Charlie sitter riktigt bra

1e0d1410c01b87f97059c0bc735c472d.png

Charlie sitter riktigt bra i den nya stolen. Vi köpte en bältesstol till Sebbe idag på en loppis oxå. Jag va lite osäker på om jag verkligen skulle köpa en sån till honom, vi har använt bälteskudde fram tills nu. Men när vi hittade en billigt så va det ju bara att slå till. Det är ju mycket säkrare med stol, och så har han ett nackstöd att luta sig på om han somnar.

I morse chockade våran dotter oss genom att sova till kvart över 8. Och inte nog med det så ville hon somna om när vi tagit in henne till våran säng och gett henne mat. Annars brukar hon vakna halv 7 och behöva övertalas ett bra tag om hon ska somna om igen. Så vi fick en härlig sovmorgon till 10. Vilket va ganska välbehövligt, för det vart lite sent för oss igår...

Ikväll blir det utgång, som planerat. Jag har varit in till stan och hämtat Sebbe nu, och så ska jag skjutsa ut barnen till faster Madde. Jag får träffa Sebbe i ett par timmar bara, när han varit borta en hel vecka. Men vi får väl mysa imorgon istället.


Johan Falk

Nu har vi sett nummer två av Johan Falk filmerna.

Vi såg första för någon vecka sen och tyckte att den va helt galet bra. Men va lite osäkra på om den kunde hålla för en tvåa (eller om det blir lite som wallander). Men den höll VERKLIGEN. Jag satt och höll Honsa i handen genom nästan hela filmen. Den är otroligt sännande och gripande, och berör så mycket så att det nästan är jobbigt att se den.

Så, se den. Det är ett måste!!
Vi väntar på nummer tre nu =)


skön prommis

Jag tog mig ut på en riktigt härlig promenad idag. Snorblöt och rödögd unge fick bli nedpackad i vagnen. Men vi hann inte längre än upp till vägen, innan det bara va att vända hemåt. Jag hade dunjackan på mig, men det va på TOK för varmt. Så jag fick gå hem och byta till en höstjacka. Men sen kom vi ut en sväng i skogarna här uppe. Svante fick sträcka ut sig ordentligt på ängarna, och Charlie satt och skrattade för fullt när hon följde hunden med blicken.

Slapp laga mat gjorde jag idag också. Mamma hade fått köpa sushi på jobbet för 10 kronor lådan, så hon kom över och bjöd på det till middag.

Jag va helt galet sugen på något sött innan maten. Antagligen för att jag va riktigt hungrig. Men nu har det suget släppt i alla fall. Vi satt och diskuterade om vi skulle fixa något gott till filmen vi ska se. Chokladbollar? Nä. Chokladpudding? Nä... Glass då kanske? Näää.. Något måste vara fel...


Förkyld bebis

Jag sitter nere vid datorn och Charlie ligger och sover på sitt rum. Man hör hur hon ligger och hostar och snörvlar om vartannat, men än så länge så är hon feberfri. Jag hoppas att hon är frisk till nästa vecka i alla fall. Det gör inte JÄTTEmycket om det inte blir någon utgång imorgon, men det vore ju roligt. Däremot så har jag ingen lust att sitta hemma nästa vecka, det har ju inte blivit så mycket öppnis nu under lovet.

Supermysig träff igår, kul att träffa lite Hallstafolk. Och det hade gått bra för Honsa, med Charlie, här hemma. Hon hade varit trött men glad, och inge problem att få i henne gröt.

Det är verkligen riktigt härligt höstväder ute idag. Solen skiner och marken är FULL med löv. Så vi ska nog ta oss ut på en prommis sen när tösen vaknat och ätit. Hon hann vara uppe i knappt en timme innan det va dags att lägga henne igen, och då hade vi ändå legat till 10 idag. Inte riktigt hundra alltså, ganska långt ifrån.


Snörvel, nackspärr och klädträffar

Charlie är på väg att bli sjuk låter det som. Näsan rinner och tösen nyser och hostar. Dessutom så känns det som att jag håller på att få nackspärr. Det bådar inte alls gått inför lördag, då jag och Honsa tänkte gå ut på krogen.

Men, man ska inte måla FAN på väggen.
Eller vad är det man brukar säga?!

Ikväll har jag me&i-träff i Hallsta, ska bli jätteskoj. Och på tisdag har jag en träff som jag verkligen hoppas massor på. Så sjuka får vi inte bli nu inte!!!


Shoppingdag

Idag har jag och Charlie spenderat ett antal timmar på Thuns med Elina. Det blev ett par görsnygga stövlar och några tröjor till mig, pyamasar till de båda barnena, samt lite annat smått å gott. Jag hade dock hoppats på att hitta ett par jeansleggins, för jag vet att några kompisar har hittat det där. Men hittade bara sånna som va supertunna, eller sånna som satt åt i midjan som bara den. Så jag hoppade över det, och får väl beställa det från gina sen istället.

Mina fina stövlar, och en kofta som jag fyndade idag.
 


Igår va jag ju på träff hos en som går i våran föräldragrupp. Hon va lite osäker på om jag kanske ville ställa in, för hennes lilla dotter har troligtvis åkt på vattkoppor. Nej, nej, nej sa jag! Då tar jag med mig Charlie så att de får gosa med varann. Och sagt och gjort, Charlie fick följa med, och jag hoppas att vi lyckades smitta henne. Hon fick klappa på Tilja, ligga på hennes filt och smaska på hennes leksaker. Det är mycket skönare om de får vattkoppor när de fortfarande är så pass små att de inte kan klia sig.

Jag hade vattkoppor när jag gick i låg- eller mellanstadiet. Jag kommer verkligen ihåg hur känsligt det va, och hur pinsamt det va att duscha efter jympan. Och Sebbe har redan haft det, när han va plutteliten han oxå, så han riskerar inte att bli smittad.

Sötnöt


Nu är det bonden på tv, då sitter vi i soffan =)


Stress i onödan

Har varit iväg på en kanonträff ikväll, riktigt roligt måste jag säga!!

Men innan vi skulle komma iväg så va det riktigt rörigt. På förmiddan va vi hemma hos Zandra, där vi hade samlats några mammor, med barn, för att fika och umgås. Det va riktigt trevligt initiativ. Jag hade med mig Svante upp i bilen ifall att vi skulle få för oss att ta en promenad. Men sen åkte jag hem och gick en sväng istället, så att Charlie fick sova sin långa sovstund i vagnen. Hon sover ganska regelbundet nu tre gånger om dagen. Ca 30 min på förmiddan, 2 timmar på dan och 30 min igen på eftermiddan.

Sen medan hon sov så passade jag på att laga mat och städa lite golv, så att man kunde sätta ner henne utan att det dammar upp ett helt moln av smuts. Och helt plötsligt va klockan kvart i 5, trodde jag för jag kollade på klockan i köket. Och då skulle hinna äta, skriva ut massa inför kvällens träff, fixa mig, mata Charlie och göra henne iordning. Så jag ringde Honsa och frågade hur sen han skulle bli (fast han va ju egentligen inte sen) för jag behövde hjälp här hemma. Och han sa att han skulle sluta så fort han kunde. Då gick jag och fixade mig, gav Charlie gröt och satte mig och började slänga i mig mat. Tills jag upptäckte att klockan bara va 4, inte 5, så jag behövde inte stessa alls...


Vaccinering

Hur tänker ni runt det här med vaccinering??

Jag tycker att det är så himla svårt. Hela tiden så har jag varit helt säker på att inte vaccinera mig. Men efter att ha diskuterat en massa med Honsa och lite andra så är jag riktigt velig.

Det är bra om de flesta vaccinerar sig. För om de inte gör det, så kommer sammhället inte att fungera när allt folk börjar bli sjuka. Och med det menar jag inte att den här influensan är mycket farligare än andra, men det fungerar inte att sammhället står stilla.

Sammtidigt är det ju endel som fått biverkningar av vaccinet. Men det är jag nog inte så orolig för, för risken är väldigt liten att det är några värre skador. Och det är kvicksilver i sprutorna, men inte mer än det är i östersjöfisk som vi äter.

Tänk om jag inte vaccinerar mig, och drar hem en smitta så att Charlie råkar illa ut... Det är ju den värsta mardrömmen man kan tänka sig. Så nu är jag inte alls lika säker på min sak längre.


Våran måndag

Jag har varit in till Arninge idag och köpt bilbarnstol. Men det fanns bara ett exemplar kvar av den röda, och den hade de slarvat bort muddarna till. Så de ville sälja den till mig med 10% rabatt utan muddar, för det gick inte att ta de från någon annan stol. Då blev jag bråkig, och den där expediten fick bära ut stolar i alla färger som fanns för att jag hade svårt att bestämma vilken jag ville ha. Sen villa jag fundera en stund och ringde upp och rådfrågade Honsa. Men ingen av de andra färgerna va riktigt bra, och jag funderade på att välja en annan stol ett tag, som hade en tippfunktion. Så då fick en annan expedit komma och hjälpa mig att prata för och nackdelar med de båda stolarna. Och det slutade med att de i alla fall tog muddar från en annan stol, och jag gick därifrån med den röda stolen som jag hade velat ha från början. Det hjälper att vara tjurskallig ibland.

På förmiddan va vi på familjecentret för att fotografera Charlie. Hon va så jäkla svårflirtad när det va våran tur att komma in till fotografen, som va riktigt duktig med barn. Men först va Charlie drägglig, så torkade jag henne och hon började stortjuta. Då fick jag trösta henne en stund och sen satt hon och ville inte alls le mot kameran. Och när hon till slut log lite, då hade hon hunnit dräggla ner sig igen. Så jag hoppas atyt hon hann knäppa något bra kort i alla fall.

På vägen hem sen så åkte vi förbi hemma hos Tessan så hon fick klämma lite på bebis. Hon har beräknad förlossning imorgon, och en jättemage. Så jag hoppas att hon slipper gå över allt för mycket den här gången, det är en pina!!!


Östhammar och Uppsala på en och samma dag

Igår va det bara till att gå upp tidigt tidigt för att styra mot Östhammar. Zandra hämtade mig och Charlie vid halv 8, för vi skulle vara där senast 8.50. Men jag hade bara bytt blöja på Charlie, hon fick åka i pyamas, klätt på mig, satt en mössa över morgonruffset och brett en macka som jag kunde äta i bilen. Vi skulle ju i alla fall kliva direkt in i en dusch när vi kom dit.

Babysimmet gick riktigt bra. Charlie stortrivdes i det varma vattnet, men ville inte riktigt ligga på rygg. När vi kom upp ur vattnet så fick man nästan panik i det trånga omklädningsrummet. Det va två gupper med barn som allihopa skulle trängas på en smal gång med tre duschar. Så vi klädde på oss och duschade hemma istället. Det fungerar ju alla gånger då man ändå ska hem direkt. Men det ska man ju inte alla gånger, så då får man trängas.

Vi lämnade Charlie till mamma vid 14.30-tiden för att bege oss till Uppsala. Hade tänkt att köpa bilbarnstol idag när vi ändå va där. Men klantiga jag lämnade självklart plånboken i hallen hemma, så det blev inget av med det. Men vi bestämde oss för en som vi ska köpa i alla fall, så jag får åka in till Arninge nån dag den här veckan.

Det blir en britax Multi-tech 09

Röd såklart så den matchar våran bil.

Passade även på att kolla lite sittvagnar, även om hon kan ha den här vagnen ett tag till. Men då sa en kompis, som jobbar på babyland Uppsala, att vi kan köpa deras teutonia Timmy för de behöver inte den längre. Och eftersom det va just en sån vagn som vi stod och kollade på, så tackade vi inte nej till det.

Efter Babyland blev det en jättegod och mysig middag på en thairestaurang, och sen bio. Vi skulle egentligen sett ignorious basterds, men eftersom vi hade varit i Uppsala så tidigt så va vi klara med allt annat 2½ timme innan filmen började. Så då tog vi en tidigare bio och såg Zombiland istället. Det blev en positiv överraskning, för den va faktiskt rätt bra och riktigt rolig. 

Idag blir det inte så mycket gjort. Ska väl försöka ta mig hem till Elina för en födelsedagsfika. Sebbe är på kalas och ska hem till Chippe sen när det är slut. Sen är det ju söndag, så det är väl träna ikväll hoppas jag. Men Honsa är uppe och målar fönstrena i köket.


Bullbak å spök-disco

Jag missade idol ikväll. Det har i och för sig inte funnits någon tid till att sätta sig framför tvn. Och nu är klockan snart redan 22. Hade tänkt att titta på deperate housewhifes, som jag har inspelat sen i tisdags, ikväll när jag ändå va ensam. Men nu kanske det blev lite sent. Jag ska bli hämtad halv 8 imorgon av Zandra, för då ska vi åka på babysim i Östhammar. Så det gäller att vara uppe med tuppen då.

När Sebbe kom hem från skolan, vilket va strax efter att vi kommit upp ur sängen och gjort oss i ordning. Så gick vi till affären för att handla lite till baket, samt kolla om det fanns någe smink till att spöka ut Sebbe. Vi hittade så han kunde målas till något som skulle likna ett skelett. Sen när vi kom hem så kom Honsa hem också. Då kokade jag risgrynsgröt och gjorde en bulldeg, medan Honsa kokade lite olika barnmatspuréer. Jättegott med grötmiddag faktiskt, jag har varit sugen på det hela veckan.

Sen fick Honsa hjälpa till att måla Sebbe medan jag började baka ut bulldegen. Allt detta medan Charlie ville ha all uppmärksamhet, så bullbaket tog LÅNG tid vill jag lova.

Sebbe blev SUPERfin!!


Honsa fick köra Sebbe till discot när han skulle iväg till Kron och spela poker, eftersom jag fortfarande stod mitt i bullbaket. Och många bullar blev det.


60 stycken för att vara exakt.

Och när bullarna väl va klara så böt jag om Charlie och gav henne gröt. Så fick jag bädda ner henne i vagnen och gå och hämta Sebbe på skolan. Han hade haft jättekul, men tyckte att jag kom i lagom tid för att gå hemmåt. Och sminket hade börjat försvinna en del runt munnen. Det hade blivit endel gottis på discot.



Mamma kom förbi, när vi hade kommit hem, och fikade med nybakade bullar. Så tog hon med sig Sebbe hem sen, eftersom jag ska iväg så tidigt imorgon bitti.

Jag ska nog kolla på desperate i alla fall.

Imorgon kväll ska jag på date ;)


Sova sova sova säng säng säng

Tanken va, när jag klivit ur duschen idag, att jag skulle göra mig i ordning för att åka iväg till Norrtälje medan Charlie sov en stund på förmiddan. Men så la vi oss i sängen för att mata henne, och vi slocknade båda två. Vaknade sen klockan 11.20, lite halvförvirrad. Va inte klockan 9 nyss??

Men skönt va det att sova i alla fall, så Norrtälje får bli en annan dag. Får se vad jag orkar göra idag. Funderar på att dra igång ett bullbak, det är tomt på sånt i frysen. Ikväll är Charlie och jag ensama hemma. Honsa ska iväg på poker, och Sebbe har sitt första disco i skolan. Hoppas att det finns lite hallowen-smink här uppe på papppersstugan. Eftersom jag inte kom iväg till Norrtälje så har jag inte köpt något sånt, och Sebbe ville gärna vara lite utklädd.


Videoblogg från våran torsdagsmorgon

Ni får ursäkta min morgon-look,
den bjuder jag på =)


Öppnis idag

Idag åkte vi till öppnis i Hallsta på förmiddan. Jag mötte upp Zandra och Zandra där. Och tur va ju det, för det va bara vi som va där. Men det blev trevligt, lugnt och skönt. Väldigt stor skilnad om man jämför med hur det kan vara på öppna förskolan här i Elmsta. Den är lite bättre lämpad för de lite större barnen. För där kan lekarna bli ganska vilda, och ljudnivån väldigt hög. Lite synd, för man vill ju gärna umgås med de mammorna som bor på lite närmare håll.

Ikväll har jag me&i-träff i Edsbro. Det va nästan två veckor sedan jag hade träff sist, så det är lite pirrigt. Men det kommer nog gå bra. Imorgon ska jag beställa kläder. Det släpps lite nyheter då, så jag ska köpa in dem i Charlies storlek så hon kan ta de efter säsongen är slut. Ett plagg vet jag dock inte om jag kanske ska köpa till Sebbe istället. Jag måste rådfråga med honom först. Och sen ett plagg är ju till mig.


Bästisar

När Sebbe va liten så hade han en bästis i katten Oskar.


Charlie har hittat en bästis i Svante =)


Här är vi ute på promenad. OCh varje gång Svante kommer upp jämnsides med vagnen så strålar Charlie upp i ett leende.


Hon sitter

Här är en liten filmsnutt från i måndags,
då Charlie satt själv för första gången utan stöd.



Se så stadig hon är =)
Hon kan till och med titta sig omkring.


Brummelisa

Hon heter faktiskt Lisa.
Charlie Lisa Lydia Norberg

Jag hittade mössa och halsduk åt henne igår på h&m.

70 kronor för mössan och 50 för halsduken. Jag va ju bara tvungen att köpa dem, hon blev ju bara FÖR söt.

Jag tog oss ut på en lite längre prommis än vi hade tänkt först nu på eftermiddan. För egentligen skulle jag gå på jympa nu ikväll, men vi blev bortbjudna på födelsedagsfika hos Ove och Thea. Det va så länge sen vi umgicks med dem, så det ville vi ju inte tacka nej till. Sebbe fick sitta en stund vid tvn medans vi va ute och gick, ibland är det en bra barnvakt.

Nu ska jag laga lite middag. Det blir sesamnuggets med ris och grönsaker idag, gottgott.


Föräldragrupp idag

Vi ska vara där 10:30, men jag ska fixa fika och duscha innan.

Det är SÅ trögt att komma upp på mornarna nu. Igår lyckades jag försova oss så Sebbe kom sent till skolan. Inte mer än några minuter sent, men ändå. Och idag ville jag bara inte kliva upp, va så himla trött. Så ikväll blir det tidigt i säng för oss, och hoppas på att vara piggare imorgon. Charlie har börjat sova hela nätterna i sitt rum, så man har ingen draghjälp av en babblande unge på morgonen heller. Men det är riktigt skönt att inte behöva mata på nätterna längre.

Igår åkte Elina och jag tillsammans in med ungarna till dansen. Trevligt att umgås lite, och så hade vi båda lite ärenden på stan. Jag behövde köpa strumpor till Charlie och kolla på ny bilbarnstol. När jag skulle montera fast den större bilstolen igår åt Charlie va jag lite osäker på hur gammal en begagnad stol fick vara. Så jag googlade på det och den va inte för gammal, de fick vara upp till 10 år. Men däremot så va den F-märkt, och därmed inte godkänd. Så det måste vi köpa ny nu. Det är ju dags att byta från babyskyddet när barnen lärt sig sitta...



...Och det kan hon ju nu. Skönt på mornarna då hon kan sitta och babbla i amningskudden, istället för att bara behöva använda den tråkiga babysittern, medan jag fixar frukost till ungar och djur.


fotboll eller jympa

Sebbe gick med på att gå på fotbollen istället för jympan idag. Det är ju otur att de krockar, men det kan vara lite mycket om han ska ha aktiviteter tre kvällar i veckan också. De har gjort om fotbollen, så nu är det mer som riktig fotbollsträning där de lär sig passa och dribbla. Inte som förut då de blev utskickade på en plan, med massa större barn och bara skulle spela match.

Han tyckte att det va riktigt roligt nu, men va lite kluven eftersom det krockar med jympan som han tycker så mycket om. Vi hoppas ju på att han ska vilja fortsätta med fotbollen. Inte bara för den rent praktiska (lite själviska) anledningen att det är mycket närmare så man kan åka hem memellan medans han tränar. Utan också för att det är bra för honom med en lagsport, tillsammans med lite grabbar från skolan. Så de får något gemensamt och han hittar lite polare.

De ville att pojkarna skulle duscha tillsammans, för att stärka sammanhållningen i gruppen. Så det blev att packa ner Charlie i bilstolen, inlindad som ett litet paket, efter att hon badat och ätit gröt här hemma. Så att jag kunde ta med henne när jag skulle hämta Sebbe igen.

Vi har världens sötaste unge!!!


En 5-årings logik

En granne till min pappa möter mig och Sebbe på affären.

Grannen: Oj va lik han är sin morfar.
Jag: Jasså, ja det kanske han är ja...

Sebbe: Nej jag ser skillnad på oss. Ganska många skillnader faktiskt.


nu sitter hon

2905b5819cfe9e8ca1062389aed8580c.png

Kolla varifrån!

nu sitter jag:)

Idag släppte det för Charlie. Innan har hon hela tiden tippat framåt, eller så har hon kastat sig bakåt, när man försökt få henne att sitta. Men idag verkar det som att hon helt plötsligt fattade att man kunde göra så. Det började idag hemma hos Zandra med att hon satt och höll i mitt finger, men så bara kunde hon släppa taget sen. Och hemma la jag en filt på golvet och satte henne där. Oförsiktig som jag är så la jag inget bakom henne, men hon satt stadigt. Tills jag la dit en kudde, då tippade hon på sidan istället. Så nu får amningskudden, som vi använt SÅ mycke (not), vara skydd hela vägen runt istället.

Roligt att hon kommer kunna sitta på måndag när hon ska fotograferas.


Svante gymmar

Han tyckte att Charlie såg ut att ha så roligt i sitt babygym,
så han ville oxå prova =)


Riktigt härlig helg

Ja, helgen har varit riktigt härlig och vi har inte gjort så mycket alls.
Fredagkväll jobbade jag i hemtjänsten. Jag gillar egentligen inte att jobba helg eftersom Honsa är ledig då. Men jag gjorde ett undantag, för jag hade bara jobbat på onsdagen och hade inga träffar på hela veckan.

Sen på lördagen så tog vi det riktigt lugnt. Honsa va uppe på crossbanan med Svante. Och jag och Sebbe byggde bilbanor och åkte och fikade en sväng hemma hos mamma. Riktigt god mat och snuskdyrt vin, barnfilm med Sebbe och sen en hyrfilm för oss. Det satte verkligen guldkant på den dagen. Vi såg första filmen, av fyra tror jag, med Johan Falk. Ni MÅSTE se den, riktigt bra film.

Sen igår va jag i Hallsta, på smyckesparty hos Helena. Jag hade inte tänkt köpa något, men hittade ett så himla fint halsband som jag bara va tvungen att ha. Dag&natt hette märket, så jag funderar på att ha en sån träff här hemma sen. Och söndagen avslutades, som så många andra söndagar, med Poirot förståss.

Och jympa!! Jag va på ett styrkepass med Kattis. Har inte tränat så mycket de senaste veckorna. Dels för att vi varit förkylda, och sen kunde jag inte köpa träningskortet på autogiro. Friskis har bytt bank, så de fick inte igenom min ansökan. Men jag köpte ett jympakort istället. Tror inte att jag skulle utnyttja ett allträningskort så mycket så man skulle tjäna på det i dagsläget, så jympakort fick räcka.

Ska nog damma av min gamla abtronic, magträningsapparaten som faktiskt fungerar. Det va ett bra tag sen jag använde den, men nu behövs den ju verkligen.

Idag blir det fika hemma hos Zandra. Funderade ett tag på att promenera dit upp, men vädret är ganska ostadigt så jag tror att jag skippar det.

Våran lilla snutta =)



Och mina snuttar =)


såna har höstdagar är nog bland de

0-12c5a41306740eb16843d8bedbce6ff6.png

Kolla varifrån!

såna har höstdagar är nog bland det bästa som finns! Solen skiner och löven prasslar på marken när man går. Tur att jag tog mig ut på en promenad.

Vi va på kyrkans öppna här i älmsta först på förmiddan. Men vi hann knappt mer än dit så va Charlie Skitatrött och gnällig. Så det blev en snabb kaffe för mig och sen fick hon sova i vagnen istället. Tur i såna lägen, att vi bara hade gått till den i älmsta. Så att man inte hade suttit och kört till Hallsta eller Norrtälje i onödan. Men då hade hon iofs kunnat sova i bilen på vägen dit.


Jobb ikväll

Jag hade totalt förträngt att jag skulle jobba ikväll. Kom på det i morse vid frukostbordet, men jag fick tag i Elina som är gullig och tar barnena tills Honsa slutar. Tur det, annars har jag ju Madde också att ringa, men jag tror inte hon är hemma nu. Och Charlie är hostig idag stackarn. Hoppas hon är snäll med Elina och Rickard ändå, hon har inte varit någe kinkig direkt.

Onsdagar är läxdagar med Sebbe. De får hem läxorna på tisdagar och så ska de tillbaka på torsdagen. Och eftersom det är dans på tisdagarna, så gör vi läxor på onsdagen. Hur lär man barnen det där med att läsa egentligen? Jag försöker få honom att titta på bokstäverna och säga de högt, men han hör bara sista bokstaven och gissar ord som börjar på det. Men det är väl bara att kämpa på antar jag, och inte göra läxor på tom mage flera gånger...


Titta hur...

76a262cbbdc229fda3bffc1df2e8585f.png

Kolla varifrån!

Titta hur hon ligger med händerna. Hon är för söt, våran lilla tjej.

Idag ska vi till kyrkans öppna i Hallstavik. Den här veckan blir det aktiviteter varje dag nästan, men det är bara roligt. Jag visste inte riktigt om jag skulle orka åka någonstans den här morgonen, för va helt sjukt trött när jag skulle gå upp. Funderade en bra stund på att gå och lägga mig igen när Sebbe kommit iväg till skolan. Men då blir man väl bara tröttare...

Jag sov riktigt bra inatt, och vi kom och la oss i vettig tid igår. Men ändå va jag SÅ trött så det va knappt jag tog mig upp ur sängen. Tror att det beror på drömmen jag hade. Jag drömde att vi hade vaknat och varit uppe ett tag, men sen visar det sig att klockan inte va mer än tolv på natten, så vi gick och la oss och somnade om. Och strax efter det ringer väckarklockan...

Charlie sov i sitt eget rum inatt, på tal om sömn, för första gången. Hon somnade lika bra där som hon gör i vaggan, och jag gick in och hämtade henne vid halv 5 ungefär. Så det får hon fortsätta med framöver. Ska försöka mata henne där inne också om jag orkar, så hon kan få sova där inne tills hon vaknar av sig själv, och slipper bli väckt av oss.


på väg med busungarna in till dans

0-52c34ef739a398e3e72307a6628cbab9.png

Kolla varifrån!

på väg med busungarna in till dansen i Norrtälje. Jag kom på att det går bussar som passar perfekt med deras danslektion. Och eftersom jag åker gratis med vagn och Sebbe, Tyra har busskort, så blir det ju mycket billigare så.

Lite krångligt är det att komma in med vagnen där dansen är, men det går att lösa. Jag tänkte i alla fall gå iväg och köpa Sushi till mig och Honsa medan de dansar. Barnen fick middag strax efter 3 så för Sebbe räcker det med smörgås sen.

Perfekt det här med mobilblogg, då kan man ju skriva på bussen:)


Usch

48512b6812cd7543f83614434a8f864e.png

Kolla varifrån!
















Sen kväll igår. Vi kom inte i säng förrän halv tolv ungefär. Så jag är riktigt trött idag.

Nu är vi på väg in till familjecenter för sånglek, och det regnar och haglar ute om vartannat. Riktigt ruskväder!

Jackan jag har på mig är ett loppisfynd från i somras. En canadian goose jacka, använd bara ett par gången, och jag tror att jag betalade 400 kr för den. Bra köp! Jag vet dock inte vad jag ska ha på mig i vinter sen, när jag tagit på dunjackan nu. Men det är så ruggigt ute, så den är riktigt skön nu.


Irritationsmoment nr1

Datorn går helt sjukt segt nu vill jag lova, finns det något mer irriterande? Jag tror faktiskt inte det. Skulle kanske vara tvätten då som fortfarande ligger osorterad i stora ikeakassen...

Nu ligger barnena och sover. Eller Charlie sover i alla fall och Sebbe lyssnar nog på bamse. Vi har varit iväg till Hallsta på Sebbes jympa. Korkat kanske att duscha hemma sen efter jympan, men det blir så himla sent annars och idag va det precis så att Charlie lyckades hålla sig vaken i bilen på vägen hem.

Vi har börjat ge henne gröt till kvällen, mycke för att slippa ersättningen när jag är borta. Och sen för att få sova längre på natten. Så först blir det pajtas på, sen gröt och sen ammar jag henne innan vi lägger henne i vaggan. När Honsa hade henne igår så behövde han inte ge henne någon flaska alls, utan det räckte med gröten. Skönt, så hon inte blir så himla beroende av att ha flaska eller bröst för att somna. Börjar hon sova längre på nätterna nu igen så kan vi flytta in henne i sitt eget rum. YEEEYY!!

Det skulle blivit SPA på havsbaden på torsdag med babyöppetgruppen från öppna förskolan i Hallsta. Men det va bara jag och Zandra som va inbokade på den, så de blev tvungna att ställa in. Synd, för det hade jag sett fram emot.

Nu ska jag upp och skölja av mig ansiktsmasken och göra mig en kopp te, sen blir det soffan!!


Under 70 =)

Ja för första gången i mitt liv så syns det på vågen och inte på måttbanden att jag gått ner lite. Väger under 70 kg nu, efter två veckor nästan helt utan sötsaker. Men jag har inte kunnat träna så mycket pga jobb och förkylningar och det är väl därför det inte märks på måttbandet något alls. Man jag ska försöka komma iväg och träna lite den här veckan. Jag vill komma i mina byxor igen!!!!


tröttfia =)

5d73ecad4992a329edc5c3aa09d24905.png

Kolla varifrån!

charlie slocknade så fort vi kom utanför dörren på öppna förskolan. Jobbigt med alla intryck när man är så liten.


Tvättbekymmer

Idag skulle vi tagit bussen in till familjecentret i Norrtälje med Zandra, men Meya va sjuk så det blev inget. Jag tror att vi istället ska gå till öpnna förskolan här i Elmsta när Charlie vaknar.

Jag brukar i vanliga fall vara rätt värdelös på att ha hand om tvätt. Det kan ligga nåra dagar innan det kommer in i garderoben, och några maskiner får ibland tvättas om för att det glöms bort i någon dag. Men nu senaste veckorna har det varit katastrofalt!!! Varje maskin har fått tvättats om, förra tvätten låg blöt i nästan en vecka. Ren tvätt ligger och väntar på att bli sorterad, Sebbe har inga strumpor (det hade inte jag heller haft om jag inte köpt tolv par på markmaden) och tvättkorgarna är fulla. Jag hatar tvätt!!!

Igår fick jag sällskap av mamman in till stan för att hämta Sebbe. Trevligt att slippa åka själv, och så stannade vi på ÖoB på vägen hem och köpte tvättmedel mm. Jag hade tänkt hinna ut till Cissie också, men vi va hemma vid 4-tiden och jag hade träff sen 18:30 så det hade blivit tajt med tid. Måste ju hinna käka middag också...

Träffen va riktigt trevlig, och de sa att det inte alls synds att jag va nybörjare på det här, utan de trodde jag hade hållt på hur länge som helst. Det va ju roligt att höra. Jag klarade också utmaningen som jag fått av min coatch, att fixa fyra nya träffar innan söndag kväll. Jag fick iofs avboka träffen jag skulle haft i lördags, men fyra nya hade jag ju fixat i alla fall.

Ska man ligga ner i den här grejjen??



Nä varför det?!!!
=)


Pambbappappa

Charlie säger bara pabbabba, inte mamma =)



Men idag på skötbordet sa hon mammammamma,
men då hade jag såklart inte kameran framme...


Fotboll

Hejja Sverige!!!!

Idag har vi inte gjort någe mycke alls. Jag hämtade Honsa ute på fogdö mitt på dan. Passade då på att åka hem till Cissies föräldrar för att kolla på skotern som vi ska hämta, och lät hundarna busa. Får se om vi hinner åka dit imorgon med, för Cissie va tydligen där över helgen men hon jobbade ikväll. Jag ska hämta Sebbe imorgon med och sen är det träff på kvällen, men en stund hinner vi kanske åka dit.

Sen har det varit soffläge, och så ska det fortsätta ett tag till.


Bajs

Nu finns ju halva påsen med riesen och några polly kvar där uppe.
Hur ska jag kunna låta bli dem då??


Usch

Nu ska jag krypa ner i min säng helt ensam.
Bara bra att längta lite kanske...


Mamma mia

Mamma kommer över med pizza sen och ska kolla på mamamia med oss. Jag orkade faktiskt dammsuga av på övervåningen. Och promenaden får bli en omväg till affären när Charlie vaknar, för att köpa cola till pizzan.

Jag bröt mitt godislöfte igår när jag svängde förbi hemma hos Elina på en snabb kaffe innan det va dags att hämta barnen på kyrkans barntimmar. Elina hade förståss bakat supergoda bullar till kanelbullensdag tidigare i veckan. Sen måste man ju dricka cola till när man äter pizza. Jag tror att det är lag på det faktiskt. Och när jag ändå ska dricka cola och äta pizza, så kan jag ju äta lite godis med. Lika bra att ta allt på en och samma dag, så kan ja låta bli imorgon istället.


Tjejkväll med dottern

Ja, nu har vi hela huset för oss själva jag och Charlie. Sebbe är hemma hos sin pappa, och Honsa är ute på nån ö med massa grabbar och diskuterar livsfrågor på fyllan. Hihi hoppas de har det trevligt. Jag ska, som de flesta andra gånger då Honsa är borta, passa på att äta pizza. Mums!! Det är så sällan man får göra det när man lever med en mjölkallergiker.

Jag skulle egentligen städat, eller åkt till öppnis, nu på förmiddan. Men en kompis va lite deppig, så jag åkte in och umgicks med henne istället. Vi tog en prommis med Svante och barnvagn, och satt sen och snackade så jag totalt glömde bort tiden. Jag skulle vara hemma när Sebbe kom hem från skolan halv ett, men kvart över va jag kvar hoshenne i Norrtälje. Som tur va så hade Honsa slutat jobba tidigare, så han kunde vara hemma och möta upp Sebbe.

Får se om jag orkar dra fram dammsugaren och sen kanske ta en prommis i det fina vädret. Eller om jag kanske bara bänkar mig i soffan =)

Nu ska jag i alla fall först mata barn.


09-10-07

Skulle egentligen gått upp mot sandviken för att möta upp Zandra nu på förmiddan, men det är riktigt pissigt väder ute. Vi ska ha föräldragrupp med temat mat idag. Chalie har ätit potatispuré de senaste dagarna, så kanske vi provar något annat idag.

Innan träffen igår så va jag hos Monica och drack kaffe. Jätteroligt att träffa henne, vi satt och snackade i flera timmar. Jag hade lovat Sebbe att han skulle få gå hem från skolan själv för första gången då. Men Elina skulle köra dem till dansen och ville åka in lite tidigare. Så när hon kom och hämtade dem i skolan så satte sig Sebbe på tvären. Elina fick ringa upp mig, så jag fick övertala Sebbe att han kunde få gå hem själv idag istället. Då gick han med på att åka med dem. Det är helt tydligt viktigt för honom att få känna sig lite stor.

Härlig höstprommis


Mössa, vantar och halsduk på när man ska ge sig ut i kylan!!


Wohooo

Det gick jättebra och va SUPERtrevligt på träffen ikväll!
Jag va helt sjukt nervös innan, men det flöt på bra.

Nu ska jag lägga in ordrar =)


Småförkyld, men pigg

Jobbade igår, trots förkylning. Jag hade huvudvärk halva kvällen och va seg och nysig, men det gick bra ändå. Idag mår jag bättre. Ska iväg till tandläkaren för att göra en lagning, och sen ta en fika hos Monica.

Såg just att klockan hunnit bli mycket, så jag får skriva mer senare.

Ha en trevlig dag =)


Tur i oturen

Det blev ikea igår i alla fall. Men tror ni inte att biljäveln går sönder på vägen dit, så det höll på att inte bli det. Vi står i en halvtimme och glor ner under motorhuven, kliar oss i huvet, och försöker fatta vad det är för fel. Den lixom bara dog när jag körde, helt utan att hacka eller något sånt. Och den gav inte ens ett litet täcken på att vilja gå igång igen, trots att den rullade typ 200 meter. Så vi sätter oss i bilen igen och får fatt i Krister "Kalven" som kan komma och bärga hem oss. Men i min bmw förut så hände samma sak och då skulle man slå på en liten dosa under huven så gick den att få igång igen. Så jag går ur igen för att slå på allt som går att slå på runt motorn. Men när jag kliver ut genom dörren så har det runnit soppa från under bilen. Och när vi kikar under bilen så ser vi att soppaslangen hoppat av. Då föll det en sten från våra hjärtan. Vi hade sett scenariot framför oss med 7000-8000 i reparationskostnader för att sen sälja bilen för att det blir så mycket fel. Och så går det att laga på en minut med en slangklämma. Ja, ni fattar vilken lättnad!!!!

Sen bar det av till Uppsala, för att köpa 52 handtag till vårat kök. Och inte så jättemycket annat, för vi va båda rätt trötta.

Hemma sen blev det dippa grönsaker framför tvn, med brasa och levande ljus. För att sen somna till Poirot.

Idag försov jag oss mer än vanligt. Jag va så trött att fingret nådde snoozknappen automatiskt. Men Sebbe kom i tid till skolan i alla fall, även om jag fortfarande strosar runt i mysbyxor. Men nu ska vi ut och promenera, hem och duscha så får vi se om vi kanske tar en kort sväng till öppna förskolan här i Elmsta sen.


Lugn söndagsmorgon

Jag har världens underbaraste man i mitt liv!

I torsdags när jag höll på att städa för fullt (jag brukar egentligen städa på fredagarna, men skulle ha behövt jobba vid datorn och hade inget internet, återkommer till det) så hittar jag plötsligt ett meddelande på rittavlan i Sebbes rum.


Han är ju för gullig!!

Jo, vi hade inget internet under torsdag-fredag. Vilket ledde till lite lätt panik eftersom jag skulle ha en träff på kvällen och behövde få ut uppdaterade orderblad. Det va en lastbil som hade kört ner telefonledningen till vårat hus, och skulle ringa på en gång på torsdagen för att få det fixat. Men sen hade han inte ringt förrän på fredagen när Honsa ringde och hörde efter. Arsel!!

Det blev ingen träning i fredags. Jag kände att jag verkligen behövde vara lite hemma, efter att ha haft en helt fullspäckad vecka. Det kändes som att jag varje dag hela veckan gav mig av på morgonen, för massa akriviteter med Charlie, och kom hem sent på kvällen, efter jobb eller aktiviteter med Sebastian. Sen va det träff hemma hos Elina på kvällen, riktigt trevligt. Och igår på dagen har jag jobbat med massa pappers- och telefonarbete på dagen. På kvällen åkte vi hem till Tom och Vickan och umgicks lite. Barnen va med och Tobbe och Ulrika va också där. Riktigt trevligt, det är inte alls ofta vi träffar dem tyvärr. Vi får väl se om det blir någon tur till ikea idag, som planerat, eftersom det blev en (hel) del whiskey för grabbarna igår.


Igår innan vi skulle iväg så försökte jag få Charlie att ligga vid bröstet. Hon bara vägrade och skrek som bara den. Jag antar att hon blivit lite bekväm med flaskan de kvällar hon varit hemma med Honsa. Men hon va lite fökyld också, vilket nog gjorde henne extra känslig. Jag fick henne i vilket fall inte att lugna ner sig alls, hon bara skrek. Så till slut så gav jag upp och gjorde en flaska med ersättning. Då blev hon nöjd. Frustrerande det blir när de bara skriker, man känner sig så otillräcklig. Men sen inatt och imorse så har hon tagit bröstet som vanligt igen. Jag hoppas verkligen att hon fortsätter med det ett tag till. Vill inte sluta amma riktigt än.

Och hon fick sin första smakportion igår också. Potatispuré med lite smör och bröstmjölk i. Det va riktigt mumsigt, och hon ville bara ha mer. Vi har nog en riktigt matglad tjej. Egentligen hade jag nog tänkt att vänta lite till med maten, men hon är så intresserad av det vi äter så jag kände att det började bli dags nu.


Mina underbara barn




RSS 2.0