här förmiddagsvilan måste hon nog sova längre på natten.

Håller tummarna för att det är slut på den här sjukan nu.


Morgon på akuten

Jag har suttit på akuten med barnen nu på förmiddan idag. Nu är jag inte den som åker dit i onödan, eller uppsöker sjukvården alls om jag inte måste. Men Sebbe bara grät och skrek imorse att det gjorde så ont i munnen. Charlie vaknade med feber hon oxå och började skrika när brorsan skrek, så det va kalabalik här hemma. De hade inga akuttider kvar på vårdcentralen, så då fick det bli akuten. Det visade sig vara ett virus bara, som hade orsakat svullna halsmandlar. Så ingen medicin, utan bara hem och vila sig frisk. Och det är nog just vad Charlie gör just nu. I mitt knä, så jag får inte ett dugg gjort här hemma...

Stackars Sebbis

Barnen ligger och sover förmiddag nu båda två. Sebbe vaknade gråtandes, med huvudvärk nyss. Usch va man tycker synd om honom. Han ville inte ens kolla på film när jag frågade honom. Men det blir väl till att se till att han får i sig mycket vätska, för det är väl det som saknas honom efter att han spydde igår.


Sebbis är magsjuk

Sebbe kom hem från pappan idag och hade spytt två gånger under hemresan. Han trodde själv att det va för att han ätit för mycket godis igår, men det fortsatte när han kom hem. Så vi blir hemma imorgon, vi som egentligen skulle haft en klädträff i lohärad. Och Sebbe ligger nu nerbäddad i sin myshörna med en hink bredvid sig. Igår va vi hem till pappa och av middag, efter lite trädgårdsfix här hemma. Syster Lina va här över helgen, så vi passade på att umgås med henne en del. Och sen mot natten så gick Honsa och co ner till krogbåten en sväng, men jag gick och la mig istället.

Mariagården idag

Idag ska vi iväg och visa barnkläder på mariagården tillsammans med min kollega Susanne. Och Charlie är såklart me&i-munderad.




Sötnöt!!!!

Sebbe ska åka till pappan idag oxå. Så när vi kommer hem från Norrtälje, så är det i stort sätt bara att vända tillbaka för att lämna av honom också. Men då slipper jag åka in till stan på söndag istället, vilket känns riktigt skönt!


Sen kväll hos oss

Nu har jag fått Charlie i säng. Sent som bara den, men det va för att jag blev tvungen att ta med henne när jag skjutsade Sebbe till dansen. Svärfarn hade sågat sig i tummen och blev tvungen att besöka akuten, så Honsa blev kvar länge på firman. Då blev det middag först när vi kom hem, vilket blev rätt sent för henne.

Medan Sebbe va och dansade så passade jag och Charlie på att åka och hälsa på Monica en sväng. Vi pratade en hel del, medan Charlie ville riva hela lägenheten för henne. Men det blev ju inte en sån lång visit, så vi får träffas uunder lite lugnare omständigheter en annan dag sen.

Efter lunchen idag så gick jag en sväng hem till Johanna och fikade. Det blev inte nån lång visit, för Sebbe skulle vara hemma vid 14.30 och då behövde jag vara tillbaka. Men mycket trevligt att snacka lite skit.

Sen när Sebbe kom hem så ville han ut på en prommis och leta vårtecken. Det är ju ingenting man tackar nej till direkt.




Vi hittade snödroppar, krokusar och blåsippor,
myrstackar, porlande bäckar och maskrosor.

Sebbe passade på med att göra av med lite energi.




Och Svante träffade en kompis nere vid vattnet, så han oxå fick göra av med en del energi. Men Charlie va så nöjd med att sitta och titta på allt som hände runt omkring.


Skräp-mobiltjänst

Jäkla mobilbloggande som aldrig funkar. Här betalar man för att skicka iväg ett mms, och så kommer det inte upp något på bloggen iaf...

Jag har skitaont i min axel. Jag va hos pappa och fick behandling igår, men kommer att behöva tillbaka dit om några dagar. Det gör fortfarande riktigt ont. Typiskt just nu när man vill vara ute och fixa i trädgården och sånt. Men lika glad är jag för det... Däremot va det någon som sa att det skulle komma snö igen, 1-2 DM. BLÄÄÄ, det vill vi inte ha. Jag har ju planterat blommor i rabatten.

Idag på förmiddan va vi iväg till öppna förskolan. Riktigt trevligt, det va ett tag sen sist. Och nu sover Charlie som en stock ute i vagnen. Så jag ska gå upp och se om jag kan trolla fram någon sorts lunch till mig. Men först lite bilder på troll-ungen =)






Skördetider?

Det är riktigt soligt och härligt idag och jag och Sebbe har varit ute och skördat i grönsakslandet.



Morötterna som inte ville bli större än tändstickor när det va dags att ta upp dem i höstas. Nu va de lite större i alla fall.

Man får sån lust att börja fixa i trädgården nu när snön är borta, och jag har så mycket planer. Jag känner mig själv och vet att det inte kommer att vattnas sen, men det är ett senare problem så det struntar vi i nu. Roligt att fixa är det ju, även om det inte ger så mycket sen.

Jag och Charlie började dagen med en promenad. Eller, rättare sagt så tog vi en prommis efter att mamman fått vila någon timme i fåtöljen i köket. Men det va riktigt härligt, och Svante skulle i och bada nere vid kanalen såklart. Han är en flat, ja... Sen gick vi ut igen efter att Sebbe kommit hem från skolan.



Avslutar med lite bilder från ljungdalen =)


Lång resa upp, så barnen fick underhållas på lite olika sätt.


Vi fastnade bakom en renhjord, vilket gjorde restiden ännu längre.


Liftkort ;)


Lite åk-bilder


Solig eftermiddag vid stugan


Sebbis

Kameran kom fram först på söndagen när de andra åkt hem.


F'låt alla bloggläsare...

Jag vet verkligen inte hur jag ska göra med min blogg. Just nu tar vardagen upp så mycket tid, då jag hittar inte nån tid att sitta och skriva. Det är ju fullt ös på Charlie som snart har lärt sig att gå, och då blir det väl ännu värre. Våran dator står på undervåningen, där det är svårt att ha henne eftersom hon kryper direkt till trappan.

Men jag ska inte ge upp än, utan försöka hitta tid att sätta mig. Men jag bloggar för min skull, ingen annans, så det får bli som det blir. Idag har det dessutom varit sånt toppenväder, trots blåst, så vi varit ute det mesta av dagen.


Ingen tid för bloggen

Det är mycket hemma hos oss en sån här påsklovsvecka, så jag får skriva mer nästa vecka. Vi hade det i alla fall underbart i Ljungdalen och har haft fullt upp sen vi kom hem.


RSS 2.0