Sömnighet och äckelhund

Vi gick och la oss senare igår än vi gjort i helgen, det är ju smart... Nej!!! Och sen inatt så vaknade Charlie fyra gånger tror jag. Först när vi gick och la oss, då fick hon mat. Sen vaknade hon efter ett par timmar, då blev det napp och vagga. Men så vaknade hon igen vid 4-5, och då fick hon komma över i våran säng. Och som om inte det vore nog så vaknade jag i panik, innan väckarklockan ringt, av att eksemet på handen kliade så in åt helvete. Skulle upp vid 6, vilket va tidigt ändå. Och så har man en sån natt så man är ännu tröttare.

Men vår dotters värsta nätter, kan ju oftast jämföras med andras bästa nätter. Så jag ska väl inte gnälla. Micke och Helenas lilla dotter är vaken hela nätter. Och jag träffade Carro idag, vars dotter vaknar klockan 3 varje morgon (eller natt) och ligger sen vaken tills de går upp. Så de nätter som Charlie sover som sämst, är nog inte så farliga trots allt...

Men dagen har gått rätt bra i alla fall, men med en tös som varit något gnälligare än vanligt. Jag fick iväg Sebbe till skolan en halvtimme innan han började, för att jag skulle hinna möta upp Zandra och ta 7:50-bussen in till Norrtälje. Sen va vi på öppna förskolan på familjecentret från 8:30 till 11:20, och åkte sen bussen hem. Skönt att umgås med Zandra och Meya så vi kommer iväg på sånt här, och inte bara sitter själva hemma och ugglar. Man kan ju åka dit själv med barnet också, men det är inte lika roligt.

Sen hämtade jag Sebbe och Tyra från skolan, bilen hemma och Svante hos Honsa och åkte hem till Elina på en fika. Och på grund av att jag flackat runt halva dagen, så har Charlie bara sovit korta stunder i taget. Så hon va trött och inte på någe bra humör alls. Hon sover bäst hemma. Och när jag lägger henne på dagen, då hon är trött, behöver jag bara lägga ner henne i vaggan eller vagnen med snuttefilt och napp. Så somnar hon där, alldelles av sig självt. Men hon sover inte lika bra borta har jag märkt. Men det blev sängdags för henne redan 20 i sju ikväll, för hon va inte så pigg efter den här dagen. Trots att hon sov en något längre stund i vagnen när vi kom hem, medan jag dammsög och lagade mat.

Våran hund är riktigt äcklig!
Fråga: Varför man inte ska ha en hanhund?
Svar: För att de kissar överallt!

Idag, hemma hos Elina, kissade han deras hyund Lea, I hennes säng. Jag har aldrig haft okastrerad hanhund förut, så detta är nytt för mig. I alla fall att vara hundägaren till hunden som kissar inne hos andra. Pappas grannar hade en jobbig liten hund förut, som alltid kissade i pappas vardagsrum, på bordsbenen. De hade även en större hund, som kissade på pappas julgran. Jag tyckte att det va oerhört äckligt, och att det ju måste vara något fel på deras "jävla hundar".

Nu är jag hundägaren med den "jävla hunden" som får stå och skämmas för att min hanhund markerar inne hos andra.
Fruktansvärt pinsamt!!!


Pengatrubbel

Nu har jag betalat räkningar. Pengarna räckte bara nästan, så det blir att snåla som tusan där här månaden igen då... Men jag har ju i alla fall handlat lite kläder åt Sebbe, så det är ju inte jättekonstigt att jag inte har så mycke kvar. Tänk va skönt det kommer bli sen när jag är helt skuldfri också! Slippa sitta och betala flera tusen kronor i månaden på gamla skulder, från en tråkig period i livet...

Jag ska på barnklädesparty på torsdag i Norrtälje, så jag hoppas att man inte ska betala på en gång om man ska handla. För nu har jag ju inga pengar att handla för. Och så ska jag till tandläkaren igen den 10e, men jag kanske ska ringa och flytta fram den tiden istället. Så slipper jag låna pengar till det också.

Lite bilder från dagen på mina härliga ungar =)

I babygymmetI badet


Svante vill vara med, som vanligt =)

Nöjd nybadad tjej


Lugn helg

Vilken otroligt lugn helg det blev. I fredags var vi hemma och grillade hos pappa, men åkte därifrån innan elva. Och igår blev det loppisar, och fika hos Elina och Rickard på dagen, och hemmakväll med kräftor och film på kvällen. Vi skulle egentligen ha åkt på kräftskiva hos familjen Lindberg igår. Men jag mådde inge vidare alls, så vi stannade hemma istället. Soffan va riktigt lockande, och vi hade lånat filmen "män som hatar kvinnor" av Elina. Den va riktigt bra faktiskt.

På en loppis som vi va på (eller kuriosa kallar de det, så de kan ta bättre betalt för skräpet) där måste det vara något allvarligt fel på den som har det. De tar sånna hutlösa priser så man blir mörkrädd. Allt är helt galet dyrt, så man undrar om hon har någon som helst verklighetsuppfattning om vad saker och ting är värda. Det är pinsamt att gå där inne, för man skäms för deras skull. Och det är riktigt synd, för de har mycket och en hel del coola grejjer. Men när man tar 280 kr för sina gamla slitna bommulsklänningar, säljer gamla fläckiga underkläder, tar 100-180 kronor styck för gamla dagiskuddar och säljer  sånna där gamla gratisgrejjer man får från typ kellogs för 50 kronor styck, då är det ingenting som jag vill främja!

Idag har vi också bara inte gjort någonting alls nästan. Vi åkte en sväng ner till gamla grisslehamn med en kaffetermos med oss. Men när vi kom ner dit började det dugga och blåsa, så det va inte alls skönt att sitta ute vid havet. Då tog vi bilen till cafét i hammarby istället och tog en fika där.

Nu ska jag ta mig in till stockholm och hämta sonen. Kul att få hem honom, men inte så roligt att köra fram och tillbaka. Men det är skönt nu att det bara är varannan vecka igen.


Tandläkarhevetet!!!!

Mödravården igår och tandläkaren idag. Igår glömde jag bort tiden helt när jag satt vid datorn på morgonen. Jag hade lämnat Sebbe, gått en prommis och bloggat. Men helt plötsligt va klockan halv tio, och kvart över skulle jag vara i Norrtälje. 20 minuter på mig att duscha, fixa håret, mata barn och byta bil är lite väl optimistiskt. Men jag blev knappt tio minuter sen dit, så det va ju inte SÅ farligt. Däremot så fick jag bassning för att inte ha tränat bäckenbotten ordentligt. Men hon tippsade om att knipa vid fasta tidpunkter, så nu gör jag det när jag ammar. Även om jag glömmer bort det varannan gång, så görs det två-tre gånger per dag.

Igår eftermiddag var det fotboll. Sebbe vågar inte springa på bollen alls, så han rörde nog inte bollen på hela tiden. "De andra är mycke snabbare och bättre" säger han. Jag tror att han har rätt dåligt självförtroende på planen, men så länge han har roligt så är ju det det ända som är viktigt.Och som man ser så är han garanterat minst på planen...
Får se nästa sommar om fotbollen är något han vill fortsätta med.

I förmiddags va jag hos tandläkaren. Charlie va med moster Lina och onkel Tomas så länge. Det hade gått riktigt bra, hon fick följa med och frisera trödgårdsmästarna hos Kröns. Jag fick en tand lagad, så nu är det bara en kvar förutom den som bara är provisoriskt lagad. Den ilande smärtan som man har i tänderna är nog den värsta smärtan som finns. De fick bedöva mig helt för att kunna borra färdigt tanden. Och jag som aldrig har haft någonting alls emot att gå till tandläkaren, tycker nu att det är riktigt obehagligt. Inte så att jag är rädd, men jag klarar inte av att det ilar det minsta.

Ikväll ska vi åka till pappa i Edeby och grilla. Det är sista kvällen som Lina och Tomas är här, de åker tillbaka till Sundsvall imorgon. Så vi får se till att umgås ordentligt.

Lina och Grodan

Våran härliga tjej!!!


Första gången Charlie håller i någon typ leksak.
Här med en skallra som jag hade när jag va liten.
(Svante kommer och vill vara med på slutet oxå)


Det är en pratglad tös vi har =) 

vaccinationer

Jag har börjat fundera en del över det här med barnvaccinationer. Vi satt och pratade om det hemma hos pappa igår, och han berättade att varken jag eller mina syskon blev vaccinerade som barn. Sebastian fick alla vaccinationer, för hans pappa gick inte att diskutera sånna saker med. Men jag hoppas att Honsa kanske är mer medgörlig. Han har i alla fall lovat att läsa om det och fundera på hur han vill ha det.

Hur bra kan det vara att spruta in gifter i bebisar, väldigt många reagerar ju dåligt på vaccinationerna. Och de sjukdomar som man vaccinerar emot må kanske ha försvunnit på grund av just vaccinationerna, men nu är det väl ingen större risk för att åka på något sånt. Om andra bara vill  vaccinera för att de säger att det ska göras, så är det deras sak. Jag tänker i alla fall ifrågasätta det!!

Det finns teorier om att sjukdomar som ADHD mfl, är på grund av alla vaccinationer. Och om hela Sverige skulle vaccineras mot, låt säga, nya influensan. Så räknar de med att ca 900 personer får skador av vaccinet. Bara det gör ju att man i alla fall bör fundera en gång extra i alla fall.

Jobb =)

Nu har jag ringt och bestämt möte med Henrik på hemtjänsten.
Jag sa att jag var intresserad av timmar på kvällspatrullen,
och han tyckte att det lät intressant.

Hoppas hoppas hoppas, nu är jag trött på att bara gå hemma. Att jobba en till två kvällar per vecka skulle verkligen göra mig gott!!!

Onsdag redan

Och veckorna bara går...

Babysången igår va väldigt uppskattat av våran lilla tjej. Hon va riktigt pigg och skrattade och lät med när vi sjöng. Det är en grupp på 7 mammor med sina barn. Vi sitter tillsammans och sjunger för våra bebisar, som är mellan 3 och 6 månader. 

Jag åkte hem till mamma efteråt och käkade lite lunch innan det va dags att hämta Sebbe. Sen övade vi lite på att cykla, fortfarande med "hålla i-stång" på. Och man vågar inte släppa för mycket, för gör man det så ramlar han på en gång. Tror inte att det här är en grej som jag bör lära honom, för vi blir bara osams. Men det är väl bara att bita ihop och kämpa vidare. Han lär ju inte lära sig av sig själv.

Medan Sebbe va på dansen igår så gick jag och fikade tillsammans med Elina. Charlie satt och skrattade som bara den, så det va svårt att prata med varann och inte kolla på henne hela tiden.

Nu gnäller hon här för hon vill ha en ren blöja. Dumma Svante väckte henne från henne förmiddagssovstund ute i vagnen.

Köket = kaos

Jag dammsög hemma idag. Kände att det va så otroligt skräpigt överallt så man höll på att bli tokig. Men till vilken nytta va det när det här händer efter middagen;
Man kan lugnt säga att vi lever i lite kaos just nu.


Det här är vårat preleminära skafferi =)


Men det är väl bara att åter igen rulla fram snabeldraken =)

I morse gick jag en prommis efter att ha lämnat Sebbe i skolan. Det blev rundan runt hammarby. Och i stressen för att komma iväg hemma (vi va lite sena idag) så glömde vi nappen. AHHH, det va inge vidare. Hon va väldigt pigg, och satt och tittade sig runt, ungefär halva vägen. Men sen blev det gnälligt. Min älskade sambo va räddaren i nöden och kom dit med en napp. Men precis när han kom så hade hon tystnat. Och strax efter så somnade hon, utan nappen. Men det va väl bra att han kom med den i alla fall. Det hade kunnat bli skrikigt hela vägen hem.

När jag va och hämtade Sebbe från skolan sen så ringde mamma och frågade om vi skulle komma över och fika. Det är ju idag som är den riktiga födelsedagen. Så vi åkte dit och åt tårta och skördade massa mangold. Hemma hos mamma så växer den som ogräs medan den hemma hos oss knappt har kommit upp något alls. Så vi fick ta så mycke vi ville. Ska mest ha det till hundmat, men idag fick det hamna i våran mat oxå. Vi åt riktigt goda vegobullar idag, grönsaksbullar från Hälsans kök. De va en nyhet som vi provade köpa. Trodde att de skulle smaka typ som falafel, men det blev en positiv överaskning.

Imorgon förmiddag ska vi åka på sånglek på familjecenter i Norrtälje. Zandra kommer och hämtar upp oss strax innan 9, så åker vi in med dem. Egentligen skulle barnen ha fyllt 3 månader för att få vara med på det, men de va snälla och lät oss hoppa på i alla fall. Hon blir ju det om en vecka ungefär, så det är ju inte sån stor skillnad. Tyvärr så krockar det dock med mammagympan som börjar i september, så då blir jag tvungen att välja...

Bjuder på en bild av min trollunge från kalaset igår

?????

Har idag fått reda på att det behövs vikarier till kvällspatrullen här uppe på hemtjänsten. Jag vill jättegärna söka där, och kanske jobba 1-2 kvällar per vecka. Men kruxet är att jag då börjar klockan 16, och Honsa slutat inte förrän 16.30, och ibland inte innan 17. Och jobbar han i Hallsta då så kan han vara hemma ännu senare. Hans arbetstider är det ju inget vi kan göra något åt, tyvärr.

Synd är det, i det här läget, att jag inte har pensionerade föreldrar. Då hade man ju kunnat lämna över barnen den timmen det blir en lucka. Kanske går att fixa nån barnvakt också, men det kanske är svårt när man har en sån liten bebis. Men jag ska väl ringa och höra med dem om tider och sånt, innan jag försöker få till det. Men är det någon som har ett lösningsförslag så är det välkommet!?!?!

Mammas fest

Igår va det 50-årsfest hemma hos mamma. Jag åkte dit och hjälpte till att få upp partytält, i regnet, efter att jag varit och lämnat Sebbe på kalas på morgonen. Det blev riktigt blött kan jag lova, och när festan började sen så hade solan kommit fram, och det regnade inget mer där på kvällen sen. Men tälten va ju bra i alla fall, för att hålla kvar värmen lite. Samt för att kunna hänga upp lampor i.

Lite bilder från kvällen.

På väg ut

mamma =)

massa jättegod mat

Och folk som grillade

Sebbe va collast där, så klart!

Och Jojje och Fredde kom, som vanligt, med en hel drös med vänner.

Fina bordsdekorationer

Fina tårtor

♥ Och min fina älskling ♥

Mamma hade hjälpsamma vänninor i köket.

Och hjälpsammast av dem alla va helt klart Ingamaj. Hon stod i köket mest hela kvällen och donade. Det va även hon som gjort de fina tårtorna.

Det va en riktigt trevlig kväll, men det blev inte allt för sent för oss. Honsa va helt slut efter att stått som funktionär på en endurotävling hela dagen, i regnet. Så vi åkte därifrån vid 23-tiden ungefär.

lördagsmorgon

Surströmmingsskiva hemma hos pappa igår. Riktigt trevligt va det, men det blev inte så sent alls. Och för första året kan jag säga att jag tyckte att det va lite gott. Idag skulle Honsa nämligen upp klockan 5 för att åka iväg och hjälpa till på en endurotävling. På dagen igår va jag och Lina inne i Norrtälje och shoppade kläder till Sebbe. Vi köpte 2 par jeans, 3 t-shirtar, en skjorta, regnkläder och dansskor. Skönt att fått det gjort, han behövde lite nytt nu inför hösten. Pojken växer ju, jag köpte stl 122 i byxorna. Han kommer få vika upp dem ett tag, men det är ju bara coolt.

Jag vaknade klockan 6.30 idag och va hur pigg som helst. En halvtimme innan klockan skulle ha ringt, så det va väl bara att kliva upp. Skönt att vakna pigg faktiskt. Det är ju inte direkt sån som jag brukar vara annars.

Nu ska jag fixa glasyr på muffinsarna, innan jag hämtar Sebbe i edeby. Han ska på barnkalas först klockan 11 hos Nellie. Sen börjar mammas fest klockan 15, och jag ska väl hinna dit och hjälpa till lite innan.

WHOOHOOO

Nu sov lill-tjejen hela natten igen. När hon gnydde vid 6 i morse så va det redan ljust ute, så jag vaknade på riktigt bra humör. Hon fick ligga och snutta till halv 7, men sen va vi uppe så vi inte behövde stressa alls i morse.

Det blir mycke prat om sömn när man har spädbarn. Men det är ju SÅ viktigt att få sova på nätterna för att man ska orka med vardag och allt runt omkring. För att orka vara en bra mamma och en trevlig person.

Nu ska jag fixa mig iordning medan Charlie sover i vagnen. Sen ska jag byta bil med mamma, hämta Lina i Edeby och åka till Norrtälje för att shoppa kläder till Sebbe innan det är dags att hämta honom från skolan. Skönt, nu sover Charlie sin morgonsovstund i vagnen när vi lämnat Sebbe i skolan. Det ger mig tid att göra nåt som jag vill. Typ blogga =)
eller fixa mig, eller gå en längre promenad utan gnällig unge.

Vardagslyx efter stressig dag

Vardagslyx är att lägga en skön ansiktsmask, och att skämma bort håret med en inpackning som får sitta i ett tag. Det gjorde jag idag efter att jag fått båda barnen i säng.

Det blev lite stress idag på eftermiddan. Jag och Lina har bakat muffar hemma hos pappa hela dagen. Det blev typ 60 stycken med tre olika smaker. Sen åkte jag hem för att laga middag innan Sebbe skulle på fotboll. Men när jag kom hem så upptäckte jag att träningen började lite tidigare än jag trodde, så det blev lite stressigt. Pastakastrullen va full med saft, så den skulle jag få upp på flaskor. Men för att göra det så behövde jag tömma ur diskhoarna. Och för att göra det behövde jag plocka ur diskmaskinen, så det va ju bara att börja där.

Sen höll fotbollen på typ en halvtimme mer än vad den skulle göra, så det blev stress när vi kom hem också. Men nu ska jag dricka te och äta smörgås, för nu har jag inget kvar att fixa.

Jo, fan!! Tvätten måste ju hängas oxå, suck!!!

Men sen är det soffan som gäller.

Sittdags

Det är nog dags att göra om vagnen till sittvagn nu. Charlie tycker inte alls att det är roligt att ligga ner i den när hon är vaken. Hon vill sitta upp och kolla sig runt, nu när hon ser lite bättre. Men det är en period nu då hon inte tycker att det är så roligt alls att vara ute och promenera. Men jag ska göra om vagnen och se om hon kanske blir mindre gnällig.

Inatt vaknade skruttungen vid 2. Alltså ännu tidigare än dagen innan. Men jag tänkte att "NEJ hon ska inte gå mer bakot nu". Så jag struntade i att mata henne och stoppade in nappen och vaggade lite istället. Och det fungerade! Hon somnade om utan tutten och vaknade vid 5 och ville ha mat. Det är ungefär som hon sovit förut, om man räknar bort avbrottet. Så jag hoppas att rutinerna snart är "back on track".

Jag lämnade av Sebbe vid grinden vid skolan idag. Han vill gärna gå själv hela vägen till skolan, fatta hur stor man känner sig om man får göra det. Men jag har sagt att jag vill gå med honom nu första veckorna, så jag vet att han klarar sig i trafiken. Och så kommer jag att hämta honom ännu några veckor, innan han får ta sig hem på egen hand.

Idag ska jag hem till pappa och baka muffins med Lina. Vi ska baka 60 stycken till mammas fest på lördag, så det blir några satser.

Det blev inge svampplock igår. Honsas syster och mamma kom redan vid lunch och ville iväg och plocka vinbär. Så jag hängde på dem och plockade över 6 kg bär. Så nu är det stökigt i vårat kök vill jag lova. Efter renovering och saftkok. Jag ska väl gå upp och ta hand om det innan jag öker och handlar inför baket.

Jag har skolbarn nu

Nu är Sebbe i skolan och Charlie ligger och sover ute i vagnen. Det gick riktigt bra att komma iväg allihopa i morse faktiskt. Charlie va klarvaken när klockan ringde, så vi gick upp vid halv 7. Då gav jag djuren mat och fixade frukost innan jag väckte en riktigt trött Sebbe. Sen borstade vi tänderna och klädde på oss, och kom iväg till skolan vid tio i åtta ungefär. Jag stannade kvar under samlingen och såg till att han hade kommit rätt i sin grupp innan jag gick hem.

Nu satte jag mig vid datorn och beställde namnlappar till barnens kläder. Jag beställde till Charlie nu också även om det är ett år tills hon ska börja på dagis. Jag får se till att lägga dem någonstanns så jag vet var de är sen. Dagiset som Sebbe gick på innan va så litet, så där lappade jag aldrig hans kläder. Men nu ska han gå i en klass på 53 elever, så då är det lika bra att lappa allting. Måste även köpa lite kläder och framförallt regnkläder åt Sebbe. Får se om jag hinner med en tur till Norrtälje i slutet på veckan.

Det känns verkligen som höst ute nu. Rått, kallt och fuktigt. Tänkte hänga ut tvätten idag i alla fall, men det kanske blir sista gången för i år.

Nu är det verkligen kaos här hemma, och värre lär det bli. Köket ska flyttas runt och det ska kopplas in en fläkt i mur-stocken. Så städning de närmsta veckorna är väl inte att tänka på. Men det ska bli SÅ skönt att få det färdigt där uppe nån gång.

Hällregn i blåbärsskogen

Jag och Lina skulle ut och plocka blåbär idag, med hundar och barn. Charlie somnade på vägen ut i vagnen, vilket va mycket praktiskt för då kunde jag koncentrera mig på att plocka. Svante va något busig och ville vara precis där jag höll på att plocka, men det va inte så konstigt eftersom han va kopplad idag. Men när vi hade plockat en stund så började det falla ner regndroppar som måste varit literstora. För det tog inte lång tid innan vi allihopa va genomblöta. Förutom Charlie förståss, som låg under regnskyddet i vagnen. Det hade mullrat lite när vi kom upp, och kanske duggat litegrann. Men vi va optimistiska tills dess att himlen öppnade sig. Så det va ju bara att hoppa ur blåbärsskogen och springa hem till pappa igen. Blev alltså inte så mycket blåbär idag. Men imorgon lovar de bättre väder, så då ska vi ge oss ut i svampskogen.

Vi käkade lunch och fikade, och regnet fortsatte att bara falla. Så vi fastnade i soffan och kollade på en dokumentär om sjömonster. Jag och Charlie råkade somna där, nedkrupna under filtarna. Så när vi vaknade till va det bara att gasa hem. För jag hade lovat Honsa att middagen skulle vara färdig tills han kom hem, så han kunde börja måla sen.

Så i skrivande stund står han uppe och målar andra lagret på taket i köket. Jag har sorterat tvätt, badat Sebbe och lagt båda barnen. Honsa passade på att mysa en stund med Charlie mellan målningarna, sen la jag henne innan jag tog hand om brorsan. Vi måste ju försöka få in lite kvällsrutiner nu, eftersom skolan börjar imorgon.

Charlie har, efter i lördags, börjar vakna klockan tre på natten och velat ha mat nu igen. Det blev väl lite rubbat med hennes dygnsrytm när vi låg och sov halva dagen. Så jag hoppas att hon snart går tillbaka till att sova som hon gjorde innan helgen. Tokigt att det ska gå bakåt, när det gick så bra förut. Det gör verkligen skillnad, dels att få sova hela natten i ett sträck, men framförallt att inte behöva ha henne i sängen.

Fjärilshuset

Mysdag igår på frärilshuset. Jag klarade mig igenom ganska bra, trots jättefjärilar som flög runt huvudet på oss.


Jag har som sagt en viss fjärilsfobi. Men så länge man va beredd på när de kom, och hade koll på var de flög, så gick det ganska bra. Tills dess att vi stod och kollade på nattfjärilar som jag trodde va instängda i en monter. Så jag stod rätt nära och plåtade dem.
 Tills Tomas kläcker ur sig att "det är ju öppet här" och då flyger jag många meter bakåt.
Äckliga djur, men vissa va ju ganska vackra måste jag ju erkänna, på håll. Men det fanns söta vaktlar och lite annat att kolla på också.

Och bärselen va kvarglömd hemma (som vanligt) så vi fick hjälpas åt att kånka runt på charlie. Hon väger ju en del nu, och vagnen är bara rolig en stund.


Lite roligare blev det att sitta upp i vagnen, men det va inte så stadigt.Efter besöket i Hagaparken så åkte jag hem och började göra sushi, Honsa hyrde film och Lina åkte till Edeby och hämtade Grodan. Sen kom mamma oxå över och det blev filmkväll hemma hos oss med hemlagad laxsushi. Vi såg filmen "Marley&Me" med Owen Wilson och Jennifer Aniston. Inget ni behöver se den va helt värdelös, och pinsamt töntig.

Nu ska jag fixa mig i håret och åka över till Edeby och kolla vad Lina och de andra gör. Sebbe valde att åka över dit igår kväll. Och det här är ju sista dagen innan skolan börjar, så det va väl bara att passa på att sova borta. Och att få umgås lite med Lina när hon är här nere.


SPA och kräftskiva

Igår hämtade vi mamma strax efter 8. Mamma va då lagom nyfiken på vad som skulle hända, och vi va alla tre riktigt hungriga eftersom vi inte fått i oss någon frukost. Sen begav vi oss till Hotell Havsbaden i grisslehamn.

Bi hade nämligen bokat in oss på en "må bra dag" på deras SPA. Så det började med en ordentlig hotellfrukost innan vi begav oss ner till SPA-avdelningen. Där solade vi på deras terass, doppade oss i avsvalkningspool och mös innan det va dags för våra första behandlingar. Vi hade varsinn 60 minuters behandling innan lunch. Och sen bubblade vi bubbelpool, njöt av varsin 30 minutersbehandling och fikade. Det va en riktigt härlig dag vill jag lova.

Men den va inte slut där. Efteråt åkte vi hem och hämtade Charlie hos Honsa, som hade fått mysa själva nästan en hel dag för första gången. Så skjutsade Honsa oss hem till mamma där jag matade dottern innan Kattis kom och hämtade henne. Och jag, mamma och Lina fixade oss inför kvällen. Drack bubbligt vin, sminkade oss och fixade frisyrerna.

Klockan 19 kom Honsa och hämtade oss igen. Vi hämtade upp resterande gänget i Edeby och åkte tillbaka till Grisslehamn. Kvällens nöje va en kräftskivekryssning. Båten gick klockan 20 och kom tillbaka klockan 02 på natten. LÅNG natt för mig som inte alls är van att varken dricka eller vara uppe så sent. Men riktigt trevligt, både dag, kväll och natt.

Vi va hemma klockan 3 inatt och Kattis kom och lämnade Charlie klockan 8, innan hon skulle åka och jobba. Det hade gått riktigt bra. Charlie hade varit SÅ snäll och sovit länge, sa hon. Jag hade pumpat ur mjölk i veckan och på dagen på SPA, så hon behövde inte få så mycket ersättning. Lite jobbigt att lämna iväg henne sådär för första gången, men det kändes riktigt tryggt att lämna henne till Kattis.

Vi gick och la oss i sängen igen och gosade alla tre, och somnade om till klockan 13. Då gick Honsa upp och jag tänkte gå upp. Men kom inte längre än till fotändan av sängen, där jag och Charlie somnade om till klockan 14.30. Oj, nu trodde jag att det va helt kört med hennes dygnsrytm igen. Men trots att hela eftermiddan har spenderats framför tvn, så va hon trött och ville sova vid halv åtta. Får se hur länge hon sover nu då.


Imorgon ska jag, Lina och Tomas åka in till stan och hämta Sebbe. Jag ska på en riktig prövning, vi ska nämligen till fjärilshuset i Hagaparken. Får se om jag vågar mig in, med min fjärilsskräck. Men Sebbe har lovat att hålla mig i handen.

Mammas present

Min kära mor fyller ju halvsekel om en vecka ungefär.
Idag ska hon få sin present av mig och Lina.

Det enda hon vet är att hon är upptagen hela dagen och kvällen, vi kommer och hämtar henne klockan 8. Hon ska ha oömma kläder och ordentliga skor på sig, och badkläder ska med. Hon ska äta frukost på annan ort, och behöver inte bry sig om att sminka sig. Sen vet hon att hon kommer hem mellan dag och kväll, och att hon på kvällen ska vara finklädd.

Tror ni hon är nyfiken eller?!!?!!

Dessa förbannade bilar

Bilen är trasig, bajs!!!!
Igår på väg hem från mamma så gick bilen riktigt dåligt. Och idag vill den inte alls vara med. Troligen är det topplockspackningen som har gått, och våran meck har inte tid att byta det förrän om 10-14 dar. Jäkla bilar!
Vi har ju mercan som ska lagas nu också, men när Sebbe är hemma så får vi inte plats allihopa i den, Duetten har bara bälte på förarplatsen, och ska dessutom besiktigas. Och i jobbarbilarna finns det max tre säten.
Fy fy fy för när bilarna går sönder. Men jag åker ju buss gratis nu med barnvagnen i alla fall, så jag får väl ta mig runt kommunalt tills vidare.

Jag och Lina promenixade hem till mamma idag. På vägen hit går man igenom en fårhage, som jag inte trodde att det fanns några djur i för tillfället. Så när grodan badade i koppel så släppte jag Svante så att han oxå fick ta sig ett dopp. När jag tyckte att det räckte så kallade jag in honom, och han kom duktigt upp och satte sig. Men innan jag hann få på honom något koppel så kom en flock får springande förbi. Oops, min hund hade jätteroligt att jaga får, och jag hade barn i bärsele och därmed lite svårt att jaga hund. Men till slut så kom han tillbaka, när fåren tagit sig iväg en bit. Man får inte ha hunden lös där egentligen. Men eftersom jag gått där mycket senaste tiden och inte stött på några djur, så trodde jag inte att det fanns några där.

Nu sitter jag med färg i håret. För min syster tyckte att det behövdes. Men det är väldigt nära min vanliga hårfärg, så det blir inte någon kant när det växer ut. Jag ville prova ha min vanliga hårfärg nu för en gångs skull. Det va många år sen jag hade det sist.

Jag vågade

Det va några dagar sen jag bloggade nu, så jag får ju börja med att uppdatera lite. I onsdags började dagen med att jag åkte till tandläkaren. De gjorde en provisorisk lagning på den tanden som va mest trasig, för att kanske slippa rotfylla den då. Så det tog inte så lång tid, och kostade bara 350 kronor för den här gången. Skönt att sprida ut kostnaden lite. Men jag har fortfarande två tänder till som ska lagas, och sen ska jag tillbaka med den här tanden om tre månader. Om det inte har börjat göra ont innan, för då måste de rotfylla och då kostar det typ 4000. Det hoppas jag verkligen att jag slipper.

Sned i hela ansiktet, av all bedövning, så åkte vi hem till Pirjo och åt lunch. Hon har en liten Maja som är 10 dagar yngre än Charlie, men ungefär hälften så stor. Det va riktigt trevligt att träffas, har tänkt mycket på dem. När vi jobbade hos hennes man så träffades vi ju dagligen. Och efter begravningen så har vi bara varit där en gång, så det va verkligen på tiden. Jag va riktigt duktig och lät bli fikabröden som ställdes fram efter maten, bra sugen va jag dock.

Hemma gick jag sen på en rask promenad på lite över en timme. Charlie va riktigt gnällig efter halva vägen, så jag fick ta upp henne en stund och övervägde att vända hem igen. Men jag fortsatte och tänkte att vi i värsta fall fick ringa Honsa för hämtning. Och hon somnade snart av guppandet i vagnen. Vi hade ätit jordgubbar två kvällar innan, så det va antagligen magknip, för hon började skrika igen när hon vaknade. Men då va vi nästan hemma. Jag hade köpt jordgubbar igen, när jag åkte igenom Norrtälje, men vågade inte ta mer än fem-sex stycken den här gången.

Igår började jag också dagen med en promenad. Jag tog bilen till Edeby med Charlie och Svante och gick en lång sväng med syster Lina och hennes hund Grodan. Riktigt härligt att komma ut på en gång på morgonen. Sen åkte jag hem och tog en snabb dusch, bytte kläder och lämnade Svante hos Honsa på jobbet och mötte sen upp Lina och Thomas hos mamma för att äta lite lunch innan vi åkte in till Norrtälje.
Där spräckte jag mitt sötsaksförbud igen, med en glass. Men Lina sa att glass inte va godis, utan nästan som frukt, så det tror jag blint på.

På kvällen sen  blev det middag hemma hos mamma, och hårklipp.
Så nu har jag gjort det, håret åkte av.
Resultater blev riktigt bra, och det vart inte en sån stor chock när det va klart som jag trodde att det skulle bli. Men när jag kände första hårtussen klippas av, då sprutade tårarna. Det va nog chocken av att jag faktiskt gjorde det som blev så överväldigande, jag va inte ledsen på riktigt. Nu ska jag bara vänja mig vid att fixa mig i håret på morgonen.

Måste ju även berätta att Charlie somnade hemma hos mamma. Och även om vi fick forsla hem henne på kvällen, så somnade hon snällt om i vaggan på direkten. Det va skönt att veta. Men sen vaknade hon klockan 4 i natt och ville äta, så hon lär kanske vara lite tröttare än vanligt idag.

Träningssugen

Igår kväll va jag SÅ sugen på att åka och träna. Det va ett spinningspass klockan 19 som jag ville gå på. Men det blir ju riktigt tokigt med Charlies sovtider. Dessutom så va Honsa sjuk, så jag ville inte lämna en kvällsgnällig bebis med honom då. Men jag och Kattis gick hem till mamma fram och tillbaka igår förmiddag i alla fall. Det blir ju en promenad på ungefär 1,2 mil, så det fick väl räcka för då.

Både gympa- och spinningspassen är klockan 19 om kvällarna. Så vi får väl prova att Honsa lägger henne med flaska nån kväll när han är lite piggare. Annars får jag försöka ta mig till gymmet, tills höstschemat börjar gälla i september.

I morse vaknade Charlie halv 7, utan att ha ätit något. Och då la jag henne vid kvart över 7 igår. Så det blev inte att somna om något idag. Jag tycker faktiskt att det är riktigt skönt att komma upp i tid. Och eftersom Honsa inte har varit så pigg de senaste dagarna, han jobbar ju sjuk den stackarn, så har vi kommit i säng i tid på kvällarna.

Idag ska jag till tandläkaren för två lagningar. 40 minuter i en tandläkarstol och två tusen kronor fattigare, Piss!!! Jag kan tänka mig väldigt många saker som är roligare att lägga pengarna på. Men det ska bli skönt att få tänderna fixade. Det har varit en sån grej som har gått och tyngt mig rätt länge. Kattis ska möta upp mig vid folktandvården och ta hand om Charlie när jag är där inne. För sen ska vi åka och luncha hos våran förra brukares fru Pirjo.


Snurrig morgon

Det blev en prommis med Zandra igår.
Jag åkte upp till henne i Sandviken vid 10-tiden, och så gick vi en prommis på nästan 2 timmar. Det blev lite fram och tillbaka, för det va så bra att kunna ha alla hundar lösa på gamla sandviksvägen. Så trevligt att ha sällskap när man ska ut och gå. Jag går ju annars och pratar med mig själv, vilket Honsa brukar vara duktig på att påpeka.

När vi promenerat klart va Charlie tokhungrig. Så det blev amma för henne och fika för oss hemma hos Zandra, innan jag åkte hem till mamma och tiggde lunch. Hade tänkt att åka till stranden på eftermiddan. Men när jag och mamma skulle duka för lunch ute, så började det spöregna. Så jag blev kvar hos mamma och letade bebisbilder på mig tills Honsa slutade jobba. Det finns likheter mellan mig och dottern i samma ålder. Jag ska visa sen när jag fått möjlighet att scanna.

Till middag blev det pommes, snitzel och bearnaissås. Jag som samma morgon tänkte att "idag börjar allvaret, inget mer onyttigt". Det sprack på en gång. Men mitt viktproblem grundas nog inte så mycket på maten, utan mer på sötsaker. Så nu ska jag hålla upp med sötsaker ett tag, och så ska jag komma igång med träningen igen hade jag tänkt. Ska kika på vad som erbjuds här på friskis nu. Jag tror att jympan har uppehåll ett tag till, men gymmet och spinningen är ju öppen.

I morse höll det på att bli galet. Jag skulle till BVC-doktorn, och va helt inställd på att det va klockan 11.15. Men som tur var så kollade jag en extra gång i almanackan när klockan va 10 i 9 och upptäckte att jag skulle vara där kvart över 9. Så det va bara att klä på Charlie det som låg framme, och slänga på mig lite kläder innan jag fick skynda iväg. Och jag hann i tid, va till och med där några minuter tidigt. Det bevisar ju att man fått in lite rutin på att ha småbarn igen nu. För det hade jag inte klarat för en månad sen. Och hade jag inte ställt klockan på 7, så hade jag ju inte ätit frukost och matat djur vid den tiden. Om jag änns hade varit uppe ur sängen.

Charlie har ju slutat äta mitt i natten nu. Hon sover till 5-6 och får då mat, och sen går vi upp vid 7-8 och då vill hon snart ha mat igen. Men det har varit perfekt för att pumpa ur ena bröstet på morgonen, så får hon äta från det andra. För på dagarna finns det inte tillräckligt för att pumpa ur. Och jag behöver samla upp ett litet förråd nu, för hon ska få vara själv med pappa Honsa en hel dag för första gången snart.

Mental förberedelse

Ja jag håller mig nu på att förbereda mig mentalt för vad som komma skall. Jag har nämligen bestämt mig för att klippa av mig håret. Så på torsdag eller fredag den här veckan så kommer jag att bli korthårig. Och jag har varit så jäkla velig om det här, men nu är det bestämt. Mammas kompis Ingrid sa nämligen att när hon hade tvekat om att klippa av sig håret. Då hade hennes norska vänninna sagt;

"Men Ingrid, det är ju bara hår, det må växa ut"

Och det är ju SÅ sant. Så nu ska det av.
Hade tänkt mig nåt som Pink ungefär.

Hon är snygg i håret.

Tillbaka till vardagen

Ja, nu va semestern slut för den här gången. Eller Honsas semester är slut, och mammas har precis börjat. Så jag får hänga med henne istället. Men jag såg till att gå upp i hyfsad tid idag, och jag ska ta mig ut på en promenad nu på förmiddan. Så jag också får lite rutin i vardagen.

Lördag och söndag har varit mest stranden, stranden och stranden.
I lördags började vi med att åka ner till Tomta och kolla på roslagsloppet med Pove och Elias. Vi satt på några klippor som låg strax intill en strand. Så när vi kollat fördigt så tog vi oss ett dopp.

Men vi kunde inte ha med Svante dit, och så va det mycket kallare i vattnet. Så vi åkte och mötte upp mamma med Sebbe på stranden i Edeby, och spenderade resten av dagen där. Hemma sen så grillade jag och Honsa och drack lite vin. Sebbe ville sova hos mormor en natt till, så det fick han göra. Vi fick över lite grannar i våran veranda, och satt och pratade tills klockan va över ett på natten.

Söndag blev oxå en heldag på stranden.

tugga hand =)
Men den här gången utan Sebbe. För Chippe skulle hämta honom någon gång mitt på dagen. Så då fick han vara kvar hemma hos mormor, och bli hämtad där ifrån. Jag och Honsa fiskade upp massa abborrar som vi la på grillen. Vi tog den lilla roddbåten ut till flytbryggan som vi brukar bada från och satte oss där och metade. Det va riktigt lättfiskat, och nappade hela tiden. Vi slängde säkert i 15 fiskar och behöll kanske 10 stycken.

När vi kom hem på kvällen så va vi ut och plockade den rabarbern som fanns kvar och slängde ner i saft-majan. Så nu har vi kokat både svartavinbärssaft och rabarbersaft. Känner mig riktigt huslig. Efter saftkok blev det kvällsfika framför tvn, med te och choclat chip cockies som jag bakade härom dagen och Poirot förståss.

Oskar är skadad

Idag va jag och Charlie bjudna på fika hemma hos Zandra och Meya. Vi va fyra mammor och fyra barn som va där och snackade ute på Zandras veranda uppe i sandviksskogen. Riktigt trevligt att träffas på det sättet.

De har pratat på Bvc om att det ska bli en föräldragrupp snart, med oss som fått barn här ute. Men det har inte kommit igång än. Så då är det tur att facebook finns, så att vi kan hitta varandra på det sättet.

När jag åkte därifrån, så blev det raka vägen till stranden. Där Honsa, Sebbe, Svante och Poves son Elias redan hade spenderat halva dagen. Så jäkla skönt i vattnet nu, 23°C. Det är nästan inte svårt att ta sig i ens. På stranden va även Honsas morbror med sambo. Så vi käkade lite med dem, när vi hade badat klart. Och kom inte därifrån förrän vid 6-tiden idag.

Sen kom Pove och Elias hit vid halv 8 för att umgås lite, och dricka lite öl. Och sen dess har vi suttit ute. Mamma kom och hämtade Sebbe klockan 21, för att få umgås lite med honom innan han ska till Chippe på söndag. De skulle tydligen iväg och sälja ankor imorgon bitti, och mamma behövde ha med sig en liten medhjälpare.Våran katt Oskar har troligtvis blivit överkörd. Han har massa sår på bakbenen, och haltar ganska ordentligt på ena sidan. Det är så svårt, just när katter gör sig illa, att veta vad man ska göra. Ska man åka in med honom till Albano, betala drygt tusen kronor för att de ska sy ett stygn, för en skada som säkert kommer att läka helt av sig självt annars. Men samtidigt så ser man ju att han har ordentligt ont, så det känns ju dumt att inte göra något.

Men vi bestämde oss i alla fall för att avvakta. Han tog sig upp på balkongen förut och vilade där. Man ser att han kan röra sig hyfsat bra, även om han inte kan hoppa så högt. Och just nu ligger han på kökssoffan.

Det är så hemskt när sånt händer med våra djur. 

Idag och igår

Jag tror att det redan börjar spricka upp en tand...
Man ser en liten vit prick längst fram upptill, och Charlie drägglar som bara den. Det är väl lite tidigt än kan jag tycka.

Och i morse så spydde hon ner hela våran säng.
Jag tror att hon antagligen hade lite magknip, och att hon därför tröstsnuttade så att hon blev övertankad. Jag chockväckte Honsa genom att ropa på hjälp, och han gav mig papper och vände sig om igen för att sova. Lite sur blev jag ju då, för jag trodde att han hade sett vad som hade hänt, men bara vände ryggen till. Så jag fräste till att klockan faktiskt bara va 6. Och vi behövde byta lakan, så att jag kunde få sova ett tag till. Han fattade ju inte varför jag va så sur, men såg sen vad som hade hänt.

Med nybytta lakan och snart hungrig unge så somnade vi om. Men det dröjde bara ett par timmar så spydde hon ner hela golvet i sovrummet med. Hon som nästan aldrig brukar spy, och den här gången va det ju bara att kliva upp.

När vi sen skulle äta frukost, så fick vi samtal om att de va på väg med våra varor från ikea. Skönt att de kom så tidigt, för de sa att de skulle komma någon gång mellan 9 och 15. Så jag hängde upp lite tvätt, och la in lite mer tvätt, innan vi åkte iväg till stranden.

Det känns verkligen som semester nu när man spenderar varje dag nästan på stranden. Och tvätthögen har låtits växa i över två veckor.Igår va vi ju inte på stranden. Utan i stort sätt hela dagen spenderades på Arholma. Vi va fyra familjer, med sammanlagt 8 barn, som åkte dit. Varav 5 av de barnen va i samma ålder som Sebbe, och ska börja i samma klass som honom i skolan.

Även Charlie blev stoppad i en flytväst.
Liten liten flytväst
Vi hade en riktigt trevlig dag som började med att vi möttes upp i Simpnäs och åkte båt ut till Arholma. Där delade vi upp gruppen, och gick på guidad tur i batteri Arholma i två omgångar. Vi va tvugna att gå i flera omgångar, för man fick inte ha med barn som inte klarade av att gå själva i branta trappor. Så Charlie och en liten tjej som heter Lisa fick inte följa med.

Lisa

Sen promenerade vi över till ett ställe som heter båken. Det va en promenad på ca 2 km, med alla barn som va trötta i benen mot slutet. Men väl framme dukade vi fram picnic, och sen klättrade vi upp och kikade i en fyr.

Lite bilder får tala för sig själva
batteri Arholma

Ingen gråzon där inte. Antingen är det krig, eller så är det fred.
Härliga Tyra

Stranddag

Det blev en heldag på stranden idag också.

Tyra, Sebbe, Svante och Honsa va i och plaskade i flera timmar. Jag mår mycket bättre idag, men vågade inte utsätta min kropp för att bada riktigt än. Tror inte att det skulle vara så bra för tillfrisknandet.

Men jag och Charlie hade det riktigt gott på stranden istället.
 
Härligt liggläge

Men den mesta av tiden så låg hon i vagnen, under trädet, och sov. Och jag låg och förbättrade solbrännan.

Sen när vi slet oss iväg från stranden så va det bara att kasta av allting hemma, och sen åkte jag och Charlie in till Upplands väsby för att köpa hundmat. Lite grinig va jag för att Honsa hellre ville meka bil än att ha henne hemma, men det ångrade jag lite på hemvägen. Jag är inte den som brukar vara grinig direkt (hade kanske fått lite sol-sting eller nåt). Och Charlie är ju så lätt att ta med sig. Hon va vaken hela vägen in, och sen sov hon halva vägen hem igen. Och Honsa fick fixa klart duetten.Tidningsläsning med pappa

Badbild från igår. Sebbe kastar boll med Svante =)
Vi har verkligen fått in rutin på det här med läggning nu. Det är inte alltid så lätt i början kan jag tala om. Nu blir Charlie trött ungefär vid halv 8. Då byter vi om till pajtas och hon blir piggelin och jag tänker att "hon kommer ju alldrig att somna nu". Sen säger vi gonatt till pappa, och jag går in och ammar henne i våran säng med släckta lampor och fördragna fönster. Och efter en stund så kan hon inte hålla ögonen öppna, så jag rapar henne och lägger henne i vaggan. Hon vägrar då ta nappen, varje kväll, och jag låter henne ligga och snutta på handen. Sen dröjjer det kanske 10 minuter så börjar hon gnälla. Då går vi in och stoppar i nappen och så sover hon för natten.

Nu ligger Sebbe också tidigt idag, för det blir tidig morgon imorgon. Vi ska ut på Arholma imorgon, och ska möta upp de andra i Simpnäs vid 20 över 9. Så nu ska jag upp och fixa picnic till imorgon, ta en dusch och hoppa i säng tidigt jag oxå.

Vrålförkyld och barnvakt

Fy för att vara såhär förkyld. I morse kändes det som att jag skulle bli kvar i sängen hela dagen. Men vid 12 klev jag upp och så pallrade vi oss till stranden. Jag kunde väl lika väl ligga sjuk där i skuggan, som här hemma. Charlie är också lite febrig, men det märks inte så mycket på henne. Hon sover lite mer, och är lite gnälligare än vanligt.

Vid 4-tiden åkte vi hem, och Sebbe började räkna minutrar tills polaren Tyra skulle komma. Men det blev många "kommer hon inte snart" och "hur mycket är klockan nu egentligen". För hon kom inte förrän vid halv 7. Och sedan dess har de lekt och ätit hamburgare. Tänkte låta dem vara ute och leka ett tag till, trots att klockan är så mycket.
Det är ju semester i alla fall.

Nu står saft-majan på spisen med de bären vi plockade i helgen. Känns riktigt husligt att koka saft, men det va ju inte så svårt direkt.

Saft, saft, vinbärssaft

Vi har plockat svarta vinbär hemma hos mamma idag. Charlie fick vara hemma med Honsa, medan jag, Sebbe, Svante och min svägerska Madde åkte hem till mamma. De va inte helt mogna alla bär, men vi fick ihop en hel del i alla fall. Jag ska försöka mig på att göra saft hade jag tänkt.
Det har jag bara gjort en gång förut. Och då va det jordgubbssaft som inte skulle kokas. Vi får väl se om det blir drickbart...

Sen skjutsade jag hem Madde till Herräng och passade på att kela lite med hennes kattungar. En av hannarna va så himla söt så man bara blev helt kär på en gång. Ett litet busfrö precis som Oskar va när han va liten. Jag hann inte mer än att kliva in i rummet, så hade kissen börjat leka med mina fötter. Som tur va så är alla ungarna redan bortlovade, för vi ska inte ha någon mer katt.

Däremot fick jag med mig en fryst kattunge hem. Det va en som va döfödd, så den hade hon lagt i frysen så länge för att senare begrava. Men den tog jag med till ormmat. Får se om den inte är för stor för våran Willy, men då spottar han ju bara ut den igen. Känns lite sådär att mata ormen med en katt, men den va ju död när den föddes. Så det är väl bättre att han får den än att den går till spillo.

Det hade blivit varmare tills jag kom hem igen, så vi passade på att åka till stranden. Sebbe och Svante badade, men det va inte så lockande att hoppa i själv. Dessutom så tilltog min förkylning nu mitt på dagen, så det hade nog inte varit så bra för mig.

Jag hade fel igår. Jag trodde att jag skulle vakna i morse jätteförkyld. Men i morse mådde jag helt okey, sen blev det värre, och nu känns det som att hela hjärnan är full med snor.

Jag har blivit utmanad...

 

Av Zandra

Ta första bokstaven i ditt namn.

Du får inte använda samma svar två gånger, och inte använda samma ord som den som utmanade (om ni har samma bokstav) Du får heller inte hitta på egna ord.


Det är svårare än du tror :)


1. Vad heter du? Josefin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Java
3.Flicknamn: Jessica

4. Pojknamn: Josef

5. Yrke:  Journalist

6. Färg: Julröd

7. Klädesplagg: Jeans 

8. Mat: Jordgubbar

9. Sak i badrummet: Jalusier

10. Plats/stad: Jerusalem
11. En orsak att vara sen: Jag hittade inte dit =)

12. Något man skriker: JIPPIE
13. Film: Jorden runt på 80 dagar
14. Något man dricker: Juice

15. Band: Jumper
16. Djur: Jaguar

17. Gatunamn: Jungfrugatan

18. Bil: Jaguar
19. Sång: Juletid

20. Aktivitet med mer än en deltagare i : Juniorfotboll


Jag utmanar:

Carro

Kim


Fy fan för att vara förkyld!!!!

Ja, jag har ont i halsen, nyser, hostar och låter förjävligt.
Men hopp i säng bara. Och jag vet vad som väntar när jag vaknar,
det är då det är som värst...

Men vi åt riktigt gott kvällsfika i alla fall.

Chokladmuffins med chokladbitar i,
och chokladglasyr och chokladströssel ovanpå.

Och så åt vi chips och ostbollar med Sebbe innan han gick och la sig.
Fasen vilken svullarkväll...

Oskar myskatt


Sovmorgon

Inatt gjorde jag något som jag först trodde va riktigt smart, men som sen ett tag verkade vara en otroligt dum idé.
Men det slutade riktigt bra i alla fall.

Charlie hade sovit i ett från klockan 8 till klockan 5, när Honsa kom och la sig, utan att ha ätit. Så när hon vaknade så matade jag henne först och så tänkte jag att om jag pallrar mig upp och byter blöja nu, så får jag nog sova längre sen på morgonen. Men när jag la tillbaka henne i vaggan så va ju hon klarvaken och låg och bubbla och skrattade. Då trodde jag att jag skulle bli tvungen att gå upp med henne ett tag, och hon ville inte ha nappen när hon va så glad.

Men jag lät henne ligga där och hon somnade om sen, utan någon napp. Och min plan fungerade, för sen i morse så kunde jag gå upp vid 10 och mata djuren, medan hon fortfarande låg kvar i sängen.
Riktigt skönt.

Och idag låter jag som en kråka. Det låter som att jag följde med dem ut och drack hur mycket som helst igår. Men inte gjorde jag det, utan det är bara denna förkylning som har satt sig i min hals.
Tror att jag hade lite feber inatt, men idag mår jag helt ok. Förutom att halsen är tjock och irreterad. Och att rösten ofinns.
Men jag hoppas att det vänder nu till det bättre, så att jag inte blir sängliggande under Honsas semester.

RSS 2.0