Lika?



Honsa sa att vi inte såg kloka ut, nån av oss.
Så den likheten har vi ju i alla fall!!


Premiär

Idag ska jag ut på premiärträffen med den här kollektionen och det ska bli SÅ roligt!

Lyxig snabbmat

Varmrökt lax och färsk gnocci med soltorkade tomater. En treminutersmiddag som duger fint på en lördag. Jag mår bra men Honsa mår skit, så vi hyrde film och låg på soffan ikväll. Inception såg vi och den va faktiskt riktigt sevärd!

Fina blommor har jag fått!!


Morgonmys i fåtöljen



Det bästa på helgen är helt klart mornarna.

Vi här hemma håller tummarna för att de rökta räkorna vi hade till förrätten igår va dåliga, så att det inte är våran tur att ha blivit magsjuka nu.


Fredagsvanor

Charlie är helt frisk nu i alla fall. Hon står här framför fåtöljen och tar i... Idag åkte jag och lunchade med svägerskan. Sen fick barnen vara kvar där medan jag åkte på vattengympa. Det va bara SÅ skönt, så jag tror att det får bli en fredagsvana. Och hon hade varit ute och gått med barnen och Billie hade sovit hela tiden. Sen stannade vi på en kaffe innan vi begav oss till affären, vilket minstingen tyckte var mindre roligt. Och det lät hon ingen gå miste om att få veta. Tur att det är tredje barnet i sådanna lägen, annars hade man säkert blivit smått stressad. Ikväll blir det finmiddag och champagne, för jag och Honsa har varit tillsammans i tre år. Och herre gud vad jag Älskar den där karln!

uppe med tuppen

Svar på mammas fråga:
Nej jag har inte hittat hjulet, men jag har fått en ny vagn =0)

Och vad gjorde jag vaken klockan 6.35 imorse? Jo minsta dottern hade skaffat sig en riktigt full blöja, så det va bara att kliva upp. Och då passade jag på att hänga tvätt när jag ändå va uppe. Nu... Frukost!!!


Sjuklingen har blivit friskling

Idag blev det ikea för oss tillsammans med svägerskan Madde. Charlie är alltså helt frisk nu och vi andra klarade oss ifrån att bli smittade. På skulle jag egentligen bara ha kartonger, MEN man kan ju inte gå igenom där utan att hitta en massa prylar som man ville ha. Jag köpte bland annat en helkroppsspegel som jag verkligen saknat på mina hemmaklädträffar. Vi ska ju ha spegeldörrar på garderoberna i hallen sen, men det vet man ju aldrig när det blir av...

De senaste dagarna har gått ut på att ta hand om den lilla sjuklingen och förökt jobba lite. Det är en del pappersarbete som ska ordnas såhär i säljstart och så ska kläderna strykas och märkas och kännas på.


Hjul-brist

Jag har blivit av med ett hjul till ena barnvagnen.. Det måste ha lossnat när jag packade in vagnen efter shoppingturen i Norrtälje, men när jag åkte förbi och kikade på parkeringen igår så fanns det inte där.

Bajs! Jag som ska till Götet med Billie om två veckor, vill ju inte behöva ta syskonvagnen direkt...


Kick-offen

Den va som sagt helt underbar!! Och kläderna... Ja, det va många "måste ha" plagg både till barnen och till mig. Vi fick god mat, diskutera med mina härliga kollegor och Susanne och Helene (grundarna av me&i) va där och berättade om tänket bakom kollektionen.

Om inspirationen va lite låg innan den här helgen, så kan jag säga att den verkligen är på topp nu. Jag älskar det här jobbet, och vill verkligen fortsätta så länge det bara går!!

sneak-peak från facebook-gruppen


Sjukstuga

Kom hem igår efter en helt underbar kick-off, till en riktigt magsjuk liten Charlie. Nu har vi ätit frukost så jag får se om hon lyckas behålla den, igår behöll hon inenting.

Lite feltajmat att bli magsjuk när tvättkorgen redan är överfull. Men å andra sidad så ska vi ju vara hemma nu då bara, så då har jag tid att göra något åt det. Hoppas bara att vi andra klarar oss. Jag vill inte missa de första klädträffarna som jag har från och med nästa helg.


Uppe 7 på en söndag...

Men i huset är det alldelles tyst och jag ska äta frukost i lugn och ro.

Igår va det finmiddag här hemma. Hasselbackspotatis, oxfilé och bearnaissås och så ett glas rött till det. Riktigt mysigt! Bortsätt från att vi typ fick äta i omgångar för att liten bebis hade bestämt sig för att vara kvällskrånglig, så man va tvungen att knalla runt med henne. Men så är det ju många kvällar, så skillnaden är ju densamma för oss.


Imorgon

Imorgon har vi Kick-off och då ska vi få se vårens klädkollektion för första gången. Riktigt spännande!!


Mysigt med kalas, nästan jämt....

Idag var vi på 2-årskalas på förmiddan för att fira Melwin. Jätteroligt att träffa alla hallstafolket tyckte jag att det skulle bli, men icke... Charlie OCH Billie skrek och grät nästan hela tiden då vi va där, så man höll på att bli tokig. Det har då aldrig hänt förut att det blivit så tokfel, så idag va det rätt jobbigt att ha två småbarn med sig!!! Jag ville åka hem på en gång nästan.

Och tur att Anki hade gjort en fruktsallad, för annars hade jag garanterat fuskat. Hon hade gjort vaniljbullar som luktade helt gudomligt gott.


Liten shoppingtur

Nu drygt en vecka utan sötsaker, och sötsuget håller på att göra mig galen om kvällarna. Det börjar avta lite om man jämför med de första dagarna, men det är läskigt hur det tar över. Jag måste göra så att jag lägger av med sötsaker helt i en månad när det blivit lite mycket ett tag, just för att jag inte gillar att sötsuget tar överhand.

Det blev en kort shoppingrunda i Norrtälje när jag lämnade Sebbe. Jag köpte två långa bas-linnen på garderoben och en lila tröja på h&m. Så typiskt så va de HellyHansen skorna som jag gått och spanat på helt slut på Team sportia. Systern va med oxå och Charlie fick prommenera runt hela stan, för vi hade bara tagit enkelvagnen med oss. Men det gick fint, trots att det blev en del bus i affärerna.

Hemma hann jag med att bada barnen innan det kom en hel drös med folk och käkade pizza.





Härliga Charlie!!



Och Billie =)


När katten är borta...

...dansar råttorna på bordet.

Honsa är inte hemma ikväll, vilket betyder PIZZA till middag. Tur att han inte är borta allt för ofta så att det skulle bli vardagsmat. Här e det fest när det är pizza-tajm!!


Fredagar är våra sovmorgonsdagar. Då fixar Sebbe sig själv på morgonen och så kommer jag upp först när han ska gå till skolan. Väldigt skönt!

Idag började dagen med en rask prommis efter frukost och morgongörat. Nu har vi ätit lunch och jag ska föröka få lite städat innan Charlie vaknar och vi ska lämna Sebbe i Norrtälje för helg hos pappan. Hade varit skönt att få ner granen innan jag ska städa köket, men det får vi försöka få gjort i helgen istället..


Sötast i världen!!!


Det tjuter i örat...

Det gick jättebra på gymmet. Billie va hyfsat nöjd i bilstolen de två timmar jag va där, bortsätt från en ammningspaus och så fick hon sitta i knät när jag tränade ben. Men det tar mycket längre tid när man har bebis med sig att passa på. Jag som hade tänkt att ta en prommis innan jag hämtade Charlie på dagis, men det fick bli en kort prommis förbi affären istället.

Kattis kom hit med barnen och lekte en stund sen när Sebbe slutat för dagen. Riktigt trevligt att sitta och snacka lite. Dessutom fick jag hjälp med att vika tvätt, vilket verkligen behövde göras.

Till middag lagade vi broccoligratäng som blev SÅ god. Jag va sugen på att ha i pepparrot i såsen, men hade ingen hemma. Så jag vispade i lite wasabi istället, och dessutom så rostade jag broccolin i ugnen efter att jag kokat de litegrann. Supergott blev det i alla fall.

Och just det.. Det tjuter i örat idag. Hela dagen har jag haft lock för örat, som fortfarande sitter kvar. Men nu tjuter en hög ton som inte verkar vilja ge med sig. Är det en förkylning på gång månne??


Nu... Gymmet

Där har jag inte varit på över ett år.
Så det här ska bli spännande...


Mina gullungar


Felfritt

Flaskmatningen gick kanonbra ikväll, helt utan protester. Härligt! För övrigt hade vi systern här över middagen. Soppa och pannkakor, det är grejjer det..

VG som Karin och Ina säger

Idag har vi varit på vattegympa, jag och Billie. Tanken var att hon skulle sova sig genom passet, men jag va tvungen att ta av henne en massa kläder så då blev hon klarvaken. Men hon satt nöjd i bilstolen nästan hela passet, jag missade bara nedvarvningen på slutet, och sparkade med benen. Och GUD så härligt det va att komma iväg och träna!! Det va länge sen.. Och ny baddräkt har jag köpt oxå. Tror inte jag badat i baddräkt sen jag va 10 år ungefär.

Jag började dagen med en timmes prommis när jag lämnat Charlie på dagis, så jag lär ju känna av att jag har muskler imorgon.

Vi hittade en ny napp till Billies flaska och gav det ett nytt försök igår. Det gick jättebra så länge man gick runt med henne och flaskan, men hon sov inte längre än tre timmar i alla fall. Men det är ju skönt att slippa ha henne i sängen när man går och lägger sig i alla fall.


högst vanlig morgon

Mornarna är något vi faktiskt börjar få in lite rutin på. Sebbe går upp själv och fixar frukost. Jag matar Billie i sängen så hon sover kvar i våran säng när jag går upp och gör frulle. Charlie brukar vakna eller så får man väcka henne när hon ska äta.

Idag blir det dagis för Charlie, och sen tar jag med mi Billie ut på prommis med Petra och hundar.


Flaskmatad

Provade ge Billie lite ersättning på flaska ikväll. Först gick det bra och hon fick i sig en del, men jag tror att det kom lite mycket så sen blev hon skitaförbannad. Så vi får införskaffa en ny napp till flaskan och försöka på nytt. Men kanske att hon fick i sig tillräckligt för att sova lite längre stund nu inatt.

Jag har varit riktigt tveksam till att börja med ersättning, eftersom det funkar så bra med amingen. Men jag fick in så bra sovrutiner för Chalie rätt tidigt med hjälp av ersättning så jag vill ge det ett försök.


Lite bilder

Jag ska försöka städa klart köket innan jag ska börja med maten, men det va svårt att slita sig från datorn. Hade tänkt att få tvätten sorterad idag, men det blev inte så mycket gjort med det. Ingen frivillig som kan komma öve och sköta det istället??

Tänkte att jag måste bjuppa på ett par bilder på de andra fröna också. De har ju växt en del sen sist..


Stor-drinken på ålandsbåten


Morgonbus i badrummet

Sebbe har hunnit fylla 7 år, och i paketet låg det ett Wiii =)


Kanske man ska försöka sig på ett inlägg i alla fall..

Ja nu va det länge sen jag bloggade sist, och jag är inte säker på att det kommer att bli en vana igen, men jag får väl försöka börja med ett inlägg och så får vi känna efter hur det känns. Jag har lite lättare att komma till en dator numera, eftersom jag fick en bärbar av min kära sambo i julklapp.

Sedan sist så har vi hunnit haft världens härligaste sommar och en höst med studier och klädförsäljning som båda gick kanonbra.

Den lille George i magen visade sig vara en liten tjej som heter Billie.

Hon ville, som sin syster, inte heller komma ut i tid. Men hon föddes äntligen den 10 november klockan 23:45.

Sen har vi försökt få vardagen att gå ihop med tre barn, och sett till att komma ut och njuta av snön medan den finns kvar. Tvätten samlas på hög, både den rena och den smutsiga, dammsugaren är en allt mer sällsynt apparat i huset och det här med att handla mat och framför allt bestämma vad man ska äta är en arbetsinsats för sig själv att få ihop...

Ja, det är ungefär en sammanfattning av vad som hänt sedan sist. Sebbe är i en trots-period och prövar allas tålamod nästan dagligen, och Charlie är just nu en riktig ord-svamp och snappar upp allt. Så man får passa sig för vad man säger.

Idag har jag varit iväg till öppna förskolan med tjejerna, och vissa mornar är svårare än andra att komma iväg. Det ska tvättas och kläs på och matas och fixas. Sen när det är klart så ska det bytas blöja igen och sen ska man försöka få med båda ut. Men när vi väl kom iväg (ca en timme senare än beräknat) så hade vi riktigt trevligt i alla fall.


RSS 2.0