Sebbis hos läkaren

Sebbis har varit hos barnläkaren idag och fått ta blodprov.



Stackarn, det gjorde jätteont och va säkert helt i onödan.
 Eftersom hans eksem troligtvis är en kontaktallergi så kan man inte se det med ett blodprov. Och det ända "plastiga" de hittade som de kunde testa mot va latex, och det är ju knappast det han reagerat på. Jag har svårt att tro att det finns latex i toasitsar eller vant-foder.


Ont, ont, ont

Har så jäkla ont i ryggen nu. Igår kunde jag inte ta mig upp för trapporna. Tur att jag har min Honsa som hjälper mig, vad hade jag gjort utan honom??

Fick avslag från försäkringskassan igår me.. Känns väldigt konstigt nu när både rygg och bäcken gör som mest ont. Men det är den där jäkla läkarens fel. Han hade skrivit på intyget att han ville ha kontakt med fk, och det var hans kompletterande uppgiftar de tyckte inte räckte för en sjukskrivning.

Usch va arg och ledsen jag blir!!!! Hon jag pratade med från fk frågade till och med om han ens gjort en undersökning på mig, för det framgick i intyget att jag upplevde smärtor, men inte att jag hade smärtor. Det har han ju inte gjort.

Nu ska jag träffa en läkare som är lite mer specialiserad på området och hoppas att allt löser sig till det bästa. Jag kan ju inte jobba som det är nu, och man kan ju inte klara sig utan pengar.

Det borde finnas en läkare på MVC som tar hand om sjukskrivningarna under en graviditet. För husläkarna är ju, i de flesta fall, HELT inkompetenta på det området. Det va tydligen inte första gången som en husläkare hade varit för dålig på att beskriva smärtan.



Min läkare

Första besöket hos min läkare så sa han att jag borde gå till en gynekolog för att göra en ordentlig undersökning. Han sa oxå att det va helt omöjligt för honom att ställa en diagnos, då han inte visste vad som va fel.
Han har vid det här tillfället (eller något annat tillfälle) inte tittat på min rygg, eller ens rest sig upp från sin skrivbordsstol.
Rekomendationerna var värktabletter och sjukgymnast. Han poängterade oxå att det va min chefs anvar att ändra mina arbetsuppgifter så att jag kunnde jobba till viss del. Att jag hade svårt med arbetsresorna ville han inte skriva i intyget, för han sa att det inte var en anledning till sjukskrivning.

Jag försökte då få kontakt med gynekolog, men det va ingen som ville göra en undersökning av mig pga ryggsmärtor. Utan de problemen jag hade va inte ovanliga att ha under en graviditet, och de förstod inte vad läkaren menade. Jag gick även till en sjukgymnast och fick ett träningsprogram för ryggen.

Nästa besök så sjukskrev han mig på halvtid och jag jobbade ett par veckor i januari. Sen ringde jag och sa att det inte fungerar även om de gett mig lättare arbetsuppgifter. Jag jobbar fortfarande inom vården och det är ett tungt arbete.
Då frågade han mig hur jag klarade av att ta hand om min son när jag hade så ont, för det är ju väldigt krävande att ha barn. Hela tiden bemöter han mig med en spydig attityd och tror inte på ett ord jag säger. Men jag blir sjukskriven på heltid i en månad, men med uppgifter som inte godtas av fk. Men det får jag ju inte reda på förrän långt senare.

När den sjukskrivningen gick ut hade jag som mål att börja jobba halvtid igen. Men det går inte, för jag kan inte köra bil, mitt bäcken gör helt galet ont och mitt shema är mest kvällar och då är värken som värst.

Jag tar nu kontakt med en annan läkare, en kvinna, som kollar på min journal och sjukskriver mig två veckor till. Jag blir alltså inte undersökt nu heller. Hon säger att bäckensmärtor kan gå över och därför skriver hon bara två veckor. Dessutom så berättar hon att den förra läkaren har skrivit att han vill ha kontakt med fk, så hon vill invänta det och se vad som händer. Men hon säger att om de ska ha ett möte så kommer jag att få vara med. BULL!!!!
På läkarintyget jag får av henne så skriver hon att jag borde få ändrade arbetstider så att jag kan ta mig komunalt till jobbet och att jag då skulle kunna jobba en viss procent.

Kolla upp resvägen Elmsta-Vallentuna komunalt... Tror de att man kan ändra sitt shema hur man vill?? Och tror hon inte att jag får ont av att åka komunalt?? Det är ju inte bara resvägen som är problemet, men nu låter det ju så i det nya intyget... Jag fattar inte hur de tänker! Även hon poängterade att det var arbesgivarens ansvar att fixa så att jag fick lättare arbetsuppgifter och passande arbetstider...

Trött blir man!!!! 


Fettisdag

Ahhh kissnödig typ hela tiden nu!
Känns som att man knappt hinner komma ut ifrån toaletten innan man behöver springa dit igen...
Och värre kommer det väl att bli.


Semlor

Efter att ha varit i pulkabacken halva dagen, och ätit korv med bröd till sen lunch, så skulle vi ju förståss baka lite semlor.
Riktigt gott!!!

En sockerbagare

Här har vi bagaren

Mums!!!Nam nam nam

Mamma kom över och fikade på vägen hem. Och Honsa fick oxå semla, med soyagrädde.

Fettisdagsglad!!

En stund innan hade han grädde i stort sätt överallt =)

Nu ska jag kolla vidare på fotbollen.
Rolig match idag
Inter - United

Sportlovstisdag

Idag har vi varit i backen vid skolan nästan hela dagen.
Det va uppehåll med barnens gympa den här veckan, så jag och Kattis tänkte att vi skulle hitta på något annat istället.
Riktigt härligt att det är riktig vinter nu, massa snö och någon minusgrad.
Kan det bli bättre?

Klara va inte direkt sugen på att åka någon pulka, men grabbarna roade sig.

Samsas om en snowracer Nöjde sig bra med att stå bredvid och titta på.

Vi va otroligt korkade som inte tog med hjälmar till barnen. Det går helt galet fort i den där backen. Som tur är så har grabbarna fortfarande vissa spärrar, så de vågade ju inte släppa helt på bromsen.
Men jag kan tänka mig att de spärrarna snart är borta.

Vill inte vara med på bildFull fart framåt

FjantSebbe ville inte vara med på kort. Och eftersom jag höll i Svante så blev det inte så många bra kort.

Fikapaus i backen

Men jag lämnade över kameran till Kattis när vi fikade.
Varm choklad, kaffe, bullar och plommon.




Igår   =)

Åkte med IOGT-NTO till åland igår. Det va mysigt.
Vi hade ätit frukost nästan precis innan vi åkte hemifrån, och skulle äta smörgåsbord på en gång när vi kom på båten. Jag har nog aldrig ätit så lite på ett smörgåsbord någon gång. Sebbe nöjde sig med lite kallskuret och efterrätt. Gott va det även om man blev så mätt att man knappt kunde resa sig från stolen sen.

I stort sett hela familjen Sundberg va med, med fem barn. Så Sebbe hade lekkamrater på resan. Efter maten så satte vi oss i lekrummet och diskuterade allt möjligt medan barnen roade sig.
Skönt att åka på en gruppresa så man slipper gå av båten.

I en gul helikopter

I Alfons helikopter i lekrummet.

På vägen tillbaka spelade vi bingo med alla andra pensionärer.
Det va riktigt roligt.

Fikade hos pappa på vägen hem sen och fick skynda mig till gympan.

Melodifestivalskväll

Igår måste de ha samlat bottenskrapet för deltävling nummer tre. Helt otroligt värdelös musik och ett stort skämt att inte nummer sju gick vidare. Nu känns det riktigt bra att den internationella juryn finns så att den kanske har en chans att ta sig vidare iaf. EMDs låt blev iofs bättre när man hört den ett par gånger. Som med all deras musik så måste den växa lite innan jag kan upskatta den. Alla andra bidrag va helt värdelösa.
Ok, BWO är ju alltid BWO. De är proffsiga och hade en låt som lät lite typiskt som deras låtar. Men utan den kraften som de brukar ha, och inte tillräckligt bra ballad.

Nu när man börjat smälta det nya röstningssättet så känns det inte lika krångligt och dåligt längre. Det är ju faktiskt precis som förra året, att man får rösta två gånger för att vara med och bestämma vilka fyra som ska vidare. Sen struntar jag i att rösta i duellerna, för vart de sen går vidare tycker jag kvittar. Det kan snarare vara en fördel att hamna i andra chansen så att låten har en extra chans att sätta sig.

Vi va hemma hos Honsas kompis Pove och kollade på melodifestivalen igår. Riktigt trevligt, hans barn va oxå hemma.
Det är så mycka lättare att ha med Svante hem till andra nu. Han är ju inte liten söt valp längre, så folk e inte så sugna på att busa med honom, som vi inte velat att någon ska göra. Och han kan efter att ha gått runt och nosat lite, lägga sig vid våra fötter och somna. Det även om det fanns en främmande katt i huset. Han e en sån underbar hund!!



Söndag

Det känns jätteskönt att Honsa inte tävlar nu på helgerna. De helger han tävlade fick vi på fredan gå och lägga oss tidigt för att han skulle upp tidigt. Sen va han borta till fram på eftermiddan, och trött när han kom hem.
Det blev i stort sätt bara söndagmornarna vi kunde ta det lugnt och mysa. Och va det dessutom Sebbes helg hos pappan, så fick jag åka iväg till stan och hämta honom på em så det känndes som att hela dagen gick åt till det.

Nu är en sån söndag som jag ska ta mig in till stockholm... Det tar emot att sätta sig i bilen, dels för att jag vet att jag får gräsligt ont i ryggen och dels för att det är så jäkla tråkigt att köra bil själv.
Mamma tycker att jag, pga min rygg, kan begära lite mer från Chippe. Typ att han kan åka till Norrtälje och lämna honom. Men jag har ju ont i ryggen för att jag e gravid, så det känns som att det inte direkt är hans ansvar. 
Än så länge så fungerar det ju även om det gör ont efteråt, så jag får väl lösa det när, eller innan, det blir allt för jobbigt.

Chippes helg

Igår åkte Sebbe till Chippe. De mornarna kan han inte koncentrera sig på något annat... Från att han vaknar så är det bara det han har i tankarna och det är knappt att han går med på att äta något, för det ska han ju göra hos pappa. Jag tycker att det är jätteroligt att han verkligen ser fram emot att åka dit. Men jag kan inte låta honom inte göra någonting i flera timmar, bara för att han vill vänta på pappa.

Det skulle dröja några timmar innan han kom, så jag övertalade Sebbe att vi skulle åka och leka med Kasper en stund. Lite motvilligt följde han med. Men när vi kom dit så hann de bara leka en liten stund, äta lunch och ta en snabb fika innan vi va tvugna att åka hem igen. Men det va ändå mycket bättre än att vänta hemma.

Riktigt härligt väder va det igår oxå, så när Chippe hade hämtat Sebbe, och Fredde hämtat min bil för att låna den in till stockholm, så åkte jag hem till mamma. Vi passade på att ta en långpromenad med Svante nere längs med kanalen. Eftersom det va is på vattnet så vågade vi inte ha honom lös så mycke, men lite fick han springa av sig.
Skönt, för på morgonen hade jag nästan lite dåligt samvete för att han inte fick komma ut på någon promenad. Han fick nöja sig med att gå ut på tomten innan vi åkte till Kattis.
Men efter att vi hade kommit in från våran promenad, så fick jag åka och byta bil med Honsa. Och då fick Svante följa med honom ut i skogen. Så han fick två långpromenader på rad. Så inte behövde jag ha dåligt samvete, och gissa om han va trött när vi kom hem...



Dammigt och bråkigt

Det är det hemma hos oss just nu. För äntligen så är murarn här och håller på med skortstenen uppe i köket. Vi ska sätta in en vedspis där och resten av köksrenoveringen har fått uppskutas tills det är klart med vedspisen.
Samtidigt så har vi ju inget att skylla på längre, så då är det ju bara att sätta igång med resten.

Vi är ju mästare på att börja fixa lite på typ alla ställen i huset på en gång. Men vi ska koncentrera oss på köket och barnrummet, nu när kontoret är färdigt.

Förlossningstankar

Inatt drömde jag att jag födde en dotter =)
Hon va mörkhyad men väldigt lik Honsa. Dessutom så  lärde hon sig att prata på en gång. Vilket gjorde att vi inte fick ha bebis, utan det blev småbarn på en gång. Förutom det så va drömmen ganska verklig.
Det gjorde ont att föda, och i drömmen så kom jag inte ihåg så mycket av förlossningen. Jag kommer inte ihåg att det gjorde så ont när jag födde Sebbe, men det är väl sånt man förtränger kanske.



Honsa fick frågan om han började bli nervös för några veckor sen. Han såg ingen anledning att vara det nu, inte för att något skulle gå fel iaf. Han trodde att det kanske skulle bli lite nervöst när det börjar närma sig och han skulle iväg och jobba och sånt.
Jag är nervös inför förlossningen. Inte för att det ska göra ont eller att något ska bli fel. Utan snarare för om det ska hända något typ.. Jag vet inte hur jag ska beskriva det, men typ pinsamt eller äckligt.. Äh det är bara jag som är löjlig igen. Och det är ju inte direkt så att jag går runt och är orolig, utan det är vad jag tänker om jag börjar fundera på det, eller får en fråga om det.

Sjuklingar

Känns lite konstigt att lämna iväg Sebbe på dagis när man bara ska åka hem och vara hemma sen. Men idag va det riktigt mysigt. Honsa ligger hemma i feber, stackarn. Så efter att jag lämnat Sebbe och varit ute på en ordentlig promenad med Svante, så gjorde jag lite kaffe och läste aftonbladet och NT i sängen med Honsa.
Riktigt härligt!!!

Jag va otroligt duktig idag. Körde mitt ryggträningspass som jag fått av sjukgymnasten, vilket jag inte gjort på typ en månad. Måste försöka göra det lite oftare, ska ju helst göras en till två gånger per dag.



Halt och kallt

Nu får det gärna bli vår snart. Jag måste gå så jäkla försiktigt ute när det är så här halt.
Och så är jag lite sugen på att fixa lite ute i trädgården. Det lär väl bli som det brukar med det iofs. Jättekul att fixa, och sen så står det och blir förstört. Men i år är jag ju bara hemma, så då kan det väl kanske bli lite mer tid över för att fixa ute.

Kall och lite grå, men härlig dag!!

Inga mer skidor för i år

Igår avbokade jag dagsturen till Kungsberget som jag och Sebbe skulle åka på nästa vecka. Så jäkla tråkigt, men jag tror att det hade blivit mer jobbigt än roligt. Så ont som jag har i bäckenet nu så vågar jag inte ställa mig på ett par skidor. Och Sebastian har blivit för duktig för att nöka sig med barnbacken hela dagen, men han e fortfarande för ovan för att skicka upp i knappliften helt själv.
Dessutom så lär ju jag ha ordentligt ont i ryggen redan efter bussresan upp. Vilket inte låter som en direkt lovande start på dagen...



Skridskor på en damm =)

Igår packade vi väskan med varm oboy, sittunderlag, bullar och kakor och gav oss iväg till skridskobanan. Känns som att vi har koncentrerat oss på hundaktiviteter när vi har gått ut om dagarna de senaste veckorna så jag tyckte att det va dags att rasta barnet lite oxå.

Vi åkte upp till vikingalunden, men de hade nog spolat den banan på dagen, så det gick inte att åka där. Det stod heller ingenstanns när det skulle vara ok att göra det. Så eftersom min kära mor är hemma sjuk så tog vi med oss vårt fika och åkte dit istället. Där sopade vi av isen på hennes damm, så hade vi gjort oss en egen skridskobana istället.

Fin, lagom stor skridskobana =)Passiv en bit bort

Det blev en riktigt fin bana, lagom stor för Sebastian. Och Svante fick vara fastbunden en bit bort idag oxå.

På rumpanKall om baken

En del ramla omkull och sitta på rumpan blev det. Men han har blivit otroligt mycke duktigare sen förra året. De har åkt skridskor nästan varje dag på dagis, då det varit tillräckligt kallt, så det är väl där han har fått öva sig.

upp och ståLättare med en

Han ställde sig upp alldeles själv när han hade ramlat. Mamma hittade två plasåror som fick agera bandyklubba och med stöd av en sån så blev det ännu lättare att ta sig upp.

Framtida bandyproffset

Och så kunde man ju spela med åran oxå =)

Och lite konsterOch ännu mer

Lite konster i Sebastianstil fick vi oxå se förståss. Tror att det är en av framtidens stora sporter; kamsport på is.

Frusen men påklädd

Rätt så kallt blev det, men vi va ordentligt påklädda.
Och hade oboy att värma oss med efter halvtid i bandymatchen. 



Gympa

Det är SÅ skönt att jag fått in lite rutin på gympan nu igen. Måndag är det basgympa, tisdag gympar Sebbe i Hallsta så då tänkte jag och Kattis gymma samtidigt. Torsdag är det basgympa igen och de lördagsmornar som vi inte har något annat för oss och Sebbe e hemma så är det familjegympa.

Idag gjorde det ordentligt ont i bäckenet, så man kunde inte ta i så mycke. Men det känns ändå som att man får röra på sig en del för ganska svettig blev jag. Och styrkan kan jag ju vara med och ta i ordentligt på.
Känns lite jobbigt, just att känna sig så stor och klumpig. Men det är bara jag som är löjlig.



Ommöblering

När jag va inne och facebookade frampå kvällen så sa lillebror Fredde att han bara va hemma och hade tråkigt. Jag bad han komma över och agera bärhjälp så bjöd vi på kvällsfika. Det va inte så mycket som skulle bäras, men jag kan ju inte hjälpa till och Honsa kan inte bära själv.

Nu är Willys terrarium nere i Kontoret i källaren, och datorn står nere under trappan.
Vilket betyder att det som va vårat datarum och ska bli vårat barnrum till bebisen, nu är nästa helt tömt.

Skönt att börja fixa där inne, tre månader kan gå rätt fort. Dessutom så orkar ju jag vara med lite mer nu innan jag blivit allt för stor, även om jag kanske inte är till allt för stor hjälp.. 

I endurospåren...

Det blev till att fira alla hjärtans i endurospåret. Honsa körde sin sista tävling för nu, och eftersom det inte va så långt att åka så passade vi på att titta när de körde.

Tuggar ben i crossvimletVid crossbanan

Svante fick ligga och tugga på ett ben det mesta av tiden. Hade tänkt att det skulle bli ett bra tillfälle för passivitetsträning för honom. Men det va lite för mycke crossar och människor, så jag ville inte att det skulle bli en negativ erfarenhet så han blev rädd för ljudet istället. Så när vi hittat en bra plats att sitta på, och kollat när Honsa startade, så fick han ett köttben och vi kunde fika ifred. Varm choklad med vispad grädde och kanelbullar. Riktigt gott när man är ute i kylan. 

 På crossPå banan

Det blev en hel del gående fram och tillbaka till bilen som stod en bit bort, eftersom att jag inte vågade lämna hunden utanför toaletten och jag behöver ju kissa typ jämt. Folk går bara fram till hunden utan att fråga. Barn är bättre där, de frågar nästan alltid om de får hälsa, medan vuxna människor lockar och sticker ner handen utan att fatta att det de gör kan vara helt galet. Jag vill inte att Svante ska hälsa på några folk, och det betyder ju att folk inte får hälsa på Svante. Tror inte att någon hade uppskattat om jag lät honom gå fram till alla och vara helt sprallig, som han skulle bli då..
I alla fall så blev Sebbe rätt trött i benen och det blev endel tjat på honom. Och när vi kom hem så va inte mina ben som de skulle alls. Nu känns det att man är i sjätte månaden!!!
Fötterna kändes helt svullna, och det va riktigt svårt att ta sig upp och ner för trappan hemma.



Melodifestivalkväll

Efter att ha ätit en riktigt god men sen middag, så dukade vi upp med ost, kex och vindruvor framför tvn. Vi hade blivit tvungna att sätta på inspelning på melodifestivalen, för vi började nog att äta först vid åtta. Så det blev ingen röstning den här deltävlingen. Vilket inte gjorde så mycket, för de låtarna som jag ville och tippade skulle gå vidare, gjorde det ändå.

Jag tippade vidare Måns, Heat och Lili & Susi som btw lät typ precis som de lät när de va stora och man lyssnade på dem när man va liten.

Måns låt va rätt bra. Den va en sån som fastnade och jag tror att den blir bättre ju mer man lyssnar på den. Tror faktiskt att han har stor chans att vinna med den låten i finalen.
Lili & Susi trodde jag skulle vara riktigt kassa, men de överaskade positivt även om det inte va det bästa jag hört direkt.
Heat hade en låt som lät som miljoner andra rocklåtar. Men den va helt ok och skulle jag höra den på radion så skulle jag tänka; "Åh vilken låt är det här..."
Han (vad han nu heter) och bandet hade en bra låt tycker ja. Men de skulle vara någon med mer äkta energi som sjöng, typ Håkan Hellström eller Jimmy Jansson typ.

En riktigt mysig kväll, och Sebbe somnade nere i soffan efter två låter ungefär..



Mina myspojkar

 Mina favvokillar myser i fotöljen

Sebbe och Honsa ligger i fåtöljen och diskuterar flygplan =)




Cravings...

Har inte så mycket graviditetssug nu faktiskt. Men har jag ätit slarvigt så kommer ett ordentligt sötsug. Vilket iofs alla kan få när de är hungriga. Men det blir lite starkare nu under graviditeten.
I början va jag sugen på citron, precis som när jag väntade Sebbe, och kunde dricka direkt ut en sån där flaska med pressad citron. Vilket inte va alls bra för magen.
Sen va det en period jag ville ha polkagrisglass. Det är ju gott fortfarande men suget släppta en hel del när vi väl hade det i frysen.

Gräddbakelser och allt med grädde kan  jag bli riktigt sugen på och det va också samma sak när jag väntade Sebbe. Men det värsta suget nu är nog cola... När det kommer så känns det som att jag ska tuppa av om jag inte får någe cola. Nu förstår jag lite hur det känns att vara colaberoende, för det går ju inte att byta ut och ta något annat istället...




Härlig söndag

Idag har vi tagit det riktigt lugnt. Skönt med sånna söndagar. 
Efter att ha kommit upp rätt sent, ätit frukost länge och tagit god tid på oss att göra oss i ordning. Så tog vi bilen till Honsas jobb där vi skulle tvätta några postbilar, Honsas första jobb för nya firman. Och passade på att tvätta min bil också när vi ändå höll på.
Sen lämnade vi Sebbe hos mamma och tog en härlig prommis med Svante lös längs endurobanan. Riktigt härligt att komma ut en stund på dan, och det är så kul att se när Svante trivs så bra med att springa lös. Han har mognat ordentligt de senaste veckorna.
Lite jobbigt blir det att gå i skogen när man hela tiden måste vara jätte försiktigt för hur man går. Snubblar jag till lite med ena foten eller slår i eller halkar till litegrann, så gör det helt galet ont i bäckenet. Men det är klart värt det för att få komma ut en stund.
Sen åkte vi och fikade hos min förkylda mamma. Och glodde på lite barnfilm.

Lagom mycke göra för att känna att men gjort nåt på dan.

Alla hjärtans


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Kärlek enligt Wikipedia

Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller nationen, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller Kyrkan, eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen.


Kärlek enligt mig är ♥Honsa♥

Jag älskar dig över allt som finns och jag kan inte tänka mig ett liv utan dig.
Du är den underbaraste i världen




♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

träningstips från alla håll..

Igår hann jag med dubbla träningspass. Va i Norrtälje på dan så då passade jag på att hoppa in på seniorpasset. Kändes lite lagom nu faktiskt, även om man ville ta i mycke mer än man kunde göra där. Inga hopp, vilket va bra i alla fall.
I måndags på gympan fick jag tips av ledaren-Mia om hur man kunde göra vissa liggapåmage övningar stående istället. Igår på kvällsgympan tyckte ledare-Ulrika att det är bättre att göra de övningarna på ett annat sätt på alla fyra, och visade vissa övningar som man skulle undvika vid ont i bäckenet.
Dessutom kom en annan tjej fram och tipsade om att man inte skulle göra raka situps för det va inte bra. Medan jag fick raka situps i mitt träningsprogram från sjukgymnasten.

AHHH tips från alla håll och alla är helt olika, om inte helt tvärt emot varann..
Jag bestämde mig då för att köra på som jag gör. Undvika det som gör ont och inte känns bra, och fortsätta med resten så länge det känns ok. 

Känns riktigt viktigt att hålla igång träningen nu, hur ont det än gör, för att inte gå upp för mycket och för att inte rygg och bäcken ska göra mer ont än det redan gör.



Försäkringskassan...

Nu har jag ringt och pratat med två olika handledare på FK..
Usch! De hade skickat ut ett brev som skrämde upp mig ordentligt angående min nuvarande sjukskrivning, där det stod att det kommer ta ca 30 dagar innan du får beslut om du får sjukpenning och räkna med att det kan bli avslag.
Men när jag pratade med dem om vad det betydde och vad som händer så var det ett brev som de skickar ut automatiskt till alla som ansökt om sjukpenning. Och därför inte så mycket att bry sig om.

Sen pratade jag med nästa telefonist om min föräldrapenning, som jag inte vill ska räknas på den här tiden nu när jag går sjukskriven. Det blev ju så jäkla krångligt allting eftersom Per gick bort och jag blev sjukskriven och sen att det blev ett glapp i början på året då jag inte gjorde så mycket och inte fick nån sjukpenning.
Nu sa han att om jag kommer att gå tillbaka och jobba (även om jag är sjukskriven på halvtid) innan förlossningen så kan det påverka hur mycket jag får i föräldrapenning.
Fan också!!! Även om jag jobbar halvtid så tjänar jag ju inte alls lika mycket som jag gjorde förra året, då jag jobbade väldigt väldigt mycke.

Nu har jag ju ett schema hos en brukare där det inte är så tugnt att jobba att jag skulle nog klara av det, men resvägen är det som har fått mig att tveka på om jag ska fortsätta vara heltidssjukskriven eller inte. Nu blev ju valet inte lättare direkt...
Jag vill jobba, men vet inte om jag klarar resvägen.
Och påverkar det dessutom min föräldrapenning så kommer det ju påverka min ekonomi i över ett år framöver, för några månaders halvtidsarbete...

Skräp!!!!



Misslyckad promenad

Idag kändes det ganska bra i bäcken och rygg. Så när jag och Sebbe var klara med alla morgonbestyr, vilket va ganska sent eftersom jag tog sovmorgon till halv tio, så tänkte vi gå en härlig promenad med hunden.
Vi hann inte mer än ner till korsningen här nere så drog Svante till i kopplet på ett halt ställe och jag halkade till med ena foten. Aj,aj,aj!! Det gjorde så jäkla ont i bäckenet så det gick inte att gå längre.
Så jäkla tråkigt. Det som va så skönt ute...
Men vi gick en kortkort vända och sen fick jag hem och vila en stund. Efter det så åkte vi och handlade lite och sen ville Sebbe vara kvar ute, så då fick han lite mellis på trappen.

Köpa rosa skor???

Innan gympan skulle jag och Sebastian köpa nya gympaskor. Svante hade bitit sönder hans mockasiner (det ända han bitit sönder förutom sina egna saker och mammas busskort i somras) och det fanns inga nya såna på knallen. Vi provade lite olika skor och hittade inga i rätt storlek som passade för innegympa. Förutom ett par jätterosa... Jag brukar låta Sebbe ha vilka färger han vill och han sa att det såg ju faktiskt ut som tjejskor men han fråga om det bara är tjejer som kan ha tjejskor. När jag sa att man får ha vilka skor man vill bara men själv tycker de är fina så sa han att han ville ha dom. Hmm... De va ju inte bara så att de va riktigt rosa, de såg riktigt riktigt tjejiga ut. Och Sebastian börjar skolan i höst.  Jag vågade faktiskt inte köpa de skorna utan frågade Sebbe om jag skulee köpa nya mockasiner till honom när jag åker till Norrtälje, så han kan ha de på dagisgympan oxå (de får inte ha skor där). Och sen kan vi köpa nya gympaskor till honom i höst istället nånstanns där det finns lite mer att välja på. Det tyckte han va en bra idé, men jag fick så dåligt samvete efteråt.

Klart att barnet ska få ha vilka skor han vill, vare sig de ser tjejiga ut eller inte. Fast samtidigt valde han ju bland andra skor tills vi såg att det inte fanns några andra i hans storlek. Och när de var de ända skorna som passade inne och fanns i hans storlek, då kunde han tänka sig att köpa dom.. Det hade ju varit värre om det va hans förstaval, det hade jag ju inte nekat honom.

Nu fick det bli så att jag köper mockasiner åt honom imorgon i Norrtälje. Och om han vill ha rosa skor i höst även om det finns andra alternativ, så är det klart att han ska få köpa ett par rosa skor. Tjejiga eller inte!!

Onsdag

Vi kom iväg i tid till dagis idag. Det är nog första gången på VÄLDIGT länge... Alla morgonrutiner flöt bara på, och det kan ju lite dels bero på att Sebastian inte åt frukost i 40 minuter utan va klar på under en halvtimme. Skönt med sånna dagar.

När jag lämnat honom tog jag och Svante en promenad. Vi gick över ängarna här nere och när vi kommit över halva och han fått springa lite så tänkte jag träna lite lydnad. Det gick inte alls någe bra. Svante tröttnade på en gång och hoppade upp och bet i armen istället för att göra det han skulle. Värst va det vid platsliggning för då ville han inte alls fatta vad han skulle göra och fick springryck hela tiden. Vi blev så jäkla osams att resten av promenaden fick han gå vid min sida i kort koppel, utan att äns lukta på något... Vet ju att det va en riktigt dålig förutsättning för att träna lydnad. Hade varit bättre om vi hade gått en härlig runda först, så han hade fått springa av sig och sen träna på hemvägen. Taskigt av mig att begära att han ska koncentrera sig när han har huvet fullt av springmonster.. Men det får bli så nästa gång. Dessutom började det snöa också precis när vi börjat träna, så det förbättrade ju inte situationen direkt.

I måndags va vi hemma hos Kattis på dagen och grillade lite korv och lekte med barnen.

Kolla om Sebbe har markkontakt =)Det va ganska halt ute.

Deras gård va som en isbana efter att det hade varit töväder och regn hela helgen och så hade det frusit på över natten. Men inga större skador trots helgalna skatebordtricks över isvallarna.

Bus =)Roligt ute i kylan

Busungar!!

Jag passade på att träna lite passivitetsträning med Svante oxå.

Tycker inte att det är så roligt med PassivitetsträningSatt inte lika duktigt hela tiden

Han satt fakiskt ganska duktigt det mesta av tiden, gnällde och skällde nån gång ibland och trasslade in sig i kopplet. Men till slut =)

Tillslut så låg han, en stund i alla fall... 
Han låg ner i omgångar och kunde koppla av en stund i taget.

Men bara det är ju framsteg.


Passivitetsträning...

Igår va Honsa och några till och fixade på endurobanan, den ska byggas ut litegrann. Jag och Svante passade på att gå en prommis över ängarna först och träna lite lydnad. Vi träffade på råådjuret och en annan hund, men med våran lilla godisburk som jag har för vana att ha med mig så kan man få hunden att tvärvända i alla situationer verkar det som. Det är bara att ta upp och skaka den så glömmer han vart han va på väg någonstanns och kommer springande och sätter sig hos mig.

När vi hade gått en svänd så skulle vi sätta oss och vänta tills de va klare med röjjandet för att ta en kaffe. Svante tyckte att det va SÅ tråkigt, han satt och pep hela tiden. Oj va vi inte har tränat tillräckligt med passivitet på senare tiden. Förut började han bita när han hade tråkigt, men nu piper han istället. Bättre kanske, men inte alls godtagbart. Så efter det blev det en timme extra i skogen med att stå en bit ifrån där de höll på och röjjde för att träna på att bara ha tråkigt. Det gick ganska bra efter ett tag, men nu måste vi koncentrera oss på passivitet ett tag igen. Inte lättaste förutsättningarna kanske att träna på att ha tråkigt just där uppe i skogen där han alltid brukar komma lös och ha roligt. Men han klarade utmaningen riktigt bra.

Helt galet bra musik de spelar på bandit nu!!! Först my chemical romance och nu tenacius D Riktigt riktigt bra. Appropå musik så har jag inte skrivit något om melodifestivalen i lördags. Men jag vet inte om det är så mycket att skriva, för vi va hemma hos en kompis till Honsa som fyllde år och kollade och de hade riktigt dåligt ljud på sin projektor, så jag vet inte riktigt hur det lät. Men jag gillade Emilias låt, men inte hennes röst. Och alcazars kan kanske gå rätt långt. Jag tyckte dock att det nya röstningssystemet va kasst...  

Hundbajs i andras soptunnor...

Har just varit ute och gått en långprommis med Svante. Inte världens härligaste väder, man ser inte mer än typ 10 meter framför sig på grund av all dimma, men det va skönt ändå att komma ut på en promenad. Han fick gå mycket lös och vi tränade lite lydnad i små doser. Det gick riktigt bra, men man märker att han inte kan koncentrera sig mer än en liten stund i taget på vad vi håller på med. Så det får bli korta träningspass och flera gånger. Lite platsliggning och inkallning, samt att gå bredvid utan koppel.

Något jag ofta funderar på när vi är ute och går är om man får slänga skitpåsar i andras soptunnor. Jag är sån som nästan slaviskt plockar upp efter vår hund, duktiga jag, men sen tycker jag att det är lite pinsamt att kasta påsen i nån annans soptunna. Det är väl kanske så att de flesta hellre ser att man plockar upp efter sin hund utanför deras tomt, men det kan ju inte vara meningen att man ska behöva bära med sig den där påsen under hela promenaden sen. Jag själv skulle ju inte ha något alls emot att få andras påsar i våran soptunna, och ser egentligen inte av vilken anledning någon annan skulle ha det heller. Ändå så känner jag mig lite som att jag gör något fel och kollar mig alltid om så att ingen ser. Och skulle det vara folk i närheten, även om det inte är deras tunna, så tar jag hellre med mig påsen och försöker lura ner den i en tunna där ingen ser. Det har även hänt att jag burit med mig den där påsen under hela promenaden, för att ja varit för feg för att kasta den någonstanns.

Nyklippta och fina =)

Efter att i stort sätt bara legat de senaste dagarna så ville ja komma ut lite. Och eftersom Sebastian skulle till sin pappa idag så tänkte jag att vi kunde åka till Norrtälje och möta honom där. Jag fick nästan allt gjort som jag skulle göra. Det skulle dröja lite innan Chippe kom så då gick vi till frisören så länge. Och eftersom Sebastian va med dit så fick han oxå klippas.

Nyklippt snygging

Jättefin blev han i sin nya frisyr. Han satt och berättade för frisören att han ville att det skulle bli extra snyggt, för han ville vara det när han skulle hem till sin pappa. Det är roligt att han är så utseendeintresserad som han är. Inte så att det blir jobbigt och bråkigt när man ska välja kläder åt honom, men han vill att det ska passa ihop, och ibland springer han in på toaletten för att fixa till håret med lite vatten.

Jag klippte mig oxå.

Nyklippt

Ganska mycket kortare blev det och jag är nöjd. Fick en impuls i morse av att jag bara ville klippa av allt hår, men eftersom jag är rätt feg av mig och för att jag har så lockigt hår så vagade jag inte klippa det allt för kort. Nu blev det ju ungefär 1½ dm kortare, så jag tycker att jag va rätt modig iaf. Jag köpte en hårtonong oxå i en färg som är mörkare än den jag brukar ha för det såg rätt konstigt ut sist jag tonade med min vanliga färg. Min syster hade nämligen färgat mitt hår i höstas, så när det växte ut och jag tonade håret igen så syntes fortfarande utväxtkanten av färgningen... Men då får man väl prova med något nytt då.
Nu låter det som att jag aldrig vågar prova nya saker... Och lite så är det kanske när det gäller just håret. Jag vet inte varför, men det har blivit så de senaste åren att jag använt samma hårtoning och inte vågat klippa för mycket utan bara topparna och ganska uppklippt har jag sagt. Till skillnad från förut när jag bytte hårfärg typ jämt och hade alla möjliga frisyrer. Så det va väl dags för lite förändring!

När Chippe kom så hjälpte han mig att köpa hönsfoder och snäckskal åt mammas hönsor. Det va för tungt för mig att bära på nu när jag har så ont i bäckenet, så det va skönt att jag kunde tigga lite hjälp av honom. Men han kan verkligen inte beté sig normalt när han är med mig. Så jäkla stressad hela tiden och vet aldrig vad han ska säga så han typ bara skämtar i varje mening sådär som han gör. Förutom när vi pratar om Sebastian, och det känns ju riktigt skönt iaf. Då kan han lyssna och ge konkreta svar.

Äntligen fick jag tag på ormmat oxå när jag va i Norrtälje. På djuraffären har de aldrig något inne, varken fryst eller levande. Och på den privata fodershoppen finns det sällan någon hemma. När vi skulle till ljungdalen efter jul så fick jag köpa frysta kycklingar åt ormen. Såna som jag en vecka tidigare hade suttit och storgråtit när de dödat på ett program av Jamie Oliver. Men är det mitt djur som ska äta så gäller ju inga såna lagar... Nu fick jag iaf tag på levande ormföda hos den privata shoppen, så nu är Willy mätt och nöjd.

jagar mat =)

Här har han fångat en mus och nästa mus ser man där bakom som väntar på att bli föda. Det va lite jobbigt första gången man skulle slänga in en sån där söt liten vit mus åt honom, men nu är det inga konstigheter med det. Vi vet tyvärr inte om vi ska göra oss av med honom däremot. Hans terrarium tar ganska stor plats och står just nu i det rummet vi snart ska göra om till barnrum. Han är ju snart 14 år så det känns ju lite dumt att lämna iväg honom. Samtidigt har vi ingenstanns att ställa terrariet, förutom nere i källaren. Men det känns oxå rätt dumt eftersom då blir han ju alldelles ensam där nere. Fast det kanske inte han bryr sig om... Jag inbillar mig ju att han tycker att det är rätt mysigt när man pratar lite med honom och när det händer lite utanför glaset. I och för sig så ska ju Honsa ha kontor där nere så helt ensam kommer han ju inte att vara. 

Inte så kaxig idag inte...

Usch, nu mår ja skit... Igår låg jag i soffan typ hela förmddan medan Sebbe va på dagis. Runt lunch ungefär så kände jag mig riktigt pigg och det nästan kröp i kroppen för att jag hade legat still för länge. Så jag sorterade lite tvätt och förberädde middan innan jag skjutsade Sebastian till gympan. Trodde att jag skulle slippa den här sjukan då, men sen när jag kom hem så vände det igen... Jag mådde så jäkla illa att jag knappt fick i mig någon mat alls. Som tur va så hade vi ätit en ordentlig mellis ganska sent eftersom gympan inte börjar förän halv 6, så det va inte middag innan 7...
Sen mådde jag lite illa hela kvällen, och idag så vet jag inte hur jag ska få i mig någonting alls =(

I måndags kväll var jag iväg till Upplands Väsby och hämtade hundmat. Vi hoppade över att hämta förra månaden och ändå var det massa mat kvar i frysen, konstigt. Vi köper väl kanske endel annan mat till honom oxå så det inte går åt lika mycket som det är räknat för. Men när jag kom hem så fick Svante ett stort köttben att gnaga på, mumsigt.

Vi ger hunden bara rå mat, så kallad BARF-diet, och har turen att våran kennelägare köper hem sån mat till alla som vill ha en gång i månaden så vi kan köpa det av henne för samma pris. Hon vill se till att "hennes" hundar får bra mat och vi hade nog inte varit lika possitiva till den här dieten om vi va tvungna att köpa massa kött och sånt från affären, det hade blivit SÅ mycke mer jobb med det då. Vissa gånger så köper vi en hel kyckling och styckar den åt hunden, det är mat för nästan en hel helg, och fisk försöker vi ju köpa en hel del oxå. Riktigt skönt att ha en hund som äter allt, då kan vi lägga ut några strömmingar på trappen och han mumsar i sig de hela och på en gång.

Nu ska jag ta och göra ett stort glas med te och försöka få i mig en macka och lägga mig framför tvn. Det är ju så jäkla tråkigt att bara ligga, men det är väl det man måste göra för att bli helt frisk nån gång... Idag hade vi kunnat åkt till lekrymden med Elina och tyrorna, eller till åland med Kattis och co, eller lämnat Sebbe på dagis och åkt till Norrtälje, besiktigat bilen, klippt mig och solat... Men så ska man väl inte tänka, jag kan ju göra det när jag mår bättre. Men det gör det knappast roligare idag...

Fint väder och förkyld...

Så otroligt härligt väder idag och så vaknar man jätteförkyld och det känns som att man har svårt att stå till och med. Sånna dagar är det fina vädret inte så uppskattat. Man känner sig nästan tvungen att ta sig ut hur kasst man än mår. Efter frukost och sånt så klädde vi på oss och tog bilen ner till gamla grisslehamn. Man mådde lite bättre när man väl kom ut och fick lite frisk luft. Lättast att ta bilen till något smultronställe där man kan njuta ordentligt, i stället för att gå ut på en långpromenad och njuta i mindre doser hela vägen. Det hade jag nog inte klarat..

Njuter av vintersolen, inomhus =) 
Gadget ligger i kökssoffan och njuter av solen =)

Behövde inte jobba så länge igår som tur va, för ja blev sämre framåt kvällen. Han som jag va och jobbade hos skulle få gäster sen på eftermiddan och då behövde inte jag vara där. Känns lite konstigt att åka ifrån jobbet 12 timmar tidigare än vad man skulle gjort, men få betalt för hela dagen iaf.. Man känner sig som lite av en smitare, samtidigt så får ju inte jag stanna kvar om han ber mig att åka.

Jag och Honsa tog med Svante ner till Bornan och tränade lite utställningsträning på isen. Det gick bra förutom att han inte riktigt vill stå med bakbena tillräckligt långt bak och så började han bitas när han tröttnat. Men den biten jag fick honom att trava så sprang han riktigt snyggt, och när han vågar ställa benen lite längre bak så står han riktigt snyggt. Vi får köra utställningsträning nu fram till den 28e då vi ska ställa ut i Sollentuna så får det gå som det går. Vi försöker hitta ett sätt att avbryta honom snabbt när han börjar bita, med det skulle vi komma långt.
Det börjar bli rätt tungt att springa med honom oxå, hade väldigt ont i bäckenet igår kväll, för man ska ju springa med långa kliv och ganska snabbt nu när han börjar bli så stor. Eller rättare sagt, eftersom jag börjar bli så tung så blir det tungt att springa med honom. Men vi får ta kortare träningspass och oftare så ska det nog funka.

Hela taket e fullt av neontetror   Vi behöver inget akvarium =)

Vi har en kristallkrona hängandes i köket, så när det är sol ute så får vi hela taket fullt av neontetror =)
Vi behöver inget akvarium, det är riktigt mysigt..

RSS 2.0