Ont, ont, ont

Har så jäkla ont i ryggen nu. Igår kunde jag inte ta mig upp för trapporna. Tur att jag har min Honsa som hjälper mig, vad hade jag gjort utan honom??

Fick avslag från försäkringskassan igår me.. Känns väldigt konstigt nu när både rygg och bäcken gör som mest ont. Men det är den där jäkla läkarens fel. Han hade skrivit på intyget att han ville ha kontakt med fk, och det var hans kompletterande uppgiftar de tyckte inte räckte för en sjukskrivning.

Usch va arg och ledsen jag blir!!!! Hon jag pratade med från fk frågade till och med om han ens gjort en undersökning på mig, för det framgick i intyget att jag upplevde smärtor, men inte att jag hade smärtor. Det har han ju inte gjort.

Nu ska jag träffa en läkare som är lite mer specialiserad på området och hoppas att allt löser sig till det bästa. Jag kan ju inte jobba som det är nu, och man kan ju inte klara sig utan pengar.

Det borde finnas en läkare på MVC som tar hand om sjukskrivningarna under en graviditet. För husläkarna är ju, i de flesta fall, HELT inkompetenta på det området. Det va tydligen inte första gången som en husläkare hade varit för dålig på att beskriva smärtan.



Min läkare

Första besöket hos min läkare så sa han att jag borde gå till en gynekolog för att göra en ordentlig undersökning. Han sa oxå att det va helt omöjligt för honom att ställa en diagnos, då han inte visste vad som va fel.
Han har vid det här tillfället (eller något annat tillfälle) inte tittat på min rygg, eller ens rest sig upp från sin skrivbordsstol.
Rekomendationerna var värktabletter och sjukgymnast. Han poängterade oxå att det va min chefs anvar att ändra mina arbetsuppgifter så att jag kunnde jobba till viss del. Att jag hade svårt med arbetsresorna ville han inte skriva i intyget, för han sa att det inte var en anledning till sjukskrivning.

Jag försökte då få kontakt med gynekolog, men det va ingen som ville göra en undersökning av mig pga ryggsmärtor. Utan de problemen jag hade va inte ovanliga att ha under en graviditet, och de förstod inte vad läkaren menade. Jag gick även till en sjukgymnast och fick ett träningsprogram för ryggen.

Nästa besök så sjukskrev han mig på halvtid och jag jobbade ett par veckor i januari. Sen ringde jag och sa att det inte fungerar även om de gett mig lättare arbetsuppgifter. Jag jobbar fortfarande inom vården och det är ett tungt arbete.
Då frågade han mig hur jag klarade av att ta hand om min son när jag hade så ont, för det är ju väldigt krävande att ha barn. Hela tiden bemöter han mig med en spydig attityd och tror inte på ett ord jag säger. Men jag blir sjukskriven på heltid i en månad, men med uppgifter som inte godtas av fk. Men det får jag ju inte reda på förrän långt senare.

När den sjukskrivningen gick ut hade jag som mål att börja jobba halvtid igen. Men det går inte, för jag kan inte köra bil, mitt bäcken gör helt galet ont och mitt shema är mest kvällar och då är värken som värst.

Jag tar nu kontakt med en annan läkare, en kvinna, som kollar på min journal och sjukskriver mig två veckor till. Jag blir alltså inte undersökt nu heller. Hon säger att bäckensmärtor kan gå över och därför skriver hon bara två veckor. Dessutom så berättar hon att den förra läkaren har skrivit att han vill ha kontakt med fk, så hon vill invänta det och se vad som händer. Men hon säger att om de ska ha ett möte så kommer jag att få vara med. BULL!!!!
På läkarintyget jag får av henne så skriver hon att jag borde få ändrade arbetstider så att jag kan ta mig komunalt till jobbet och att jag då skulle kunna jobba en viss procent.

Kolla upp resvägen Elmsta-Vallentuna komunalt... Tror de att man kan ändra sitt shema hur man vill?? Och tror hon inte att jag får ont av att åka komunalt?? Det är ju inte bara resvägen som är problemet, men nu låter det ju så i det nya intyget... Jag fattar inte hur de tänker! Även hon poängterade att det var arbesgivarens ansvar att fixa så att jag fick lättare arbetsuppgifter och passande arbetstider...

Trött blir man!!!! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0