söndag idag

Vaknade med en chock imorse och trodde att Sebbe va och spydde på toa. Men Sebbe va inte hemma, utan det va Charlie som hostade så himla mycket så att det lät som att någon stod lutad över toastolen. Men Honsa bar in henne till våran säng där hon till slut kunde somna om. Efter det fick vi sovmorgon till klockan 9.

Sen efter en sen frukost så åkte jag, med dotter och hund, hem till mamma. Jag och Sebbe gav oss ut på en skidtur i otroligt tung och djup snö. Men jag ville ha med Svante, och det kan man ju inte ha om man skulle åka till ett färdigt spår. En kilometer kämpade vi oss igenom i alla fall, så nu har Sebbe 8 km kvar att åka under sportlovet för att ta det skidmärket som han vill ta.

Vi har oxå hunnit med en fika med pappa och bröder i Edeby. Planerade lite påskresa och lyssnade på pappas berättelse om hans indienresa. Sen åkte vi hem och åt köttbullsmackor och chokladbollar till Kalle anka och herrarnas 5-mila.



Och förresten så va det ju shlager igår. Helt rätt att Jöback gick vidare, och jätteroligt för Anna. Men jag hoppades lite på NEO, som hade en bra låt. Men han har ju fortfarande chans att komma till globen, den låten skulle funka i ESC.

Och VAD hade Sibel på sig den här gången? Hon hade gjort en Gaga sa de innan, men nej, nej, nej!! Det såg ut som hon hade trasslat in sig i ett paketsnöre. Och jag vet inte om det är en förbättring från förra gången då hon hade virat in sig i några lakan.


Simm simm simm

Det blev minisim för oss idag, trots att Charlie hade rätt hög feber igår. Hon va så himla pigg imorse, så jag och Sebbe åkte med henne och badade. Honsa mådde inte riktigt bra så han fick stanna hemma. Det gick riktigt bra att bada. Hon gick med på att åka på mage i vattenrutchkanan när brorsan först visade hur man skulle göra. Men det blev inte så många dyk idag eftersom ungen fortfarande är så äckligt snorig.

Efter badet så tjatade sonen om att han ville åka till mormor något i helgen. Så vi åkte dit och käkade pannkakslunch, och sen fick jag och Charlie åka hem utan brorsan. Men jag får ju ha han hela veckan nu, för det är ju lov. Så det är klart att han får va kvar hos mormorn.


Charlie fick sova ute idag, första

281a7674892772fa4077a15ec2a0c8b9.png

Charlie fick sova ute idag, första gången på en vecka. Nerbäddad i lapptäcket som farmor sytt.

Det va riktigt bländande att komma utanför dörren, vilken man knappt gjort på hela veckan. Och Svante va en överlycklig hund när han fick springa av sig lös. Det va en del energi som behövde komma ut kan man säga.

Honsa är iväg till affären en sväng. Ikväll blir det taco-dinner, mums!


J_la blogg.se

Jag blir tokig! Varke gång jag ska skriva komentarer numera på kompisarnas bloggar, så får man skriva i en sån där jäkla kontrolltext. Och majoriteten av gångerna blir det fel så att kommentaren inte kommer fram. GRRRH så irriterande!!

Fler än jag som har problem med det??


Det kanske tar slut, även denna sjuka..

Vi mår bättre idag i alla fall. Charlie är lite grinig och trött, men jag är piggare i alla fall. Hoppas verkligen att Sebbe inte insjuknar nu lagom till sportlovet bara. Jag vill INTE spendera ännu en vecka inomhus!!!


Jag tröttnade på att passa charlie

5e2b69bbae246a528f3f955683386529.png

Jag tröttnade på att passa charlie med alla grejjer på soffbordet. Så jag bytte ut allt mot leksaker istället, men de va inte riktigt lika intressanta som fjärrkontrollerna.

Jag skulle egentligen ha skjutsat barnen till dansen idag, men Elina tar dem istället och bokar om läkartiden hon hade med lilla Malte. Så otroligt tacksamt måste jag säga, när jag mår som ett arsel.

Charlie stod själv idag oxå. Hon höll i en leksak och glömde bort lite att hon inte höll i sig. Sen när hon kom på det så satte hon sig på rumpan igen.

Värdelös teve det är såhär dagtid, trots att vi har hur många kanaler som helst. Man lägger märke till sånt när man fastnat i soffan.


Räkningar

CSN, bilskatt, simskola, babysim, fotbollsavgift, radiotjänst på samma månad, tillsammans med alla andra räkningar. Det betyder att jag kan FETglömma ikea...


OS

Ja, här sitter jag ensam uppe och kollar på herrarnas stafett. Honsa är trött efter första arbetsdagen, och barnena sover sött. Charlie har varit pigg och glad mellan varven, men sen har energin helt plötsligt tagit slut och då måste hon vila lite i knät. Jag kanske ska ringa till läkaren imorgon, för jag tror ju att det är halsfluss som vi oxå har åkt på. Men jag vet inte om det är någon idé att behandla med penicillin, för det lär ju gå över av sig självt. Men man kan ju rådfråga i alla fall.


friskARE i alla fall

Oj vilken tur att jag mådde så dåligt igår och inte idag. Honsa är iväg och jobbar, och även om jag är ganska långt ifrån frisk så känner jag att jag kan klara av att ta hand om barn och kanske få lite gjort idag. Det är jättemånga som är sjuka nu, våran mammagrupp blev inställd idag för det va bara två som va friska. Men det är väl såna tider nu antar jag.


Febertoppar

Jag har legat hela dagen. Det va riktigt skönt att ha Honsa hemma, men imorgon ska han jobba. Charlies feber kommer och går, hon har i alla fall ätit ganska bra idag. Jag skulle ha haft två träffar den här veckan, men tur i oturen så ville båda boka om av olika anledningar. Det gjorde inte ett dugg vill jag lova, kände mig lite stressad över att måsta vara frisk på torsdag. Sebbe håller sig frisk än så länge. Han fick både sitta vid datorn och bestämma middag idag, så han är ganska nöjd i alla fall. Men jag hoppas på att vara bättre imorgon så att jag i alla fall kan ringa lite jobbsamtal och tvätta en del. Charlie har spytt ner rätt mycke nu, efter välling varje dag.

Måste gå och sova nu!!

Men det är ju så lätt att fastna framför teven alldelles för länge nu i OS-tider. Kollade på damernas sprint-stafett, det är riktigt starka längdåkningstjejer vi har med i år. Roligt att kolla på måste jag säga. Sen har jag sovit en del under dagen, för jag har inte mått så bra i perioder. Och ont i höfterna har jag, av att ha legat det mest av dagen. Så vi får väl se hur det går att sova inatt, hoppas att det gör mindre ont när jag ligger i sängen.

Charlie är jättehängig, och har inte velat äta någon mat. Hon har spytt upp hälften av vällingen när hon fått det, men jag tror att hon behöll tillräckligt så hon kan sova hela natten. Hon gick med på att äta kiwi i alla fall, när hon vägrade äta nån mat. Försökte lura med varannan sked, men det gick hon inte på inte. Men frukt, mackor och välling klarar man sig ganska långt på om man är 8 månader. Ögoninflammationen har blivit sämre och febern håller i sig. Stackars liten!!

Och det va ingen som orkade köra Sebbe till fotbollen idag. Stackarn får lida för att vi andra är sjuka. Men jag lät honom sitta en lång stund vid datorn istället, då va han mycket nöjd ändå.

Håller tummarna för att vara frisk imorgon.
För att vi alla är hyfsat krya i alla fall...


Att dricka under graviditet

alkohol-och-graviditet



Att dricka alkohol under graviditet, borde vara likvärdigt med att langa till underårig.

En vän till mig nekade att servera en gravid kvinna en öl när hon jobbade i bar. Va det rätt? Ja, visst är det din kropp och du som har ansvaret över ditt barn. Men du har även ansvar över din 14-åring. Och bjuder du henne/honom på alkohol så är det straffbart.

En annan vän hade pratat med någon som tyckte att det va helt okej att dricka när man va gravid. Och hon hade varit så övertygade i sitt försvarstal, så att min vän köpte det rakt av. Men vem är då dummast? Den som är en så duktig predikant, och kan låta övertygande även de dummaste påståenden (som Hitler ungefär). Eller min vän som gick på vad hon sa?

Jag tycker i alla fall att min vän i baren gjorde helt rätt. Det är hennes ansvar som servitris, tillsammans med bartendern och vakten, att inte servera någon alkohol till underåriga. Och det va ju bara det hon nekade till att göra.

 


sjukligan är här för att stanna

Jag hade visst missuppfattat om fotograferingen. Det va ingen som va där och fotade, utan man kunde låna en undervattenskamera och fota själv. Men det kunde man göra när man ville, så vi hinner med det en annan gång.

Hoppas bara att vi är friska allihopa till helgen i alla fall. Charlie har åkt på ögoninflammation. Det verkade vara bra imorse, men sen blev det värre igen. Och hon ville inte äta någon lunch, så hon fick en flaska välling istället. Men den spydde hon ut över Honsa och massa rentvätt, så jag har en del att göra i tvättstugan. Nu ligger de båda och sover i soffan. Honsa verkar inte bli bättre. Kanske piggare än förra veckan, men inte i närheten av bra i alla fall. Jag mår väl sådär, varken bra eller jättedåligt. Men jag skulle inte orka göra så mycket direkt. Sebbe är den enda som hållt sig helt frisk.

Vi hade o-råsa party här hemma igår. Honsa var förpassad till nedervåningen och Charlie hade varit okej på morgonen, så vi lät bli att avboka. Det va riktigt trevligt, även om vi inte blev så många. Men jag handlade en del till barnen, det fanns ju riktigt fina saker.

Annars har vi bara varit sjuka. Jag storstädade uppe och skottade hela framsidan inför att det skulle komma folk, och det va inte lite snö vill jag lova.


Dåligt informerad

Fick just reda på att det va undervattensfotografering på minisimmet idag. Hade jag vetat det så hade jag ju inte stannat hemma på grund av dålig bil, utan lånat nån annan. Surt!!!


Inneväder

Sebbe skulle varit med på skidtävling uppe på lunden idag, men när han och mamma kom upp dit så va det inställt på grund av ovädret. Vilket kanske inte är jättekonstigt för det blåser och snöar från alla håll. Modigt av Sebbe i alla fall att villa ge sig ut i det här vädret. När mamma frågade honom om de inte skulle stanna hemma så sa han; "Tävla, tävla, tävla!!!". Brist på erfarenhet troligtvis, men kul att han tycker att det är så roligt.

Vi skulle egentligen åkt iväg på minisim idag oxå. Men med våra ojämna bromsar så vågar man inte ge sig ut i det här vädret. Hade jag behövt nita så hade bilen snurrat.

Så jag får väl ta tag i städningen idag, som jag inte orkade med igår. Jag somnade på soffan igår kväll, sådär så att man inte kan hålla sig vaken även om man vill. Det va länge sen jag va så trött. Och imorse somnade Charlie om hos Honsa i våran säng. Så vi fick sovmorgon till strax innan 8, vilket va både välbehövligt och riktigt skönt.


bajs-bil

moget va...

Jag va in och besiktigade bilen idag på förmiddan. Den gick inte igenom för det va jätteojämn bromsverkan i bak. Men de ska fixa det på verkstan nästa vecka, så jag hoppas att vi inte blir utan bil allt för länge igen.

Honsa är fortfarande jättedålig. Han fick penicillin igår, så det borde vända snart. Men både jag och barnen har klarat oss helt än så länge.

Inte så långt inlägg idag, för jag har fullt upp som vanligt.


Dags att fylla på med leksaker i b

3a2287632469b23e061f95f6d27eb874.png

Dags att fylla på med leksaker i bilen. Charlie har börjat hoppa över förmiddagsvilan vissa dagar, och då behöver hon sysselsättning i bilen när vi ska åka någonstans vid den tiden. Idag dög i och för sig en colaflaska.

Jag har varit utan ett par ordentliga handskar hela denna kalla vinter. Jag har ett par vantar som jag använder när jag åker bräda eller leker i snön. Men jag skulle behöva ett par typ skinnhandskar som man kan använda till vardags. Om jag däremot är inne och handlar grejjer, då tänker jag; vad behöver barnen? Kan Honsa behöva något? Inte; Va kallt det va att skrapa bilrutorna sist, undra om det finns några handskar som passar mig. Är man mamma eller är man mamma...


Vilken dag!!!

Vi började med en förmiddag på familjecentret i Norrtälje. Hade siktat in oss på att åka med Zandra dit, men lilla Meya va sjuk så de åkte inte med. Men jag orkade inte stressa till bussen, så vi tog bilen in. Honsa ligger fortfarande hemma riktigt sjuk. Jag hoppas att jag inte insjuknar innan fredag i alla fall om jag nu ska bli sjuk, för jag har två viktiga klädträffar de närmsta dagarna. Sen ringde Anki och frågade om vi skulle och bada idag. Först sa jag att vi inte skulle det, Charlie har ju varit rätt snorig de senaste dagarna. Men sen ångrade jag mig och åkte hem och packade badkläder och fika. Jättetrevligt och halvkaotiskt med våra fem ungar i dusch, bastu och omklädningsrum, så man va ganska trött efteråt.

Sen när vi kom hem så va det bara att börja med maten, och efter maten bakade jag semmelbullar, lag Charlie, städade kök och sen tog en prommis till ica för att köpa diskmedel när Sebbe också hade somnat. Nu har jag gräddat bullarna och ätit en riktigt smarrig semla. Honsa va tyvärr för dålig för att ta nån, men de va riktigt goda vill jag lova.

Nu är jag HELT slut. Så jag ska bara lägga bullarna i påsar och sen däcka ner i kudden. Det är ju en dag imorgon också...


Syskon-bus

Lite bilder =)





Sjukstuga

Jag och Petra har planerat att åka till badet imorgon eftermiddag med barnena. Men nu är hennes minsting snorig, mina är snoriga och hostiga, och Honsa ligger hemma med hög feber. Så vi får nog se imorgon ur det blir med det. Annars har jag en hel del att göra här hemma, så det gör inte så mycket om vi skjuter fram det en vecka. Då kanske alla är lite friskare oxå om vi har tur.

Idag blev det ingen promenad upp för att hämta Sebbe på fotbollen. Jag ville inte lämna Honsa med vaken bebis, så det blev lite för tajt om tid för att gå. Men vi fick tillbaka våran bil idag, så nu är man inte lika låst längre. Och vi åt så himla god mat idag. Laxfiléer med ris och citron-dillsås.

Hemligheten med att lyckas med att steka lax, är att ta svag värme och att ta bort från pannan när de inte är riktigt genomstekta. De fortsätter att lagas av värmen från stekytan, och då blir de riktigt saftiga och goda. Krydda med bara citronpeppar och örtsalt, mums!!


Måndag

Det blev öppna förskolan för oss idag på morgonen. Honsa ligger på soffan i feber, stackarn. Hoppas hoppas att vi andra slipper det, men det är nog inte så stor chans. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk. Finns det någon som någonsin har det??


Det här fina hjärtat fick jag av H

0-3406a3134490bcbcccee90be3905b62a.png

Det här fina hjärtat fick jag av Honsa idag. Det är en bit av stammen på vårat plommonträd här på tomten.

Jag älskar dig hjärtat! Du betyder allt för mig!


Alla ♥ ns

Jag fick inte med mig min son, varken till skridskobanan eller pulkabacken idag. Han ville hellre vara hemma hos sin mormor. Så jag ringde Petra och gick en prommis med vovvarna i skoterspåren. Att dra runt på varsin vagn, 5 km i snön, va inte det lättaste kan man lugnt säga. Men riktigt bra träning är det ju i alla fall. Jag hade ingen hemma hos mig, och Petra va oxå ensam hemma, så vi tog en kopp thé hemma hos henne när vi promenerat färdigt. Hennes lilla valp blir lite kaxigare när han är inomhus, så hundarna fick busa ordentligt under köksbordet. Och jo, min STORA hund låg också inslingrad under stolarna och busade. Charlie och Emilene lekte också på en filt, på halvsäkert avstånd från bushundarna.

Honsa hade haft det ordentligt jobbigt i endurospåret idag. Ett varv som brukar ta 10 minuter tog idag 1½ timme, på grund av all snö. Så ingen av oss orkade laga viltlax, som stod på menyn för kvällen. Utan vi värmde upp gratängen från igår, men det va gott nog. Sen har vi haft min bror och mor på besök. Och Sebbe va väldigt kramig på sin mamma, efter en hel helg hos mormor. Och vi har självklart suttit framför sport-tv resten av kvällen. Nu är det dags att gå och sova. Jag skulle egentligen rensat bland grejjer som jag ska sälja på tradera idag. Men det har kommit massa andra trevligheter emellan.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Hoppas att ni har haft en underbar alla hjärtans dag idag.
Och umgåtts med de ni älskar, det har jag!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥


I väntan på våren

Jag har just beställt gardiner till köket.



Det kommer att bli SÅ fint. Men de kommer inte komma förrän slutet på mars... Tråk tråk, så julgardinerna får hänga en stund till. Funderade på att beställa lite prydnadsgrejjer också, men bestämde mig för att vänta och kolla vad de har här nere på möbelaffären först.

Idag har vi ätit en lång och härlig alla hjärtans dag-frukost. Sebbe blev kvar hos mamma igår, för de åkte på bio på eftermiddan. Men jag, Charlie och Honsa har haft en mysig morgon.

Igår blev det sen middag framför teven med rotfruktsgratäng, fläskfilé (vegfilé till Honsa), gott vin och shlager. Vi borde sitta i någon sorts jury eller nåt. Både den här lördan och förra så blev det precis som vi tippade. Vi gissade till och med rätt på femte placeringen den här gången. Det va synd att inte Kalle Moreus gick direkt till globen, men de kommer nog dit ändå.

Och imorse sov Charlie till strax före 7 utan att vakna på natten. Hoppas att det fortsätter så!!!


Ingen shopping...

Så sugen på att åka och fika hos nån när vi va ute och gick idag. Men eftersom våran bil fortfarande är på verkstan så va det svårt. Vi skulle dessutom ner till möbelaffären och göra slut på våra presentkort som vi har där, bara på inredning. Men när vi kom dit så hade de självklart hunnit stänga. Trodde de stängde 16 och inte 14 såhär på lördagar, men icke. Så jag blev snuvad på massa härlig shopping.

Innan dess hade vi varit på minisim och hemma och ätit lunch. Charlie tycker verkligen att det är SÅ roligt att bada, så vi skrev upp oss på den tredje och sista kursen också. Det blir många lördagar framöver som vi bli uppbokade, men det är det värt.

Och inatt fick vi sova!!!! Charlie vaknade vid 5-tiden, men hade inget emot att somna om till 7 inne i våran säng. Så skönt. Men man känner sig fortfarande rätt så seg efter alla nätter som hon krånglat.


Kvällsfika och solsidan. Det är gr

0-4706f153526140d649a12ad737b8b34d.png

Kvällsfika och solsidan. Det är grejjer det!

Ikväll har jag provat smörja in Charlies fötter med en salva med kamomill, och satt på klassisk musik till henne när jag la henne. Så inatt hoppas vi på mera sömn.


Matvrak!

Charlies farmor va på besök hela eftermiddan igår. Kul med ett lite längre besök, det är inte så ofta det händer. Då fick jag ett ryck och lagade lite extra mat att frysa in till charlie. Det blev köttfärssås till middag och till ett antal buttar till Charlie. Sen gjorde jag en gryta med nötkött och ris oxå. Så himla enkelt att slänga ihop själv så slipper man köpa burkar. Det blev ris kvar från den ena rätten, och köttfärssås från den andra, så jag blandade ihop de i en burk. Det blev rätt mycke, men jag tänkte att man får väl slänga det som blir över. Men hon slukade alltihop nu. Det finns inte så mycket botten i den har tjejen kan man säga.

Hjälp, hon har fastnat. I mina byx

5d8cdb07e2cc4da5f657bbc0845b6bd2.png

Hjälp, hon har fastnat. I mina byxor... Det är inte lätt att få något gjort då vill jag lova.


städ och sånt

Idag är jag lite mer laddad för att städa än va jag va förra fredan. Men Charlie har bestämt sig för att hon är rädd för dammsugaren, så vi får väl se hur det går sen när hon sovit en stund. Nu på morgonen har vi i alla fall hunnit sortera en del tvätt och satt igång en maskin med disk.

Igår förmiddag va vi på kyrkans öppna här i Elmsta. Vi kunde inte ta oss iväg så mycket längre eftersom våran bil är på verkstan. Och usch det blev mycket dyrare än vad det va tänkt, och de kommer även att ha kvar bilen över helgen... Vi fick nedslag på ena bromsskivan på besiktningen, men nu fick de även byta båda bromsoken i bak också.

Efter öppna så gick jag och Petra ut på en promenad med hundar och vagnar. Meningen va ju att jag skulle gymma efter lunch, men det blir lite svårt utan bil. Promenerar jag ner så kan jag ju inte ta med vagnen in. Jag ska ha haft sånna där däckskydd nån gång, men de hittas inte. Vi hade tänkt att gå upp till sandviken, men gamla vägen va inte plogad. Så det fick bli ett varv runt Hammarby istället. Det va skönt att komma ut en sväng i det fina vädret, och Svante fick busa ordentligt med lilla Calle.

Charlie har sovit de sista två nätterna utan att ha vaknat. Men istället tyckte hon då att det va morgon klockan 04.30 igår och 05.20 idag. Vi får hoppas att det fortsätter vara senare och senare, så att hon snart går tillbaka till sin vanliga dygnsrytm.

Lite härliga bilder på mina härliga barn.
(tagna av mamma när hon va barnvakt)



charlie är inte riktigt helt hundr

0-2cb145695bc3cc54df8cc35094287258.png

charlie är inte riktigt helt hundra idag. Då får man äta välling till mellis. Det är lyx det:)


Charlie på tiohundras hemsida

http://www.tiohundra.se/1/Barn/M1/Familjecenter/

De va och fotograferade oss på familjecentret igår.
Charlie är med på bild 5 och 6.


skrik, skrik och skrik

Usch va det är jobbigt att höra sin lilla älskling skrika. Jag tänkte låta Charlie sova inne, och somna själv så att det kanske underlättar för när hon ska somna om på nätterna. Men hon bara skriker och det gör så ont i en då.

Nu sover hon däremot. Jag gav upp när det lät som en duns i golvet mitt i allt skrikande. Hon hade inte kommit ur sängen, men när jag tog henne i famnen så hade hon en sån där hickande gråt jättelänge. Sån gråt som alla barn vet att det gör så ont i en förälder att höra. Då satt jag kvar och tröstade henne tills hon somnade istället.

Inatt va det hemskt!! Hon vaknade innan 23, och somnade om ganska lätt. Men varje gång jag försökte stänga hennes dörr så vaknade hon och började gallskrika. Jag vågar inte låta dörren stå öppen på natten på grund av katterna, men det fungerar inte som det är nu. Ikväll är det en klädträff i Norrtälje, och jag vet inte hur jag ska orka. Vi får antingen ställa in en spjälsäng i vårat rum igen, eller lägga in en madrass i hennes. För inatt fick jag ge upp till slut och ta in henne till våran säng.

Vi orkade oss ändå iväg till kyrkans öppna i Hallsta idag. Det va riktigt mysigt, där har vi inte varit sen innan jul.

Och igår kväll tog jag och Sebbe med oss skridskorna och åkte upp till lunden en sväng. Jättehärligt även om vi inte hann åka så länge. Men man får passa på, för snart kan den härliga vintern vara över.


Jag tog mig upp tidigt i morse

2ee064e61a5dedc91dcd004bc38e5bc0.png

Jag tog mig upp tidigt i morse, för att hinna med bussen in till Norrtälje. Kattjäveln skrek så Charlie vaknade, hade tänkt att göra mig klar innan hon kom upp annars. Men det gick bra ändå, vi fick ta frukosten först bara. Vi ska in till familjecentret och möta upp Cissie med Sofia, och kanske Zandra och Therese oxå.

Igår körde jag Sebbe till fotbollen. Sen åkte jag hem, badade Charlie och tog en promenad upp med Svante för att hämta Sebbe igen. Skönt att komma ut på en kvällsprommis, även om inte Sebbe blev överlycklig. Men varför ta bilen när man kan gå? Dit däremot blir det nog svårare att hinna traska. Vi brukar ha hunnit äta klart 20 min innan träningen börjar.

Det gick bra att gymma igår med. Charlie ville inte somna alls. Men vi va ensamma i omklädningsrummet efteråt, så det fungerade ändå.

Och i natt fick jag gå upp igen. Skruttan vaknade 1.50, men jag fick henne att somna om på en halvtimme. Måste däremot skaffa en morgonrock att slänga på mig om det här tänker fortsätta. Det är lite kallt att strutta upp i bara trososna:)


måndag = gymmet

Idag tvekade jag om jag skulle orka ta mig iväg till Hallsta, men som tur va så pallrade jag mig iväg. Anki bjöd på fika, och Carro, Madde, Helena P, Zandra och Tessan va där med barnen. Riktigt trevligt!

Men vi va inte kvar så länge, för 12 skulle vi va på gymmet. Helena med lilla Klara hoppade över det idag, och tog en långpromenad i fina vädret istället. Men jag gav mig fan på att jag skulle dit i alla fall. Kände mig riktigt duktig som slet mig från fikafolket, och åkte iväg fastän ingen skulle möta upp mig. Och idag köpte jag månadskort där oxå. Annars kostar det 80 kr per gång man går dit (50 med annat giltigt träningskort) och det känns inte så motiverande att behöva betala varje gång. Så nu ska jag försöka öka till torsdagar oxå. Det är så perfekt att ha träningen klar när Sebbe kommer hem från kyrkans barntimmar på eftermiddagarna. Så slipper man åka iväg på kvällarna också.


Helgen som va

Ganska trött va man igårkväll. Efter en helg med massa aktiviteter, men utan sömn. Konserten va riktigt bra i lördags. Jag såg inte så mycket alls, men det va bra ändå. Och vi åt riktigt god mat innan.

Men som vanligt när jag har druckit lite, nu hade jag faktiskt inte druckit mer än knappt 3 glas rött, så kunde jag inte sova ut på morgonen. Vi hade kommit hem vid 1-tiden på natten, och jag va klarvaken vid 8. Inga barn hemma eller nåt, men det va ju bara att kliva upp. Sen hade jag en träff mitt på dan, så jag kunde inte ta igen missad sömn då.

Träffen va hemma hos Anna, och gick riktigt kanon. Sen på kvällen kollade vi på melodifestivalen, som vi hade inspelat sen lördan. Helt rätt vinnare den här gången tycker jag.


På väg från babysimmet nu. Alla fy

0-41189763fb90457935466184c5ac0e5b.png

På väg från babysimmet nu. Alla fyra har badat, men det va nära att vi inte kom iväg alls. Jag har fått erfara hur jobbig en jobbig natt kan vara när man har småbarn. Precis när vi hade somnat ordentligt så vaknade Charlie, och hon vägrade att somna om. Jag ammade henne och försökte då henne att somna om i sin säng. Men till slut fick jag ge upp och ta in henne till oss. Men det va ingen bra idé det heller, hon bara busade då. Tillbaka in i hennes säng igen. Men till slut fick jag ge upp, och gå ner med henne till teven. Klockan va då halv två, och jag hann kolla på en hel film innan hon hade somnat. Då kunde jag lägga henne i sin säng, och gå in och få lite sömn själv.

Inte bästa starten på en helg full med aktiviteter.


Fredagsmys

Jag fick min provkollektion idag! Så nu har jag hängt upp alla kläder, provat en del mammakläder och packat ner allt inför tröffen på söndag. Jag tror inte att jag kommer hinna göra det i helgen, för vårt schema är ganska späckat. Först babysim, sen hem till pappa en sväng, hem och fixa oss, lämna barn hos mamma och sen in till stan för att kolla Thåström på anexet. Det ska bli riktigt roligt.

Sebbis har varit på disco ikväll. Dansat med massa tjejer och köpt godis så det räcker för hela helgen. Det är så roligt att han tycker att det är så kul. Sen va han ordentligt trött när han kom hem, så direkt i säng för honom.


Ja du...

Ibland är det bara skräp!!!

Jag önskar ett slut på mina problem efter mitt förra förhållande.
Det räcker nu! Jag har kämpat i tre jävla år.

Man börjar se slutet, men det är ännu allt för långt kvar..



Men en väldigt klok människa sa till mig; att om man klagar så har man accepterat problemet. Annars gör man något åt det.

Så färdigklagat för mig. Det är bara att kämpa på, så är det över till slut.


Tandproblem

Febern berodde nog på den lilla bissingen som är på väg upp, för nu är den helt borta. Det är fjärde tanden som är på väg upp, men det är bara de här två senaste som man har märkt av. Förra tanden så vaknade hon på kvällarna och va lite ledsen en stund.

Fredagar är våran hemmadag, så snart ska vi gå upp och vila lite förmiddag. Om nu Charlie behöver det, än så länge är hon rätt pigg. Hon sover två gånger per dag nu. En kortis på förmiddan, och sen en lång stund efter lunch. Det börjar väl kanske snart bli dags att ta bort den korta vilan. Men hon somnar ju i vagnen, eller bilen, när vi tar oss iväg någonstanns på förmiddagarna. Så den får vara kvar ett tag till i alla fall.

Ikväll kommer systern ner från Sundsvall. Tur att jag inte hann klippa pojken förra helgen då, så överlämnar vi det till proffset istället.

Och håll tummarna för att mitt paket dyker upp idag..


Sötnosan leker med blue-ray spelaren.


Sist ett par filmer för er som orkar kika

Charlie har precis kommit på, att om man ställer sig upp och faller bakåt i badbaljan. Då plaskar det!



Nu är hon faktiskt ännu stadigare med sin gå-vagn. Det här va någon vecka sen och balansen blir bara bättre och bättre. Men hon vill gärna hålla i sig med båda händerna när hon ska gå än så länge. Står hon stilla däremot, då kan hon styla och hålla med bara en hand.


Hihi

Gå in på Eniro och sök på Kartor: "Åsögatan 176" och klicka på "gatuvy". Dra eller klicka på pilen till höger till det röda huset (ligger på andra sidan gatan) och där på andra våningen"... Zooma :)


Paketkrångel

Igår struntade jag och Sebbe i barnteven för att istället trotsa den isande blåsten och åka upp till skridskobanan. Det va jättekul att ställa sig på ett par skridskor igen (första gången i vinter) och dessutom jättemysigt att göra något bara Sebbe och jag tillsammans. En timme va vi där och åkte. Och det kändes i både rumpa och höfter efteråt, så lite träning är det allt.

Idag har vi varit på babyöppet i Hallsta. Charlie är lite kinkig idag, tror hon håller på att bli sjuk den lille stackarn, men det gick bra medan vi va där i alla fall. Hon vaknade med en chock imorse av att morsan skriker, som en tok, på henne när hon bet mig i tutten. Så det är väl klart att det blir lite tjurigt efter en sån morgon. Nu sover hon som en stock i vagnen, och Sebbe sluter inte förrän 14.15 idag. Tänk om hon kan sova lika länge som hon gjorde igår, när man inte ville att hon skulle sova någe länge. Då får jag en hel massa egentid såhär mitt på dan.

Den egentiden väljer jag att sätta mig framför datorn såklart. Nu har jag faktiskt till och med tömt kameran, inte en dag för tidigt.

Och vet ni vilken otur jag haft med mitt jäkla paket som jag går och väntar på... Igår när jag kommer till ica så säger Lollo i förbutiken; "Ja men där e ju du, det skulle komma ett paket till dig. Men det va några paket som saknades, så vi får hoppas att det inte va ditt." Men självklart va det mitt!! Det stod med på listan att det skulle komma, men det fattades. Så jag åker hem och försöker få tag i schenker och kollar mitt andra paket, och ser att det står att även det är feldistruberat. Båda paketen borta, hur mycket otur får man ha? Och när jag väl  får tag i schenker (efter en hel del kö och omkopplingar) så säger de att jag ska ringa privpak, för det är de som har hand om det. Men när jag ringer dit så har de stängt 5 minuter innan...

Idag fick jag tag i PrivPak i alla fall. Jag kollade mina paket och såg att det hade skickats iväg i samma, vilket ju va skönt att veta. Så det är inte två paket som är på vift, utan bara ett. Och det hade inte kommit iväg på grund av vädret tydligen. Men det skulle komma ut med nästa leverans, så jag skulle troligtvis ha det innan helgen. Men några garantier kunde de ju inte lämna såklart. Jaja, nu är det bara att hålla tummarna för att det kommer imorgon, som de sa...

Lite bilder då eftersom jag tömt kameran =)

Sebbis spelar schack på nyår

Söt-Charlie i meandi-overallen

Pajtas-tjeja

meandi igen =)
sötnos!!


Mammafika hos Carro

Har precis slängt i mig lite lunch efter en förmiddag med fika och lek hemma hos Carro. Anki, Zandra och Helena va där med alla barnena, och vi hade riktigt mysigt. Charlie sover en stund ute i vagnen nu innan vi ska fara in till Norrtälje och lämna tillbaka Susannes provkollektion. Min kollektion kommer troligtvis idag, det hade blivit något fel så den är KRAFTIGT försenad. Igår hade jag min första träff, och ängeln Susanne är så gullig och låter mig låna hennes kläder från i måndags. För snacka stressigt när jag inte hade hunnit förbereda mig ett dugg innan, och inte fick någon klarhet i när kläderna skulle komma. Men det löste sig i alla fall. Och det va en jättemysig träff hemma hos Angelica i Herräng. De bodde i ett helmysigt hus mitt ute i skogen, precis så som vi vill bo sen.

Tror ni det va skönt att gymma i måndags, det ska vi försöka fortsätta med. Måndagar är en sån där bra dag när gymmet öppnar 10, och Sebbe slutar inte förrän 14.15. Samma sak med torsdagar, så vi får väl öka till två dagar i veckan sen när jag har kort. Jag hade tagit in vagnen innan så att den skulle torka. Och sen fick Charlie sitta i den medan jag tränade. Inte ville hon sova heller, även om vi åkte dit direkt efter lunch. Men det gick bra ändå, det fanns ju massa grejjer att kolla på. Sen somnade hon lagom till att jag skulle stretcha, och jag kunde därför ta en LÅNG varm dusch i lugn och ro efteråt. Tänk om man hade kommit ihåg att säga till dem att sätta igång bastun, det ska vi göra nästa gång.

Igår spenderades hela dagen åt förberedelser inför träffen. Papper skulle skrivas ut (vilket jag fick göra på Honsas jobb, för vår skrivare är pajko) och lamineras, jag skulle gå igenom min visning och packa allt som skulle med. Roligt att komma igång igen efter ett lång juluppehåll. Och när jag fick se vilka storlekar jag skulle få mammakläderna i, så kunde jag inte låta bli att även beställa en tunika till mig själv.


Så himla snygg! Orkade inte vänta till jag kunde handla med min säljarrabatt heller, vilket jag ska göra innan jag beställer kläder till barnen.


...fortsättning

Skoterturen blev helmysig. Eller jag och Charlie åkte ju inte så mycket skooter. Men korvgrillning över öppen brasa, och Charlie fick dricka varm choklad för första gången. Sen somnade hon i vagnen, och Svante och jag busade i snön.

Här är lite bilder från dagen, som mamma har tagit.






Efteråt åkte Sebbe med hem till mamma en sväng, medan vi andra åkte hem till oss, tog det lugnt och skalade räkor. Fram på kvällen blev det räkmackor framför Robinson-finalen, och lördagsmys med godis.

Söndag morgon skulle Honsa iväg och köra cross. Så jag klädde på barnen, efter att Charlie fått i sig lunch, och gick ut och skottade snö. Sebbe grävde snögrotta i ploghögen på baksidan.

Crippe och Zandra kom över på en fika fram på eftermiddan sen. Och sen kom mamma hit och så blev det tacomiddag. Riktigt mys!

Efter maten gick jag ut och gick med Svante en sväng. Men jag kände att jag verkligen behövde bli av med en massa energi. Så jag joggade halva rundan istället. Inte i de bästa skorna, men det va ändå RIKTIGT skönt.

Idag är det BVC, och sen ska jag och Helena besöka gymmet med bebisarna. Får se hur det går. Charlie är ju inte direkt den som sitter still längre, direkt motsatsen kanske. Men jag tänkte åka dit när hon ätit lunch, så kanske hon kan sova i vagnen en stund i alla fall.


RSS 2.0