Alla planer sprack

Hela helgens planer, en helg som jag verkligen sett fram emot, gick i stöpet. Honsa har halsfluss och är riktigt dålig med hög feber. Och Sebbe fick jag hämta från skolan idag, så det blev ingen ridning ikväll.

Imorgon skulle vi lämnat Charlie hos farmor, Sebbe hos pappan och åkt in på ultraljud i stockholm. Sen skulle vi gått på marknadsafton i Norrtälje och ätit ute. Och på lördag skulle det varit tjejmiddag med kombierad me&i-träff här hemma.

Men nu blir vi hemma hela högen, hela helgen. Sebbe får stanna här, eftersom pappan ska få bebis vilken dag som helst och vi vill inte riskera att sprida smittan dit.

Bitter? Nja... Jag har ju varit vaken sen 4 i morse, så ni kan ju gissa vilket humör jag haft ikväll... Bäst jag går och sover nu så jag inge gör mig osams med någon.


Shit va dålig jag är på att blogga numera...

Klockan är 04.30 och jag sitter uppe vid datorn, varför?

Tjaa, för att jag absolut inte kan somna om efter at ha gått upp och hämtat treo och ipren till min feberfrossiga karl. Så efter att ha vridit på mig i en halvtimme så tänkte jag att det är bättre att sätta mig vid datorn och jobba lite än att stirra i taket i några timmar till. Jag har ett helt kundregister som ska in på min outlook, så det är väl bättre att sätta sig och fixa med det...

Det är väldigt svårt för mig att sätta mig vid datorn när Charlie är vaken. Eftersom den står i våran gillestuga, och det finns ingen grind som passar i vår trappa här nere. Så litet barn smiter gärna uppåt, även om jag försökt ställa grejjer i vägen. Jag förstår verkligen vitsen med att ha en bärbar nu, och jag ska börja spara till det så fort jag kan, men nu har jag absolut inte råd.

Ja, ja, dags att få något gjort...


Kompis-lek

Sebbe har kompis hemma idag, och de ska jag snart kasta ut i det fina vädret. Det känns som att han kommit in i gängen i skolan nu, och har ganska många att leka med. Det här veckan har det varit kompisar här tre dagar. Och han säger att han trivs och tycker det är roligt, vilket känns riktigt skönt.


Ridtur och långprommis

Trodde jag skulle ha ondare idag än vad jag har. När jag satt av hästen igår så gjorde det ont både här och där, men det gick över fort. Det är inte graviditetsont alls, utan "kämpat i obekväm sadel lite för länge"-ont. Däremot så måste jag numera lyssna på kroppen vad gäller hur mycket jag kan promenera. Förra veckan gick jag en vända på drygt åtta kilometer, men då gjorde bäckenet rätt ordentligt ont på kvällen. Men jag kan gå rätt långt och länge utan att känna av något alls, vilket är riktigt skönt. Igår blev en riktig utedag. Vi började med att gå ner och sjunga lite i parken, förskolans dag till ära. Sen lunchade vi hos Petra, innan vi gav oss upp till Haga med hundar och ungar. Riktigt härligt nu när vädret är så fint. Vi får se vad dagen bjuder på, vi ska i alla fall börja med en prommis med hunden tror jag.

Inga studier i sommar

Jag sprang runt och letade efter vart Cll hade flyttat idag. Eller letat och letat...  Jag kollade i alla fall där det låg förut och försökte ringa runt och ta reda på var det låg nu, innan jag gick och mötte upp Monica för lunch.

Sen gick vi på stan en stund, och kvart i tre tog jag upp jakten igen. Men troligtvis så hade Cll's expedition stängt idag, eller så va jag sent ute. Men jag fick i alla fall inte någon ansökan om sommarstudier inlämnad idag, som va sista ansökningsdagen. Skräp!!

Men det gör inte allt för mycket. Då är jag ledig i sommar istället och tar nya tag till hösten. Och inför höststudierna har jag bokat en tid med SYOn, så det ska jag inte missa.


Vardagslyx en helgdag

Jag sitter och funderar på om jag ska göra något nu, eller bara låta tiden rinna iväg i en timme. Charlie ligger och sover i bilen, och jag missade 10-bussen lite med flit. Så ska man ta bilen eller vänta på 11.20-bussen är frågan. Jag ska in och luncha med Monica, lämna in ansökan på CLL och köpa present till papps som fyller på lördag.

Honsa är och roar sig på åland idag, så vi har hela dagen för oss själva. Och igår överrsakade jag honom med trerätters till middag.

Förrätt
Langans avokado och räkpuck a'la Moberg

Varmrätt
Min saffransfisk i paket med delikatesspotatis

efterrätt
Mors bärpaj (finns på recept.nu)

Och till det ett dyrt vitt vin. Det va riktigt gott måste jag säga. Och roligt att lyxa till det lite extra ibland, duka fint och sånt. Charlie fick äta innan, och sov när vi åt, och Sebbe är hos sin pappa nu till imorgon.


Tidig morgon

Charlie vaknade kvart över fem imorse, lagom trött man är nu då... Ändå blev det stressigt när vi skulle iväg sen, för det blev att vi vilade lite på köksgolvet innan frukost. Och tidigt iväg skulle vi oxå, för Sebbe har dansuppvisningar idag. På morgonen är det för massa skolbarn, sen ska han vara med Tyra hos hennes pappa hela dan. Och ikväll ska vi få kolla på showen. Jag måste bara fixa en medalj till Sebbe under dan som jag har lovat honom, tur att man alltid är ute i så god tid... Och så ska vi på 10-månaders kontroll med 11 månader gamla Charlie.

Mhmmmm

Det blev ingen ridning igår kväll tyvärr, för Petras syster kom på besök. Men det gjorde inte så himla mycke, för det hade blivit rätt stressigt för mig annars.

Träffen igår va jättetrevlig, med massa barn i Charlies ålder. Väldigt rörigt blev det ju, men på ett väldigt mysigt sätt. Och jag hade parkerat längst in, så jag hade behövt stressa iväg folket om jag skulle hinna hem i tid för att äta.

Och jag fick chansen att bjuda över mamma på kvällen för att kolla igenom om det va några kläder som hon va sugen på från kollektionen. Det blev en hel del, och jag ville beställa en del till Charlie som jag inte vill missa ifall att de skulle ta slut.


Storkok såhär på morgonen

Klockan är 9, Charlie sover och jag står och lagar lasagne. Jag är inte knäpp, utan det finns en anledning till det. Idag har jag nämligen en klädträff klockan 14 så jag lär vara hemma vid 17 ungefär, och sen ska jag iväg och rida vid 18-tiden. Så det skulle bli väldigt stressigt om jag skulle behöva börja laga mat där emellan.

Sebbe fick reda på igår att hans farmor gick bort i tisdagskväll. Han tog det som en sexåring, ena stunden lädsen och nästa stund jätteglad över något helt annat. Helt beroende på vilken tanke som poppade upp i huvudet för stunden.


Onsdag morgon

Vaknade med ont i bäckenet imorse, inte någe skönt alls måste jag säga. Men Charlie va vaken och på bra humör, så det va bara att kravla upp. Nu när jag rört mig lite så känns det lite bättre i alla fall.

Idag har vi föräldragrupp där vi ska få massage. Men innan dess ska jag försöka hinna duscha, hänga tvätt och vila barn.


Maj 4, 2010

Typiskt när massa saker händer när de inte ska hända. Jag hade planerat att ta det lugnt idag, för ikväll ska jag iväg på klädträff och ville ha en del gjort innan dess.

Men då hade jag totalt glömt bort att det va utvecklingssamtal för Sebbe i skolan idag. Så alla de saker jag tänkte göra när Charlie sov föll bort. Sen efter samtalet, när jag startar bilen för att köra hem, då stannar den efter två meter. Soppaslangen har troligtvis hoppat loss, så det va bara att knalla hem från skolan. Jag fick ringa pappa och låna hans bil, för att komma iväg på träffen på kvällen. Och Charlies farmor fick komma över som barnvakt, så Honsa hann fixa bilen.

Men allt löste ju sig till slut, och träffen va riktigt trevlig!


Nu springer hon snart runt =)


kalasdags

Idag har vi varit iväg på 1-årskalas på förmiddan. Enya fyllde år för ett tag sen, och Meya va där oxå. De tre tjejerna som troligtvis kommer att hänga ihop sen. Sebbe har lovdag, så han blev kvar hos Chippe till idag och ska åka hem med mamma sen när hon slutar.

Som en del lagt märke till så står det "gravid i vecka 15" i min head. Och nej, det har inte stått så hela tiden, utan det är så det är. Vi ska ha e bebis till i slutet på oktober. Jättemysigt, och Sebbe hoppas VERKLIGEN på en lillebror den här gången. Jag mår bra, hade lite illamående i början men det har gått över. Men jag känner av bäckenet endel ibland. Det går bra att vara ute och promenera och så, men står jag för länge så får jag ont.


helgen då..

Ja, jag får väl dra helgen såhär på måndagen igen eftersom jag aldrig lyckas hamna vid en dator på röda dagar.

Fredag
En sån där jobbig dag när jag skulle skjutsa Sebbe till pappan i Rotebro. Men först skulla jag ha storstädat på förmiddan, efter en prommis med hunden för att vakna till lite. Men mamma hade tagit semester och tvingade med mig (under pistolhot) till Kröns för att kolla lite blommor och sånt. Sen åkte vi hem till mig och åt lunch innan Sebbe slutade skolan, så inte fick jag något städat den förmiddan inte. Men när Sebbe kom åkte vi in till stan på en gång, så då hann jag städa när vi kom hem igen. Fram på kvällen så promenerade vi upp till kapplansbacken och tittade på maj-brasa och träffa massa folk. Jättemysigt va det, och det kändes som en riktigt ljummen sommarkväll trots att det kom några regnstänk. Vi hade tydligen tur med vädret, för det regnade visst på många andra ställen. Sen hemma så blev det sushimiddag framför teven när vi lagt Charlie till sängs.

Lördag
Dagen började med att vi gav oss av till Herräng direkt efter frukost för att fira Charlies kusin Jonathan som fyllde år. Sköntr att komma iväg i tid, så att man inte behöver vara borta hela dagen. När vi kom hem va vädret lite grått, så vi va inte så sugna på att hålla på att fixa i trädgården. Men vi tänkte att det nog är lika bra att komma sig ut ett tag, så man inte behövde ha dåligt samvete för att man va inne sen senare. Vi tog därför hund, vagn och unge i bilen och åkte bort till crossbanan. Svante tyckte att det va SÅ härligt att få springa av sig ordentligt i skogen där, och vi kunde gå runt och kika hur blött det va i spåren. Sen blev det en fika hemma hos mamma, skulle ha vartit på hennes barnbarn-säkrade altan men det blåste alldelles för kallt så det fick bli innomhus istället. På kvällen hyrde vi filmen bröllopsfotografen. Den va riktigt bra och inte alls som vi trodde den skulle vara.

Söndag
Söndagen blev nästan en heldag i trädgården. Vi började med fika hos Ove och en prommis i skogen. Sen gick vi runt på tomten lite och kollade vad vi kunde göra. Men vi bestämde oss för att elda, och det blev lite rensning av buskar och sånt oxå. Hela dagen va brasan igång sen, vi beskar fruktträden för ett par veckor sendan. Charlie knallade runt på baksidan med oss och sin gå-vagn, och fick smaka saft för första gången när vi fikade. Hon verkligen klunkade i sig och blev helt till sig, så jag ska nog vänta ännu längre med att ge henne sötsaker. Känns så onödigt att hon ska vänja sig redan nu.


RSS 2.0