Stressiga mammaliv



När jag var ledig med Sebastian när han var liten så hade jag verkligen hur mycket tid som helst. Jag följde massa serier på tv, diskade hur länge som helst på dagarna och gick långa promenader. Nu är schemat så späckat att det är svårt att hinna sitta ner och andas mellan varven. Kan ha med flertalet barn jag har nu, men mycket också vad man prioriterar att hinna med på dagarna.

Jag kom också att tänka på möjligheten till att Billie kommer att utvecklas en massa de fem dagarna vi är borta, då hon får odelad uppmärksamhet åtminstånne de dagarna hon är hos mamma. När Charlie va bebis så tyckte jag att det va så skönt att få den där egna bebistiden när Sebbe va i skolan. Men nu försöker jag hinna få så mycket som möjligt gjort när jag bara har Billie hemma. Så där ska jag försöka tänka om, prioritera mamma-bebistid mer i alla fall någon dag per vecka när Charlie är på dagis. 



Charlie verkligen ÄLSKAR att vara ute!


Fredagsäventyr


Billie diggar sin nya Bumbo =)

Idag har vi varit iväg hela dagen. Först på babysång i Hallsta, vilket va riktigt trevligt men tyvärr lite för hattigt för att Charlie skulle orka vara med hela tiden. Det va mycket sång, men lite för mycket prat emellanåt. Sen mötte vi upp Kattis och Klara på det mysiga nya cafét "Minnahs" i hallsta för lunch och fika. Hemma så packade jag om barnen från bil till vagn och gick och mötte upp Johanna för att köpa hennes Bumbo, sen skulle vi gå en sväng men då kom barnens faster och ville träffas så det blev en fika på ica istället.

Nu är vi hemma och barnen har fått i sig middag. Själv ska jag vänta in Honsa som ska köpa med sig grötris på vägen hem. Så det blir sen sushimiddag för oss. Fredagsmys!!!!


Pang i fönstret


Pippin hade inte den bästa dagen i sitt liv. Vid 12:30 hördes ett dunk och nu 14:45 ligger den fortfarande kvar. Tror inte att den kommer flyga igen faktiskt..


Vart kommer allt damm ifrån??

Det är ju för fasen överallt, och jag tycker att jag städar typ hela tiden.

Snart ska jag och Billie gå och hämta syrran på dagis, för att sen gå hem och städa antar jag.. Vi var upp till stallet en sväng och snackade lite med Ylva, men det blev ingen ridning idag.

Brorsan är trött på mitt tjat nu oxå. Jag vill att han ska fly Tokyo innan det bruter ut panik, för då kommer han inte komma någonstans. Och han fattar väl det, men tycker att vi överdriver och är jobbiga när vi oroar oss. De ska resa därifrån, men jag fattar inte varför de inte redan åkt för...


Trött nu.

Vi var på syskongrupp, vår nya föräldragrupp, efter morgonpromenaden. Det va riktigt trevligt och en rolig grupp människor. Sen blev det bad på eftermiddan med Petra och familj. Billie skrek ohejdat från fikat tills vi hade bytt om klart, med en paus i duschen. Men annars va det riktigt trevligt och avslutades med pizza på ankaret i elmsta med pappa och de andra i edeby.

rutinerna sprack...

Man hann bara precis tänka tanken:
"Det här va sköna rutiner, de kan vi lätt leva med"
När Billie somnade 19, åt klockan 5 och precis innan vi gick upp vid 7, innan det blev ändring igen...

Två nätter i rad har hon vaknat 1 första gången, och sen MASSOR av gånger efter det. Och sen varit klarvaken innan halv sex och legat och pratat högljutt.


Glass i stora lass



Idag var det glasspremiär ute i solen på trappan. Vi provade dock ingen nyhet, men la märke till några som ska provas framöver.

94109_cornetto_choklad_kola
Cornetto enigma Choklad och kola

93886_Magnum_Ghana
Magnum Ghana
Med hasselnötsglass och chokladsås

95075_daimstrut_paron
Daimstrut Peardream
Daimstrut fast med päronglass


Hundprommisar

Trodde att jag skulle ha ondare idag efter gårdagens pass, men det är faktiskt inte så farligt, förutom att jag verkligen känner hur otränad jag är i axlarna.. Men imorgon lär jag ju vara stel som en pinne och ha ont, så jag funderar på att försöka röra på mig något idag med så kanske det hjälper, Får ta en rask med hunden sen ikväll kanske.

På förmiddan har vi tagit en mindra rask, men dessto mera busig, hundprommis efter dagislämning. Jag och Petra har fått sällskap av Mia som har en curlycoated retrivertik. Så nu är det fullt röj under våra promenader, vilket det i och för sig alltid har varit. Svante hittade diken, så han fick duscha när vi kom hem. Och jag fick mms av Honsa med en liten vårblomma på. Välkommen våren!! Men all smuts och härligheter.


Jag lever...

...men inte så mycke mer än så


Vilka är ni??



Ni är så dåliga på att kommentera så jag vet inte vilka ni är som är inne och läser. Så, vilka är ni??


Adjö då!!!

Det blev en ganska lat dag för oss igår, som avslutades med kvällsfika tillsammans med våran Ove till solsidan. Idag har vi varit på öppna förskolan, men hade totalt missat att det va maskerad där, men vi hade kul i alla fall.

Ikväll komer jag att dö!! Har lovat Kattis att gå på ki-box 90 min med henne. Ett pass som jag tog ut mig totalt på när jag va som mest vältränad. Nu, två barn senare, har jag inte tränat på år och ska ge mig på något sådant...


shillar



Vi är bara hemma och tar det lugnt. Får se om man orkar med att göra något alls. Sebbe är i alla fall i kyrkan på familjemässa med Petra och hennes familj.


Vann rätt låt???

Alla kan ju inte tycka det, och Erik Saade va väl inte en av mina favoriter. Men han va väldigt favoriserad av barnen måste jag säga. Klara fyra år berättare att hon är kär i honom där. Jo, det kan jag förstå. Det hade jag nog oxå varit om jag varit fyra. Och Sebbe, som somnade på golvet hos Kattis någonstanns i mitten av programmet, blev väldigt glad när jag berättade resulltatet sen.

Jag hejjade på the moniker. Den blir man så sprudlande glad när man hör. Annars gillade jag swingfly, Varga och Sanna. Jag har ju poppat låtarna en dryg vecka innan, så här hemma har ju de flesta satt sig.


Korvgrillning


Det blev en tur med skotran bort till crossbanen för korvgrillning och mys i det fina vädret. Trots några missöden så blev det riktigt mysigt, och vi fick sällskap av mamma. Och Svante har som vanligt fått springa som en tok. Hemma så va det bara att lägga Charlie, stoppa Sebbe i duschen och byta kläder på Billie så är vi snart fit for fight för att åka till Kattis för smink och shlagerkväll.

Billie sov nästan 10 timmar i sträck inatt. Jag vaknaade strax innan 6 och märkte att hon inte låg i våran säng, utan fortfarande i vaggan. Men hon låg och vred lite på sig, så jag tog upp 'na för att hon skulle få i sig lite mat. Inte så bra att de inte äter på så länge de små liven. Jag la henne ändå vid 19-tiden igår.


Tullisar


Jag hade haft vissna tullisar på bordet i några dagar. Så eftersom jag hade nystädat, och ingen kom med några nya, så köpte jag själv vita fina i fredags. Tror ni inte att svärmor kommer med en stor bukett sen på eftermiddagen. Så nu har jag på flera ställen.


I säkerhet

Brodern är hemma i sin lägenhet och sover. Skönt!!! Men efter ett sådant stort jordskalv kan det ju komma efterskalv i flera månader....

Billie fick smaka gröt för första gången idag. Det va ingen höjdare direkt, så det mesta åkte bara ut. Men det går väl kanske bättre nästa gång. 

Och Sebbe gick iväg efter frukost för att köpa aftonbladet. Han kom hem lycklig för att ha fått en hel tia i växel på en tjugolapp. Men han hade visst glömt bort att ta med tidningen.. Hihi lika virrig som sin mor, så det va bara för honom att knata iväg en sväng till.


Mamma har haft kontakt

Mamma har pratat med brodern, och han mår bra och befinner sig i en byggnad som ska klara jordbävningar. Men det är inte över än. Det ska komma ett efterskalv som är beräknat bli ca 6,7 på richterskalan.. Men han skulle övernatta på skolan och vi skulle troligtvis inte få höra något mer från honom förrän imorgon.


Vi har bjudit farmor på Chokladsemlor med punchgrädde.
Gott, men det slår inte klassiska semlor..


Orolig

Orolig som bara den för bror min som är i Tokyo där det har varit både jordbävningar och tsunamis. Usch och fy säger jag bara!!! Men han skrev för några timmar sen att vi inte skulle oroa oss, för han va ok och skulle höra av sig igen så fort han kom hem. Men det är svårt att låta bli!!


Uppe med tuppen

Äta frukost, byta blöjor, duscha, amma, pumpa tuttar och sminka mig.
Jorå, snart är vi klara, fast vi gick upp vid 6:30..


Resa bokad!!!



Egentid för bara oss två tillsammans.
Ska bli helt underbart!!!!


Härligt med sol

Synd bara på allt damm som då plötsligt blir synligt...

Jag pumpar för fullt, ska se till att använda den här apparaten som jag betaalar dyra pengar för..


Snöblandat regn

Bättre väder är beställt till imorgon...

syskonbus!!




Först hundprommis, sen nagelfix och häng i Micans kök, och sen fika med Kattis. Kan inte bli mycket bättre!!

Ikväll blir det klädträff =)


Nytt perspektiv


Bilder oxå såklart =)

Goda Semlor


Söta brudar


fettisdag

Igår var det klädparty hemma hos Elina på dagen. Sen kom jag hem vid 16-tiden och då va det bara att börja med mat och baka semmelbullar. Tidsoptimisten Josefin tänkte att syskonen kunde komma över på semlor redan samma kväll, men det va ju inte en chans att det va klart tills dess.. Så det fick bli té och mackor istället så får de komma på semlor ikväll istället.

Idag kom det däremot ett helt gäng med mammor och barn hit och fikade, så Charlie fick vara hemma med oss från dagis. Det är det bästa med att vara mammaledig måste jag säga, att samlas en hög mammor och fika och snacka skit!!

Tack för idag brudar!!

Idag är det tisdag, vilket betyder TIDIG middag och Sebbe har dans.


Härligt slut på busigt lov

Man hann inte med att uppdatera bloggen särskillt mycket under sportlovet direkt. Mycket att göra med tre barn hemma. På torsdagen va Elina och Malte här och umgicks och i fredags va Kattis och ungarna här. Kattis och jag använde snön till ett jympapass och gjorde en jättesnögubbe och drog barnen i pulkbaken. Självklart belönat med en fika efteråt.

I lördags åkte vi till Åland med 10-färjan. Åt gott, badade på äventyrsbad, bodde på hotell, kolla andra chansen, drack lite vin och bara mös. Sen kom vi hem mitt på dagen igår och va helt slut allihopa. Så det fick bli korv med bröd och hysfilm till kvällen.

Härligt har vi haft det på lovet i alla fall. Trots hundra dispyter och gräl, så är det ju det trevliga man tar med sig och minns!!!


Sportlov

Japp det är sportlov nu och än så länge fullt upp varje dag. Vi lånade ut de två största barnen till mormorn i lördags och åkte hem till Christer och Karin. Och visst får man säga att det va SÅ skönt utan de båda barnen!!! Och sen att vakna upp på söndagsmorgonen med bara Billie hemma och få frukosten serverad framför Alpint-tv.

I måndags gick ålandsfärjan igen, så då åkte jag, mamma och barnen med IOGT-nto. Det  blev en lång resa på grund av all is, men mycket trevlig. Och barnen va helt slut när vi väl va hemma sen.

Fyra tjejer på båten.

Busungar!!

Mycket is va det!!!

Igår hade Sebbe kompis här och jag bakade bröd, muffins och städade lite. Och idag har det varit innebandycup på förmiddan, vilket var otroligt tålamodsprövande vill jag lova. Men sen va vi tvungna att ta oss ut i den härliga solen efteratt vi hämtat Charlie på dagis och fått i oss lite mellis. Så vi tog oss ner i pulkabacken en stund och Sebbe och Charlie va helt galna och åkte med full fart.

Till middag blev det torsk med äggsås och nu sover de små barnen gott i sina sängar. Så vi ska andas ut i soffan en stund. Det är jäkla jobbigt att vara förälder ibland kan jag tala om. Jobbigare än man kan föreställa sig, men det är tur att även vi får andas ut emellan varven..


RSS 2.0