Underbara helg

Den här underbara helgen började med att vi skippade fredagsteven, och gick ut på mörkerspår med församlingsgården istället. Tipspromenad med lite olika stationer och tungt pulsande med vagn i snön. Men riktigt mysigt va det, och Charlie höll sig vaken hela tiden tills vi gick därifrån vid 20.15 ungefär. Då gick vi förbi affären och sen hem för att natta barnen. Lördag morgon så åkte vi iväg alla fyra på babysimmet. Sebbes simmskola hade avslutning förra helgen, så han fick hänga med på Charlies. Trötta kom vi hem, gav Charlie lunch, packade ryggsäckarna och åkte iväg till Crossbanan för att grilla korv. Honsa och Sebbe tog skootern dit och jag, Charlie, mamma och Svante tog bilen. Riktigt mysigt.

Nu vaknade Charlie i vagnen så jag får berätta mer sen...


Va fan

Varför sandar de vägarna när det snöar för fullt??


Började dan med ett jympapass. Man

0-64b7a5274887494eddf63a63043d78ed.png

Började dan med ett jympapass. Man ser det inte på bilden, men det ska va en grindpost där. Sen får man skäll av brevbäraren om inte lådan syns...

Men nu är jag lagom svettig och på väg till barnsången.


Mamma-Dotter 1-0

Ett blöjbyte som inte blev en svettig brottningsmatch är avklarat.
Jag tog tipset av vår barnmorska, att lägga henne på golvet och byta. Och det fungerade riktigt bra faktiskt.

Det är en riktig liten vilde vi har fått vill jag lova. Full fart framåt precis hela tiden. Och hon är överallt där hon inte ska vara. Sebbe va SÅ jäkla lugn när han va liten. Vi behövde aldrig säkra något i huset för honom. Men med Charlie kommer vi behöva lås överallt har jag en känsla av.



Sen ställde jag mig på vågen idag med. Mitt på dan och fullt påklädd, och det blev ändå en positiv överraskning. 64 kg!! Mindre portioner, äta ofta och inte så mycket sött har gett resultat.


vildkatt

Våran katt Oskar har fått tok-fnatt här hemma. Det är för kallt för att han ska vilja gå ut, så då gör han av med all sin energi inne istället. Klöser på tapeter (inte de nya i köket som tur är), jagar Gadget, biter i allt och är allmänt busig. Och idag är det rätt kallt, så jag har full förståelse för att han inte vill vara ute.

Vi va på familjecentret idag. Riktigt mysigt, och Charlie va full fart hela tiden. Hon har verkligen fått in snitsen nu när hon går med gå-vagn, så duktig liten tjej. Och Elina va med in med lilla Malte, 24 dagar gammal. Han är SÅ söt den lille plutten.

Idag ska jag försöka mig på att göra vegetarisk mjölkfri lasagne. Även om jag hade lista med mig när jag va och handlade så glömde jag både spenat och coctailtomater. Men det får gå med fryst bladspenat och vanliga tomater istället.


Våran lilla brasa igår under utfly

05208aa54327abfae3469a239ef67fac.png

Våran lilla brasa igår under utflykten.

Nu är jag på väg in till brottby för att möta upp de andra norrtäljesäljarna. Sen ska vi åka till täby, där vårens kick-off ska vara. Jätteroligt att träffa massa andra me&i-folk, men lite nervöst också. Och det ska bli riktigt roligt att se kläderna så klart.

Efteråt ska jag till rotebro och hämta Sebbe. Det är därför jag möter upp de andra i Brottby istället för Norrtälje. Det ska bli skönt att få prata lite mer med honom, ensamma, om hur det känns efter i fredags. Han har en lite annorlunda chargång när pappan är med.


Härliga dag

Vi har haft det SÅ himla härligt idag!!

Först va jag och mamma och kollade på Sebbes simskoleavslutning. Han simmade lite utan några flytdynor, och va riktigt duktig. Roligt att se att det går framåt. Sen åkte Charlie med mamma hem och Honsa hade packat picnic, så vi satte oss på skoter och gav oss iväg. Tre timmar va vi ute. Åkte runt bort mot Ekeby, Råda och sen tillbaka genom Husinge igen. Vi stannade till och tände en brasa, grillade lite korv och fikade. Sen när vi kom tillbaka va vi båda sådär härligt trötta som man är om man varit ute så länge.

Nu har vi varit och hämtat Charlie och ska ligga på soffan resten av kvällen. Imorgon är det kick-off på Me&I, så jag ska få se vårkollektionen för första gången. Det ska bli SÅ roligt!


Nu...

... ska jag och Honsa ut på skotertur =)


Usch

De har varit riktigt taskiga mot Sebbe i skolan idag. Usch va det gör ont i en mammas hjärta då. Meen allt man kan göra är ju att lita på att de sköter det snyygt från skolan, och att stötta Sebbe. Det känns inte så bra att han åkte till Chippe direkt efter skolan idag då. Jag hade velat prata lite mer med honom direkt efter att det hänt, så man slipper ta upp det igen sen. Men läraren skulle ringa mig och prata om det som hänt. Och de som varit taskiga skulle ha möte med sina föräldrar där på måndag.

Jag vill åka dit och lära snorungarna en läxa, men det blir nog inte bättre för Sebbe om jag gör det.



Idag är det fredag, och därför städdag hemma. Så jag ska passa på att städa golven nu medan Charlie ligger och sover.


Tömma kameran

Jag har massa bilder, ända från julafton på kameran.
Måste bara få arslet ur och tömma den nån dag...


Babyöppet

Vi va iväg till babyöppet på familjecentret i Norrtälje idag. Elina och lilla Malte va med, och Therese kom oxå med lilla Meija. Även andra Tessan med lilla Minna tittade dit en liten stund. Det va jättemysigt och lugnt och skönt. Bara en tjej som va på dagen lika gammal som Charlie, men alla andra va yngre. Så det va bara mitt lilla bus som for runt lite. Men nte så mycke, för hon är i en ganska mammig period nu. Det var som jag trodde, tredje tanden är på väg att spricka upp, så det är väl därför hon är lite kinkig.

Skottade bort snön här ute när jag hade kommit hem och fått Charlie att somna om i vagnen. Och Svante är ett sånt jäkla bus när jag håller på där ute. Han kutade runt i löplinan och kastade med istappar som jag hade tagit ner. Tror att han skulle behöva komma ut och springa av sig riktigt ordentligt, det har inte blivit någe sånt den här veckan. Men jag kan nog kanske ta en sån sväng imorgon eftermiddag, när Sebbe åkt till sin pappa.

Nu ska jag upp och förbereda middan. Vi får ju äta så tidigt nu när Charlie oxå ska vara med och äta. För om inte hon får mat i tid, då förvandlas hon till ett litet monster.


Konstig sjuka..

Jag mår bättre nu.
Fick för mig att röjja i vårat rum, så det gör jag nu..


Sjukling

Jag mår så himla konstigt. Det går i vågor från att känna mig helt Ok, till att må riktigt skräp. Skulle jag pallra mig in i en dusch och sticka till öppnis, så tror jag att jag skulle känna mig relativt pigg. Men lägger jag mig i soffan så kommer jag nog bli rätt sänkt. Men jag tror att det senare är bättre, kanske blir frisk fortare då. Och sen är det ju onödigt att smitta ner nån annan också.

Så får det bli, nu ska jag och Charlie vila förmiddag =)


Förkylning på gång??

Jag lät lite som en kråka idag när jag vaknade. Tror att det är förkylning på gång, men än så länge är vi pigga allihopa i alla fall. Sebbe va också lite hostig, men tillräckligt frisk för att komma iväg till skolan. Och sen har Charlie varit rätt grinig hela dagen, så vi kanske är på väg att bli förkylda alla tre.

Men det blev en sväng till Öppna förskolan i Norrtälje idag ändå. De hade öppet för 0-2 åringar där, och det va riktigt roligt. Massa mammor där som jag inte träffat sen i höstas, så det va kul att se hur stora alla barnen hunnit bli.

Sen åkte jag en sväng hem till Monica, för jag skulle vara på bilprovningen två timmar senare. Klantigt som jag är så hade jag glömt vagnen hemma, så Charlie fick inte sova någonting efter lunchen. Jag som hade en sån bra plan. Hon skulle få sova i vagnen, medan jag skulle få sitta i fred och snacka med Monica. Men det fet-sprack vill jag lova, för hon skulle vara på allt som hon inte fick röra.

Besiktningen gick sådär. Vi hade räknar med att få nedslag på handbromsen. Utöver det så är en bromsskiva trasig, och en positionslykta som inte fungerade. Men det hade ju kunnat vara mycket värre.


Liten tös går nog snart

Idag har vi varit på öppna förskolans nya lokaler i Hallsta. Det blir riktigt fint där. Inte riktigt lika socialt som det va i de gamla lokalerna, men väldigt mycket lugnare när det är barn i olika åldrar.

Charlie gick med en gåvagn idag. Hon kommer nog tyvärr kunna gå inom en månad eller nåt, och det är hon på tok för liten. Så vi har att vänta oss en hel del bulor kan jag tänka mig. Nu är hon i alla fall överallt här hemma. Kryper fram i full fart, och reser sig mot allt möjligt. Det är jätteroligt, men när man ska duscha till exempel så kan det vara lite jobbigt. Kanske får ta och ställa ner en spjälsäng som lekhage till henne, så man kan duscha i lugn och ro.

Igår va jag HELT död HELA dagen. Usch för att vara bakis... Det va till och med så att jag kände av ett svagt illamående även idag. Men det är inte så konstigt, med tanke på att allt jag åt igår va lite spagetti och en skål med nudlar.

Så här full va jag =)

Den bjuder jag på...


Det här...

Det här va meningen att det skulle publicerats i lördags eftermiddag, men det funkar ju inte alltid felfritt med mobilbloggande...

Nu sitter jag på bussen in mot Norrtälje. Jag har nämligen lämnat barn och man hemma, för att umgås med Monica. Vi ska käka, dricka vin, sminka oss, snacka skit och sen ta en sväng ner på stan. Det ska bli riktigt roligt, och humöret är på topp. Och det va inte igår som jag va ute på krogen med bara vänner, utan Honsa till jag lova. Inte för att jag inte fått möjlighet, utan för att Jag inte har haft någon lust att gå ut på jättelänge. Tror faktiskt att det va Kattis möhippa som va sista gången. Men då va jag ju nykter, för jag anade att jag va gravid. Vilket jag ju va, men det va ett och ett halvt år sen nu. Sannerligen på tiden då.

Imorse va det babysim och pappa fick köra Sebbe till simmskolan. Sen när vi kom hem och hade ätit lunch, så slet jag fram alla mina jeans från garderoben och provade dem. Jag kom självklart inte i mina 28or, men alla mina favvisar fick jag på mig. Och mina baggy satt faktiskt lite baggy i alla fall. Det är lycka det!

Honsa tycker att jag är knäpp när jag börjar prata om att jag vill gå ner i vikt nu när jag äntligen har gjort det. Men det är ju när man ser resultat som man blir motiverad att minska mera. Även om jag inte behövt kämpa något alls för att komma hit. Jag vet i alla fall att jag måste minska på maten. Vi äter ganska nyttigt, eller inte onyttigt i alla fall. Men jag tar lika stora portioner som när jag helammade, och det behöver jag absolut inte nu...

Ha en trevlig kväll alla bloggläsare. Det ska i alla fall jag ha ;)


träden är riktigt vackra ute nu. H

0-4470f0dd3d70148744271fa18bb9d4ba.png

träden är riktigt vackra ute nu. Helt vita grenar, jag måste ta med mig kameran ut på en promenad innan det försvinner. Men jag hoppas vi får ha vinter i många veckor till.

De har saltat vägarna nu, så det är inte alls halt nu. Men bilen blir ju rätt Skitig tyvärr.

Idag är en stor dag! Det är inte vilken fredag som helst... Det här är fredagen då jag har på mig mina dieseljeans igen, yey! Fasen va jag har längtat.

Nu har jag motivationen att sätta igång och träna igen. Då är det bara pengarna som saknar...


Träffar vänner

De här veckorna som varit, och de som kommer, så har jag passat på att träffa en massa vänner. Det är bara SÅ roligt när man får lite tid över för sånt. Christine, Kattis, Anki, Zandra, Vickan, Monica, Therese, Helena mfl.

Idag va vi på barnsång på förmiddan på kyrkan öppna förskola. Charlie satt helt farsinerad så fort pianot började spelas, och sen satt hon där och glodde under hela sången. Det verkar som att hon gillade det i alla fall.

Vi har fått en dotter som tappar humöret när blodsockret blir för lågt, vi har ju några sånna i min familj med. Så när hon inte får tillräckligt mycket mellan måltiderna, då är hon inte rolig att ha att göra med. Det känns så dumt att äta för mycke till mellis, men för henne är det inget problem alls att få i sig mat sen. Och det här började när hon började ta sig framåt. Sen dess har vi fått öka från att amma som mellis, frukost och ett mål mat om dan. Till amma först, sen frukost, mellis (frukt, macka och amma), lunch, stor mellis, middag, sen välling.

Nu ska jag nog ta en kvällsprommis med hunden. Imorgon har jag sista besöket hos tandläkaren, hoppas jag verkligen den här gången. Rotbehandlingen ska fyllas i bara, så då behöver jag nog inte bli bedövad heller. Men jag ska vara där i 1½ timme, så Kattis ska ta Charlie så länge.


kalasdax

Charlie åt middag med oss för första gången igår. Fiskpinnar, kokt potatis och stuvad spenat. Det gick riktigt bra, men jag måste börja ge henne ett oedentligt mellanmål på eftermiddagarna annars måste vi äta vid 16 ungefär. Det fungerade igår, för då skulle Sebbe iväg på fotboll. Så vi va i vilket fall tvugna att äta tidigt.

Sen va Fredde här resten av kvällen och fixade med vårat internet. Det visar sig att det vi trodde va en router, bara va ett modem. Så efter en massa omkopplande och sånt så har vi internet på den här datorn och på teven. Men på Honsas kontorsdator funkar det fortfarande inte...

Nu ska jag och Charlie åka och hämta upp Zandra och Meya. För vi ska iväg till Hallsta och fira Melwin som fyllde ett år i mellandagarna.


en sån lunch:) Men Charlie sove

34a75a2980e1ed443c69f2bbf1ca16a0.png

en sån lunch:)

Men Charlie sover i vagnen, och Honsa hade lämnat aftonbladet på bordet. Så här ska jag sitta och njuta en stund...


Mmm pizza:)

6758cfcfc9418f1aee37b0cc0e0fd805.png

Mmm pizza:)


Bajs

Fortfarande utan internet:( Usch och fy! Honsa är i norrtälje ikväll, de ska ut på någe grabbigt så jag och Sebbe ska käka pizza. Men nu sover Charlie och Sebbe kollar på film. Vad gör man då när man inte kan sitta på nätet? Jag ska nog ringa och klaga lite på telenor tror jag, eftersom jag har fått så jäkla höga mobilräkningar de senaste månaderna...

Vårat internet fungerar inte... Jä

-5516cf4236fff1d6a270410e92a335f.png

Vårat internet fungerar inte... Jäkla skit bara och vi vet inte vad som är fel. Honsa hade köpt en nätverkskabel till tvn idag med, så det är riktigt surt att det inte fungerar. Annars hade vi kunnat sitta och kolla på viasat on demand nu...


Längtar upp i pisten

Vi måste åka på skidsemester i år!!

Det blir troligtvis i påsk, och troligtvis Ljungdalen beroende på hur många det blir som ska hänga med. Men jag har verkligen börjat längta nu..

Jag


Honsa


Sebbe


jäkla irriterande

Skrev just ett inlägg och blev utloggad när jag skulle spara...
Fan så irriterande!!!

Men vi försöker igen..

Igår efter att vi varrit och lunchat och fikat hos Zandra, blev det en tur till badhuset. Kattis va där med syster och barn, så vi blev bjudna på fika där också. Det är alltid roligt att vara några stycken där också. Inte för att det är något problem att åka med båda barnen själv, Sebbe brukar knappt hinna komma i vattnet innan han hittan nån att leka med. Men det är ju skönt att få lite hjälp med Charlie och ha nån att snacka med. Så blev det bastu efteråt och trötta och rena barn på väg hem sen.

Charlie har börjat ta sig framåt nu. Hon kryper inte riktigt än, utan tar sig fram med ett knä och en fot i golvet. Men har hon något att sikta på så går det undan (t ex golvbrunnarna i duschen på badhuset). Och så har hon börjat resa sig upp mot lite allt möjligt också. Så nu får man passa sig för vad man har på hyllorna som är under metern höga. Och så lär det få bli en tur till ikea snart, för att inhandla lås och spärrar till alla skåp och lådor i köket.

Idag ska jag nog städa och tvätta lite sen. Det är riktigt skönt att ha det rent innnan helgen så att man inte behöver tänka på det då. Och nu när vi börjar få det så fint, så är det riktigt tacksamt att städa. Jag hade som nyårslöfte att till varje pris försöka att bara tvätta varje tvätt EN gång. Än så länge har jag hållt det, även om jag bara tvättat 2-3 tvättar i år. Men det ska nog hålla ett tag till i alla fall hoppas jag.




Long time no see

Ja det har varit långhelg här för oss med massa helgdagar för Honsa, och Sebbe har haft lov. Men idag fick vi bryskt kastas in i vardan igen. Och tror ni att jag hade två barn som hade svårt att somna i tid igårkväll... Charlie va trött vid 19-tiden så vi tänkte att vi lägger henne för kvällen då, så får det bära eller brista. Jo tjena... Hon sov i en och en halv timme ungefär så va hon KLARvaken sen... Sebbe gick och la sig vid 19.30, men somnade inte förrän vid 22 ungefär. Så mina barn är ganska så trötta ikväll.

Sist jag skrev handlade det om nyår så jag ska väl berätta vad det blev för meny i alla fall.


Välkomstdrink
Asti martini med frysta hallon

förrätt
Toast med skagen och rom

Varmrätt
Fisk i foliepaket med kokt potatis till
(alla fick plocka ihop varsit eget paket med fisk, grönsaker, kryddor, vitt vin och grädde det va riktigt lyckat och kan varmt rekomenderas)

efterrätt
äpplen i ugn med vaniljvisp

Först fick alla drink och så fick de plocka ihop sina foliepaket. Sen fick fisken vara i ugnen medan vi åt förrätt. Och sen fick efterrätten vara i ugnen medan vi åt varmrätten, det blev riktigt lyckat.



Annars har vi spenderat de flesta lovdagar antingen i backen eller på badhuset. Mamma har varit ledig också, så henne har vi umgåts lite med. Och i helgen fick Elina och Rickard sin lilla son så vi har varit och gosat med den. Grattis grattis på er!!

På förmiddan idag så gick jag, med hund och Charlie, på fika hemma hos Petra. De har en liten jackrusselvalp på bara några månader, så den har Svante busat med. Nu ska jag hämta upp Sebbe från skolan och så ska vi åka och fika hos Zandra.

Som sagt så är det vardag här hemma igen. Honsa jobbar, Sebbe är i skolan och jag åkerr runt och fikar =)

Underbart att vara mammaledig!!!

♥ Jag och min kärlek ♥


RSS 2.0