Natti natti

Oj jag orkar inte skriva mycket ikväll. Hela dagen har varit fullt upp och rätt stressigt, och jag kom nyss in genom dörren som jag gick ut genom klockan 9 i morse. Slutade jobba på hemtjänsten 22:30 ikväll, så det blev lite längre än jag trodde det skulle bli. Och sen blir det en lika sen kväll, och lång dag, imorgon med. Så nu ska jag gå upp och krypa ner i min sköna säng, med min underbara älskling, för att få ett antal timmars sömn i alla fall.


första träffen

Har min första riktiga träff ikväll. Lagom närvös vill jag lova att jag är nu, och så har jag massor att fixa med innan...

Önska mig lycka till


Antar ni utmaningen??

Syster min har inspirerat mig nu. Hon och en kompis har en vit månad, helt utan sötsaker och med träning två dar i veckan minst. Lina som i vanliga fall dricker massa cola light har haft en riktigt jobbig dag idag.

Jag är trött på att vara tjockis, så jag antog oxå utmaningen. Inga sötsaker för mig, mindre portioner mat, träning minst två gånger per vecka och raska prommisar.

Nån mer som känner sig manad att utmana sig själv?
Då är det dags att börja idag!!!


Helgen

Oki Carro jag ska INTE lägga ner min blogg, Lovar!!!!

Men nu uppe i Sundsvall har det varit lite omotiverat att sätta sig framför datorn. Mycket trevligare att umgås när man väl är där uppe på besök. Vi har promenerat, ätit sen lunch/tidig middag, shoppat och mycket mer. I fredags morse va jag och Lina iväg och tränade klockan 6:45. Ett rent styrkepass, vilket kanske inte riktigt är min typ av pass, men det va skönt och jag har träningsvärk i armarna efteråt. På torsdagkvällen kom mamma och Jojje ner, och sen på fredagen kom Honsa, pappa och Fredde. Trevligt att ha alla samlade, det är ju inte allt för ofta det händer.

Charlie har varit helt underbart snäll. På torsdagen blev det lite tokigt med hennes sovtider, för vi spenderade kvällen hos Thomas föräldrar. Så hon låg vaken när klockan va över 21, och somnade om med mamma sen på fredagsmorgonen när vi åkte och tränade. Sen somnade hon ändå vid sin vanliga tid på fredagskvällen. Rutiner i all ära, men det är ju väldigt viktigt att man ska kunna bryta dem ibland oxå. Annars kan man ju inte göra någonting någon gång. Och både bilresan upp och hem, har gått helt utan någe gnäll överhuvudtaget.

Svante fick springa lös mest hela tiden, så han stortrivdes där uppe. Det fungerade bra med honom och Grodan, om man bara höll dem ifrån varann. Och vi va nere och badade honom i deras sjö.

Lördagkväll kom Thomas familj över och vi åt riktigt göttig mat, och dumlekladdkaka till efterrätt. Sen blev det bad i deras badtunna som det hade eldats i hela dagen. Tur att det va mörkt, för när man såg hur vattnet såg ut på morgonen så va det inte så lockande att hoppa i. Tur att man duschade efteråt!!

Sen bar det av hemmåt igår efter en sen frukost. Så nästan hela söndagen gick åt till att köra bil. Vi va hemma vid halv 6 ungefär, så jag passade på att åka och träna med Kattis på passet som va klockan 7. Sen frostade vi av frysen och ställde ner den i pannrummet. Vi har ju två små frysar uppe i köket nu. Så får vi ha den stora där nere till att ha hundmat och sånt man inte använder så ofta i.

Nu ska jag fixa mig och åka till affären och hämta upp min provkollektion. Jag måste få ordning på den, för imorgon har jag min första riktiga träff.


Så blir det..

Det blir sundsvallsresa för oss redan idag. Lina pratade med Sebbe och de skulle ha idrottsdag hemma hos henne istället. Så nu är det bara för mig att äta lunch, packa och duscha innan jag ska hämta Sebbe från skolan och vi ska ge oss iväg. Skönt att komma upp i tid, så man hinner slappna av där uppe. Jag missar ett säljmöte, som egentligen är obligatoriskt, men det går inte att göra något åt. Det finns väl kanske en anledning till att de lägger de mötena när säsongen redan är i full gång också. Men jag har ju inte hunnit ha någon träff än, och har ju därför inte så mycket att fråga om.

Idag stressade jag iväg till Norrtälje i tron om att jag skulle vara hos tandläkaren 8:45. Jag va där drygt 5 minuret sent, så jag va rätt stressad må jag säga. Men då visar det sig att jag skulle ha varit där 8:35 (jag hade skrivit rätt slarvigt i min almenacka) och va ju då nästan 20 minuter sen. Så de hann inte laga någon tand på mig inte, och det va bara för oss att sätta oss i bilen och vända om hemåt. Piss!!!!
Men då hann jag åka och dammsuga ur bilen på Honsas firma. Jag hade egentligen tänkt att gå en sväng i Norrtälje efter tandläkaren, men då va ju klockan bara 9. Och inte vill jag vänta där en timme på att allt ska öppna.

Det gick riktigt bra att jobba igårkväll. Första riktiga passet för mig, men allt flöt på som det skulle. Och jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt. Mindre bra gick det här hemma för min stackars bror. Han fick passa Charlie lite längre, för Honsa va tvungen att åka till Uppsala fram och tillbaka. Och han fick inte i henne någon mat, så hon skrek nästan hela tiden. Till slut fick han henne att sova, sådär en timme innan läggdags för natten ungefär, men det va ju inte så mycket att göra åt. Bättre att hon sov, så fick hon vara bråkig sen med Honsa. Men hon somnade i alla fall för natten sen, lite senare än hon brukar bara.

Sundsvall, here we come =)
(Lina och Grodan)


Beslutsångest

Ja, jag har verkligen bestlutsångest nu. Träffen på torsdagkväll blev inställd på grund av sjukdom. Så då tänkte jag att vi kunde åka upp till Lina imorgon redan. Men Sebbe vet inte om han vill missa sin idrottsdag som är på fredag...

Så nu vet jag inte riktigt hur vi ska göra. Sebbe tyckte att jag kunde åka imorgon, så kunde han åka upp med morfar på fredag. Men jag vet inte om det funkar att ha honom hemma till på fredag. Honsa slutar ju inte förrän halv 5 och Sebbe får inte gå på fritids.

Ikväll ska jag jobba första riktiga passet på hemtjänsten.


snabbgenomgång igen då..

Jag har fullt upp nu om dagarna, så det är värkligen svårt att hitta tid för at sätta sig och blogga. Jag älskar verkligen att ha ett sånt här fullspäckat schema, så jag klagar absolut inte. Men jag vill ju inte lägga ner min blogg, så jag får väl se till att sätta mig här när jag hittar lite andrum.

Det känns mycke bättre i skolan nu säger Sebbe. De hade pratat med honom och med de grabbarnma som hade retats i fredags och så hade de rätt ut det hela. Sen hade de lekt tillsammans på rasten allihopa. Och när jag hämtade Sebbe hos Chippe igår så sa han att det hade känts JÄTTEbra att prata med Hasse. Sen när vi kom hem så ringde kompisen Nellie och frågade om de kunde leka efter skolan, så då längtade han till att komma iväg imorse. Och nu är de uppe och leker för fullt på hans rum.

Igår va jag med Nina till Täby och shoppade. Jag hade absolut inga byxor som jag kunde ha, så det va det jag skulle köpa. Ändå kom jag därifrån med massa tröjor, men tröjor som man kan ha leggins till. Och det känns mycket bättre än att dra på sig tajta jeans nu när man väger som man gör. Sen drog Kattis med mig på ett styrkepass på friskis på kvällen, så jag kanske kan komma i mina byxor igen nån gång i framtiden.

Det va ju öppet hus här i lördags. Jag hade, med hjälp av min älskade sambo, städat riktigt fint här hemma.

hallen innan

hallen efter

Och köket såg ännu värre ut innan, men blev riktigt fint det oxå.

Och så har vi ju fått in våra nya helskåp som ni ser ovan.

Det kom inte så mycke folk, men jag fick två träffar inbokade i alla fall. Och fick ta min första order. Men det gör inget att det inte blev så mycke. Nu börjar jag på riktigt på torsdag, med en egen provkollektion.

Vi proveldade våran vedspis på kvällen i lördags. Det va lite ruggigt ute, så det va skönt att mysa till det lite, och lagade mat på den oxå. Sen firade vi min säljstart med en flaska riktigt dyrt och gott vin.

Och jag fick blommor av min älskling

och en blomma och frukt av mamma =)


Här är en bild på Charlies rum oxå, när det äntligen kommit upp hyllor.


Usch

Sebbe säger att han blir retad i skolan. Han är en sån som man verkligen ska ta på allvar när han säger det. Men han sa att han skulle ta tag i deras "fröken" Hasse och prata med honom direkt när han kom till skolan. Så jag ringde till skolan och bad de att säga det till Hasse, ifall att Sebbe inte säger något så får de grabba tag i honom och prata om det. För det är som Honsa sa; det låter ju inte så farligt med att de retas, men det är ju faktiskt mobbing det handler om. Jag ska ringa sen och höra hur det gick.

Nu vaknade lill-pluttan.


Pumpar boobsen

Sitter i skrivande stund och pumpar ur boobsen. Jag har varit på intro på hemtjänsten idag igen, och det är ju ett visst tryck då när man kommer hem och inte har ammat på ett tag. Konstigt att det kan bli så att det kommer massa mjölk på ena sidan, och sen nästan ingenting på den andra. Men Charlie var ju snabb på att hitta en favoritsida, så det kanske inte är så underligt ändå.

Idag var jag och Zandra på kyrkans öppna i Hallstavik. Det va massor med mammor där,  vilket förståss va jätteroligt!! Och de öppnade för bara två veckor sen, de första gångerna hade det bara kommit ett par stycken, och det hade redan hittat dit ungefär 12 mammor med sina barn. Så nu behöver vi inte sitta hemma någon dag i veckan, det finns förskolor eller jympor på alla förmiddagar.


Kontorsgöra

Jag sitter nu och jobbar vid Honsas dator på kontoret, med massa grejjer som ska skrivas ut inför lördag. Inbjudningar, fotoalbum och lite sånt. Blir en del jobb framför datorn, men det är mest nu i början.

Tänkte att jag skulle hinna med både att göra det här, och kolla på idol. Men när vi va klara vid middagen hade klockan redan hunnit bli halv åtta. Så det va bara att natta barn, ta en prommis med Svante och sen sätta sig vid datorn. Och jag som skulle hinna laminera massa grejjer idag, får hoppa i säng direkt när jag är klar med det här.

Honsa håller på och fixar uppe i köket. Så nu är våra kyl/frysar på plats och skafferidörren är uppe. Jag ska fota och visa sen.

Natti natt


Köket

Första kvällen på jobbet igår då. Inte säljarjobbet utan hemtjänsten. Det gick riktigt bra, både för mig på jobbet och för de andra här hemma. Honsa fixade i köket med Ove när han fått båda barnen i säng, så nu står hela nya delen på sockel.

Det ska in kyl/frysar i det vänstra och det mellersta högskåpen. Och så ska det högra bli skafferi, med heldörr och lådor. Det kommer bli SÅ bra. Sen har köksfläkten kommit på plats också.

Den ska ut en bit ifrån väggen, så Ove ska mura lite till där. Sen ska det dit nya skåp runt hela stocken, och en ny spishäll och ugn. Men det dröjjer lite till, eftersom det blir dyrt att köpa allt på en gång.

Det va riktigt skönt att komma iväg och jobba lite.
Och jag va helt slut igårkväll när jag kom hem.

På förmiddan va jag och Zandra in till öppna förskolan. Det är rätt lugnt och skönt där på måndagarna, när det bara ör öppet för barn mellan 0 till 2 år. Lite lagom för oss med bebisar, för de har bara babyöppet där på eftermiddagarna. Och då kan ju inte jag gå, för då är ju Sebbe hemma.

Här är mitt me&i-barn =)



Nu ska jag upp och borsta tänderna, och leta fram friskis-kortet.
För här ska jympas =)

Idag är det mammajympa, som i vanliga fall krockar med våran sånglek. Men idag är den inställd, så då ska vi bränna lite istället.


Orkar inte skriva så mycke...

Mumsig kantarellpaj blev det till middag idag, utav höstisarna som vi plockade igår. Annars har vi bara hållt på att fixa här hemma i köket och i Charlies rum idag. Det kommer bilder sen, men nu ska jag lägga mig i soffan.


09-09-12

Skulle ju gått på mamma-babygympa igår. Men när jag kom fram till ROS så hittade jag inte vart det va. Och när jag inte hittade dem så blev jag så osäker på om det va där eller inte. Så jag åkte upp till Roslagsskolan och kollade, men det va förståss inte där heller. Men då hade klockan redan hunnit bli kvart över, så det va ingen idé att leta vidare. Fram och tillbaka till Norrtälje, helt i onödan.

Fram på eftermiddan sen så kom Pirjo över och fikade. Och hon hann åka igen precis när Honsa kom hem. Han skulle iväg och spela poker på kvällen, så då passade jag och mamma på att kolla på tjejfilm och käka PIZZA. Mums!! Det är inte så ofta man gör det när man lever med en mjölkallergiker vill jag lova.

Idag kom Johanna och Anders över. Vi har varit ute i skogen och plockat svamp. Så nu är det nog lagom att lägga hunden på golvet och leta fästingar. Sebbe hade en liten en på bröstet, de verkar verkligen dras till honom. Och hör och häpna; Jojje passade Charlie medan vi va ute. Jojje min bror som inte klarar av bebisdräggel, som inte direkt tycker om att hålla i bebisar och som jag aldrig trodde skulle ställa upp som barnvakt när hon är så här lite. Han hade henne i alla fall tills hon började bli gnällig, men det va nog ett ganska bra tag. Sen fick morfar ta över.

Jag fick ihop en halv korg med höstisar i alla fall. Trodde att det skulle bli lite mer, men jag kunde ju inte vara ute för länge eftersom jag inte hade lämnat någon mat till Charlie. Men hade vi inte virrat oss runt så vi va lite halvvilse, så hade det nog blivit lite mer. Men vi hittade rätt till sist, och kom hem till pappa lagom till att barnet började bli otåligt.


Just det =)

Jag var iväg till öppna förskolan här i Elmsta igår.
Det va riktigt trevligt faktiskt.

Det är ju kyrkan som har den. Och därför sjunger man några kristna sånger och ber en kort bön. Men de sjunger mycket vanliga barnsånger också, vilket de inte gjorde förut när jag va där med Sebbe. Så dit kan jag absolut tänka mig att gå flera gånger.

Jag raggade lite värdinnor och informerade om nästa lördag i alla fall när jag ändå va där. Fast jag fick inte sätta upp något på deras anslagstavla, för där skulle det bara sitta saker som hade med kyrkan att göra.


Fredagsmorgon

Igårkväll blev det lite smått stressigt. Skulle först hinna äta innan det va avslutning på Sebbes fotboll. Sen fick min underbara lillebror Fredde komma och möta upp oss, för att jag va tvungen att åka hem och mata Charlie innan jag lämnade över henne till Honsa för nattning. Och sen va det ett två timmar långt föräldramöte på skolan.

Jag vet inte hur jag hade klarat mig utan hjälp från Fredde ibland. Han har alltid ställt upp att passa Sebbe när jag har tränat, jobbat eller vad jag nu har gjort. Och nu när jag börjar jobba lite om kvällarna, så har han lovat att passa båda barnen den tiden det blir mellan att jag börjar och Honsa slutar. Så skönt att ha honom!!!

Elina har också lovat att ställa upp och passa barn om det behövs. Skönt att man har folk runt om sig som hjälper till när det behövs.

Idag har jag dammsugit övervåning, det va helt galet skräpigt, för Pirjo kommer hit och fikar i eftermiddag. Och så har jag jobbat lite vid datorn och fixat så att jag har ordersystemet för me&i på datorn. Så nu kan man väl säga att jag är säljare. Fort gick det! En vecka efter att jag va på ett party så kan jag börja jobba. Jag ska få hjälp av min coach att beställa min provkollektion så jag har den till nästa vecka.

Klockan 11 är det mamma-babygympa på ROS i norrtälje. Det ska vi gå på hade jag tänkt. Efteråt blir det lite stressigt eftersom Sebbe slutar vid 12.25. Men jag har sagt till honom att han kan gå hem själv idag, och vänta på tomten om jag ine hunnit hit. Det blir första gången han går själv hem, dit har han gått själv i två veckor nästan. Så det visar sig väl om han lyckas få med sig allt som ska med hem.


Haha

Jag kom just på att jag måste lägga upp före- och efterbilder till nästa helg när jag ska ha öppet hus. Före och efter städning alltså, för det kommer inte att se ut som samma hus =)


Syskonmys

Här sitter Charlie med brorsan och kollar på barntv.


Mycke data nu

Lag just Charlie för att sova en stund i vagnen. Tänkte knalla iväg till öppna förskolan här i Elmsta idag. Det är kyrkans förening som har den, men det kanske kan vara trevligt i alla fall. Jag ska i alla fall ta med och hänga upp en lapp om me&i där hade jag tänkt.

Jag fick nämligen tillträde till min nya mail, och till me&i:s webb igår.
Så nu framöver är det mycke jobb med att beställa grejjer och skriva ut sånt som man behöver ha med sig på träffar.

Jag har bestämt mig för att starta upp med att ha ett öppet hus här hemma (i renoveringsröran) där folk kan komma och kika på kläderna. Jag vill visa upp vad det är för något jag säljer, och jag hoppas på att kunna ragga värdinnor på det sättet. Ska lappa lite brevlådor här runt kvarteren, och bjuda in vänner med, och utan, barn.

Igår skulle vi ha haft en föräldragruppsträff. Men den va inställd på grund av att Anna, vår barnmorska, va sjuk. Taskigt av henne att inte ringa, det va ju inte så många som skulle dit direkt. Men som för Zandra, som hade gått uppe från sandviken, kändes det ju lite ruttet mot. Men vi fick oss en promenad i alla fall, för jag tog mig iväg och mötte henne på halva vägen.

Sen på kvällen igår hade jag tänkt att gå och jympa, ett medelpass på 75 minuter. Men då hade jag ju glömt bort att det va fotboll...
Så det blev ingen träning, utan soffa för oss.

Lite tur det faktiskt, för då hann jag fixa lite vid datorn sen också.


Full fart här hemma om dagarna

Ja, att sitta ner och ta det lugnt är inte direkt det jag gör bäst. Försöker hitta på så mycket grejjer med lill-tjejen om dagarna som möjligt, träffa kompisarna, hitta tid att börja träna och sen har Sebbe massa aktiviteter på kvällarna.

Igår va vi ju på sånglek på förmiddan. Det va en väldigt liten grupp pga många sjukisar, men mysigt va det i alla fall. Jag fick skjuts med Zandra. Det går inte bussar som passar för de här tiderna, så det är skönt att kunna samåka.

Charlie fick sin första vaccination igår också. Hon va trött och ganska gnällig medan vi va hemma hos Elina och Rickard och fikade. Sen lämnade jag henne hemma hos Honsa när jag körde in Sebbe och Tyra till dansen. Och då hade hon tydligen varit otröstlig här hemma. Bara skrikit i nästan två timmar i sträck, stackars Honsa. Men nu vet vi hur hon reagerar på vaccin i alla fall.

Skönt va det för mig att inte ha med henne ändå. Jag satte mig på café kanelbullen och ringde massa samtal. Så nu har jag fyra klädpartyn bokade, och två som är lite osäkra. Jätteroligt!!!

Idag ska vi ha första träffen i våran föräldragrupp. Det är en liten grupp på bara fem mammor tror jag, men det är lite mysigt att det inte är så många. Jag ska ta en promenad och möta upp Zandra, som skulle vara hurtig nog att knalla hit ner. Så först ska jag fixa mig, och se till att inte Charlie somnar innan vi kommer iväg.


5 träffar

Nu är det dags att börja boka in de första träffarna.
(Carro, jag ringer dig senare)

För jag måste ha 5 träffar inbokade innan jag får registrera mig. Och jag som bokade in introduktion på hemtjänsten nästa vecka, men det ska nog gå bra. Börja på helfart på en gång bara, typiskt mig!!!

Idag ska vi in på sånglek på familjecentret. Zandra kommer och hämtar upp oss strax innan klockan 9. Så det är nog dags för mig att göra mig iordning.

Igår somnade jag på en gång när jag la huvudet på kudden.
Jag va så trött så jag nästan grinade fram på kvällen.


YEEEYYYYY

Fick mail från min coach på me&i.

Hon tycker att jag verkar helrätt för jobbet,
och vill att jag kommer igång så fort som möjligt.


Klyscha

Ja, jag vet att det är en klyscha, men jag kommer med den ändå;

Oj va fort det går framåt för våran lill-kicka nu!!
För en vecka sen, när Charlie låg på mage, så kunde hon sträcka sig upp en liten liten stund, men sen såg det mest ut ungefär såhär;


Nu ser det ut såhär


Och det är inte bara korta stunder längre. Utan hon håller sig uppe, och rullar över på rygg och har sig.

Här ligger hon och har brygg-mys med mormor


De ligger och tittar på ankorna som plaskade i dammen.


Helgen och sånt

Ja, nu har jag äntligen lite tid att sätta mig vid en dator. Charlie ligger och vilar i vaggan (jag vet inte om hon sover, men nöjd är hon i alla fall) och Sebbe är ute och leker på tomten.

Ska dra lite om helgen som varit då. Vi har varit runt lite överallt, men mina tankar har varit på säljjobbet nästan hela tiden. I lördags ringde vi runt lite för vi va sugna på att komma iväg och fika hos någon. Micke och Helena svarade inte, så då åkte vi till Christer "Kalven" på en kopp kaffe. Men Charlie låg och sov i 2½ timme på förmiddan, så det tog lite tid innan vi kom iväg. Sen blev det fika hos Micke och Helena, när dom hade svarat sen. De har en liten Klara som bara är en månad gammal. Sen blev vi kvar där hela kvällen och grillade och drack lite vin. Och kollade på fotbollen förståss. VILKEN MATCH!!!! Oj va roligt det va att kolla på, Zlatan när han är på sitt esse.

Deras lilla Klara hade lite ont i magen om kvällarna. Så jag hjälpte Helena med lite bra grepp, som fungerar vid gasiga magar. Klara fick ligga på mage i mitt knä medan nästan hela kvällen. Och det verkade släppa när man höll henne i kolik-greppet (hängandes på armen) och studsade lite. Gud va skönt att ha fått två barn som inte har haft några problem alls med magont.

Igår, söndag, va vi hem till mamma och fikade lite, innan det va dags att åka och hämta Sebbe. Även om det bara tar tre timmar att åka fram och tillbaka för att hämta honom, så känns det som att hela dagen går åt till att göra det. Så de helgerna blir väldigt mycket kortare än de helger då Sebbe är hemma. Sen på kvällen hade jag ju telefonintervjun med coatchen på me&i, men det har jag redan berättat om.

Men igår när jag gick och la mig så va jag så himla uppspelt och kunde inte sluta tänka på allt runt jobbet. Så det kändes ungefär som att jag precis hann blunda en liten stund bara innan väckarklockan ringde och det va dags att kliva upp igen. Jag och Zandra åkte in med bussen till familjecenter. Man får passa på att åka buss de gånger som det passar. Det är ju gratis, så det är bara att utnyttja så mycket som möjligt. Men eftersom bussarna inte går så ofta, och så måste jag ju vara tillbaka tills Sebbe slutar skolan, så är det ju inte så ofta som det passar. Men nu på måndagarna så gör de det.

På familjecentret kom vi dit båda två med sovande barn, så vi passade på att fika ifred innan de vaknade. Sen hann vi med en sångsamling och att göra gipsavtryck av barnens händer och fötter, innan det va dags att gå till bussen igen. Trevligt även om det inte blev så lång stund.

Ikväll är det jympa för Sebbe i Hallstavik. Elina ska också gå med Tyra, Och Kattis Kasper ska vara med. Så raggade jag med Sebbes kompis Nellie också. Om man ändå ska åka iväg kan man ju lika gärna packa bilen full med ungar, så kan vi turas om att köra lite.


20 pers...

Telefonsamtalet gick bra. Jag trodde inte att det skulle finnas möjlighet för mig att börja sälja nu redan i höst, men det visar det sig att det finns.

Så nu ska jag knåpa ihop en lista på 20 personer som jag möjligen kan ha träffar hos. Det är rätt mycke, men det ska nog gå bra. Är det någon som är intresserad, så säg gärna till.

Jag får berätta om våran helg imorgon, nu ska jag upp och sova. Imorgon är det upp med tuppen som gäller, för jag och Zandra ska in till familjecentret med 7.50-bussen.


Snabbt inlägg

Jag har telefonintervju om säljarjobbet på me&i ikväll. Lagom nervös man är nu då!! Men först ska vi hinna få i oss middag och lägga barn, så jag hinner inte skriva mer nu...


Bryskt uppvaknande

Med kaskad-kräkning i sängen.

Men klockan hade då hunnit bli halv 9,
så det va ju bara att kliva upp.


Arbetsintervju över telefonen

Ja, på söndag kväll har jag en telefonintervju bokad med en ansvarig på me&i. Här går det verkligen undan.

Mamma, som har väldigt svårt att dölja när hon tycker illa om någonting, sa "nä men Jossa!!!" när jag berättade om mina jobbplaner. Men jag tror att det här är en kanonidé, så de så!

Jag hade så svårt att somna igår kväll. Ni vet hur det är när man är så uppe i varv för någonting, så alla tankar bara snurrar runt. Så va det igår. Jag hade massa planer och tankar, och hann inte alls släppa det innan jag gick och la mig. Det är en rätt härlig känsla faktiskt, men jobbigt att inte kunna somna när man behöver. Jag fick verkligen tvinga mig själv att koncentrera mig på boken, annars kunde jag läsa hela sidor utan att ha uppfattat ett enda ord.


Vad har hänt med facebook??

Är det bara jag som inte kommer in där idag????


Rutiner ska det tydligen vara

Jag tror att vi har en dotter som är en riktig rutinmänniska. Hemma är hon ju världens härligaste bebis, och är SÅ otroligt enkel att få att sova och att få nöjd. Men när man är borta så är hon dessto gnälligare. Som igår i Norrtälje. Hon ville inte sitta i knät och somna, och bilstolen dög inte. Så jag fick gå runt med henne för att hon skulle vara nöjd. Och eftersom det va långt efter hennes sovtid, numera somnar hon mellan halv 7 och 7 om kvällarna, så va hon ju ganska trött vill jag lova. Inte förrän vi satt och åt senare, klockan va väl då över åtta, så kunde hon somna i min famn. Och jag kunde då lägga ner henne i bilstolen så att jag fick fika ifred.

Sebbe va inte alls sån när han var liten. Han va lika lätt att få att somna borta som hemma. Men det va nog för att vi va korkade nog att inte skaffa några bra kvällsrutiner till honom förrän han va ungefär 2 år.
Så han va ju van vid att somna hos oss i soffan, eller i famnen. Vilket är raka motsatsen mot hur vi gjort med Charlie. Hon somnar alltid själv i sin vagga. Och det är ju viktigare att det fungerar hemma, det är ju där man är mest.


Jag är frälst

Jag va ju på barnklädsparty igår av märket me&i.

Jag köpte de här

Den här tunikan va ju bara för söt.

två bodysar

Och strumpor till storebrorsan


Nu har jag skickat in en intresseanmälan om att få bli säljare av
me&i-kläder. Det är ett jobb som skulle passa mig helt perfekt! Tänk att ha hemmapartyn (som ju är SÅ mysiga att gå på) som din arbetsplats och arbetsmiljö. Det är ju ett jobb som går utmärkt att kombinera med mammaledigheten, samt med studierna som jag tänkte ta upp nästa höst. Jag kan ha med mig Charlie som skyltdocka. Sen, nästan det viktigaste av allt, så har de ju grejjer som jag verkligen kan stå för att sälja.
Roliga, söta och färgglada barnkläder av hög kvalitet.

Så jag hoppas på att kunna utbilda mig i höst, och köpa in vår/sommarkollektionen 2010 och börja sälja då. Så i vår får vi ordna partyn hemma hos er, så kommer jag och säljer. Gud va roligt!!!!


Babylek

Se så stark jag är =)


Speglar är roliga!!

Sebbe håller i kameran


Ikväll blir det klädparty av märket Me and I


Kollade just igenom kläderna vi fått av min syssling i stl 68. Vi behöver ju egentligen inte köpa så mycke. Men jag har gluttat på nätet och spanat in lite kläder som jag kanske ska köpa i alla fall. Om det är någe att ha så ska jag nog också ha ett klädparty till våren sen.


Gosefiltstjej

Ja, det är en riktig gosefiltstjej vi har. Nappen och snuttefilten ska var med när hon ska sova. Hon tar inte nappen om hon inte har snutten i ansiktet. Och har hon snutten så letar hon efter nappen.




Och på vägen hem från Väsby igår hade hon gosefilten på foten. Det såg ut precis som att hon försökte få fatt i den, vilket inte gick så bra.


Så satt hon från Upplands Väsby till brottby, Sötnos!!!
(Och ja, jag filmade när jag körde. Livsfarligt)



Nu sitter hon i barnstolen, men inte så stadigt.

här sitter hon och kollar på brorsan som håller på i en mattebok


Tillsammans


Jag har köpt en sån där guldstjärnebok till Sebbe. De var riktigt pedagogiska och bra. På ica fanns det flera olika sånna, så jag ska nog köpa någon till. För den här har han snart klarat ut.


Idag skulle vi egentligen ha åkt till Öppna förskolan i Hallsta med Zandra och Meya, men lilla Meya har blivit sjuk. Jag tror inte att jag tar mig dit själv, det brukar tydligen inte vara så många där. Utan stannar nog hemma och sorterar tvätten istället, som hotar att dränka oss om jag inte gör något åt den snart.

Har hängt tvätt nu på morgonen som jag satte på för andra gången igår för den hade legat blöt i maskinen i två dagar. Jag är helt klart värdelös på det där med tvätt!!!


Dumma matte

Ja ni.. Jag har gjort något som jag verkligen skäms över...
Igår kväll innan vi gick och la oss så släppte jag ut Svante i löplinan, som vanligt, så att han skulle få kissa. Sen borstade jag tänderna, tvättade mig och gick och la mig. I morse kom Honsa in och frågade om jag hade varit uppe på morgonen och släppt ut hunden, vilket jag ju inte hade gjort. Fy vilket dåligt samvete som kom över mig då!! Jag hade låtit honom sitta ute HELA NATTEN. Stackars Svante, att han inte skällde då. Men han har säkert krafsat på dörren. Usch vilken dum matte han har.



Min glömskhet är dock inte alltid till hans nackdel. Igår va jag och Charlie iväg och hämtade hundmat i Upplands väsby. Hemma ställde jag en kasse med köttben på köksgolvet och gick iväg och gjorde något annat. Sen hade jag glömt bort att den låg där när jag sen släpper in hunden. Och jag går upp på övervåningen för att sortera kläder. Mums, tyckte Svante som trodde att det va självservering på de benen.


Bättre men inte helt bra

Jag mår lite bättre nu, förutom huvudvärken som sitter i. Men jag har varit på affären och införskaffat piller som ska göra susen mot den. Hinner ju inte riktigt ligga nedbäddad och bara vara sjuk, när jag ändå inte mår helkasst. Jag gick in på affären för att köpa värktabletter och kom ut med både tabletter och matkassar för 850 kr. Typiskt det, när man inte ska handla något egentligen. Men jag handlade inte massa onödigt i alla fall.

Intervjun gick bra (som väntat). De skulle kolla över hur mycke hjälp de behövde, och sen skulle jag få gå introduktion på tre gånger så fort som möjligt. Ska bli riktigt skönt att börja jobba litegrann. Men jag får bli bra på att säga nej, så att det inte blir för mycke jobb. Jag vill ju inte att det ska bli jobbigt för familjen. Jag fick väcka Charlie innan jag åkte iväg, så nu är hon trött och sover igen. Hoppas hon vaknar innan jag ska hämta Sebbe  bara, så jag inte behöver väcka henne igen.

Hon älskar verkligen sitt babygym



Och nu har hon börjat sträcka sig efter saker. Det blev ju lite "baby-battle" på familjecentret när vi träffade en tjej som va två veckor yngre än Charlie, och redan greppade efter saker hela tiden. Så det va ju bara att åka hem och öva, vilket nu börjar ge resultat.


Jag går

Eller tar bilen dit i det här regnet...

Det känns lite bättre efter dushen,
men jag får nog vila mig sen.


hålla masken eller??

Jag ska på arbetsintervju idag, men mår inge vidare.
Huvudvärk och smått illamående. Igår kväll mådde jag riktigt dåligt. Då tänker man; vad är bäst? Sjukanmäla sig redan på intervjun, eller gå dit och hålla masken och se till att jag inte behöver börja jobba förrän nästa vecka.

Jag ska ta en dusch och se vad jag känner då.
Det lutar emot att gå i alla fall, så kan jag köpa värktabletter på vägen hem, för det va helt tomt på det här hemma...


ingen sånglek blev sovmorgon

Anna-Lena från familjecentret ringde i morse och talade om att sångleken va inställd. Hon hade åkt på ordentligt halsont igår kväll, inte så lätt att sjunga då. Så då fick Sebbe gå själv till skolan för första gången, han tyckte att han kände sig redo för det. Och så la jag och Charlie in en tvätt, innan vi gick ock la oss i sängen igen. Jag låg och läste en stund, innan vi båda somnade som stockar.

Välbehövlig sovmorgon blev det idag då i stället. Vi kom upp för en timme sen, och har hängt lite tvätt och slängt in en ny. Charlie fortsätter att ha oroliga nätter och vaknar flera gånger. Det är så synd när det gick så bra innan. Vi kunde gå in och lägga oss och prata och tända lampan utan att hon reagerade förut. Men nu vaknar hon så fort vi kommer in i rummet...

Nu ska jag mata barn och äta själv innan Sebbe slutar i skolan.
Hem får han vänta lite med att gå själv.


RSS 2.0