Bytte båt mot häst

Vi skulle egentligen ha åkt på en badresa till Åland idag, men alla helgens båtturer blev inställda på grund av något motorhaveri orsakat av isen. Pisstråkigt verkligen när man har allt fixat och klart, men vi bokade om till nästa helg istället. Och idag stack jag ut på hästryggen en sväng med Petra istället. Riktigt härligt, men lite tråkigt med all snö på en oskodd häst.

Mammavar här och passade barnen så länge, så snart, kommer ina och Jojje oxå så ska vi fika med minisemlor. Yammy!!!


AHHHHHH

Det är världskrig här hemma på mornarna, VARJE morgon!!!

Jag är så less på det. Varje dag börjar med skrik och gråt och en otroligt bestämd liten dam. Men imorse provade jag att helt bara lyfta bort henne och sätta henne på bänken i hallen, och det fungerade riktigt bra.När Sebbe va liten så hade vi en pall som vi satte honom på, och den uppfostringstaktiken fungerade kanon. Men jag kommer inte ihåg hur gammal han va när vi började med det. Tror att han va något äldre än vad Charlie är nu, men det är absolut värt ett försök!!


Trött trött trött

Det blev en eftermiddag med fika och lek hemma hos Elina. Och nu är jag trött vill jag lova. Trött, trött, trött! Våra barn är inte de lättaste att ha och göra med just nu.

Gymmat

Det va tur idag att jag hade bestämt träff med Marie på gymmet idag, för annars hade jag lätt kommit på 20 anledningar till att inte ta mig dit!! Och hade jag vetat att det bara va 10°C inne på gymmet så hade jag nog absolut inte tagit mig dit. Men nu efteråt känns det ju väldigt skönt att man ändå gjorde det. Jag kände i morse att stressen från igår satt i, så jag behövde få ut lite sånt ur kroppen.


Den här lilla glad-skiten va med och satt och sov i bilstolen medans mamman fick röra lite på fläsket.

Jag har förresten tradera-shoppat hem en vårjacka till henne =)

Väldigt söt me too-jacka

En dag kvar så är det sportlov.
Det ska bli roligt att få hitta på lite roligheter med barna!


Stressig dag

Ja, herrejävlar (ursäkta franskan) viken stressig dag.
Den började rätt lugnt och skönt med en prommis och sen hem till Mican och fixade fina naglar.



Sen va det bara att gasa till Norrtälje för att hinna till mödravården till klockan 13. Jag va där ungefär 5 minuter försent för att se att de ju hade flyttat mottagningen upp till familjens hus på flygfältet... Det visste egentligen jag, men med den ammningshjärna jag har så hade jag totalt glömt bort det. Men gasa upp dit då och prata preventinmedel, sen in på donken-driven för att få i mig lite snabb lunch. Två koppar kaffe på förmiddan gjorde att man skakade lite lätt... Sen vidare till dagis där de precis skulle sätta sig vid mellis, så jag åkte och handlade så länge. Hemma nu och måste få middagen klar för att åka iväg på klädträff 17:15.

Jag lyckas inge bra med mitt mål att tömma frysen de här dagarna. När middagen MÅSTE vara klar i tid för att jag ska iväg sen så är det väldigt svårt när man inte har något planerat. Men jag ska fortsätta en annan dag.. 


Vi kommer itid numera

Vi börjar få in riktigt bra morgonrutiner nu. Beror nog mest på att de små tjejerna vaknar mycket tidigare än förut. Nu är klockan 8, och förut satt vi vid frukostbordet då. Men nu e båda färdigätna och ombytta. Då hinner jag göra mig i ordning oxå, innan dagislämning och promenad!!!

Vi är inte sena lika ofta längre kan jag ju tala om..


Vil ha vill ha vill ha



Men när ska jag använda ett par sånna.. Suck!!!


middagsmat

Ikväll blir det spagetti och medelhavsk tonfisksås.
Vad rotar ni fram från kyl/frys/skafferi????


OK-stämplad i baken

Billie va på besiktnig hos läkaren i morse. Hon gick igenom utan anmärkningar den lilla plutten. 8:45 skulle vi vara där, så det va en smått stressig morgon, och Billie blev inge vidare glad av att hoppa i och ur bilstolen flera gånger när hon precis hunnit somna. Men hon har sovit hela förmiddan här hemma sen istället. Så nu e det en glad bebis som ligger och babblar i babygymmet.


Drägglande och lite galen som vanligt.

Själv har jag hunnit jobba massa vid datorn idag. Men egentligen va det meningen att jag skulle hålla på med tvätten... Får kanske ta och gå ner oc hänga den tvätten som är i maskinen i alla fall, så får vi se om jag hinner sortera sen då...


Utmaning

Jag utmanar mina läsare att tömma sina frysar och kylskåp den här veckan. Gills inte om man just har storhandlat. Hos oss blir det en gryta av vegetariska grytbitar, paprika, lök, oatly mat och lite annat smått och gott. Med ris och gurka till..


Fläskläpp

Helgen har verkligen varit helt kanon! I lördags hade vi egentid jag och Sebbe och va på bio och Donken helt utan småsystrar. Vi hade däremot sällskap av Elina och Tyra, vilket va riktigt trevligt. Trassel såg vi på 3D, och den va riktigt rolig även för oss vuxna. Sen va det melodifestival hemma på kvällen och på söndagen va det skidtävling på vikingalunden, följt av tv-spel och sen bakad potatis till middag. Kvällen avslutades med ett kapitel ur harry potter innan det blev solsidan för oss vuxna. Mycket kvalitetstid kan man säga!!

Idag har vi varit på öppna förskolan jag och tjejerna. Det är riktigt roligt när det är barnsång med Melker. Man märker att barnen verkligen uppskattar de gångerna. Men kolla in fläskisen som hon drog på sig precis innan vi skulle gå hem..



Dök med nosen rakt ner i golvet =(


Lika eller =)


Högst märkligt

Billie fick vaccin igår, men det va Charlie som fick biverkningarna. Hon hade kräkts ner sängen imorse och va väldigt lös i magen, stackare!! Billie har nog lite feber hon med, men inte så farligt hög.

Så då blev vi hemma idag då, vi som skulle in till familjecenter och sen hem till Moncan. TRÅKIGT!!!


Nätterna

Fick höra på BVC idag att det är helt normalt att tredje barnet vaknar något oftare på nätterna än första och andra. Det är hennes sett att få egentid med sin mamma. Jag fick oxå höra att eftersom jag ammar henne i stort sett sovandes på nätterna så behöver jag inte vakna fler gånger en vad vem som helst gör varje natt. Vi vaknar alla ca 5 gånger per dag utan att minnas det, och fler gånger vaknar inte Billie. Så när hon sover intill mig så följer vi varandras sovrytm och vaknar samtidigt.

Skönt!! Nu ska jag inte försöka vara duktig och lägga tillbaka henne i vaggan mellan amningstillfällena..


Krodiltårar

Vad betyder det egentligen???

Jag har alltid trott att krokodiltårar är "falska" tårar. Typ när barnen tvingar fram tårar när det egentligen inte behövs. Men nu har jag hört allt för många som använder uttrycket när det är riktiga ledsna tårar men som är större. Är det då jag som varit ute och cyklat??


vaccin

Idag har vi varit på Bvc och Billie har fått sina första vaccin-sprutor. Usch vad det gör ont i mammahjärtat när de sticker i deras små ben. Och jag tror faktiskt att det blir värre för varje barn... Vi vägde och mätte förståss lill-tjejen oxå 60,7cm och 6320g. Charlie va med oxå för hon fick vara hemma från dagis eftersom hon hade varit så lös i magen igår. Men ingen fara med henne, så vi gick förbi en sväng på öppna förskolan innan vi gick hem sen.

Det har börjat gå så bra att ha med Billie på klädträffar. Hon ligger gärna helt nöjd på en filt på golvet och tittat på mig när jag står och har visning. Så skönt!!!

Jag ska få hyra en elektrisk mjölkpump från Bvc så jag kan fylla upp ett lager i frysen tills vi ska åka bort sen i april. Hoppas bara att det går bättre att pumpa med en sån än med den som jag har, för det är ett jäkla mäck.. Men jag skulle få en nässpray oxå som skulle underlätta pumpandet, och jag som verkligen hatar nässpray. Men vad gör man inte för att ge det bästa till sitt barn... 


Playdate

Det mysigaste med att vara föräldraledig är verkligen att umgår med andra mammor, fika och prata bebisar och barn. Det kan jag lätt göra varje dag om tillfälle ges. Idag va Marie med Harry, Tilda med Milton och Elina med Malte här och fikade och hade mysigt. Det ska vi snart göra om.

Honsa är oxå ute på playdate, eller friskvårdsdag som de kallade det. De är ute och kör skooter några stycken. Fördelen med att vara egen företagare. Sebbe är hos kompis och Billie sover i vagnen, så jag och Charlie har det lugnt här hemma.

Ikväll är det klädträff, vilket Sebbe tyckte va lite tråkigt. Han tycker att jag är borta så mycket. Men imorgon ska jag vara hemma så vi kan hitta på något, eller bara mysa. Lite dåligt samvete får man ju när barnen säger på det sättet, men de vet å andra sidan precis vilka punkter de ska trycka på för att man ska känna så oxå..

Får se om Honsa får Charlie i badet ikväll. Vi brukar ha badkväll här för tjejerna på måndagar. Men sist så blev det ett jäkla liv här hemma och Charlie fick typ panik när jag satte igång duschen, hon som alltid har älskat att bada med Billie eller Sebbe eller duscha med mig. Det gjorde ju att Billie som satt i badet oxå började skrika och då va det inte lätt att vara ensam med två nakna skrikande barn!!!


Förut gick det ju bra...


Detta eviga städande. Tar det aldrig slut??

Får lite mammor över på fika imorgon förmiddag, så det ska dammsugas lite här hemma och så fick jag lov att ta en extra sväng till affären. Charlie, Sebbe och jag bakade snoddas igår som blev kanongoda. Och Petra och jag trotsade kylan och gick en prommis med vovvarna nu på morgonen. Det va verkligen kanonvackert ute med sol och snö som dalade ner. Dessutom låter det som man går på potatismjöl i snön.

Nu ska jag förbereda inför träff ikväll och försöka hinna städa och tvätta lite.


Alla ♥-ns

Helgen har varit kanon med fredagsmiddag hos papps, lördag med snölek och shlager och söndag med en långprommis i högsnö och trötta hundar, semmelfika och sen filmkväll med alla barna i soffan.

Eftersom att alla barnen kom i säng först klockan 21 igår så sover Charlie lite extra länge idag. Men nu hör jag henne sitta och nynna i sin säng, så nu ska jag få i oss lite frukost innan vi tar oss till öppna förskolan en sväng.


Namnkalas planerat

Nu är lokal bokad och inbjudningskort beställda. Dessutom har jag börjat fila på programmet trots att det är flera månader kvar..


Lördag

Lördagsmorgon = ring så spelar vi och melodikrysset till frukost

Får se vad resten av dagen har att bjuda på.
Nu ska vi klä på oss i alla fall!!


Orkar inte!!

Den här bebisen är fan aldrig bara nöjd...


Nu e det soligt och fint i alla fall...

Idag skulle jag egentligen ha åkt och lämnat barnen hos faster och åkt på vattengympa, men även det satte vädret stopp för... Istället la jag och Charlie oss under en filt och hann kolla på i alla fall halva aristocats innan hon tröttnade. Då klippte jag klor på ungar och hund, vilket va alldelles för länge sen. Jag brukar ha dåligt samvete för det när jag hör honom tassa omkring på kvällarna när vi gått och lagt oss...

Efter lunch tajmade barnen in så bra att de faktiskt sov samtidigt, så då kom jag ut och skotta snö. Härlig träning!! Sen tyckte ja att jag va värd en stor kaffe, men det tyckte inte en tjurig Billie.. Det blev gårdagens kaffe uppvärmt, men med massa mjölk va det nästan gott.

Och hur det går med godislöftet?? Jo i förra helgen skulle jag ju fuska, så då fikade vi varje dag. Och igår fanns det tårta kvar, så det åt jag två gånger. Och två kakor idag, så det går åt pipan. Men en månad höll jag ju upp i alla fall. Nu känns det inte lika motiverande längre, så då e det väl bara att skita i...


Inställt

Det blev inställt ikväll på grund av stormen. Värdinnan kände likadant som jag att det troligtvis inte kommer vara några som kommer ta sig dit i detta oväder tyvärr.. Skitatråkigt, men sant!!

Men det känns bra att kunna vara hemma med min pojk idag.
Han behöver oss just nu!!


Snöstorm på intågande

Ikväll ska det komma typ två decimeter snö och det har utfärdats klass-2 varning. Så egentligen borde man stanna inne, tända ljus och borra ner sig i soffan. Men jag ska iväg på en klädträff, som iofs är riktigt mysigt, men det är på en öppen förskola kvällstid och värdinnan vet inte alls vilka som ska komma, vilket gör det väldigt svårt att boka om. Men det är ju säkert många som inte vill ta sig ut i stormen, så jag hoppas att det är några som dyker upp i alla fall.

Jag och Billie har varit och gymmat på förmiddan. Gymvärden tog hand om henne när jag gick och duschade, vilket va riktigt skönt då hon inte var särskillt nöjd då.

Sen kom Elina hit och fikade en stund så tårta + träning går väl jämt upp antar jag..


Inte lätt för Sebbe...

... att göra läxa med stora lillasystern hemma!!


klädträff

Ikväll va det en jättemysig klädträff här hemma, och självklart blev det en jättesmarrig och fin tårta med me&i-motiv.


Det va faktiskt den godaste tårtan jag ätit med mörk chokladkräm på ett lager och mixade jordgubbar på det andra. Mums!!

Så nu är det städat och fint här hemma vilket är väldigt skönt efter att ha varit stökigt ett tag. Och jag måste bjuda på en bild på två av mina fina barn.


Och den tredje galningen =)


sova sova sova

Sovit riktigt bra inatt. Billie sov 7 timmar i sträck efter att ha badat med syrran. Tror att båda va i säng vid strax efter 19. Sen lyckades jag faktiskt mata henne och lägga tillbaka henne i sängen första gången hon vaknade. Adra gången fick hon ligga kvar.

Imorgon har jag klädträff här hemma, och jag kan inte bestämma mig för vad jag ska baka...


Lycka

Billie har hittat en ny kompis i lilla Alva.
Billie och Alva

Resan gick fint och Billie sov i liggdelen till vagnen nästan hela vägen. Jag hade däremot inte tänkt på att ta med något att läsa, och det va inte så lätt att ta sig till bistrovagnen när man hade bebis med sig, så det va tur att man hade mobilen att flippra med.

Idag har vi varit iväg och lunchat med några av de mammorna som Anna umgås med, vilket var väldigt trevligt. Men lilla Billie va inte alls nöjd med tillvaron så hon skrek mäst hela tiden. Och jag har tagit lite uppehåll från mitt godisföbud här nere, så vi har fikat både igår och idag.

Och jag blev SÅ lycklig!! Jag hade gått och trånat efter ett par HellyHansen-stövlar som fanns på team sportia i Norrtälje förut. Men när jag väl bestämde mig för att jag skulle köpa dem så va de ju självklart slut. Men...

Jag gick in på stadium här i Göteborg för att hitta ett par gympaskor av nån gore-tex variant, för att skorna jag hade med mig läckte in i. Och då hittade jag stövlarna, nedsatta från 1700 till 799. Så de köpte jag då så klart. Lycklig!!!


Gaaahh

Jag missade en precis sån skötväska som jag vill ha med en minut på tradera. Allt på grund av långsam uppkoppling på mobilen. Fan!!!

Nappen i en liten stund i alla fall..

Nu sitter jag och Billie på tåget. Lina och Jojje körde oss i min bil till stockholm och hjälpte mig på tåget. Jag har nya vagnen som vi fått av lill-Eva på ica som hon skulle slänga annars. En helt ok emmaljunga. Sen har jag packning för en helg och stora klädkollektionsväskan med mig. Men min underbara vän Anna möter mig i göteborg så det ska gå fint!

By by stockholm

Charlie går runt med en riskaka i ena handen och den andra näven full med havrefras. Att vänta några minuter på sin frukostgröt är hon allt för hungrig och otålig för att göra.

Idag bär det av till Göteborg =)


Nöjd bebis på klädträffen ikväll

Ikväll gick det kanonbra att ha med Billie på klädträff. Hon låg på en filt nästan hela visningen, och i en babysitter en stund. Sen va hon nöjd med att prata med alla folk. Klart hon va tvungen att protestera lite i bilen på vägen hem, men det gjorde mig inte ett dugg!!


Bassning

Vi fick bassning från BVC att Billie va lite svag i nacken när hon ligger på mage. Så nu får vi bakläxa och tränar i babygymmet..


Man FÅR vara arg på sina barn!!

Igår när jag hämtade på dagis så va jag så less på att vara mamma. Billie ville inte somna i vagnen på vägen dit, så henne va jag tvungen att släpa med in. Charlie satt och ritade, vilket hon inte ville sluta med, så jag fick bärra med henne ut i hallen. Och hon va helt galen och jag fick brottas för att få på kläderna och Billie bara skrek. Just då ville jag oxå skrika! Just då ville jag gå därifrån och lämna de där barnen till någon annn att ta hand om... Och man får tänka så! Men man får ta ett djupt andetag och brotta ner de skrikande barnen i vagnen och gå hem.

Billie hann somna i vagnen på vägen hem, och där sov hon gott sen ute i glasverandan. Och Charlie och Sebbe busade för fullt här inne och skrattde hjärtligt och högt när brorsan försökte lära henne kuragömma. Då va det jobbiga bortblåst och man känner hur härligt det är med barnen igen.

Så man får bli arg och tänka massa dumma saker om sina barn, man får bara inte göra de dumma sakerna. Utan ta ett djupt andetag och det är över fortare än du tror!


Inte lika stressig dag

Lite mörk bild, men den föreställer morgonmysiga barn i våran säng. Idag tror jag inte att jag hinner med någon vattengympa. Jag fick allt utan packning gjort igår, så det måste jag klara av idag. Sen har jag klädträff ikväll oxå, men det är inte lika stressigt som igår. Sebbe tyckte att nya dansen va jätterolig. Och ni skulle sett hans min när han såg att det i alla fall var en till kille med. Han va ju ensam bland massa tjejer på showdansen, nu går han på streetdans.

fullt upp kan man säga

Igår va jag till bvc med alla barnen, men det va bara Billie som skulle vägas och mätas. Hon vägde 6 kg på pricken, ett halvt kg mindre än vad Charlie gjorde vid samma ålder. Och hon var 59 cm lång, snart en decimeter sen hon föddes.

Idag har jag SÅ mycket att hinna med känns det som. Jag ska fixa med tvätt, duscha, förbereda papper inför träffen ikväll, förhoppningsvis hämta vagn, börja packa inför resan, lämna pappas gps, hämta på dagis klockan 14 och alla ska sitta vid middagsbordet senast 16 för att vi ska hinna till Sebbes dans 17.10 och sen iväg på klädträff 17.30. Phuu! Tur att jag redan vart ute på en promenad, för det hade jag aldrig hunnit annars.

Men först ska jag få i mig lite lunch...


RSS 2.0