Ja rubriken ja....

Mamma har fått tre små söta kycklingar hemma hos sig. De är så rara, men man får passa på katten så att han inte springer in och tar någon av dem.

Svante fick sitta med på verandan hos mamma. Han satt och kikade på både hönsor och anka som gick nere på gräsmattan. Men när han fick syn på katten, så hoppade han ner och började jaga.
Hmmm...
Struntar i fåglarna, vilket ju är bra, men kan inte motstå katten. Så han fick sitta inne sen, eller ute med mig i koppel.

Honsa va förbi och hämtade upp hunden när han slutat jobba.
Så nu är de ute och joggar uppe vid cross-banan.



Mina planteringslådor ute är så gott som klara. Jord är beställt och kommer hitkört till efter helgen. Så nu ska jag börja leta fröer och köpa planter för att börja plantera.

Har inte helt bestämt vad jag ska ha i alla lådor.
Men det är ju nästan det roligaste.

Det blir två pallkragar med jordgubbar på baksidan i alla fall. Och sen blir det ringblommor och lite köksörter på framsidan.
Jag vill ha smultron där också, men mamma säger att de kommer att ta över hela rabatten då. Men det kanske är en risk man kan ta, bara man är medveten om den.

Piggare idag

Ja idag vaknade jag mycket piggare. Känner fortfarande att jag får i mig för lite vätska, men har svårt att dricka någe mer vatten. Så det får bli att åka förbi affären och köpa vätskeersättning.

Ska våga mig ut lite idag. Åker hem till mamma som är ledig idag. Eftersom jag har varit lite svimfärdig igår, så vill jag inte ut själv. Kanske inte är så bra att ramla ihop med den här stora magen.

Drömde en himla massa i morse.
De säger att man brukar göra det så här de sista veckorna innan förlossningen.

Drömde iaf att jag va full. Och att jag, Cissie och Sandra skulle ut i Hallsta. Och att det va nån liten snubbe som gick och hotade Cissie att han skulle våldta henne. Genom hela drömmen försökte jag nå Honsa över telefon. Men inställningarna på mobilen va ändrade, så jag kom aldrig fram. Ringde oxå polisen för att anmäla den där killen som hotade, men då kunde jag inte prata tydligt, utan lät helt galet packad. Kom sen på att jag ju är gravid, så jag borde inte dricka något...

Konstiga drömmar har man nu. Och händelserika!

Men jag har kunnat sova inatt.
De senaste nätterna har jag vaknat hundra gånger. Och det har kännts som att man har fått ligga och vänta på att timmarna ska ticka till morgon. Men inatt kan jag inte minnas att jag vaknat någon gång. Och konstigt nog har jag inte varit uppe på toa. Kan ju bero på att jag inte fått i mig så mycket vätska igår...

Nu ska jag åka hem till mamma =)


Mat=Trött

Lyckades få i mig lunch idag i alla fall,
fast energin går nog åt att smälta maten.

Men nu är barnet hos pappan,
och fritt fram för mig att lägga mig på soffan.

Skönt!!!


Trasig sko

Idag har hunden gjort något han inte gjort förut...

trasig

Båda Sebbes skor låg ute på gräsmattan, och en va söndertuggad.

Sebbe va inte glad alls vill jag lova!!

Men jag har lovat att han får välja ett par nya skor, när han kommer hem från sin pappa. Hoppas bara att han kan ha något av de andra paren från förra sommaren. Han växer ju pojken...

Lite skakis idag

Gårdagen va nog bland det värsta jag varit med om...
Det gick inte att varken sitta, ligga eller stå för det gjorde ont precis överallt. Och illamående och skakis för att man inte fick i mig någonting. Åt några riskorn  till middag, men det gjorde så ont att sitta upp så jag fick gå och lägga mig igen. Tog en citodon sen till kvällen för att smärtan i ryggen va outhärdlig. Men det blev rätt starkt för magen eftersom jag inte kunnat äta något. Men det va bättre än ryggvärken iaf.

I dag mår jag betydligt bättre. Kunde sova till halv 9 i morse och kände mig rätt pigg, och HUNGRIG. Så det blev frukost och sen tillbaka till sängen igen. Va riktigt trött när jag fått i mig lite mat, så ja somnade om en timme. Fortfarande inte riktigt bra i magen, och har inte så mycket kraft så jag orkar göra något.



Vi skulle ha lekt med Elina och Tyra idag, men fick ställa in det.
Det va riktigt mysigt när vi va där i måndags. Så skönt att kunna åka dit och bara slappa, medan både hund och unge aktiveras.



Svante va rätt trött efter att ha busat med deras Grand Danois, Lea.


Och gull-Sebbe plockade blommor så klart =)
sötis



Chippe kommer och hämtar Sebbe idag istället för på fredag.
Det är ju tivoli hos dem när det är valborg. Så det är väl roligare för Sebbe att vara där än att sjunga in våren här uppe vis sjöfartsmuséet.

Och skönt för mig oxå att bara kunna vila nu, så jag blir pigg och frisk.

Magsjuk...

Det är en riktig pina att vara magsjuk när som helst,
men föreställ er då att vara magsjuk i nionde månaden.

Med en bebis som tar all den näring du kanske lyckas få i dig,
och en oro för att förlossningen kan komma igång om du anstränger dig.


Kan ni inte föreställa er så kan jag berätta;

Det är HEMSKT!!!

Klart

Nu är bilen försäkrad,
och jag och Sebbe kan åka och roa oss i det fina vädret i stället =)

Priskrig

Shit, va priserna kan skilja på olika försäkringsbolag...
Har fått erbjudanden där priset på halvförsäkring är dyrare än vad andra har på helförsäkring. Skumt att det kan skilja så jäkla mycket.

Idag ska vi nog åka hem till Elina och Tyra och leka. Skulle egentligen verkligen behöva åka in och handla, men det är inte i närheten av lika roligt. Men jag får väl se till att göra det någon gång nu i veckan.

Väntar bara på sista samtalet från ett försäkringsbolag, så ska jag gå upp och börja göra oss i ordning sen. Det är rätt skönt när man kan be bolagen att ringa upp, så man slipper sitta i den där jäkla kön och vänta.

Bläää

Sitter i telefonköer...

Det vet vi alla hur det är;

"Tack för att du väntar, ditt samtal betyder mycket för oss. Vi besvarar ditt samtal så fort vi kan"

Ja varsågod, som om jag hade något val...

Sitter och ringer runt till massa försäkringsbolag för att jämföra priserna på bilförsäkring. Ungefär åtta olika bolag, betyder åtta olika köer. Och solen skiner lockande där ute.

Hela helgen...

Fredag

I fredags blev det grillfest hemma hos Kattis och Kristoffer. Massa barn och trevligt sällskap. Vi hade med oss en jättegod potatissallad och vegetariska filéer att grilla. De fyllde 25 båda två så det blev 50-års kalas. Det blev inte så sent dock. Alla va ju trötta efter en arbetsvecka, och jag va bara trött ändå. Sebbe frågade till och med om vi inte kunde åka hem och sova tillslut. Han somnade såklart i bilen, nästan innan vi hunnit komma ut från tomten.

Svante fick följa med oxå. Tänkte att det kunde vara lite bra med passivitetsträning för honom. Han fick sitta fast i ett träd och tugga på ett ben. Men det va så himla mycke barn som sprang runt, så till slut fick han ligga i bilen i stället. Skönare för honom att kunna slappna av ordentligt. Det hade varit riktigt varmt hela dagen. Men så fort solen gick ner så försvann värmen, så det blev bara att gå in efter fikat.



Lördag

Lördagen nästan försvann bara, men Honsa fick rätt mycke gjort utomhus. Sortera och ställa ut grovsopor, och rensa ur det mesta på glasverandan. Nu ska det mest bara städas där ute.

Jag och Sebbe tog med Svante och gick en sväng till leksaksaffären. Vi skulle på kalas dagen efter, så vi behövde inhandla present. Det blev svärd och riddargrejjer så klart, Sebbe är i en sån period just nu. Han önskar sig till och med en riktigt riddarhäst när han fyller år. Men det hoppas vi att han glömmer tills det är dags, det är ju över ett halvår kvar. Honsa kom och hämtade Svante så vi kunde ta en sväng i affären och inhandla allt till kvällen.

Jag bakade brownies med valnötter i, och smält choklad, pekannötter och kolasås på. Riktigt gott!! Skulle ha bakat bröd oxå, men tiden gick för fort.

Klockan fyra ungefär kom våran bil =)
SÅ fin!!!!

De körde ut den till oss, eftersom vi hade åkt in i onödan i torsdags. Skönt att slippa åka in igen. Och den är så fin, vi har nog gjort ett riktigt bra köp.

På kvällen sen kom Kicki och Fredrik över med barnen på middag. Det blev lite sen middag med grillat kött, rotfruktsgratäng och en god sallad. Och till efterrätt blev det mina brownies. De blev tyvärr inte så sega som jag tycker att de ska vara, men de va goda ändå.
Trevligt att äntligen få till en middag tillsammans, vi har ju pratat om det sen i Januari.



Idag

Idag blev det barnkalas i Nysättra.




Riktigt härligt kalasväder, med sommarkläder, korv och fika ute på altanen.



Magen

Nu är den stor!!!


Hihi, ser nästan sprickfärdig ut.
Och fötterna har börjat svullna upp så fort jag stått upp lite för länge. Igår kväll såg benen nästan jämnbreda ut, hela vägen ner till fötterna.

Nu ska jag upp och fixa med lite käk.
Tjao =)

Norrtälje T o R

Det blev en springtur i bassängen igår istället för at simma. Provade några längder först, men kände att ryggen inte mådde så bra av det. Så jag fick låna ett flytbälte och springa i vattnet istället. Det kändes riktigt bra, både för rygg och bäcken. Man såg väl skittöntig ut, men det bryr jag mig inte om det minsta. Fick lite motion, och det är riktigt skönt.

Nu är det ju resvägen som är problemet...
Vägen hem va hemsk. Jag försökte ignorera smärtan och bara köra vidare, men det gick inte. Jag fick stanna och kliva ur bilen flera gånger på vägen hem. Och stackars Sebbe förstod ingenting när mamma sitter och grinar i bilen för att det gör så jäkla ont.

Väl hemma fick jag lägga mig i sängen och vila.
Då blev det bättre.

När Honsa kom hem tog han med Sebbe och hämtade Jojje och Robin i Edeby. Vi skulle in och köpa bilen och jag ville inte köra nåt själv. Men jag ville följa med i alla fall, så det blev full bil på vägen in till Norrtälje. På vägen in fick vi reda på att det hade varit lite problem med bromsarna på bilen, de låg tydligen på lite, och han höll på att fixa med det. Så vi gick på Rusta i nästan 45 min och sen åkte vi till Sushi-haket och käkade middag med mamma.

När vi ätit färdigt höll han på att provköra bilen, men ville inte lämna ifrån sig den innan han kände att den va helt felfri. Även om det va lite surt att vi åkte in lite i onödan, så känns det riktigt bra att han är så sjysst och vill fixa allt innan. Vi fick ju i alla fall en riktigt god middag.



Idag ska Sebbe på dans kl 14:45. Jag vågar inte prova köra honom, vill inte ha så där ont igen. Så jag har bett lillebror Fredde om hjälp med skjuts. Skönt att ha honom när det krisar, men skittråkigt att inte kunna köra själv. Hade ju tänkt att storhandla när vi ändå skulle vara där inne.

Nu vet jag inte om jag kan köra någe mer bil alls på ett tag. Hoppas verkligen att det inte gör lika ont att köra den nya bilen, annars blir jag fast här ute. Utan att kunna ta mig någonstanns alls.
Trist!

Blir nog bad i alla fall

Jag tar chansen och åker iväg och simmar idag. Trodde iofs att ryggen skulle bli bättre av att crosstraina härom kvällen också. Men jag kan ju inte låta bli bara för att jag hade fel då. Det kan ju vara så att det hjälper lite att simma, och det vore ju skönt.

Annars så blir bilresan hem en riktig pina, och då får jag väl ta det då.

Fixarsugen

Nu e spjälsäng och byrå på plats.
Korkade jag bestämde mig för att kånka upp spjälsängen från garaget. Den va i flera delar, så jag kunde gå flera gånger så det inte blev så tugnt. Det gick ganska bra tills jag hade byggt ihop halva. Då gjorde ryggen så jäkla ont så tårarna spruta. Försökte sitta och vila, men det hjälpte inte. Så det va bara att gå och lägga sig i sängen en timme. Tills strax innan Honsa kom hem. Då gick jag upp och började med maten. Sen dröjde det kanske en kvart, så va det bara att gå och lägga sig igen. Piss!!!

Så jag gjorde det det enda rätta. Tog en citodon och lät den värka. Underbara tabletter, efter 20 min kände jag ingenting. Så då va det bara att köra på. Laga mat, äta och fixa i barnrummet. Nu börjar effekten avta, så det är väl bara att lägga mig i soffan som gäller nu.

Vet inte om jag kanske ska åka och simma imorgon förmiddag. Det gör ju så jäkla ont att köra bil, men det kanske hjälper om man får simma lite. Eller så blir det bara värre och så får man svårt att ta sig hem. Får bestämma mig imorgon bitti.

Blev inge bilköp ikväll dock. Den skulle kontrollbesiktigas först eftersom de hade lagat bromsarna. Men så fort det är klart så blir den våran.

Suprise

Fick nyss ett sms av Honsa:

"Förresten, kolla inne i Folkes rum =) puss"

Golvlisterna är på plats, Yey!!
Nu är det bara det roliga kvar, inreda.

Vilken natt...

Vaknade vid 1 ungefär. Trodde att det va morgon, men kunde pusta ut när jag kollade på klockan. Gravid som man är så behövde jag självklart upp å kissa. Honsa fick hjälpa mig upp ur sängen, för bäckenet gjorde så jäkla ont. Senare på natten drömde jag en massa och vaknade band annat av att jag sparkade vilt i täcket. Det va inte så skönt kan jag lova, när jag väl blev vid medvetande. Så nu e man rätt seg.

Hade typ ingen frukost hemma heller. Jag som är frukostmänniskan n°1, fick nöjja mig med två knäckemackor och ett glas berocca. Övervägde om jag orkade åka förbi affären när jag lämnat Sebbe på dagis, men struntade i det. Vi kan handla lite ikväll när vi ändå ska till Norrtälje. Så får jag väl äta tidig lunch så jag överlever.

Nu ska jag kolla på gårdagens avsnitt av Desperate housewifes.
Älskar våran inspelningsbara box!!!

Åka eller inte åka..

Visste inte riktigt om det va så bra för mig att köra bil fram och tillbaka till Hallsta. Ryggen gjorde ont redan innan jag kommit iväg. Men envis är man, och iväg kom man...

Det gick bra att köra dit. Sebbe jympade och jag crosstrainade i 30min, lugn takt. Vägen hem gjorde ont, men det gick över när jag hade vilat en stund hemma. Skönt!! Nu ska jag vila ryggen imorgon, så blir det nog bilköp på kvällen sen. Roligt roligt.

Jag städade färdigt idag, så jag behöver faktiskt inte göra något ansträngande alls imorgon. Vi får se om jag klarar av det.

Veckorna rullar på

Imorgon går vi in i vecka 36 =)
Känns riktigt bra att veckorna rullar på nu. Känns bra att ha en del inbokat oxå, för då går tiden ännu fortare. Och nu är det inte långt kvar.

Cissie och Acke kommer hem om någon vecka oxå.
De skulle boka biljetter snart.
Oj va jag saknar henne!!



Cissie och Johanna =)

Trist att man inte träffas så mycket längre.
Vet att typ alla vänner känner likadant.
Men det är ju svårt att prioritera när det är mycket i allas liv.

Aprilväder

Det märks tydligt att det är april, och att man befinner sig i Sverige, när man på morgonen står och skrapar bilrutorna i solskenet och barnet samtidigt springer omkring i vårjackan.
Verkar bli riktigt skönt ute idag.

Men jag ska försöka vila mig så mycket som det bara går. Har fått iväg barnet till dagis och ska försöka dra runt dammsugaren, i alla fall på övervåningen. För sen ikväll är det jympa för Sebbe, och jag hoppas verkligen att jag klarar av att köra honom dit. Kanske klarar att crosstraina lite oxå, om jag bara klarar att ta mig dit. Det är ju som vanligt resvägen som är värst.

UL och MVC

I morse va vi uppe i ottan för att vara i Stockholm kl 8:00.
Ultraljudet gick bra. Bebisen va till och med ca 10% större än genomsnittet. Hon sa att den skulle väga ungefär som Sebbe gjorde när den kommer ut, det vill säga om den kommer när den är beräknad. 3700-3800g på ett ungefär. Väldigt osäker mätmetod de använder på mödravården, men det finns kanske inget bättre sätt. Det finns ju mycket som påverkar felmarginalen i den mätningen. Om bebisen ligger snett, eller om magen sjunkit. Nu ligger den ju med huvudet nedåt och har gjort det i flera veckor. Tror inte att Sebbe låg rätt så tidigt.

Efter vi va klara på UltraGyn åkte vi och hämtade Sebbe och begav oss mot Norrtälje. Jag skulle vara hos MVC kl 13:30, så jag och Sebbe fick spilla några timmar i på stan. Först blev det fika på hörnan, jag hade ju ätit frukost vid halv sex så jag började bli rätt hungrig. Vi gick förbi apoteket och köpte berocca och sen till h&m. Skulle kolla lite bebiskläder, men hittade inget jag fastnade för. I stället hittade vi ett dubbelset med shorts och t-shirt, eller pyamas om man vill använda det till det, till Sebbe. Och Sebbe hittade en hatt som han fastnade för.



Sååå cool!!

Gick förbi den lilla barnklädsaffären som ligger mitt emot dressman oxå, för att se om en liten dress fanns kvar som jag spanat in tidigare. Men den va ju tyvärr slut. Fasen att jag tvekade när jag såg den. Tyckte den såg lite pojkig ut, så jag köpte den inte. Men sen ångrade jag mig och tänkte; vad spelar det för roll då? Men men, lätt att vara efterklok.

Vi hade fortfarande några timmar att spilla innan klockan va halv 2. Så vi gick till en lekpark vid esplanaden och sen lunchade vi på antep. Det va ju lika bra att hålla sig på den sidan av stan, för min rygg gjorde rätt ont.

Alla värden såg bra ut på MVC. Har ju gått upp en del i vikt tyvärr, men det gjorde jag ju med Sebbe oxå. Och då lyckades jag bli av med det rätt fort efteråt. Får hoppas att det går lika bra den här gången, jag kan ju inte ut och röra på mig mer än vad jag gör nu, så det är väl bara att gilla läget.

Bussresan hem va en riktig plåga. Det gjorde så fruktansvärt ont i ryggen hur jag än gjorde. Böt ställning hela tiden, stretchade, tog två alvedon och stod upp mellanåt, men det va inget som hjälpte det minsta. Honsa har tagit hand om mig sen han kom hem så jag har fått vila ryggen och nu känns det bättre. Nu ska jag fortsätta vila så jag kan gör något överhuvudtaget imorgon.


Dålig film

När vi skulle hyra film igår så va Australia uthyrd såklart... I stället för att åka och hämta någon av favvofilmerna så bestämde vi oss för att hyra "Låt den rätte komma in" istället.



Hade hört en del gott om den.
Men den va riktigt dålig! Det mesta av filmen kändes som en riktig B-produktion, och storyn va inte någe vidare. Nej den är inget jag rekomenderar.

Nu ska jag gå och lägga mig, för imorgon är det upp tidigt som gäller. Ska vara på Odengatans läkerhus kl 8:00. Så det är upp vid 5 som gäller.
Natti natti 

SegSöndag

Seg morgon!!
Honsa e bakis och det är inte direkt lockande att gå ut.
Även om solen är framme så är det inte någe varmt alls.

Varmt va det däremot i vårat sovrum i natt!!!
Kl 4 vaknade jag av att jag hade någon som låg nästan över mig, och rummet va så varmt så det va svårt att andas. Honsa va oväckbar. Försökte flytta på honom, men fick ingen reaktion alls. Så det va bara för mig att ta mina kuddar och gå ner och lägga mig i soffan. SÅ skönt att ha tv-rummet i källaren. Det är alltid svalt och skönt här nere. Och jag somnade om och sov riktigt gott.

Men det blir nog en riktigt seg dag idag. Klockan är ju halv 2 och jag har kommit så långt att jag fått på mig mjukiskläder och ätit frukost. Man får passa på att unna sig sånt när Sebbe är hos sin pappa. Snart är det ju troligtvis slut på att sova hela förmiddagarna när bebisen kommer.

Burrrrrrr

Usch, nu är det isande kallt ute. Gick med hunden, bara ner till bryggan
och tillbaka, och fick ont i öronen på den korta vägen.
Trots att jag hade en buff om huvudet.

Akela

Idag skulle Akela blivit 13 år.



Älskade hund, va jag saknar dig!!!
Gråter en skvätt för dig ibland

Just idag är det svårt att hålla bort tårarna

Kvalitetstid med Hund

Ja, det fick bli ett par timmars ompyssling av våran Svante nu på förmiddan.
Nu är han nyduschad, nykammad och med rena öron.

Blötdjur

Han va SÅ mysig när jag borstade honom,
riktigt borrade in nosen i mig.
Förut har det mest blivit bus när borsten kommit fram.

Och mamma;
Jag ställde en stol bredvid badkaret för att spara på ryggen.
Så jag har inte stått hukad över någon hund =)

Honsa

Jag kan bli helt förvånad över hur underbar du är ibland.
Det är ingen gång du är annat än underbar,
men att du är SÅ underbar som du är går inte alltid att ta till sig.

Jag tappar andan ibland när jag ser dig, du är så fin.

Att leva med dig är som att leva lite i en sagovärld.
Det är nästan för bra för att vara sant.

Jag älskar dig över allt annat och jag vill alltid vara din


Dikespaddling i snövädret

Det snöade här på morgonen.
Och Honsa är ute och tar sig fram i diken med kanot.



De skulle ta sig från Norrviken till Gåsvikssjön via diken.
Fyra grabbar, två kanoter och massa öl.
Det lär bli ordentligt blött på flera sätt.

Det är fortfarande isande kallt ute,
men solen kikar fram ibland i alla fall.



Själv tänkte jag kliva upp med Honsa kl 7 och göra honom sällskap vid frukost. Men min rygg gjorde riktigt ont, så det va bara att peta i sig två alvedon och lägga sig igen. Sen lyckades jag sova till strax efter tio, så det va ju rätt skönt ändå. Jobbigt bara när sinnet vill så mycket mer än vad kroppen pallar med.

Jag ska ta det ordentligt lugnt idag.. Ska ta med mig min bok sen och åka hem till mamma. Ikväll ska vi äta pizza, måste ju passa på när inte Honsa är med, och slappa med film. Antingen hyra det där nya dramat Australia med Kidman. Eller kolla på nån av de tjejiga favoriterna typ Amelie från Montmartre, Chocholate, mama mia eller höstlegender typ.
Får se vad det blir.

Bilen

Den gick igenom besiktningen. Det enda som va dåligt va bromsbackarna, som ska bytas nu i helgen. Så nästa vecka ska det göras någon sorts garantiservice där de ska släcka ABS-lampan. Och då ska de samtidigt koppla ur krockkudden på passagerarsidan i fram, för vi ville det. Det är ju mycket lättare att kunna ha bebis i fram när man är ute och åker själv. Sen köper vi bilen!

Åh va skönt. Och riktigt bra att den då är både nybesiktigad och nyskattad. De hade sagt på besiktningen att den såg riktigt bra ut. Men att det kan ta några mil innan motorn går så bra som den ska igen, eftersom den har stått ett tag. Det va tyvärr ingen dragkrok på bilen, men det kanske vi fixar innan sommaren. Vore ju skönt att kunna ta den bilen när vi ska iväg med husvagn. Och det är ju alltid bra att ha en krok.

Så nu ska jag höra med pappan om han ville köpa min bil. Annars ska den ut på annons så fort som möjligt. Känns lite sorgligt, den är ju så pålitlig och bra. Men det ska bli SÅ skönt med en stor och fräsh bil! 

Något gott, helt i min smak

De hade provsmaker av en ny tårta i affären idag.


Choklad, mint och nötter.
Det är så mycke mina smaker som det kan bli tror jag.
Jag va bara tvungen att köpa en.

Byggde upp en plan för hur jag skulle gömma den för Honsa och kanske smuggla med den hem till mamma imorgon. Eller rent egoistiskt avnjuta den i ensamma stunder. Men när jag satte mig i bilen och läste innehållsförteckningen så blev jag glatt överraskad. Jag behövde inte gömma den. Den va helt otroligt nog, helt mjölkfri. Så nu kan jag dela den som fredagsgott med min älskling ikväll.

Ingen bilkörning på ett tag nu!!!

Nej jag ska inte sätta mig bakom ratten nånting i helgen, förutom väldigt korta sträckor. Ska klara av att åka in till sthlm på måndag. Och idag klarade jag inte fram och tillbaka till Hallsta. På vägen tillbaka fick jag stanna bilen innan jag kommit till Trästa, för att det gjorde så jäkla ont i ryggen. Upptill på höger sida gör det helt galet ont nu även när jag bara kör kortare sträckor.

Tredje dagen i rad i Hallstavik, det hör inte till det vanliga direkt. Sebbe fick jympa själv med en friskisledare idag. I onsdags va det ungefär 25 barn som jympade allt som allt, de flesta i gruppen innan Sebbes och deras grupp. Och idag kom det inga fler barn alls. Konstigt att det kan vara så olika. Men han verkade trivas rätt bra med ledarens odelade uppmärksamhet, och jag fick vara med några varv på hinderbanan. Gick ju sådär med min stora mage. Men ett par kullebyttor klarade jag mig på i alla fall.

Nu ska jag sätta mig i våran sköna fåtölj och läsa en stund till innan Honsa kommer hem. Försöka vila ryggen lite så jag klarar att följa med på en fredagsprommis nere på endurobanan. 

Snabbloggat innan jympan

Kostade bara 10 kr för barnet att bada, och jag går ju gratis med barnmorkelappen. Så det lär bli fler besök på badhuset sysslolösa dagar. Och våra barn är helt galna. Det va skönt när Kasper va lite fegis i vattnet, för även om Sebbe va långt ifrån rädd så bromsades han lite. Men nu är inte Kasper så rädd längre, men Sebbe har förstått att det inte går att simma hur långt som helst under vattnet. Man måste upp och andas också, vilket är ny kunskap för honom.

Idag ska Sebbe hem till sin pappa. Men först är det ett extra knattyjympa-pass nu på morgonen, så kommer Chippe och möter oss i Hallsta när det är klart.

Idag besiktigas Voyagern.
Så håll alla tummar för att den ska gå igenom prickfri så har vi ny bil snart.

Yey

Såg just att det bara är 40 dagar kvar till BF!!
Yey va skönt att det närmar sig
*Längtar*

Magen

Magen vecka 34+1



Kan man förstå att de tycker att den där magen är för liten?
Jag fattar det i alla fall inte, ser ju sprickfärdig ut. Det börjar bli rätt ordentligt tungt nu vissa dagar. Värst är kvällarna, eller när man hållit igång länge i sträck. Ryggen är ju som den är, men nu börjar det även värka i fötterna om man stått för länge och själva magen känns tung. Härligt att vara gravid...



Idag är det badhuset i Hallsta som står på schemat. Skulle fått med oss Kicki med barnen, men lille Alex va sjuk så de blev kvar hemma. Kattis ska med me sina barn, så det lär ju bli fullt ös i vilket fall. Har försökt boka in middag med Kicki och hennes familj nån helg, men hon pluggar och praktiserar nu så det va inte det lättaste. Jag gjorde därför så att jag berättade hur Sebbe är hos oss och hur vi är lediga, så får hon bestämma när som passar henne bäst. Vore kul om det blev av, vi har pratat om det sedan julgransplundringen.

Ryggont som fasen

Även om vi fick skjuts till jympan i morse så gjorde det ont att åka bil. Kan kanske bero på dålig sömn. När vi åkte till Gåsvik och lekte fick jag ordentligt ont både på dit och hemvägen. Kämpade mig igenom affären, men som tur va så va Honsa hemma när jag kom hem, så han kunde bära in matkassen. Det blev en timmes vila i våran köks-fåtölj innan det blev nån mat lagad. Ont som tusan och riktigt trött. Hoppas att natten blir bättre än föregående, annars blir det värktabletter.

Iväg och leka

Hem och luncha bara efter jympan, sen iväg och leka =)
Kul med sånna dagar emellanåt!!

Det blir en sån kontrast emot för några veckor sen, när det va sysslolöst nästan hela veckorna. Vi ska hem till Elina och Tyra och leka lite. De verkar ha blivit riktigt bra polare nu. Skönt för Tyra som inte hade kännt någon i nya klassen i höst annars.

Vi har fått tid för ultraljudet nu. På måndag kl 8 ska vi vara på odenplans läkarhus. Gaahhh va tidigt, men det passar ganska bra för då kan vi hämta Sebbe hos Chippe när vi är klara där. Sen ska jag va på mödravården kl 13.30 i Norrtälje sen, så det blir väl att gå och drösa där i några timmar. Synd att vi fått barnbidraget då, risken är ju stor att det slinker ner några bebiskläder från affärerna...


MorgonJympa

Sovit riktigt dåligt inatt. Hade helt galet ont i bäckenet när jag låg och vred på mig för att hitta en ställning som fungerade. Men jag är ganska pigg nu ändå, solen skiner ju. Sebbe fick riktigt ont i magen när han kom upp, så han la sig ner i våran säng en stund medan jag åt frukost. Nu mår han bättre i alla fall, så jag hoppas att det bara va tillfälligt. Idag är det knattejympa klockan tio, så Elina och Tyra kommer förbi och hämtar oss om trekvart ungefär.

Igår bakade vi jättegott bröd med musli, massa hasselnötter och russin, så det blev kvällsfika till fotbollen med nybakat.Chelsea gick vidare till semi!!! Yey, kommer de till final är det stor risk att vi får se den på BB. Den spelas nämligen 27e maj.

Renoveringar och enmans-show

Blev inte så mycket gjort alls idag. Skönt efter den här helgen när vi varit ute och farit varje dag. Tror att vi va påklädda och hade borstat tänderna vid 13-tiden ungefär. Men då hade Sebbe lekt en bra stund på sitt rum, och jag hade slappat lite. Min svåger kom förbi och frågade om jag kunnde hjälpa till att klippa honom, men väl här va han lite velig. Han blev kvar här ett tag iaf, vid datorn och sökte jobb. Jag tog med Sebbe och Svante till affären en sväng. Klarade att gå både dit och tillbaka utan att få ont, skönt som fasen. Sebbe tog sin lilla cykel med stödhjul på. Han ska väl lära sig att cykla utan dem snart, men jag klarar inte att springa efter så vi behöver lite hjälp med det.

Lite uppdateringar i renoveringarna kanske.
Det är ju färdigt i barnrummet, förutom golvlisterna.



Fullt av grejjer där inne nu, men här ser man både golv och tapeter.
Jag återkommer med bilder när det är inrett där inne.

Sen har vi fått in våran vedspis oxå.



Fint blev det =)
Den ska svärtas en gång till, så kommer den se som ny ut.



Fick en liten uppvisning av Sebbe inne på hans rum.
ShowarYYEEEHHHHH

Han sjöng till Maya min Piraya, det är Honsas och hans låt.

Sen slog det över ett tag och blev rockigt aggresivt
AAAHHHHH

Måste fixa en spegel till honom på hans rum.
Han behöver verkligen det när han är där och rockar.



När Honsa kom hem åt vi middag tidigt och åkte sen in och tittade på bilen. Vi blev förvånade båda två över hur fin den va. Tog ingen bild, men den såg ut som den på bilden.



Riktigt fräsh!
Så vi köper den om det inte visar något på besiktningen på fredag.

Sovmorgon underbara sovmorgon

Första dagen jag lyckats ta sovmorgon på ett tag nu. Sebbe fick kolla på tv när han kom upp, så jag kunde sova till halv tio. Riktigt skönt faktiskt. Senaste dagarna har jag vaknat tidigt som tusan, och igår vaknade jag trött som bara den. Verkar som att jag är extra väderpåverkad nu under graviditeten. Har aldrig varit såhär förut. Varje dag som solen skiner så vaknar jag riktigt tidigt,  på bra humör och jättepigg. Medan när det är molnigt ute när jag ska upp så är jag trött och med lätt huvudvärk.

Nu ska jag och Sebbe upp och äta en ordentligt sen frukost.

Dans, korvgrillning, fika och lamm-gos

Härlig dag. Började dagen med att städa köket efter gårdagen. Vi hade riktigt trvligt och åt supergod mat på Zorbas igår. Karlarna i gänget fick i sig några whiskey efter maten, så när vi va klara där så fortsatte det hemma hos oss. Pappa stod för både notan och showen, då han blev något berusad och på riktigt bra humör. Något bättre stämning än kvällen innan, kan man lugnt säga.

Efter frukost och dammsugning av övervåningen så åkte jag och Sebbe in till Norrtälje. Det va ju dans idag också, och han verkar tycka att det är riktigt roligt. Idag fick de prova på riverdance, streetdance (även kallad cooldansen) och så lite mer balett.

Här övar vi former
Gör jag rätt nu?
som ett spett

Cooldansens coolposer
Se så cool jag är
Nu ser jag tuff ut!!

Sebbe tyckte att cooldansen va roligast.
Han sa att det va för att då fick man se tuff och snygg ut.

Vi fick erbjudande om att få vara med på de sista gångerna på danskursen som går på fredagar, helt gratis. Och det tackar man ju inte nej till. Hoppas att han kommer fortsätta tycka att det är roligt, för det är ju så tufft med killar som kan dansa. Den kursen går på fredagar, och det passar ju riktigt bra eftersom han brukar åka till sin pappa varannan fredag. Då möts vi ju ändå i Norrtälje.



Bråttom blev det hem sen. För jag hade sagt till både Elina och Kattis att jag skulle vara hemma vid 2, men kom ifrån Norrtälje vid tio i. Elina hade Richard och Tyra med sig, och Kattis kom med barnen. Hemma hos oss blev det korvgrillning och fika. Honsa hade varit ute och kört cross, så han kom också hem precis innan jag kom. Mysigt att äta ute, trots att vädret inte va riktigt lika fint som igår.

Gott, men kallt, med glass

Muffarna va nästan lika goda och fina som igår.
Barnen fick glass, men det va lite kallt.

Efter att barnen fått leka en stund och alla åkt hemåt, så åkte jag och Sebbe och hämtade mamma och åkte till Senneby. De hade fått massa söta lamm som vi gullade med.

mys
Bääää
hihi han stångas
Fårskallar

De är ju för rara =)



Vi övervägde om vi orkade åka och kolla på bilen idag, men Honsa känner sig lite bakis. Så det blev hyrfilm och soffan ikväll istället. Jag är ganska slut efter hektisk helg, så det lät väldigt lockande faktiskt.

Det blev filmen Burn after reading


Får hoppas den är bra.
Det är ju ändå Clooney, Malkovich och Brad Pitt,
så det ka ju inte bli helt fel.

Söndag

Sebbe tyckte att det va jätteroligt på dansen. Det här va bara en prova-på-chans nu under påsk, där de får prova på lite olika dansstilar. Vet inte riktigt va de gör på de danskurserna som går varje vecka men det ska jag ta reda på. Är tydligen på fredagar, så det skulle passa rätt bra för oss. Idag dansade de lite balett, linedance och showdance.



Baletthopp med hjälp
Hopp

Armar uppåt sträck
Se så lång jag är

Linedance svängom
Å så går vi runt

Försök till lite kordination


Lite fria hopp blev det också
hihi

Roligt hade han i alla fall. Kostade 190 kr för två tillfällen på 45 min per gång. Det kändes kanske lite dyrt, men det vore kul om han fick upp intresset för att dansa. Det är ju rätt tufft med killar som dansar.
Blir behändigt för honom när han ska ragga brudar sen.



Det va fullbokat på restaurangerna på båten, så vi ska gå och äta på Zorbas istället. Elmstas egen grekrestaurang.

Helgen i bilder =)

Jag fick varorna från kakburken i tid. Tur för annars hade baket inte blivit riktigt lika lyckat som det nu blev.


Så började jag med att baka biskvier. Det va lite svårt tills man hittade snitsen, och jag skulle ha gjort de lite mindre. Men goda, det blev dom.

Bottnar

De såg ut ungefär som rymdmonstren i simpsons


Honsas fick några hjärtan så vi visste vilka som va mjölkfria


Sen blev det en toscapaj och en mjölkfri cheescake


Den blev väldigt omtyckt, så det fugerade att byta ut mot mjölkfria ingredienser
Mumsig cheescake

Honsas present
hihi
Jag hade sytt ett bar pyttebyxor, som symboliserade ett par byxor som han ska få vara med och köpa. Hade köpt en söt ask också att lägga dem i. Och så blommor förståss, en liten frukostbricks-bukett.


Frukost på sängen ska man ha på sin födelsedag. Men jag hade blivit väckt av att kära svärmor ringde kvart i sju, och jag kunde inte somna om. Så jag va uppe en ledig dag, innan Sebbe och väckte Honsa vid 8 ungefär. Men det va soligt och skönt att komma upp i tid.
Frukostbricka

Sen blev det påskpyntning av träden medan jag fortsatte baka.
Mina grabbar

Fint blev det




Igår, lördag, började jag dagen med att baka muffins. Måste säga att jag va väldigt osugen på att baka när jag gick och la mig kvällen innan. Det hade blivit lite överdos av både att baka och äta fikabröd. Men när jag vaknade på morgonen så hade jag fått ny inspiration, som tur är.

Det blev hallon-citron muffins


I fina våriga formar


Och så blev de dekorerade
Fina och goda

Och så blev det chokladmelerade cocosmuffins med chokladbitar i


Lite smet i botten, i med chokladbitar och sen fyll med smet
Mumsiga som tusan

Och så här fina blev de till slut




När muffinsbaket va färdigt så tog vi en härlig prommis uppe vid norrviken. Kameran blev kvar i hallen, men då är mobilen bra att ha.


Hittade massa blåsippor


Och så hade det börjat knoppas på träden


Så härligt med vår!! Men det blev nästan sommarkänsla med piratbyxor, tygskor och rispade ben.


Jag förstår inte hur man kan välja EN favoritårstid! Alla årstider har ju sin charm som slår allt. Det roliga med vintern, känslorna på våren, härligt sköna sommaren och så hösten som är SÅ vacker. Jag kan inte välja en favorit.



På kvällen sen åkte vi hem till mamma för påskmiddag. Stämningen va inte den bästa direkt, för pappa och småbröder va osams. Tråkigt att det blir så just när syster är nere och hälsar på. Men det va väl väntat att komma förr eller senare. Varken lätt för 22-åringar att bo hemma, eller att ha dem boendes hemma.

Nu ska jag se om Honsa vill komma upp och äta lite frukost med mig. Sen idag ska Sebbe på dans i Norrtälje och så ska vi borda tre-båten ifrån Grisslehamn sen.

Bloggabstinens

Oj,oj,oj nu har jag inte bloggat sen i förrgår förmiddag. Börjar få lite bloggabstinens. Jag hinner inte sätta in några bilder nu, eftersom det är så tokhärligt väder ute så jag måste fixa klart och komma ut!!

I torsdags åkta jag och simmade med mamma i hallsta. Det va riktigt skönt, och man piggnade till ordentligt trots gråvädret. Sen åkte vi och hämtade Sebbe och när vi kom hem så hade Honsa redan slutat jobba. Han fixade under eftermiddan och kvällen färdigt i barnrummet, allt utan golvlisterna som måste målas först. Det blev SÅ fint!! Jag bakade biskvier, toscapaj och började baka cheescaken på kvällen. Sen va vi båda så trötta så vi somnade på stört.

Igår började jag dagen med att fortsätta baka. Då blev cheescaken klar, och så blev det en tigerkaka. Ja, först hade min kära älskling fått födelsedagsfrukost och grattis på sängen såklart. Det va så härligt väder, så vi tog en sväng till crossbanan med hund och tjurig unge. Hade blivit så tidig frukost så han behövde helt enkelt mat, därav tjurigheten. Så när vi kom hem så slängde vi igång grillen och åt korv ute på verandan.

Ett helt gäng med fikagäster kom vid tretiden. Och på kvällen åkte vi hem till pappa och käkade grillat. Jag återkommer senare om bilder och lite mer. Måste bara säga först att mina muffins som jag håller på att baka, måste bara vara världens bästa!!!

Regn, regn, regn

Här sitter man och luktar på den blöta hunden som envisas om att ligga framför fötterna, under databordet när man sitter här. Regnigt och grått ute. Och inte hittade man några påskgubbekläder åt barnet i morse heller. Planering tänker ni, men fram till igår kväll ville han inte alls klä ut sig. Godis får man ju av påskharen i alla fall.

Jag snubblar på tangenterna idag, och får kolla stavningen i varannan mening. Kan bero på att jag inte känner mig helt vaken. Ska kanske göra något som jag sällan brukar göra, koka kaffe till mig själv. Dricker ju gärna sånt när jag har sällskap, men sällan när jag är ensam.

Kändes helt overkligt att vakna i morse. Märkte inte alls när Honsa kom upp, så jag trodde att det va mitt i natten när han kom in och pussade mig hejdå. Sen somnade jag om och snoozade fyra gånger, men va bara medveten om två av gångerna. Och Sebbe som brukar komma in när Honsa går till jobbet, fattades i både vår och sin egen säng. Direkt tänkte jag; "Meh är jag snurrig nu? Åkte han med hem till mamma igår kväll ändå?". Men så snurrig va jag inte, han satt på toaletten.

Ja som sagt, lite kaffe för att vakna till kanske. Ska börja baka lite inför helgen idag. Blir mini-biskvier och toscapaj idag. Så jag ska fixa pajdegen innan jag ska åka och simma, kanske hinner göra bottnarna till biskvierna också. Det är ju bra om de hinner svalna ordentligt innan man ska göra resten.

Vad är det med människor??

Blev inget fikabesök idag. Kattis bil dog i norrtälje.
Och stackarn fick stå i korsningen vid badhuset utan att en enda jäkel kom och hjälpte till. Hur kan man göra så? Se en tjej stå mitt i en fullt trafikerad korsning, och inte hjälpa till? Riktigt arg blir jag när jag hör sånt. Det är väl en moralisk plikt som människa att hjälpa sina medmänniskor. Jag har plockat upp folk på motorvägen, hjälpt till att putta bilar och dragit upp folk ur diket. Även om man inte kan hjälpa till att få igång bilen, så kan man hjälpa till att få undan den. Behöver inte direkt vara mekaniker för att putta, eller??

Hur kan det vara sån skillnad så fort man kommer in i en stad, även en liten stad?? Ute längst landsvägen har jag mtcket svårt att tro att man skulle behöva bli stående utan hjälp särskillt länge. Hon stod i en korsning under rusningstrafiken i Norrtälje. Och fick inte någon hjälp på typ 45 min, då hennes dit-ringda hjälp kom.
Vad är det med människor??



Min duktiga, älskade sambo håller på att fixa klart golvet där uppe.
Tapeterna kom idag oxå, så i helgen kan vi inreda.

Piggare i alla fall

De hjälpte att ignorera ropen jag tyckte mig höra från soffan. Den kallade på min trötthet, men jag stod emot. Och nu är jag piggare. Lätt huvudvärk hela tiden, så jag får ta alvedon lite regelbundet och häller i mig vatten. Men tvätten ligger numera i garderoberna och de blå kassarna är så gott som toma. Bortsätt från den kassen som ständigt står under nattduksbordet med lakan i och väntar på att jag ska komma ihåg att be Honsa om hjälp med att vika. Samt den kassen som nu inehåller nytvättade bebiskläder, små täcken, filtar och lakan till bebisen. De ska in i garderoben i barnrummet så fort det är tömt och städat där. Och i Sebbes förra byrå, som jag tömt för att ställa in i barnrummet så fort det är klart med golv och tapeter.

Golvet är förresten påbörjat och tapeterna beställda,
så det ska nog bli färdigt under helgen är det planerat.
Oj va roligt det ska bli att inreda =)

Nu ska jag snart åka och hämta Sebbe, svänga förbi returstationen med massa sopor och handla lite. Tror att Kattis kommer över och fikar med barnen sen, trevligt trevligt.

Vad ska det bli av detta barn??

Ja det kan man fråga sig... Nu menar jag Sebban och inte bebisen som inte ens hunnit se dagens ljus än.

Igår efter duschen på gymmet så fönade jag pojkens hår, inte så bra att springa ute med blött hår nu, det är ändå lite kyligt. Då kollar han sig i spegeln och säger;



- Ska jag se ut såhär? Jag har ju ingen frisyr.
- Jag tycker att du är jättefin i håret, lite rufsigt.
- Meh, jag vill ha håret uppåt och med något jox i håret.
- Vi har inget jox med oss, och man kan ju inte fixa håret för att gå och lägga sig heller?
- Men vi ska ju äta middag också, så jag ska ju inte gå och lägga mig på en gång.


Hmm, jag har en 5årig son som vill fixa frisyren för att äta middag.
Hemma, med mig och Honsa.

Och sen i morse så blev det frisyrfix såklart.
Stylar sig
*koncentration*
Koncentrerad
snart klart...
Snart klar...

Japp nu e det coolt.

Och det första han började oroa sig för, va om han skulle bli tvungen att ha kepsen på sig på vägen till dagis. Snäll som jag är så sa jag att han fick väl ta kepsen i handen, så frisyren skulle hinna torka ordentligt. Men att han skulle ha den sen när de går ut och leker.

Helt allvarligt så vet jag inte riktigt vems gener han har fått, min systers kanske..

När jag va liten så sprang jag gladeligen iväg till skolan utan att ens dragit en borste genom håret. Och det dröjde ganska många år innan jag började orka bry mig om det. Och jag tvivlar starkt på att hans pappa någonsin har brytt sig om hur han sett ut.


Mer energi nu

Det gav en hel del extra energi när man väl stod där på crosstrainern på gymmet, och hör gammal peppande eurodisco från högtalarna. Skönt att jag bestämde mig för att hoppa i träningskläderna till slut, tvekade in i det sista.

Hoppas att jag inte har en lika seg dag imorgon bara,
så man kanske får lite gjort.

Idag blev det inte något nyttigt gjort alls. Tvätten ligger fortfarande osortedad och ovikt i de stora blåa ikeakassarna. Och eftersom jag inte hade någon cremefraise hemma så blev det inte något provbak av någon cheescake heller. Den får bli som den blir, så garderar jag med en toscapaj och kanske en chokladig sockerkaka. Då har vi fika så det räcker och blir över, men det går nog alltid åt på något sätt.

När jag hämtat Sebbe från dagis, satte jag mig i vår sköna fåtölj en stund och märkte att tröttheten höll i sig. Jag höll på att somna där oxå, även om jag vilat och sovit på soffan nästan hela förmiddan. Så det va bara att fixa i ordning lite mellis och försöka hålla sig vaken. Sen flöt tiden iväg i ett sysslolöst töcken, tills det blev dags att åka till träningen.

Håller tummarna för ny ork imorgon. Och ska hjälpa till lite på traven genom att gå och lägga mig nu, istället för att hålla mig uppe framför fotbolls-tv. Honsa ligger faktiskt redan och gnussar kudde.

Bara att bita ihop

Då ska man föröka se ut som en människa och åka och hämta barnet snart då. Skönt att han varit ute och rört sig på dagis, för ut orkar nog inte jag gå idag.

Får se om det blir någon träning för mig ikväll. Sebbe ska i vilket fall på jympa, så då kanske men ska prova crosstraina en stund. Kanske får nya krafter av det, så man blir lite piggare imorgon. Man kan ju alltid hoppas.

Tänkte göra en mjölkfri cheescake till på fredag. Men eftersom jag inte provat det nån gång, så funderar jag på att provbaka en liten sån för att se om den blir lyckad.
Får se om jag orkar.

Trött trött trött

Går runt som en zombie idag. Jag har iaf lyckats ta mig upp ur sängen, tror att både barn och djur har fått mat så de klarar sig för det är ingen som klagar. Har även på något vis fått iväg Sebban till dagis, förhoppningsvis fullt påklädd.

Och nu ska jag lägga mig och somna en stund till på soffan. Det behöves verkligen idag, så jag antar att jag sov riktigt dåligt i natt.
Har en lätt huvudvärk som indikerar på det också.

ZZZZZZZzzzzzzzz

Känner mig ungefär sådär!!

För liten mage

Självklart så låg bebis på snedden i magen idag. Så barnmorskan mättte sf-måttet till 29 cm. Den blev på lägre streckat av kurvan, vilket tydligen inte är så bra. Vi diskuterade lite när jag va där, men hon sa att eftersom det iaf gått uppåt, även om det är lite, så va inte ett nytt ultraljus nödvändigt. Men sen ringde hon igen när jag va på affären och sa att hon hade visat kurvan för läkaren, och att läkaren i sin tur tyckte att det va nödvändigt att göra en tillväxtkoll. Så nu kommer vi få en remiss till ett nytt UL i alla fall. Jaja, Honsa får lov att följa med så jag slipper köra själv in till stan. Annars såg allt bra ut, lite högre blodtryck än vanligt men så ska det ju va.

Letade lite efter present och så innan jag va till MVC och käkade lunch på ett fik. Hittade inte så mycket däremot.

Efter MVC va jag till flygfyren och handlade. Konstigt nog blev summan högre nu än förra gången. Även om kassorna va tommare. Inte så ekonomisk shopping alltså. Men men, jag handlade massa till helgens bak och sånt.

Chippe kom dit och lämnade Sebbe, som för en gångs skull verkade lite glad över att få komma hem till oss. Det är så mycket roligare än att man inte är vatten värd när han kommer.

Lillebror Fredde va i Norrtälje, så vi passade på att ta en fika med honom innan vi åkte hemåt. Mysigt att sitta på uteservering!! Då känns det verkligen lite mer vår.


Måndag

Idag ska vi se om magen växt som den ska, ska nämligen till MVC kl 13 idag. Jag tänker i vilket fall som helst inte åka in och göra ett till ultraljud. Blir för jobbigt att ta oss in till stan, och så måste ju Honsa ta ledigt an dag då. Om det skulle vara så att barnet inte växer som det ska, så kan de väl inte göra något åt det.

Ska se om jag hittar nåt fint till Honsa oxå, han fyller ju år på fredag. Tycker att det är så himla svårt att köpa present till honom, han behöver ju typ inget. Men jag får väl se om jag hittar nåt.

Sen är det storhandling på flygfyren efter MVC. Chippe kommer och möter mig nån gång under dan och lämnar Sebbe också.
Skönt att få hem honom!!

Hemmafixande

Vi har börjat  rensa i våran inglasade varanda.
Skulle egentigen ha rensat ut helt där idag, men det är inte i närheten av lika lockande att vara ute och fixa idag, som det va igår. Nu är det nästan lite kallt. Men det känns i alla fall bra att ha börjat.

Det kommer att bli bra där ute när det blir klart. Tänkte inreda lite plåttrigt, med massa lyktor och någon sorts takkrona.
 Det blir fint det!

Muraren har som sagt varit här idag med.

framifrån

Snett från sidan

Nästa gång han kommer så ska spisen på plats.
Trevligt! då kan vi lägga vårat golv snart.

Solig lördag!!

Blev ju inte så mycke blogga igår. Vädret gjorde så man inte ville ta ett steg innanför dörren på typ hela dagen.
Började morgonen med lång lyxfrukost tillsammans med min älskling.
Ciabattabröd med salamie & brie.
Mums!!

Sen skulle Honsa ut å leka i skogen. Då löste jag melodikrysset i godan ro, innan jag hoppade in i dushen och åkte hem till mamma. Vi tog en härlig prommis ner till kanalen med Svante, som va helt tokglad för att få springa fritt.

Jag hade tagit med ett enkelsängslakan köpt på ikea för 15:-. Det klippte jag i tre delar, och sydde tre bebissängslakan av. Om man köper lakan till spjälsäng så kostar de ungefär 70kr/st, nu va jag bra ekonomisk som fixade dem för 5kr/st.

Fika på mammas altan i solen, det va riktigt härligt.
Kändes nästan som sommar när det va vindstilla.

Efter att Honsa kört klart och tvättat av crossen, så tog vi bilen ner till havet i Edeby hamn.

saltstänkt solmys

Härligt!!!

Det va väl inte väldens bästa terräng för mig att klättra runt bland massa klippor. Men vad offrar man inte för lite saltstänk.
Lägg märke till min fula ica-jacka.
Allt annat är för smått så jag har fått låna den av min kära mor.

Visst ser det härligt ut!!!

Svante hittade såklart massa snuskiga vattenpölar att bada i mellan klipporna. När han hade ett helt hav framför sig...
De är så fina mina killar!!!!

soligt värre

Riktigt soligt va det!!!



Mums va gott med en öl i solskenet.
Det längtar jag efter!!!



Väl hemma igen så hade klockan sprungit iväg, och det va dags att äta middag. Min rygg gjorde ganska ordentligt ont vid det laget, så det fick bli Honsa som stod för matlagning. Gulliga han!!
Det började göra ont när jag körde bilen tillbaka, så jag vet inte om det va klippklättringen eller bilkörningen som va orsaken till det onda, men ont gjorde det.

Så resten av kvällen blev det soffan. Och vi mumsade i oss resten av den goda smulpajen som jag bakade i fredags. Blåbär, hallon och björnbär blev en riktigt god paj.

Nu ska jag upp och dricka kaffe med Honsa och muraren.
Ja, han är här nu igen!!
Kors i taket =)

Shopaholic

Nästa lördag ska vi fira påsk, och Honsa, hemma hos mamma. Jag tänkte då baka lite roliga cupcakes, alltså dekorerade muffins. Sökte runt bland recept på nätet för att få lite inpiration och hittade ett bra kristyrrecept med äggvitepulver i. Då hittade jag sen en sida på nätet där de sålde sånt pulver. Självklart hittade jag ju oxå massa andra roliga saker till de där bakelserna. Så, det slutade med att jag hade beställt grejjer för över 300 kr för att få äggvitepulver, som man helt säkert lika bra kan använda äggvita istället till.

Men men, det är ju bara så typiskt jag!!
Får bara hålla tummarna nu för att de kommer fram i tid.



Magbilder i vecka 33

Magen

Tjockis =)

Tänk att jag lyckades ligga på mage igår,
när jag fick behandling av pappa.

Det kan jag nog inte göra nästa gång, men man vet aldrig!

Haha, med tanke på det så uttryckte sig min pappa så jäkla härligt igår. När jag klagade på rygg och bäckenont så sa han;

"Ja men det är ju inte lång tid kvar nu, så blir du av med den där skiten"

Helt underbart rätt!!
Då får vi en ny liten skit =)

Färgar ögonbrynen

Varje gång när man har färgat ögonbrynen så tänker man direkt efter att;
vad har jag gjort??!!??!!

Men sen när man vant sig så ser det ju bra ut.
Konstigt egentligen, för jag använder ju ögonbrynspenna varje dag.
Men det är väl kanske kombinationen osminkad med mörka ögonbryn som känns ovan. Ser iaf illa ut när jag inte färgar dem och är osminkad.



Gick förresten in och skulle kolla nummret på tapeten till barnrummet igår. Självklart så fanns det då typ 6 olika molntapeter. Jätteblå himmel, grå himmel, mycke moln, mindre moln och sen allt däremellan kändes det som.
Så jag kunde ju inte välja alls. Fick ner det till ett val mellan två olika, och sen fick Honsa gå in och göra det slutliga valet. Han valde den blåaste av de två sista, det blir nog bra.

Nu är det bara tapetsering och golvläggning kvar.
Sen ska det inredas!

Härliga morgon

Solen skiner ute, och jag blev väckt av min älskling.
Han kom in i rummet och sa att han bara skulle komma hem och hämta något, fler pussar!

Åhhh han är absolut världens underbaraste!
(Nu skulle han ju även hämta något annat, men det är saksamma)





Dagens goda gärning

Hittade en almanacka ute på ängen när jag promenerade.
Det stod en adress i den, så jag tog en liten avstickade och lämnade tillbaka den. Tror iaf att jag lämnade den på rätt adress, det stod inga nummer på husen.

Tack Pappa

Det blev en sväng till pappa. Och jag lyckades fråga om ett lån till bilen. Självklart va det inge problem alls som vanligt. Samtalet löd;


Jag - Pappa ja skulle behöva låna pengar till att köpa ny bil.
Pappa - Jaha, vad ska du ha för bil då?
Jag - Något större, vi har en voyager på gång.
Pappa - Jaha, ska ni ha en bil som drar så mycke.
Jag - Jo men de är en bra bil till bra pris, de vill ha 19 för den
Pappa - Jaha, man får vad man betalar för när man köper bil. Ska ni inte låna till nån lite bättre då, kanske kan kolla på kvarndammen.
Jag - Jo men vi vill ha råd att betala tillbaka när jag får skatten.
Pappa - Ska ni inte betala varje månad då istället. Så kan ni göra något lite roligare för skattepengarna.

Han är för bra min pappa!!

Han hjälpte även mig med nacken, och så fick jag någon medicin som skulle hjälpa mot öronvärken. Så jag håller tummarna för att det ska fungera. Vore skönt att slippa vända mig under naten pga öronvärk, det räcker med alla andra anledningar man vaknar av ändå. Och huvudvärken ska väl oxå släppa nu, för den satt ju nästan helt säkert i nacken.



Efter jag åkte från pappa så va vädret så fint, så jag tog med hunden upp till crossbanan för att promenera lite över ängarna där.

De här mötte oss när vi åkte upp


Det är tre rådjur, om det inte syns.
Hade ju tyvärr inte med mig någon kamera.
Man har ju aldrig det när man behöver en,
så det fick bli den otroligt högupplösta mobilen.

Blötdjur

Fina hund


Vi hittade några roliga jättespår i sanden


Nån stor fågel hade väl trampat runt där



Väl hemma, efter att ha strosat runt i solen en stund, ville jag inte gå in. Så det blev att börja rensa lite på framsidan. Jag tog bort all hundskit som va kvar, och plockade lite annat skräp på trallen. När Honsa kom så tog vi bort sataketet som vi satt upp för hunden, han sitter ändå alltid i linan nu. Och rev bort nätet som vi hade på staketet för att inte Svante skulle komma under när han va liten.
Nu kan han utan problem hoppa över.
Humlen från förra året åkte ner oxå, och det tyckte Svante va riktigt roligt att hjälpa till med. Han slet nästan lika mycket som vi, och gissa om han trasslade in sig några gånger.

Nu ska jag sätta mig och kolla på Carro.
Hon är med i lyxfällan idag.
Måste bli skumt att se sig själv på tv.

Men Carro, du e stark vännen som tar tag i de ekonomiska problemen.
Nu har ju allt löst sig, och ni fick massa gott utav det hela.

Utan barn redan idag

Ja, då sprack planerna för dagen. Chippe ringde och frågade om han kunde komma och hämta Sebbe redan idag. Han ville ha kvar honom ända till torsdag oxå, men där sa jag nej. Jag vill att Sebbe ska gå på dagis de dagar han ska, och gå på jympan och sånt. Men att hämta idag och lämna på måndag kan jag gå med på. Jag ska iaf in till Norrtälje till MVC då, så då kan vi mötas där.

Lite splittrad blir man ju. Jag vill självklart att han ska vara lite mer hemma hos Chippe nu innan han börjar skolan. Men när han inte klarar av att sätta sig ner och planera in det med mig, så får det vara.
Alltid ingen framförhållning!

Trodde att vi skulle sätta oss och planera framöver nu när han kom och hämtade Sebbe, för han sa innan han åkte att vi skulle ta det när han kom fram. Så jag satte igång kaffe efter lunchen i tron om att han skulle komma in en stund då. Men korkat av mig. Han ville ta det i hallen, framför Sebbe. Och det vill inte jag, för ska vi diskutera det snabbt så blir vi bara osams. Det behöver vi inte bli framför barnet som uppfattar precis allt nuförtiden. Då blir det som att det är jag som inte låter honom vara mer hos sin pappa. Och även om så kanske är fallet, så ska det inte uppfattas så av Sebbe.



Så vad ska man hitta på idag nu då?
Jag ska nog ta och slänga in hund i bilen och åka en sväng hem till pappa. Får se om jag vågar ta tjuren i hornen, och fråga om pengar.
Jag HATAR verkligen att fråga pappa om pengar. Det har jag alltid gjort, mycke för att han nästan aldrig säger nej.
Konstigt va?!

Huvudvärk

Vaknade med ont i huvet i morse...
Så det va bara att peta i sig två alvedon och ta sig ur sängen.
Jag som lovat Sebbe att vi ska åka och bada idag. Vet inte om det blir någe bad, om inte huvudvärken går över. Jag behöver nog åka till pappan och få lite behandling igen, och sen får jag se till at hålla nacken varm efter det. 

Behöver dessutom prata med honom om billån nu, så det blir väl att ta med sig en påse kanelbullar och lägga på smilet.

Måste ju sälja min pärla nu. Den går så himla bra och är ju nu både nyskattad och nybesiktad så det ska nog inte vara så svårt. Finns egentligen inge fel, förutom rosthål i dörren. Men det gör ju att prislappen sjunker ordentligt tyvärr.
Vi får ju inte plats två vuxna, två barn, en hund och barnvagn i min lilla bil. Så nu ska det bli större åkdon.

Nu blev det bullar i ugnen

Full fart idag. Först va vi hos Elina och Tyra och fikade och lekte. Sebbe och Tyra gick jättebra ihop, och verkade ha riktigt roligt. Jag och Elina satt i solen på deras altan och pratade, och sen helt plötsligt va kl 3. Och då hade vi inte ätit nån lunch. Tänk att man kan ha så trevligt att till och med jag glömmer bort att äta.

Sen åkte jag en sväng hem till mamma som va hemma från jobbet. Där blev det omelett och lite prat innan det va dags att bege sig hemåt.

Sebbe va ute en stund och lekte i sandlådan när vi kom hem. Han har varit ute nästan hela dagen. Det känns riktigt bra, för man får lite dåligt samvete vissa dagar för att han inte är ute tillräckligt. 
Gjorde iordning en bulldeg innan maten. Och sen har vi bakat och fikat. Riktigt mumsigt med nybakade kanelbullar.
Nu är jag helt färdig i ryggen och skönt trött. Det känns att man varit ute i friska luften nästan hala dagen. Brukar vara lite jobbigt pigg i huvet, men trött i kroppen om kvällarna annars.

Inga dumma sillar än

Frukost intagen och tvättmaskinen igång. Nu ska jag gå en sväng med Svante, göra mig iordning och sen ska jag och Sebbe hem till Elina och Tyra och leka.

Har inte lyckats bli lurad än, och kl är redan 9. Men det kommer väl senare, och jag vet ju från vilket håll. Lever man ihop med min Honsa så får man vara beredd på vad som helst.
Och beredd, det är jag!


RSS 2.0