Ingen tid för tvätt

Har inte alls hunnit tvätta så mycket som jag hade hoppats idag. Så fort man har händerna fria så har jag fått springa och byta både blöja och kläder på Charlie. Honsa är också dålig, så jag har fått ta hand om det mesta själv. Men jag tror att vi har tillräckligt med kläder för att klara resan. Jag får tvätta lite av Charlies kläder imorgon bara, så vi klarar några dagar till med läckande blöjor.


Norrtälje idag

Idag ska jag och Charlie iväg på möte i Norrtälje. Inget jag kan berätta mer om nu. Men ni får veta sen, beroende på hur det utvecklas ;)

Fick tillbaka våran bil nu på morgonen, den har varit på verkstan IGEN. Men inte så dyrt den här ången, vi va tvugna att byta tändkablar. Så nu ska vi brumma in till Norrtälje i god tid. Jag tänkte hinna förbi babyproffsen innan och köpa en resesäng till Charlie. Vi tror att vi kanske blir utan sömn annars uppe i Ljungdalen. Men de hade en som va nedsatt i pris förra veckan, så jag hoppas att den fortfarande är det.

Och både mamma och Honsa är magsjuka nu, så det va nog så för Charlie oxå. Men hon är bättre nu i alla fall, och jag hoppas alla är friska tills vi ska åka.

Jag måste verkligen se till att tvätta massor idag, och börja packa, för på torsdag bär det av.


Magsjuka, eller?

Charlie fick diarré idag. Jag vet inte om det beror på penicillinet eller om hon har åkt på magsjukan som går nu. Hon fick därför kokt torsk med ris till middag, och blåbär till efterrätt. Sen åt hon en halv flaska morotssoppa och en hel del vätskeersättning. Så efter majsvällingen va hon ganska mätt och kräktes över hela köksgolvet. Svårt att veta om det bara va för att hon va överfull eller om är magsjuk. Men sjukvårdsupplysningen hade en väntetid på 15 minuter, så vi får avvakta till imorgon och se hur pigg hon är då. Men jag lär ju bli tvungen att gå upp och fixa välling i natt i alla fall.

Våran helg

I fredags var ag iväg och visade barnkläder på Skarsjöstugan i Rimbo. Det är verkligen jätteroligt att ha fått komma iväg till så många öppna förskolor och haft visningar. Och det har ju gett en del nya värdinnor också. Sen hemma blev det storstädning och tacokväll för oss. Jätteskönt att ha lite ordning runt sig måste jag säga.

Igår stod jag, med min kollega Susanne, och visade kläder på lekrymden hela dagen. Sebbe var med och lekte under tiden, och honom såg man inte mycket av. Han kom tillbaka några gånger, svettigare och svettigare, och ville ha nåt att äta eller dricka. Och hela dagen va verkligen jättegivande och rolig, men man blev ganska slut. På kvällen skulle vi egentligen ha åkt på middag hos några vänner, men det blev inställt. Så det blev sushi till mig och Honsa framför tv:n istället, och varmkorv till Sebbe. Och så lördagsgodis så klart.

Idag har varit en riktigt lat dag. Vi har legat framför teven på förmiddan och annars gjort så lite som möjligt. Nu ligger Charlie och sover i vagnen, och Honsa tar en tupplur i sängen. Men jag ska nog ta och väcka dem snart, annars blir det jobbigt att somna ikväll. Sebbe åkte med mormor till Edeby, för att kolla på kalvarna och sen spana in morfars kök som det håller på att rivas i. Det skulle ju egentligen ha varit en klädträff här hemma idag, men den blev inställd på grund av bristande intresse. Det va visst en dålig helg att ha träff på, för de flesta va bortresta. Men det kommer fler chanser. Själv har jag varit så seg idag, så det gör inte så mycket.


Våffeldagen

Nu är klockan över halv elva, och vi har inte hunnit gjort ett dugg idag. Jag går fortfarane runt i nattlinne, och Charlies vilostund blev våran vilostund på förmiddan. Det har varit en riktigt lat vecka den här veckan faktiskt. I vanliga fall så brukar vi vara iväg varje dag nästan.

Men jag ska väl se till att få NÅGOT gjort idag i alla fall. Jag måste dels ha tag i en ny klädstång, för min rasade igår på träffen. Sen ikväll ska jag in och träffa mina kära kollegor och äta våfflor, smaskens!


trött trött trött

Jag lyckades somna på vår hårda kökssoffa medan barnen åt mellis. Totalknockad kan man ju säga, vad har hänt? Men nu är jag piggare, nyduschad och Charlie sover ute i vagnen.

Sovstunden påminde mig om att jag verkligen vill ha en dyna till den där soffan. Kanske ska önska mig det till jag fyller år.


Vad ska ni äta ikväll?

Jag har sån idé-torka på matfronten...
Det får bli köttbullar här hemma i alla fall.


Blåslagen liten tös

0-51418086bea1f66dc6d8e185f912f811.png

Blåslagen liten tös. Det blir några bulor och blåmärken nu när hon känner sig säkrare och säkrare i balansen. Vi tog en prommis till Honsas jobb för att skriva ut lite inför kvällens träff. Och sen en sväng förbi affären. Då lyckades Charlie somna i vagnen förstås, så hon är inte sugen på att sova middag nu direkt.

Men det mesta inför kvällen är förberett, jag ska bara försöka ta en dusch sen när Sebbe är hemma. Och kanske städa i hallen idag, om jag orkar...


Busunge

Nu är Charlie i sin vanliga form igen, vilket betyder att hon är ett riktigt litet BUS. Jätteroligt att se nu efter att hon varit så trött och hängig de senaste veckorna. Hon har fått humorn tillbaka.

Idag va jag till tandläkaren igen. Tredje gången gillt med den där rotbehandlingen som jag håller på med. Och de blev faktiskt nästan färdigt i alla fall. Nästa gång ska det bara kontrolleras och fyllas igen. Jag vill inte veta vad den här notan kommer sluta på...

Idag fick vi oväntat besök med fikagäster när vi kom hem. Familjen Fröberg stannade på mellis när de var här och skulle lämna en väska. Men nu ska jag ta tag i att städa på toaletten. Jag har bestämt mig för att ta tag i ett rum i taget den här veckan. Då slipper man lixom ta allt på en gång.


söndag igen

Charlie hade hög feber och va inte alls sig själv igår. Vi skulle kanske åkt in till läkaren där på eftermiddagen i alla fall, men valde att avvakta till idag. Nu är hon piggare, så jag ska se om hon får i sig någon lunch och i såna fall avvakta till imorgon. Det fortsatte att rinna ur örat sen på kvällen, så det blir väl en ny penicillinkur för damen i alla fall. Men det känns dumt att åka till jourläkaren om det inte är akut.

Filmen va riktigt bra och inte alls som vi tänkt oss. Vi va och såg Alice i underlandet med Ove, hans barn och deras respektive. Mycket trevligt måste jag säga.

Idag har jag en klädträff, och Honsa ska ut i endurospåret. Så jag ska skjutsa Charlie till mormor efter lunch. Jag vill inte ta med henne när hon är så hostig och hängig. Kanske hon smittar nån, och så har jag henne fastklamrad i benet garanterat.


På väg mot människobyn

Japp, vi är på väg in till stockholm. Barnen är hos mormor och bilen går som Skit, vilket är rätt dåligt. Men humöret är på topp och vi ska in till heron och kolla på bio i 3D. Idag har vi varit och fikat hos pappa. Planera lite inför påskresan och sånt. Charlie va kladdig i örat igen, men hon hade nog smetat upp det som rann under näsan. Men det blev jag dumförklarad för, av sköterskan som jag rådfrågade över telefon. Hon sa; "det måste vara sekret i såna fall. Snor kommer ju inte ut ur örat." Nehej, så det gör det inte? Det trodde ju jag...

Mmmmmm

Lördagsmorgon med mys i sängen, härlig helgfrukost och P4 med ring så spelar vi och melodikrysset. Det finns nog inte mycket som slår det..


Vi är trötta men glada ändå. Ja

6a21d11cbc37ee29c66b8e30e6a7e6f4.png

Vi är trötta men glada ändå.

Jag spenderade mesta delen av natten på en obekväm madrass i Charlies rum, för att hyscha henne var tionde minut ungefär. Sen fick vi lägga oss i soffan för att inte väcka Honsa. Och lagom till att vi måste gå upp så har hon somnat igen. Så sammanfattat har vi inte fått så mycket sömn inatt. Men den här förmiddan är det klädvisning i Örthammar, så vila får vi göra senare.


sjukling igen

Igår eftermiddag så åkte vi till Hallsta och badade. Jättemysigt med båda barnen och Kattis va där med sina också. Charlie och jag va ute och simmade en massa på det djupa, hon håller sig fast som en liten apa runt halsen på mig. Och sen höll jag på att sätta en annan mamma i chocktillstånd när jag bara släpper Charlie vid kanten, då hon höll i sig i rören. Hon hade nämligen knytit upp min bikini under simturen. Men att hålla i sig själv har hon ju övat på på babysimmet, så jag fick förklara det för den chockade mamman.

Hemma åts det spenatsoppa och pannkakor till middag. Men efter maten blev Charlie hängig. Det visade sig att hon fått feber. Och när jag tog upp henne innan vi gick och la oss så va den nästan uppe i 40 grader, så då fick hon en alvedon lilla stackarn.

Annars va det läxläsning med Sebbe och sen utbildning på våra nya kläder som stod på kvällsschemat. Och de nya kläderna, som är specialdesignade för de lite äldre barnen, är bara SÅ coola. Jag har en visning här hemma nästa söndag, 28/3 klockan 14. Så om det är nån som är nyfiken på att komma så är det bara att lägga in en kommentar. Jag har självklart även våra vanliga barn- och vuxenkläder här då också.


Bloggfri i några dagar

Jo, dagarna har flutit på i ett, så jag har inte hunnit sitta så mycke vid datorn.

I måndags gav vi oss in till Norrtälje för att besiktiga bilen och den här gången blev bromsarna godkända. Sen blev vi kvar där på öppna förskolan och sen tog jag en sväng på stan. På kvällen så va det fotboll och det och sånt.

Igår va jag och Charlie iväg till öppna förskolan i Gimo på förmiddan för att visa me&i-kläder där. Det va jätteroligt och riktigt lyckat. Gimo är mycket större än vad jag trodde i alla fall.

Charlie är ett riktigt bus här just nu. Jag försöker få henne att sitta vid sina leksaker, men det bär av rakt mot trappan precis hela tiden. Kanske börjar bli dags att sätta för den även här nerifrån. Men vi måste hitta någon grind som fungerar här, det är ju bara vägg på ena sidan.

Idag har vi föräldragupp och där ska vi få massage. SÅ jäkla skönt det ska bli, inte ett dugg synd om oss inte.

Avlutar med bilder på en trött, men glad, tjej.


Shoppat loss

Vi köpte lite att ha i fönstrena i köpet bland annat.

En jättefin lampa, som blev lite dyrare än vi hade tänkt.


Riktigt coola ljusstakar i betong.


Sen blev det även läslampor till sovrummer, fönsterlampor till köket som vi inte fått upp än och lite annat.


Myshelg

Vi har haft en riktigt trevlig helg. Den började med fredagsmys och disneyfilm. Sen började vi lördagen med en riktig helgfrukost och sen promenad ner till möbelaffären för att shoppa lite inredning, det kommer bilder på det vi handlade sen. Varmkorvslunch och fikabesök innan kvällen spenderades hos Elina och Richard med supergod mat och melodifestivalsfinal. Sebbe sov kvar där, och vi blev kvar till sent. Jättetack för allt! Idag tog vi en lugn förmiddag med lite teve. Och sen åkte vi till crossbanan, Sebbe åkte skidor först och vi alla lekte med skotern medan Charlie sov gott i vagnen. Underbar helg. Med min fina familj och kära vänner.

Vi är ute och njuter av kanske sis

5caecac1ed504c6e670f92e12c3e193d.png

Vi är ute och njuter av kanske sista vinterhelgen. Åker skoter och skidor medan Svante busar i snön. Härligt härligt!


I den här takten lär det inte bli mycke städat...

Men jag har inte nån väldans lust att ta tag i det heller, men jag vill gärna att det ska vara färdigt.

Igår va det två stycken, oberoende av varandra, som kallade Charlie för Lisa. Hon heter ju Lisa Lydia i mellan-namn, men vi har ju satt Charlie först av en anledning. Först blev hon uppropad som Lisa hos läkaren, och sen på apoteket. Jag blir ofta kallad Ulrika, vilket ju inte är så konstigt eftersom det står först. Men varför de får för sig att kalla Charlie för Lisa, det fattar jag inte...


DÖDA kattjäveln

Jag kan inte äns kliva utanför våran dörr utan att han tror att han ska få mat och väcker halva huset. Imorse skulle jag upp och kissa vid HALV FEM, och tror ni inte att KATTJÄVELN skriker så att han väcker Charlie. Som tur va så somnade hon ju om i våran säng, men det tog sin tid och hon snodde mina kuddar.

Charlie va jätteduktig vid frukosten i alla fall. Hon tog penicillinet med sked, helt utan krångel. Va lite orolig för att man skulle behöva tvinga i det, men det slapp man som tur va.


Feber igen

Ja, nu har lillan feber igen. Inte mer än 38, men hon är lite gnälligare än vanligt. Dessutom så kom det ganska löst i blöjan, hoppas Honsa slipper det som har problem med vanliga bajsblöjor. Men min bror skulle komma över ikväll, så han kan nog rädda honom i såna fall. Nu får nog Charlie äta upp sitt kex inne i badrummet, så jag kan fixa fejset samtidigt.

Kladd-öra

Vi va iväg till läkaren för att kika Charlie i öronen. Det va för mycke var i vägen för att man skulle kunna se så mycket i det vänstra, men även det högra va rött och det blev en penicillinkur för den lilla damen. De tog även ett halsprov och kollade efter streptokocker, men det fanns inga som tur va.

Vi hade planerat att gå ut och gå i Ortala och bli bjudna på lunch idag. Men de va förkylda och läkartiden krockade, så vi gick en sväng till kyrkans öppna på förmiddan istället. Charlie höll på att sova sig igenom det hela, men blev chockväckt av morsan för att hon skulle kunna sova efter lunch istället.

I eftermiddag ska jag köra barn till dansen,
innan det är dags för en klädträff ute i Nysättra.


Sprängd trummhinna

Helt plötsligt va det massa gult kladd i Charlies öra. Jag trodde först att det va nån mat som hon petat in i örat, men det luktade verkligen var så det va bara att ringa läkaren. Vi fick en tid imorgon, så det blir en antibiotikakur för henne  nu.

Man har dock inte märkt av att hon har haft någe ont alls, vilket är väldigt skönt. Det kan ju bli så efter en sån ordentlig förkylning som hon haft, och vi hoppas på att det bara är tillfälligt. Jag vill inte ha något öronbarn.

Idag har vi spenderat förmiddan hos familjen Fröberg.
Fika, hundbus och bebislek, mysigt värre!!!


Så här ska håret se ut! Men då sku

5b443218d2fe6eaf34bf89dbbfc4b74c.png

Så här ska håret se ut! Men då skulle jag vara tvungen att duscha varje dag om jag skulle se ut så jämt. Men det är väl bara att gilla läget, och njuta av gångerna då man får till det som man vill ha't.


Dåligt morgonhumör

Ja, jag har otroligt dåligt morgonhumör just nu faktiskt. Tror jag vet vad det beror på, men det är inte alls likt mig. Jag brukar ha oföskämt bra morgonhumör, en sån där som alla morgongriniga stör sig på.

Men idag kommer bli en helt underbar dag,
och luften doftar vår!!


Världens sämsta hår-period.

-ac677dfc31343a91ac5b63c701483c0.png

Världens sämsta hår-period. Jag får verkligen bara till frisyren om jag är nyfönad. Men solen skiner och humöret är på topp ändå.

Vi är på väg till Norrtälje och öppna förskolan, där vi ska möta upp Therese och Cissie. Det blev lite tajt om tid nu på morgonen, för mamman ville snooza lite för länge. Men vi hann ju på bussen i alla fall.

Igår klappade Charlie händerna för första gången, eller om det va dan innan. Det kom ju lite i skymundan eftersom hon tog sina första steg, men nu klappar hon hela tiden. När vi har försökt få henne att klappa innan så har hon bara vinkat tillbaka. Duktig tjej som lärt sig det innan 10-månaderskontrollen, jag tror de kollar det då nämligen.


Stolt mamma!!!

Charlie har tagit sina första steg idag, rakt framför ögonen på mamma och pappa. Hon är SÅ duktig! Man såg att hon stog och funderade på om hon skulle sätta sig ner för hon hukade lite. Men ändrade sig och staplade de tre-fyra steg det tog att komma fram till fönstret. Och jag började böla såklart, så rörd som jag blev!

Måste lägga in bild på dagens outfit,
eftersom jag fått önskemål om det.


Sebbe sa att jag va den vackraste mamman han någonsin sett i alla fall. Hihi, fina i våra me&i-tunikor med medaljonger, från hösten 09. Scalen är dock med i vårkollektionen.


Jag promenerade upp och hämtade Sebbe från fotbollen, härligt med en kvällsprommis. Dock så va det plusgrader och duggregn, vilket va mindre mysigt.

Nu ska jag ha telefonmöte med mina härliga kollegor.


Klädträff

Igår va jag på en mysig klädträff hemma hos Kattis. Hon hade bjudit in mormor och morfar dit, och det gjorde hon rätt i, så det blev massa me&i-kläder till hennes barn shoppade. Vi passade på att åka dit extra tidigt, så det blev en heldag med lek och prat och sånt. Kom hem först vid 17-tiden sen, och då va det bara att fixa mat, äta och stoppa barnen i ett bad innan läggdags.

Idag är det ju skola för Sebbe igen, efter ett härligt lov. Men jag och Charlie ska iväg och fira Meya som har 1-årskalas. Vi ska ha på oss matchande fina kläder.


Igår och idag

Igår skickade jag sonen hem till en kompis och hängde själv hos svägerskan i Herräng halva dan. Det blev fika, prat och mys med Charlies kusiner och härliga promenader i solen med Svante. Vi va där redan vid 11 och åkte hemåt efter 15 nån gång, för vi skulle vänta på Charlies farmor och umgås med henne ett tag. Sen på kvällen blev det filmmys med Pinoccio efter maten.

Idag har vi varit iväg på maxisim, som är den tredje och sista kursen, med båda barnen. Sen ville Sebbe hem till mormor och åka skidor med henne, istället för att följa med oss på picnic. Så vi åkte hem och käkade lunch och fick med oss Elina och Rickard istället. Vi åkte och kollade på det frusna havet nere vid Haken med fikakorgen. Det va riktigt häftigt att se, jag har nog aldrig sett havet helt fruset. Man skulle nog kunna promenera till Åland nu, om man nu skulle känna för det.

Det är SÅ himla fint väder ute. Fortsätter det såhär så får det gärna vara vinter en månad till!


Härlig dag i snöovädret

Igår ville Sebbe VERKLIGEN iväg på den där längdskidskolan. Och som den snälla mamman jag är så tog vi oss iväg i snöstormen, utan bil. Vi tog 11.20-bussen till Svanberga och käkade lunch först på pizzerian. Sen promenerade vi ner till skolan för att försöka hitta vart det skulle vara någonstanns. En snorunge dirigerade oss helt galet, och det va ju inte direkt plogat och lätt att komma fram med vagnen, men som tur va så mötte vi ett gäng med skidor som visste var det va vi skulle. Så vi hängde på dem, bara det att det visade sig att vi skulle rakt ut på en äng. Jag fick dra vagnen i ett mjukt skoterspår i nästan en kilometer, innan vi kom fram. Och då va jag nära tårar måste jag säga, det kändes som att vi aldrig skulle komma fram. Och man såg ju inga folk någonstanns heller.

Väl framme så fick Sebbe först vara med i den lilla gruppen där den yngsta va 2,5 år, men han blev ganska snabbt uppflyttad till den större som tur va. Han hade jättekul och Charlie sov nästan hela tiden, så det va rätt lyckat ändå.




Sen fick vi kämpa oss tillbaka i skoterspåret för att hinna med 15-bussen hem igen. Och även om vädergubbarna hade lovat att det skulle avta fram på dagen, kan jag säga att snöstormen höll i sig hela dagen. Vi tog endå en prommis hem till familjen Fröberg på fika sen när vi kom  hem. Svante fick leka med Calle, Sebbe med Nicklas, Charlie med Emmiléne och jag med Petra. Men vägen dit va inte den lättaste, för de har inte plogat trottoarerna här på över en vecka. Men vi kom fram och det va mysigt. Sen va det bara att bege sig hemåt och börja med mat och sånt. Och efter det va jag HELT slut kan man säga. Men blir trött av att vara ute i snöstorm en hel dag, men vi hade det mysigt i alla fall.



Snorig gullunge som gnisslar tänder.
Vilket hon gör hela tiden nu.

Hur får man dem att sluta med det?


Helt färdig

Vi kom iväg till skidskolan idag i alla fall. Men jag berättar om det imorgon, för nu är jag HELT slut!!


Hör och häpna

Nu tycker till och med jag att det kan räcka med snö...

Den får gärna ligga kvar ett tag till,
men det behöver ju inte komma mer hela tiden.

Ingen bil har jag heller, så vi kommer inte iväg på någon längdskidskola i Svanberga som planerat.


Busungar




De ser ju inte fullt friska ut på den undre bilden ;)



Idag har vi varit iväg till Gimo och badat på förmiddan. Helena, Nette, Zandra, Carro, Michan och jag med 10 barn. Jättefint badhus med ordentligt stort omklädningsrum och en stor barnpool som de flesta bottnade i hela poolen. Riktigt nöjd med att vi åkte dit, men eftersom jag inte har någon bil fortfarande så fick vi tränga ihop oss hos Zandra på vägen dit och sen hos Carro på vägen hem. Vi stannade hos Helena i Hallsta och blev bjudna på pannkakslunch och fika. Så vi har haft en RIKTIGT trevlig dag. Nu är det snart dags att laga middag, men jag är fortfarande jättemätt från lunch och fika. Men det ska bli skönt att slänga sig i soffan sen efter maten, för jag är helt slut efter den här dagen.


hihi

Gissa vilken storlek det är på den här "klänningen".

Kan ju tillägga att hon har 74 nu.


Måste skryta lite =)

Kolla in våra nya fina eluttag.



Två stycken har vi i svart glas, som matchar så snyggt med det svarta glaset över bänkarna. Det blev en så jäkla snygg detalj. Jag är jättenöjd!!!


Hektisk eftermiddag blev det till slut

Igår blev det storkok med barnmat och innelek, eftersom det inte gick så bra att ta sig någonstanns. Utan bil blir man ganska så fast i det snöovädret. Men idag va det bättre väder att promenera ut i.

Vi började med att ta det rätt lugnt på förmiddan. Jag satt vid datorn medan Sebbe kollade på film och Charlie vilade. Det hade ju snöat så mycket så det fanns inga skidspår på förmiddan i alla fall. Men efter lunch så promenerade vi upp till Vikingalunden så Sebbe fick åka lite skidor.



Nästan fem varv åkte han på banan som är 400 meter lång. Och eftersom han åkte en bit på vägen dit oxå, så räknade vi det som att han åkte 2,5 km. Jag, Svante och Charlie stod ute och huttrade de första två varven. Men sen tröttnade Charlie så då gick vi in och värmde oss en stund, men gick ut och hejjade på varje gång han åkte förbi förståss.



På vägen hem sen så gick vi förbi affären och handlade lite middag för dagarna framöver. Hemma fick jag skotta för att vi skulle komma in på tomten. Jättehårda vallar, jag orkade bara skotta av från grinden och in så sparade jag resten till Honsa. Och sen hem och äta en väldigt sen, men välbehövlig, mellis. Honsa är ute på garagetaket och skottar snö nu, och som tur va så fick han hjälp av min bror som kom hit för att fika. Han slängde i sig middan och gick ut på en gång, så jag fick vänta tills mamma kom hit strax innan 20 innan jag kunde åka och hämta hundmat.

Men nu är hunden mätt, och barnen sover. Så jag ska bara vänta tills de är klara där ute så vi kan få fika lite sen.


Vad ska man göra idag då?

Det snöar som tusan ute. Jag som tänkte att vi skulle promenera upp till lunden så Sebbe fick åka lite skidor. Men vi får väl se om det lugnat ner sig lite efter lunch sen. Ingen bil har vi heller, för den är ju tillbaka på verkstan igen, så man kan ju inte åka och fika hos någon heller. Men det kanske är lika bra att stanna kvar hemma. Det blev ju inte städat så mycke när jag låg hemma sjuk, så det skulle ju behöva göras nu faktiskt. Tråk, tråk!!


RSS 2.0